Babky nejavia záujem o vnúča a pomoc?
Ako casto sa chodia hrat s vasimi detmi mama / alebo svokra?
Mate to tiez niekto tak ze proste kaslu na to?
Neberiem to ako samozrejmost, to nie
mam mamu aj svokru obidve nepracuju,
ale niesu este dochodkyne,
takze casu habadej,
byvaju doslova 10 minut od nas,
byvame v meste, do ktoreho chodia min. 2 - 3 krat do tyzdna obidve iba len tak na nakup,
Obcas mi pride proste luto ze v zivote sa ma nespytali ci mi treba s niecim pomoct,
V zivote neprisli kocikovat,
ani sa len nespytali,
na zmrzlinku,
Aspon aby som si lepsie porobila v domacnosti,
zijem v meste kopa ihrisk,
je mi smutno ked vidim babky ako chodia na ihriska s vnucatami,
Ja sa nestazujem, ani nelutujem,
len niekedy mam toho dost, snazim sa aj cvicit, zhodit nejake to kila, takze mavam aj svalovice na druhy den,
A ked citam ze niekto nema mamu aby jej pomahala,
tak je to hnusne, jej som to nepovedala ale moc v tom rozdiel nevidim medzi niekym kto ma mamu a kto ano
@maminkasisa tak treba si najskor precitat ze pisem ze ony niesu dochodkyne ale nikde nerobia a pisem aj ze to neberiem ako samozrejmost, a zdravotne problemy tiez nema ani svokra nakolko jej syn je moj muz tak by som o tom asi nieco vedela
Ale na stare kolena sa potom budu cudovat ze vnacata za nimi nepridu pozriet
@mikitilik29 🤣top prispevok 2024. Matka + prvorodeny debillko. Keby aspon ten mal nejaku sebareflexiu a fungoval ako stryko, 2*v tyzdni, ked stara nevie fungovat ako babka. Asi je vdova, co? Keby sa jej debko ozenil, spacha harakiri, alebo spi medzi nimi. 🤣
Autorka,
uz ziadne fotky, ziadne videa. Chcu vidiet (nechcu) nohy maju. Nasssrat im. Pucam hnilym. 2 babky, 2 hrozy. Ako 2 hrozna, jedna hrozna, aj druha hrozna. 👥
Tak prestať posielať fotky a videá....a vybavené.
Mám skoro dospelé deti a svokra pred časom zomrela, ale zhrniem žiadne kočíkovanie, žiadne ihrisko ani jeden pididarček za 15rokov, moje deti ani sluzičku nevyronili za ňou...
@ahhola vies co asi to tak zacnem aj robit
tak ale muzovi nemozem zakazat fotky posielat,
Ony obidve byvali rozvedene u rodicov uz ked mali deti male,
ked sli na postu, do obchodu, nieco vybavit,
neriesili lebo mali doma svojich rodicov, tak deti boli s nimi,
Tak ja mam tiez planovane a tiez sa na to nespolieham ze sa budu zaujimat o svoje vnuca,
Vtedy ma ani nenapadlo ako sa budu angazovat ako stare mamy
@katica06 z muzovej strany u nas to iste,
Aj ked jasne ze nieje vsetko len o darcekoch,
Ked sa narodil ani len 1 kosielku z pepca,
Ak tam muz ide co tyzden dopredu povie,
chlapec pride hladny,
lebo mame si doniest 🫢
Mama ta aspon na sviatky sa spyta co by chcel
Takze je to na nich - ale cakam ze to bude zhruba takto nejako ako si to u vas opisala
Veď, keď kašlú na vnúčatá, kašli aj ty na nich. Fotku by nevideli, keď ich chcú vidieť, nech prídu samé, keďže bývajú blízko.
Moja mamai toez deti nikdy nekocikovala..maximalne prisla postrazit ked som mala nieco surne.ani sa a nimi mehrala.uz maju 7a 10. Uz ich ani nestrazi na hodku uz vydtzi aj 7rocna sama doma
Moje prve vnuca este nema mesiac ale uz som ho strazila aj kocikovat som dnes bola doobedie. Ale oni byvaju na dedine takze.t takze len ked mi ho prinesu.
Autorka chapem Ta uplne, my to takto mame so svokrou.. len posli fotky a videa a odpisuje, ze laska moja atd ale nevidela ju uz 6 mesiacov (dcera ma 2roky)… xkrat sme ich volali, neda sa lebo idu na taku zabavu cez vikend, upratat im treba atd atd a po rodine iba ohovaraju, ze preco nechodime my za nimi ( su od nas na 1,5 hod autom, my mame dom, mozu prespat, oni ziju v byte).. trapilo ma to velmi ale neurobis s tym nic… lutovat budu oni a cim skor sa zmieris ze je to tak, tym lepsie
@ahhola a keď ti poviem, že ten jej synčeka mal okolo 35 a začínal robiť obchodného zástupcu pre jednu firmu tak ona s nim išla na prvú cestu po zákazníkoch. To som normálne kukala keď mi to partner vravel.
To zalezi aj kolko maju rokov tie deti. Nie vsetci dospeli sa s radostou hrnu do “hrania” s 1-3rocnymi detmi, ktore treba plienkovat, krmit, za ruku drzat a davat pozor aby ti nezdrhli ked sa co i len pootocis alebo pozdravis susedu z baraku. Vsak naladuj dieta do kocika a chodte pozriet babku, vytiahni babku na zmrzku a aspon bude pri tebe aj ked nebude behat za dietatom na preliezky. A ked dieta bude samostatnejsie tak sa bude aj same pytat babky na veci, chyti ju za ruky a babka pod ideme sa sem pozriet. Hrat ako hrat sa s detmi ma uz tiez moc nebavi takze si treba uvedomit ze 60 rocnu zenu to akosi asi tiez netaha ist si sadnut do pieskoviska a tlacit formicky z piesku
Veď ju zavolaj mama, keď pôjdeš do mesta príď, alebo niekde sa stretneme.Zvlastne a to šoféruje a nepríde?
Mam dve dcérky. Prvá ma 3 roky a druha 3 mesiace. Pomoc absolútne žiadna. Nikdy mi nezobrala deti. Stačí jej, že zavolá a pošlem jej fotky. Uz som si zvykla. No ona mi hneď na začiatku povedala, ze aby som nečakala, ze mi pomôže. Jej deti lezú na nervy, takže aspoň bola úprimná.
Cim dalej tym lepsie, obidve rozvedene s varovkami ich rodicov... To si asi povedalii, v zivote sa nedam ako babka vyuzivat tak, ako mojich rodicov vyuzivam JA . Mne pomohli, aj ja pomozem - Nepomozem! 😈Cumia obidve do bedne, ci co maju na praci, po Lidloch korzovat a vnuk si mal doniest papat, chudiatko. A dedkovci nie su, od tych mimozemstaniek? Ak ziju, vyhladat, zapojit, nech ich švacne, baby gaučove.
potom bude dieta starsie a nebude mat ono ziadny zaujem o starych rodicov.
druha vec je, ze sa to absolutne neda porovnat s tym, ako sme my mali starych rodicov. lebo moja babka ked bola vo veku mojej mamy teraz - uz bola na dochodku.
moja mama na ten dochodok pojde bohviekedy
@11bodka11 áno myslím... je to tak, vidím to aj u mojej kolegyne, si musí brať dovolenku, keď potrebuje dcére postrážiť deti.... no je nadšená.... a tiež má dom, záhradu, nestíha a to ešte zavára a spracováva úrodu a nosí dcére, ale nič sa neráta
@prasiatko30 ale ved 50 - 60 nicky niesu storocne damy
Sa nejedna o 100rocne damy male deti, ktore este same nevedia cosa imdeje a co ich boli a ci potrebuju kakat/cikat su velka otrava - akokolvek su milucke a su to vnucata - vsak zober babky a chodte na vylet spolu a vyriesene
Mamu nemám, svokra má toho veľa s inými vnucatami a ma zdr.problemy, takže mne takto tiež nikto deti nebral.. priznávam že zo začiatku som troška žiarlila, ale časom mi to je úplne jedno a neriešim.. je to proste tak, ako to je - deti ju vidia raz za čas..
Bud im povedz, ze treba prist sem tam aj vnuca si pozriet, pohrat sa, ci nemaju zaujem... alebo to nechaj tak. Nie nechodili mi babky koncikova ani sa hrat, ale mne to vyhovovalo. Musis to povedat na rovinu, a potom uvidis a zariadis sa podla toho. Vela zien/ale aj muzov (ako bez urazky) je v tom veku pohodlnych a nechce sa im, to je fakt, maju svoje zaujmy, starosti, radosti. Potom as preberu neskoro. Ale nutit nemozes nikoho aby robil co nechce...
Napr. moja dcera k babkam chodila aj teraz chodi, ale napr nevidim ziadny efekt v tom, ked je u svokry dva tyzdne.. neda jej to totiz nic. Nic s nou nerobi. U mojich rodicov je menej, ale ma tam podstatne iny program :D Ako malinka, ked bola, to bolo zase naopak... popravde ja tam dieta nepcham, maju co dost robit so svojimi zalubami a tiez ma nebavilo "prideme" a nerpisli.. "pojdeme" a neisli... a tak.. .:D
Ja viem, ze vela zien vzdy napise, ako stary rodic nema povinnost zaujimat/starat sa o vnuca a je to pravda, ale aj tak sa mi to zda nenormalne. Akoze tu nehovorime, ze kazdy den maju niekolko hodin obriadovat dieta, ale ze ked aj tak maju cestu okolo, tak sa zastavit 1-2x do tyzdna na 2-3 hodinky ak ani nepracuju 🤷🏼♀️ ze by si aj matka trosku vydychla, isla cvicit alebo porobila co potrebuje. Im bolo dobre, ked mali rpdicov po ruke, ale na to uz asi zabudli. Keby som mala taku mamu, tiez by mi to bolo luto.
Moja mama byva nedaleko, normalne pracuje a vzdy si najde cas na vnucata, ci uz pride iba tak na kavu a pohra sa s nimi alebo postrazi a my s muzom mozeme ist na rande alebo ked ja chcem ist cvicit a muz nemoze byt s detmi atd….ja jej to potom velmi rada oplati , ked ona bude starsia bude potrebovat pomoc a myslim si, ze aj moje deti za nou aj v starobe vzdy radi pridu, lebo si budu pamatat kolko sa im venovala a budu mat pekny vztah.
@milanemila ono casto treba o to poziadat, v dnesnej dobe, najma ak sa ani dieta /matka nestretavaju a nestretavali v takej frekvenici, pred vnucatom, to nie je samozrejmost. Vela starych rodicov nechce otravovat, alebo si musi na iny system zvyknut.
@autorka zaujem nemozes dat prikazom a teda to vies respektovat.
Ale co vies urobit je ponuknut obom tymto zenam - babkam vztah, teda nie je nikde napisane, ze tieto svoje vety nemozes slusne, citlivo komunikovat, ze sa nemozes aj so svojou mamou bavit o svojej predstave, o tom ako si to chcela, alebo co by ti pomohlo.
Neznamena to hned rovna sa, od zajtra to tak bude, ale aspon si poviete k tomu svoje. Problem je totiz obvykle presne tam, ako to popisujes aj ty - nekomunikujete, ty sama len naznacujes. Su ludia, ktori si naznaky vylozia inak, alebo si ich cez vlastne problemy nevsimnu. Mozno im kamaratky radia nevsimat si prilis a neponukat sa, aby nedrazdili nevestu/dceru - teba - lebo jeden nikdy nevie, v com bude problem a tak mate problemy obe - tri a to len preto, ze u nas sa malo rozprava. Resp. vobec sa ludia nevedia rozpravat a pocuvat a aktivne sa pocuvat - v zmysle nerobim pritom nic, nepripravujem hned protiutok, ci obhajobu, co ti hned poviem k tomu ja. Ludia poslednu dobu tiez iba vsetci nieco chcu a chcu to hned a ako male deti, len to, co chcu oni. Mozno ti to neklapne a zaujem nebudu mat ani tak, mozno sa dozvies, ze obe riesia a maju svojich starosti dost a mozno by sa im obom este k tomu zisla pomoc. To nevies, no po rozhovore by ste mali byt vsetky strany mudrejsie v tom, ako sa vam spolu zije a mozno aj na seba viac napojene, pretoze to ma mozno nejake fajn riesenie, len ho v tom tichu a kazda sama za seba nemozete najst.
Mama sa o vnucata vzdy zaujimala. Mrzelo by ma kebyze nie
Mam taky isty problem ale akurat zo svokrom. Vsetko zacalo ked sa narodila neterka 2 mesiace od nasho chlapceka … akurat s tym rozdielom ze svagrina zostala sama pretoze svokrovi sa nelubil jej vyber chlapa… vtedy prehlasil ze pokial bude on na svete sa o nu postara… tak aj je byvame na jednom pozemku kazdy v inom dome spolocny dvor svokor u nas odvtedy co sa dieta narodilo 2018 nebol ani prechadzka ani spolocne aktivity nic… neterku naopak ju uci pocitak cita si snou postrazi naucil ju bicyklovat… minule sme mali koli zomu vymenu nazorov lebo mne to lezie od sameho zaciatku na nervy tento jeho pristup. Tak som si vypocula ze som p… a ze co si dovolujem mu rozkazovat😂 no a neterka samozrejme minule vykvakala ze dedo povedal ze on neznasa simonka🤡 tak co si budeme .. moze mi taky dedo rit oblizat… ja sa mu o pozornost nebudem pchat… musis to tak tiez brat oni sa okradaju o to cenne… ked budu deti velke nebudu chciet travit tolko casu s nimi… napriklad moje deti vobec nevnimaju svokra ako ich deda ze to je len neterkin dedo… tak co si budeme

@ivanakal u nas to iste. S nasimi sa vidime denne. So svokrovcami len meniny, narodeniny.