icon

Babka odmieta uznať intoleranciu na laktózu: Riešenia a názory

3. jan 2024

Ahojte, pochopili starí rodičia intolerancie po nejakej dobe? Dcéra má intoleranciu na laktózu ale svokra tá to odmieta, keď je u nás alebo my u nej stále musím ja alebo muž stať pri nej ako policajt lebo stále by do dcéry pchala mlieko a mliečne výrobky. Jej argumentu sú "to sa vylieči keď jej budete dávať mlieko", "sú to vymysli modernej doby", "bio rodičia jasné že keď jej ho nedávate tak ma alergiu" už nás to nebaví nedá si povedať stále ide svoje, dcéra bude mať narodeniny strašné jej chcela objednať tortu tak sme súhlasili, teraz mi posielala akú objednala samozrejme ze klasickú a nie bezlaktozovu, je šanca že to prijme a pochopí? Alebo kým sa dcéra nenaučí čo môže a čo nie budeme pri nej stať a kontrolovať čo jej dáva? Mali ste niekto podobnú skúsenosť? Ďakujem

Strana
z3
bu1bu
4. jan 2024

Mam podobnú skúsenosť, ale ja som ta vnučka s alergiou co babka nev3dela pochopiť... Tiež rodicia doslova stali nad ňou a striehli co mi dáva... Keď som bola väčšia už som si vedela dupnut sama ze toto nie, to nesmiem.Mala som cca 7r keď ma babka presviedčala ze orechy v zákusku nie sú... Skončila som na urgente, skoro som sa zadusila.. Záchranku mi sama musela volať, vtedy konečne pochopila...

minka201
4. jan 2024

@tianna To je zaujímavé. Ja som sa skôr stretla s tým, že kým sa zistila ABKM a začala sa riešiť tak ten človek veľmi schudol.

dadis
4. jan 2024

@pininka1 Ano, kazdy organizmus je iny. Moja dcera je tiez stihlunka, tiez ma ine ovela vaznejsie zdravotne problemy. Ta bolest brucha po dietnej chybe trva jeden den, je priserna, ale vieme v tom uz chodit, ak by sme vyradili mliecne vyrobky a dostala by sa do podvyzivy, malo by to pre nu dalekosiahlejsie nasledky nez obcasna bolest brucha. Ako pisem, pri gastrofibroskopii jej nenasli ziadnu laktazu, ale vie tolerovat vacsinu mliecnych vyrobkov v rozumnom mnozstve. Organizmus si dokaze do istej miery poradit. Ine je, ak su tam aj ine problemy typu sibo a pod. Ona bola vyse 2r dojcena a uziva aj probiotika.

pininka1
4. jan 2024

@dadis no len u nás to nieje len jeden deň, ale väčšinou tak 4 dní a v rovnakej intenzite. Bez infúzie sme to nedali. Je potrebné aj zistiť co robí najhoršie a to vynechať, to sme my riešili už pri atopickom ekzeme. Poznám ľudí ktorí od detstva fungujú len na bezlaktozovej strave a nič im nieje. Mne osobne testy nerobili nikdy, ale dlho som sa trápila s bolesťami brucha a nafuknutostou. Od kedy sme celá rodina prešli na bezlaktozovu stravu je mi oveľa lepšie a výsledky mam ideálne.

mamusa123456789
4. jan 2024

U nás má najstaršia dcéra alergie na iste druhý potravín a manžel tiež, nie je to síce mlieko, ale... Moja stará mama, keď sa jednalo o dcéru, tak vždy mi volala, keď jej išla dat niečo zjesť, ze ci to môže, ale keď bol manžel u nich, tak vždy bolo, ved tam toho len alebo aspoň ochutnaj, konečne pochopila, keď jej zistili alergiu na orechy a už toto nemusíme pocuvat

dadis
4. jan 2024

@pininka1 Intoleranciu ma vacsina dospelych ludi (aj ked ja osobne si myslim, ze ja nie, vypijem denne aj 1/2l mlieka a ziadne tazkosti nemam), ale malo dospelych pije mlieko na tony - cvrkne si trochu do kavy a ine mliecne vyrobky su vlastne celkom ok - syry, maslo, kyslomliecne..

anketkarka
4. jan 2024

No a koľko má dcéra? Nemôže povedať ona babke, že nechce také lebo ju bude bolieť veľmi bruško? No keď pekne nejde, tak babke povedz, že keď to bude robiť, tak vždy malej povieš, že to babka jej urobila tu bolesť brucha a mala sa u nej bude báť úplne všetko jesť. Nechápem, že sa ľudom pekne vystvetliť nedá.

autor
4. jan 2024

@anketkarka má štyri roky ešte úplne sama nevie čo môže a nie

autor
4. jan 2024

@anketkarka malo tam byť a čo nemôže

pipistrel13
4. jan 2024

ja som vlastne neragovala na tvoj komentar a nemylis si ty laktozu s mliekom?lebo ak nemoze ani bezlaktozovy jogurt tak po tom ma problem s mliekom ako takym
a s tou babkou neurobis nic,aj my mame jednu taku..ale mala tam nechodi velmi a ked aj ma uz 8rokov a povie,ze nedavaj mi to,je tam mlieko
to su taki uplne mimo ludia
ja by som ju tam nedavala keby babka nerespektovala jej stravovanie

anketkarka
4. jan 2024

To je jasné, ale keď ju bude bolieť, tak môže vedieť, že to preto lebo jej babka dala jesť niečo čo nemala. 4 ročne už tiež asi rozpráva, takže môže povedať babke, že si neprosí takú tortu ,od ktorej ju bude bolieť brucho. Hádam babka bude viac na príjme, keď jej to povie do očí malá.

autor
4. jan 2024

@pipistrel13 ja som nikde nepísala o bezlaktozovom jogurte ale o normalnom

Strana
z3