icon

Babka a vnúča

3. júl 2022

Ahojte, dali by ste svoje deti babke, ktora jasne manipuluje ludmi ako jej vyhovuje ? ked nie je po nej tak plac, vydieranie sebevrazdou, ze nebude chodit na navstevy. zatial to robila len pred dospelymi, mnou, muzom a jej muzom. taktiež stale kritizuje, vzdy si najde nejaku malickost a dokaze druheho zhodit (na oslave pred vsetkymi kricala na nas ked sme sa sli fotit ze schudnite, a myslela to vazne, nebola to nejaka forma humoru) pred detmi som toto nepostrehla, ale aj tak sa o ne bojim ze bude skusat aj na nich, manipulaciu, kritizovat to ich uz aj kritizovala (nebola to opravnena kritika). co poradite ? odstrihnut sa alebo to dako vyriesit ?

petulda333
•
3. júl 2022

Kolko maju deti rokov? Vedia posudit manipulaciu? Ak su starsie,pustila by som ich a potom s nimi hovorila co bolo. Ja som so svokrou mala zly vztah,ale nikdy ani jedna z nas do toho netahala deti.

ukulela
•
3. júl 2022

Nie. Taketo spravanie nie je ok. Deti by som tomu nevystavovala.

pribinak
•
3. júl 2022

Ak by sa mi babka deti vyhrážala samovraždou, tak by tam deti nesmeli chodiť. Takýto labilni ľudia sú nebezpeční a proste tam dieťa nedám

autor
•
3. júl 2022

@pribinak ok, toto mame vyriesene, kedze babka je uz starsia a deti by nezvladla...ale na take bezne nedelne /sviatocne navstevy ? ist tam a par hodin ?

pribinak
•
3. júl 2022

Tak na pár hodín na návštevu ísť je ok. Spolu s deckami.

autor
•
3. júl 2022

@petulda333 deti maju 4 a 5 rokov. len babka ma 68 rokov, cize deti len s nami, uz je nevladna, cize viem aj ja aj muz realne na mieste zasiahnut..len daktore situacie neovplyvnim, snazime sa s muzom neriesit veci co by toto sposobovali, ale napr minule bola scena plac kvoli tv, a raz kvoli tomu ze sme nechceli u nej jest. a ked je nejaky histericky zachvat,plac, tak vtedy ide u babky rozum bokom, aj schopnost pocuvat nech s tym prestane.

petulda333
•
3. júl 2022

68 nie je az tak vela. Ak sa jedna len o kratku navstevu a navyse len s vami sla by som. Ak by babka nieco skusala,tak rozhodne zasiahnem

autor
•
3. júl 2022

@petulda333 no nie je to vela, ale ak su pridruzene zdraviotne problemy, tak clovek v tom veku uz nevladze starostlivost o take male deti. suseda babky ma o torchu viac,a le cely zivot sa o seba stara a je ciperna, ze uplne v pohode by obriadila dve deti a este by s nimi santila.

petulda333
•
3. júl 2022

Jasne,ak ma zdravotne problemy tak to chapem. Ja,ze si narazala nato len kvoli veku

autor
•
3. júl 2022

ok, dakujem vam. asi sa aj tak urobime, ze kratke navstevy ok, ale ak budu dake sceny tak nebudeme chodit..ja sama mam pri tych scenach co robit, a potom furt iba rozmyslam nad tym a nie to male deti

petulda333
•
3. júl 2022

Tiez som to tak riesila. Svokra sa spravala hrozne,nebrala moje slova vazne. Ja som sa s nou nehadala ani eriesila. Povedala som muzovi,nech to riesi on. Nepomohlo. Tak sme tam prestali chodit. Zabralo a teraz mam so svokrou asi lepsi vztah nez s mamou. Drzim palce

svetlonos
•
4. júl 2022

Nevyriesis, do prdele s takou babkou aj kazdym inym. Nezmeni sa, chran si deti. Nech si kludne za krutu, najhorsiu. Maj v pazi a neries nazory rodiny ci cudzich za ti, ze ochranujes tvoje deti 🙂

elizabet173
•
4. júl 2022

Anii nahodou, hodinova navsteva aj s vami a finito. A myslim, ze by potrebovala pomoc odbornika tie jej prejavy nie su v poriadku

zorkahorka
•
4. júl 2022

Ona ma zrejme pocit,ze si ju nevsimate,ze nie je dolezita a trpi tym a je precitlivena... no ale nie na to si sa pytala. Ja by len semtam isla na kratku navstevu, uplne by som vnucata od babky neodtrhala. A keby mala nejaku svoju chvilku, pozornost deti by som smerovala inam

autor
•
4. júl 2022

@zorkahorka zaujímavé, nad tým som takto neuvažovala.vdaka za pohlad

zuzana9393
•
6. dec 2023

Najväčší problém je,že tvoj muž sa k tomu takto stavia. Ale on to zažíval celý život,tak to pokladá za normálne. Prave on a jeho súrodenci by ju mali dotiahnuť k psychiatrovi,veď kto iný by ho potreboval,ako niekto,kto sa vyhráža samovraždou? Skús mrknut histerionsku poruchu. Či ti to nebude sedieť. Ale myslím,že oni tie poruchy bývajú akoby poprepletane s inými,ako napríklad s depresiami a pod.