Babka pľula na vnuka, aby sa mu zahojilo koleno
Robia to aj vo vasej rodine? Syn si zacal plut na trochu odrete koleno a na otázku, že čo to robí, povedal, že babka na mňa plula, aby sa to zahojilo.
Ako naložiť s takýmito situáciami, keď sa cítite, že pochádzate od sedlakov?
Pekny piatkový večer všetkým diskutujúcim
A keď si bola malá tak ti mama dávala dezinfekciu alebo ti naplula na to??? Myslím že asi to druhe keďže babka je tvoja matka. A mne to tiež dedo robil a co??? Voľakedy bol svet zdravší ako teraz všade sama chémia. Podľa mňa robíš z toho kovbojku jak hrom. Nezabudni zobrať malého na testy ci ho náhodou nenakazila niečim. Bez urážky 🤣🤣🤣
Kristiva noho 🙈🤣 nuz škrabať penis si nemôžem, tak aspon ten prst oblizem ked sa poranim, aby som mohla aspoň takto pohorosvat okolie 😅😅
Tak k babke dones bud betadine alebo framykoinovy zasyp + lepitka a povedz, ze je to takto lepsie. Ze ju mas rada a vsetko, ale plutie do rany, to nie. A ci to mame v rodine? Nie nemame, ale urcite sa najdu v inych rodinach zvlastnosti z ktorych by kazdej mame stali vlasy. Mne mama povedala, ze ked som sa narodila, tak mi starky supol cumel do slivovice - ze nech si dam 🙈 ako oslava prichodu na tento svet 😅 a mojej mame to dodnes pride smiesne 🙏🙈 Alebo moja mama ze mam dat maleho na slnko 3 mesiace po narodeni, ze nech vitaminy chyta 😅 to si pis, keby ho mala doma tak ho do toho okna supne 😀
Vďaka za rozosmiatie 😂
Už som sa s týmto stretla... Moja svokra to učila moje deti, ale spôsobom "naslin si to rýchlo a nebude to bolieť"... Kedysi sa to asi robievalo...
Tiez mi to vadilo a našťastie si to deti nezvykli robiť, ale musim povedať ze to pomohlo, teda urcite pre ten pocit, že im to pomáha a prestali plakať...
Nepáčilo sa mi to, ale ani som neboka extra proti ked som videla aky to ma "účinok" na ne...
To bola ale svokra...
No keby išlo o moju mamu by som bola šťastná že ju vôbec mam a nikdy by som taketo hlúposti neriešila...
Váž si ju kym ju máš a buď jej vďačná...
A to s tymi slinami určite myslela v dobrom...
Prepac za otazku... Ale neposlala si maleho k tej babke psychologicke co minuly vikend vychovavala nejake dievcatko prutom a studenou sprchou?
Svet sa zblaznil? 😅
Napis jej manual ako postupovat do buducna;)
Boze zeny ved trochu nadhladu no tak spravila nieco co ty nerobis...chcela mu ublizit?deti sa kupali v bylinkach kvoli urieknutiu, ocikanou plienkou pretierali oci proti "z oci" bezne sa aj cikalo na rany tak to prekusni a zivot ide dalej
Moja dcéra, keď si zabudla prst vo “dverách” auta a poriadne tie dvere zatreskla až jej z prsta ostala neidentifikovateľná masa, tiež prvé, čo som spravila, je že som si to “nadělení” strčila do pusy aj keď sa mi to hnusilo, zdravie dcéry je prednejšie. Sliny dezinfikujú, tíšia bolesť a zastavujú krvácanie. A podarilo sa. Prst funguje, o necht síce prišla, ale už dorastá a vyzerá, že v pohode. Aj cit má v prste aj ním hýbe. Samozrejme nevďačíme záchrane prsta len tomuto, ale je to proste automaticky prvá vec, ktorú spravím, kým sa prst riadne zdravotnícky ošetril. Ešte dobrý babský recept je požuť skorocel a dať tú požutú masu na ranu. Toto sú podľa mňa základné materské info, čo robiť pri zraneniach, odreninách, pádoch, otravách (nevdojakom požití dačoho)...
tiez pouzivam sliny. a dobre su na stipance od komarov, funguju okamzite. neteriam, ked treba nieco surne osetrit, napr.skrabanec,naslinim si prst a pretriem. mne zas napriklad pride horsie, ked dospeli oblizuju detom cumel alebo lyzicku.
@janetinka27 presne aj stipance aj, ked sa poprhlim na zihlave
@janetinka27 podľa štúdie deti rodičov, ktorí cumliky čistili tým, že ich oblizli keď spadli na zem, mali lepšiu imunitu, menej alergií a kvalitnejší črevny mikrobiom v porovnani s detami, ktorých rodicia cumlíky dezinfikovali
A okrem toho vyšla celkom nedávno studia ktorá priamo spojila dezinfekciu cumlikov dezinfekcnymi prostriedkami s vyšším výskytom alergií. 👎👎👎
Vraví sa že sa tým prenášajú baktérie ktoré spôsobujú zubný kaz ale to je tak extrémne trápny argument že ja vôbec nechápem ako ho vôbec môže niekto vypustiť z ust. To by sme tým deťom nikdy ani pusu nemohli dať ani nikdy piť z rovnakej fľaše alebo pohára ak by sme nechceli preniesť baktérie. A keď už chce niekto bojovať proti kazotvornym baktériám v ústach tak prosím, je tu úžasný prírodný bojovník menom xylitol.
@viestta co tam hmyz, ale ani nevies, co vsetko sa na ten skorocel vysti. Ja som tuto zimu zistila, ze nam chodia stat na zahradu polne zajace.
@viestta mne nevadí ani skorocel, ani hmyz. keby to potrela odvarom z repika, nemám problém. Ani nie som maniak na dezinfekčné gély a nič také
Potieranie plienkami v moči, kúpanie v krvi prasaťa za splnu a všetko čo súvisí s telesnými tekutinami cicavcov na mojom dieťaťi, áno, to sa mi bridi.
Aj tak bude hlavný problém ta slama v kolíske. To musím uznať, to bola od teba trafa do čierneho
Oblizovanie cumlikov sa mi zdá tiež také nevábne, ale tiež nie som fanúšik plastov v ústach a mikroplastov v krvnom obehu, takže sa nás táto téma našťastie netýka
😂😂😂pripomenulo mi to príhodu, keď sme boli s kamoskou ako mlade cajky na dvojrande so staršími mužmi. A nádejný frajer kamosky si oskrel ruku a ja som mu povedala - naslin si to, fakt to pomaha😂😂😂 doteraz sa na tom s kamoskou smejeme, že kukal ako sprosty(mal asi 28 rokov). Je fakt, že sme si na rany volakedy pľuli, lebo slina mala pomôcť vyplavit nečistoty. Od 6 rokov som chodila na kruzok prvej pomoci(neskôr aj pod známym docentom Dobiasom), čiže určite som to od niekoho znaleho problematiky pocula, aj keď teda, dnes v čase dezinfekciu by mi to prišlo divne. Narodila som sa v Ba.
@lula313 😂 pokiaľ si mu na to rovno nenaplula mohlo to byť ešte celkom úspešné rande. Pobavilo
Babke nabudúce prines čokoládu a jeden Dettol nech už nemusí pľuť 🤭
Autorka žiaľ ani moc nie, pretoze sa kamoske nepacil, ale jeho ani tá “jej hlupa kamoska” neodradila, aby jej dvoril😀 s tým mojim aj niečo bolo🤭😂 to bol riadny fesak
🤦🏽♀️Ty sa musiš veľmi nudiť.. buď rada že ma o neho záujem niektore ženy nemaju taku pomoc ako ty.. a to že mu opľuľa ranu no a? Normalne žena sa nadtym pousmeje a na druhy deň si to ani nepamäta..neviem či by ti bolo prijemne skor riešit drogy alkohol atď.. ale ak budeš s neho robit babätko tak sa ti vyserie v puberte na hlavu
Ja si castokrat olizem rany, ktore sa mi tazsie hoja alebo idu do zapalu. Samozrejme ze tiez pouzivam aj lekarsku dezinfekciu ale tie sliny zabraju vzdy najlepsie. Podla mna ho pravez naucila celkom dobru vec.
Chapem ale ze sliny niekoho ineho nie su prave lakave na mojom dietati.
Čo by som ja dala za to,keby tu bola babka a robila mojim deťom takéto "strašné" veci ....a že by som nerobila z komára somára,to je isté...
Ako naložiť do situáciami, keď cítiš, že pochádzaš od sedliakov? No jednoducho nijako. Krv nie je voda, aj ty si sedliačka. Buď rada, že mám mamku, ktorá postráži syna. A keď ti to extrémne vadí, tak nauč syna ako ošetriť ranu. A keď sa nechceš cítiť ako sedlaňa, tak asi budeš musieť prerušiť kontakty. Alebo rešpektovať svojich rodičov takých akí su 😊
no s tymto zial nic nenarobis 😂 ale je to babka, aspon ma vek na take somariny. U nas vo fb skupine minule kocky - podotykam mamicky deti do 3 rokov riesili, ze proti urieknutiu cervena snurka, alebo najlepsie co pomaha - ocurat latkovu plienku a utierat dietatu ostanou plienkou tvar. A vraj to pomaha proti urieknutiu. A aj sa priznali, ze to detom robili. Mlade baby, v Bratislave. Chapes? Normalne mi rozum zastal 🤦♀️Takze oplute koleno od babky - ked je uz starsia a verim, ze ked bola mala, tak to robil tak, je este v pohode.
Ja som si ako decko sama plula na odrete koleno. Co je na tom sokantne?
plutie malo u nas sluzit proti urieknutiu alebo pre stastie napriklad na dieta sa pluje na nevestu a to tiez len tak akoze (povera kaze symbolicky nie nakemrat) a kolenom alebo na zahojenie som sa este nestretla....ale fukanie tiez nepomaha a dany placebo efekt to poskytne tak co?
Ináč žasnem čo za chujoviny sem mamičky dokážu dať. Babke povedz, že v ústach má viac baktérií ako v stolici, že mu akurát môže zaniesť nejakú baktériu.

@zuvelyn osobne mi to príde nevkusné, ako keď sa muži škrabu v rozkroku na verejnosti alebo fukaju sople na zem. Ta kategória