Babka uprednostňuje len jedno vnúča. Čo robiť?
Maminy,poradte ☹ .moja mama uprednostnuje CITELNE mojho 7.rocneho synovca pred mojimi detmi,akoby boli cudzie.byvaju spolu,3km od nas a k nam pride,len ked maly chce,nie preto,ze by chcela vidiet moje deti.Ked pride,tak stale rozprava o tom,aky je sikovny...a ked poviem ja,napr.co sa mala naucila nove,jej odpoved je HM.Synovcovi kupi vsetko a mojim detom OBCAS donesie keksik.Mala si to vsetko este neuvedomuje,ale syn ano a velmi ho to trapi.Rozpravat sa s nou o tom NEDA,lebo vsetko,co povieme,je blbost ☹
@maznacik007 ja som si zazila toto na vlastnej kozi u vlastnej mamy, takze velmi dobre viem, o com pisem.. a svoj nazor nezmenim.. deti treba chranit ci ma rok,dva,tri alebo desat..
mozno sme sa len trosku nepochopili, suhlasim s tym, ze mu treba nielen dat najavo,ale mu treba povedat a vysvetlit,ze to nieje o nom.. ze nie v nom je chyba.. ale netreba to robit az takym sposobom,ako si pisala.. mam s tym vlastne skusenosti a ver mi,ze nieje nic horsie, ako ked pred dietatom riesis to,ktora babka,teta alebo neviem kto je lepsi alebo horsi... a nedajboze sa este aj pohadaju dotycny.. to je tak na psychiku,ze az.. vlastna skusenost ma naucila moje dieta od takychto situacii ochranovat..
@lillika Podla mňa problém nie je v tom, že by mala radšej sestrine deti, ako tvoje, ale asi robí rozdiel medzi vami dvoma so sestrov a to sa potom odzrkadluje na vaších deťoch. Sestru uprednostňuje pred tebou, možno ju má radšej, mali lepší vzťah... a preto má jej deti radšej. Skús sa s mamou porozprávať o vašom vzťahu.
mozno niekomu vylepsim situaciu..moja svokra ma 13 vnucat a uprednostnuje len tie co byvaju s nou pod jednou strechou.moju dcerku este nemala zaujem ani vidiet.
ja mam taku svokru. Alebo teda svokrovcov, ak mam byt presna. Cely rok mali jedineho vnuka a nestal im za to, aby sadli do vlaku a prisli ho sem tam pozriet, spoznat, pomojkat. Lebo svokra cakala dievcatko, ona tuzila po vnucke, z chlapceka bola sklamana,no tak sa netrhala. Ale co cert nechcel, aj svagrovi sa rok po nas narodil chlapec. Byvaju spolu, u nich v dome a cuduj sa svete, svokra sa od lasky posiera. Timko to, a Timko hento, Timko je este malicky, opatrne a pod. Moj dvojrocny chlapcek mal mat rozum lebo Timko je malicky. To sa od neho cakalo spravanie snad profesora fyziky. Timko dvojrocny bol malicky a zasa moj syn, on je uz velky, nech dava na Tinka pozor, nech mu zle nerobi...no proste Timko bude na veky malicky, krehucky, kym moj syn bol velky a mal byt rozumny uz asi v koliske.Nic navyse nasmu nekupia, stazka na narodky, aj to sa nas pytaju co presne maju kupit. Nasi ti moje deti zboznuju, kedy nieco vidia vtedy kupia, proste myslia na vnucatka, chcu spravit radost. Svokra, ta nai nezavola, ked tak raz dva razy do roka. Som skratka neoblubena nevesta, neprijala ma do rodiny tak to tak aj vyzera. Len muz to nevidi! 😠
tak ja zazivam nieco podobne-ale v pozicii vnucky,moja babka (otcova mama) uprednostnuje dcerine deti (otcova sestra)..ako deti sme to tak nevnimali,ale casom som si to uvedomila..ked tam pridem na navstevu tak rozprava iba o sesterke-najoblubenejsia vnucka,aj by za nu dychala..ja s bratom sme kdesi vedla..babka ma 4 pravnucatka,jedno z nich je moj syncek-lubi ho to je jasne,ale ked za nim pride tak mu neda napr.vyzivku,alebo nieco take,alebo mu neda nic,zato ked pridu pravnuci (vnuci jej dcery) tak im vzdy nabali Mikulasske balicky.. takze niekedy je to asi pravda ze dcera je len dcera..a moj otec je ten co je niekde dalej,druhorady a my ako jeho deti tiez..je to tazke niekedy,ale aj takto to byva..
No a bude mi niekto tvrdiť, že matky milujú všetky svoje deti rovnako 😀 túúúdle 😀 a presne je to tak, žiadny rodič si to nikdy neprizná...ani matky, ani babky, toľko príkladov mám v okolí že až, aj v mužovej aj širšej rodine sú to doslova do očí bijúce rozdiely...no ja len čakám čo bude u nás, moja dcéra je zatiaľ prvým vnúčaťom pre svokrovcov, idú sa z nej pokakať od narodenia, ja to po jednej stránke beriem že sa tešia, veď sa na ňu načakali, ale to čo začali zvádzať po narodení malej už začínalo zachádzať až do nášho súkromia, rozrábali si kľúče bez opýtania aby si mohli sami odomykať kedy sa im zachce, ani len dopredu nezavolali, a to vraj preto aby náhodou malú nevyrušili, no des, musela som zakročiť a pribrzdiť to trochu...a ako píše @zuzana581 , myslím, že je to aj tým, že svokra veľmi uprednostňuje syna (môjho muža) pred dcérou...švagriná má rodiť v októbri, tak som zvedavá ako bude tam chodiť, či aj jej bude chcieť tak strašne "pomáhať", sa na jednu stranu už neviem dočkať, lebo dúfam, že aspoň u nás už nebude pomaly každý deň nastúpená, ale na druhej strane sa obávam, že ku nej asi tak chodiť nebude, ani doteraz nechodila, bola u nej na návšteve tak 2x za rok, pričom u nás aj keď malá ešte na svete nebola, tak raz za týždeň, max. raz 2 týždne určite prišla...A to bývame všetky v tom istom meste a ku nej to má rovnako ďaleko ako ku nám. Švagriná je tiež svojská "palica", má to po svokre, sú v niečom veľmi podobné, obe by radi organizovali všetkých naokolo, ale aj tak mi je jej ľúto v tomto, už sa mi sťažovala, že jej mama ani nezavolá, keby švagriná napr. po troch týždňoch nezavolala, tak svokru ani nenapadne a pritom vie že je tehotná, tak aspoň kvôli tomu by mohla...Aj ja som už svokre viackrát niečo v tom duchu naznačila, že či aj dcére toto doniesla, alebo ju bola pozrieť, alebo som sa jej pýtala, či jej volala a ako sa má atď. ale ona vždy len mávla rukou... 😖
@jabadaba aha tak si ho daj do pasu 🙂 lebo ma to zmiatlo 😀
Inak teda u nas je Dominko zatial jediny vnučik aj z mojej aj z manželovej strany takže je z každej strany obletovaný a najväčší maznačiť, no ale uvidime ako to bude ked pridu aj nejaký bratranci či sesternice, no ako to tak vidim na oboch stranach toho sa až tak skoro nedočkame
@lillika tak to je blbe 😔 Hlavne v malom nepestuj ten pocit že... Skus mu to nejako vynahradzať, Viem musi to byť velmi ťažke, lebo to isto aj teba velmi zranuje... Asi v prvom rade ked proste s maminou ani so sestrou nieje rozumna reč tak sama sa s tym nejako vysporiadať a potom to aj detičky budu brať lepšie. Viem lahko sa mi radi, ja si to ani neviem predstaviť, ale ked to zmeniť nemožeš asi ti nič ine neostava
@lillika mozno 😀 😀 😀
inak mne svagrina povedala raz, ze ona nevie aka bude matka, ona je dost egoisticka... ja si myslim, ze toto normalny clovek ani nevyslovi... nie?? ona aj na jej dcere spori, teda zatial ma pol roka.. ale neviem si predstavit co bude neskor, ked bude mala nieco chcet... a pritom prachov maju dost...
Ozaj dievcence,uz som to nedavno pisala,ale "viete,ako sa delia svokry???...SRKEROU" 😀

@lillika a tvoja sestra to ako vnima? Tiež vidi tie rozdiely ktore robi tvoja mamina medzi tvojimi a jej deťmi?