Moja cesta k prijatiu mojej orientácie
Chcela by som založiť diskusiu s témou ktorá už dnes nie je podľa mňa veľké tabu , samozrejme nájdu sa aj ľudia ktorý budú kritizovať ale žijeme v takom svete . Mám 30 rokov a som presvedčená že sa mi páčia ženy ,už od malička ma to vždy viac ťahalo ku kamarátkam ako ku kamarátom chlapcom ale nikdy predtým som to tak nevnímala, myslela som že je to v pohode. Mala som tri vážne vzťahy z toho som nezažila ani s jedným partnerom orgazmus aj keď tí muži má priťahovali samozrejme inak by som nebola s nimi . Už som rok sama a spoznala som jednu ženu do ktorej som sa veľmi zaľúbila ,bolo to asi po prvý krát v živote čo som niečo tak intenzívne,hlboké a úprimne cítila k nejakej žene a všeobecne k nejakému človeku a vtedy som si konečne pomenovala veci tak ako sú áno páčia sa mi ženy a prestala som to v sebe dusiť a cítila som sa omnoho voľnejšie, vždy predtým som to tak nejako vo svojom vnútri pociťovala, pretože som sa vždy obzrela po peknej žene ale nejak tak som to nevedela zadefinovať, teraz to už však viem , hoci žena do ktorej som bola zamilovaná a stále som tieto pocity nezdieľa so mnou ,odhodlala som sa jej to povedať keďže to bolo veľmi silné a ona mi na rovinu povedala ako sa veci majú a že si je istá že ma rada mužov a že určite nájdem to čo hľadám . Bojím sa však toho že nikdy nebudem šťastná a že to nikdy nepochopí moja babka ktorá je stará škola . Ja si totižto už ani len neviem predstaviť mať niečo s chlapom a veľmi túžim mať niečo so ženou a bojím sa toho že nikdy mať nebudem a nikdy nebudem skutočne šťastná . Bojím sa toho že ak sa mi znova bude nejaká páčiť znova to bude mať inak .
@katolinka24 urobila si milovy krok pre seba a svoju buducnost, pre pokoj v dusi, ze si si sama pred sebou priznala, kde ta to taha. Mas moj obdiv aj za to, ze si otvorene pomenovala sympatie k zene, ktora ta pritahovala. Mnohe vztahy by boli inde, keby sme boli k sebe taki otvoreni. Nic na tomto nastaveni nemen. Urcite skor ci neskor to klapne a najdes zhodu
Po precitani tejto citlivo napisanej a uprimne napisanej spovede si kladiem otazku, kolko takych tebe podobnych si to nikdy nepriznalo (napriklad kvoli nabozenskym predsudkom) a funguju vo formalnom manzelstve a pisu sem, ako tuzia po partnerovi bez zaujmu o sex.
Drzim palce, vo velkom meste sa stratis a nik ta riesit nebude, napokon lepsie sa maskuje vztah zena - zena, nez muz - muz.
@katolinka24 urobila si milovy krok pre seba a svoju buducnost, pre pokoj v dusi, ze si si sama pred sebou priznala, kde ta to taha. Mas moj obdiv aj za to, ze si otvorene pomenovala sympatie k zene, ktora ta pritahovala. Mnohe vztahy by boli inde, keby sme boli k sebe taki otvoreni. Nic na tomto nastaveni nemen. Urcite skor ci neskor to klapne a najdes zhodu
@anonym_2675ac ďakujem veľmi pekne 🙏 rozhodla som sa priznať sama pred sebou pravdu,nemá zmysel niečo v sebe potláčať a stráviť zvyšok života v klamstve a nešťastí 🙂 a hlavne preto že mnohí si to sami pred sebou nepriznajú a žijú v nešťastných vzťahov . Ďakujem za podporu ♥️
Po precitani tejto citlivo napisanej a uprimne napisanej spovede si kladiem otazku, kolko takych tebe podobnych si to nikdy nepriznalo (napriklad kvoli nabozenskym predsudkom) a funguju vo formalnom manzelstve a pisu sem, ako tuzia po partnerovi bez zaujmu o sex.
Drzim palce, vo velkom meste sa stratis a nik ta riesit nebude, napokon lepsie sa maskuje vztah zena - zena, nez muz - muz.
@patrike ďakujem veľmi pekne 🙏 vážim si tvoju podporu ♥️určite sa budem toho držať a presne ako píšeš lepšie je žena a žena ako muž a muž ešte raz vďaka
@sevrin tak to rada čítam že v tom aspoň nie som sama
@katolinka24 on je muz.
@sevrin tak to rada čítam že v tom aspoň nie som sama
@katolinka24 asi ho este nepoznas, ale on ta len trosku zartovne popichuje. je to muz.
A ano, inak orientovani ludia to maju narocne. Ak sa im niekto paci, musia navrch zvazit, ako to ma ten clovek. Ci vobec za nim pojdu a priznaju sa. Lebo nie vzdy to musi skoncit iba rozumnM odmienutim s pochopenim.
Ja som na mačky....a konečne sa to dozvie teraz celý svet....a ďakujem za podporu 💋😺😺😺
Ja som na mačky....a konečne sa to dozvie teraz celý svet....a ďakujem za podporu 💋😺😺😺
@ivicatolic toto nie je diskusia o tvojej chovatelskej laske k tvojim zvieratkam. To si sa sekla o diskusiu vedla.
Teda dufam, ze si tymto coming-outom myslela len svoju chovatelsku lasku k mackam. Nie tu sexualnu.
Ci?
@ivicatolic trocha zbytočný komentár.autorka tu veľmi citlivo popísala svoje pocity a ty to takto otočia na srandu alebo neviem vlastne čo si chcela svojim komentárom vlastne povedať?obzvlášť ťa posledná veta že ďakujeme za podporu je výsmech....
@katolinka24 nie je ľahké napísať to čo si napísala, držím palce aby si si našla partnerku podal tvojho gusta a aby si bola šťastná.
@ivicatolic trocha zbytočný komentár.autorka tu veľmi citlivo popísala svoje pocity a ty to takto otočia na srandu alebo neviem vlastne čo si chcela svojim komentárom vlastne povedať?obzvlášť ťa posledná veta že ďakujeme za podporu je výsmech....
@barborab1411 bohužiaľ väčšinou taký ľudia čo si robia srandu ako dotyčná s mačkou väčšinou nie sú sami so sebou vysporiadaní takže jej komentár svedčí práve o Tom 🙏 každopádne ďakujem za podporu
@ivicatolic toto nie je diskusia o tvojej chovatelskej laske k tvojim zvieratkam. To si sa sekla o diskusiu vedla.
Teda dufam, ze si tymto coming-outom myslela len svoju chovatelsku lasku k mackam. Nie tu sexualnu.
Ci?
@moonlight1210 tak keby myslela sexuálnu bohužiaľ to by už bolo na vyhľadanie odbornej pomoci
Ja Ti držím palce nerieš kto si čo myslí prajem veľa šťastia
@blackcat8885 ďakujem veľmi pekne 🙏
@katolinka24 asi ho este nepoznas, ale on ta len trosku zartovne popichuje. je to muz.
A ano, inak orientovani ludia to maju narocne. Ak sa im niekto paci, musia navrch zvazit, ako to ma ten clovek. Ci vobec za nim pojdu a priznaju sa. Lebo nie vzdy to musi skoncit iba rozumnM odmienutim s pochopenim.
@moonlight1210 presne tak🙂
@katolinka24 ja som hetero a bol som takmer na Pride. Pôvodne som šiel do kina, a večer počujem hudbu na námestí že wau nejaká akcia, idem tam, a vraj tam bol cez deň Pride, len ten skončil a potom už pokračovalo ako bežné kultúrne podujatie. Jaké lesbičky tam mohli byť. Tam by si sa našla. V Samsungu keď som ešte robil, spoznal som lesbický pár, vtedy som videl prvý krát lesbičky, a aj si dali pusu predomnou.
Dig a počúvajte túto storku: Keď som robil v amazone, páčila sa mi jedna žena, bola taká inšia že nebola namyslená, zlatokopkovská, ani hnusná, ani nič, a kurizujem, kurizujem, a nie sa dokurizovať, rekú čo sa deje... Nakoniec sa priznala že je lesbička. Ale pozor nebola to finta na odohnatie ctitela, lebo ostali sme kamaráti a ona naozaj ňou je.
@katolinka24 ja som hetero a bol som takmer na Pride. Pôvodne som šiel do kina, a večer počujem hudbu na námestí že wau nejaká akcia, idem tam, a vraj tam bol cez deň Pride, len ten skončil a potom už pokračovalo ako bežné kultúrne podujatie. Jaké lesbičky tam mohli byť. Tam by si sa našla. V Samsungu keď som ešte robil, spoznal som lesbický pár, vtedy som videl prvý krát lesbičky, a aj si dali pusu predomnou.
@podvody Zase sem davas historky, ktore nikoho nezaujimaju a su napisane prisernym stylom. Tu hladaj pricinu, preco ked sa nejakej prihovoris, nema zaujem.
@podvody Zase sem davas historky, ktore nikoho nezaujimaju a su napisane prisernym stylom. Tu hladaj pricinu, preco ked sa nejakej prihovoris, nema zaujem.
@patrike však chlapi v krčme si bežne povedia hocijaké storky, a dokonca aj v tom nárečí, a majú frajerky. Stačí byť príťažlivý a môžeš sa správať ako chceš. Ešte aj lesbičku by zaujal. V tom je príčina.
@patrike však chlapi v krčme si bežne povedia hocijaké storky, a dokonca aj v tom nárečí, a majú frajerky. Stačí byť príťažlivý a môžeš sa správať ako chceš. Ešte aj lesbičku by zaujal. V tom je príčina.
@podvody Este raz : v krcme si rozpravaj, co chces a komu chces, ale na zbalenie zeny musis mat nejaku uroven a prisposobit tomu konverzaciu. Aj fyzicky pritazlivy je odmietnuty, ak sa sprava nevhodne a vedie nepatricne reci a vysiela negativne neverbalne signaly. To je tvoj problem.
@barborab1411 bohužiaľ väčšinou taký ľudia čo si robia srandu ako dotyčná s mačkou väčšinou nie sú sami so sebou vysporiadaní takže jej komentár svedčí práve o Tom 🙏 každopádne ďakujem za podporu
@katolinka24 to vážne z jedného (podľa mňa vtipného) komentára usudzuješ, že dotyčná nie je vysporiadaná sama so sebou?
Ak tu je niekto s niečím nevysporiadaný, tak určite nie ona.
Poznám jednu, ktorá už vyše 30 rokov žije so ženou v stabilnom vztahu, majú "spolu" dieťa (v zahraničí). Jej sestra napriek tomu vie, že stále nie je s tým, akú orientáciu si vybrala, vysporiadaná.
Keď píšem vybrala, presne to aj myslím.
Pretože nie vždy je ľahké nájsť adekvátneho partnera a v určitých prípadoch ide skôr o náhradné riešenie ako o pevnú orientáciu v snahe prežiť ako-tak naplnený normálny život podľa heterosexuálneho vzoru.
A nie, rodina sa kvôli dotyčnej nezrútila, všetci prežili to vyhlásenie. A to sú ešte "staršie" školy ako babka.
Si len na začiatku cesty. Vysporiadavanie (ako cesta) trvá dlho a vysporiadanie sa (ako cieľ) s týmto je veľmi krehké. A nemusí prísť nikdy. Pozor na zásadné vyjadrenia v tvojom rozpoložení.

No tak miesto na parky budes na buchty, nic sa nedeje ..