Svokor nemá záujem o vnúčatá. Ako to vysvetliť synovi?
Ahojte zienky, idem sa postazovat a ziskat od vas mozno aj iny pohlad na vec. Trapi ma, ze moj svokor nema vobec zaujem o vnucata. Mam dvoch synov, starsi ma 7 rokov a so starkym nema absolutne ziadny vztah. Moj otec zomrel, ked mal rok a pol, takze toto je jeho jediny starky. Ked som mu navrhovala, ze by ho mohol zobrat niekam na ihrisko, troska s nim stravit cas, tak mi povedal, ze on si vnucata nerobil...
Ved nepotrebujem od neho strazenie ani ziadnu pomoc, ide mi len cisto o to, ze aby mal nejake spomienky na starkeho. Uz je vo veku kedy vnima, ze napr jeho kamarati mu rozpravaju ze moj starky mi ukazal to, naucil ma tamto... Uz sa ma aj na to pytal, ze ci ho starky nema rad.
Ja neviem, co si o tom myslite? Svokra zjavne nezmenim, len ako to vysvetlit synovi.
Manzel uz nad nim len mavne rukou, nebol ktovieaky dobry otec, ale stary otec je este horsi.
Synovi sa snazi vsetky "chlapske " veci vynahradzovat manzel.
Svokra a moja mama s nim maju pekny vztah, za to som velmi rada.
@anonym_autor chapem, ked pocuvam kolegyne ako stari rodicia ci dedkovia beru vnukov na dovolenky chaty vylety. Nasi by nikdy nikam so synom nesli a dedko uz vobec nie ani na ihrisko pod oknom. Proste gauc a leharo 😬
moji rodicia, ktorí boli uzasni, tu uz nie su...druhi stari odicia sa na nas vsetkych vy....li, deti v zivote ani len nevideli...takze tak...bud rada za starke
@anonym_autor ludia sa nemenia, nenutila by som ho chodit s nim na ihrisko. Ked ste u nich mozes skusit nejako ich spojit, cez nieco co zaujima syna a svokor to vie. Ale ak je ten typ ci berie deti ako otravny hmyz tak velmi nepochodis. Bud rada aspon za babky.
Co si o tom myslim? Nic. Ze niektori rodicia nemaju zaujem o vnucata, to je proste fakt a nic s tym neurobis. Tak isto ako niektori otcovia nemaju zaujem o deti a pod. Holt smola no, co tam naspekulujes a koho nasilu donutis..?
(Poznam to).
Zmenit sa uz nezmeni, akurat mu moje syn - tvoj muz trosku prehovorit do duse, ci tak bude mat efekt...
Starého psa novým kúskom nenaučis.
vysvetlit synovi,ze su ludia a ludia.. nie kazdy ma vztah k detom a nie kazdy je dedko vecernicek .. hold ten vas je aky je .. jemu to tak vyhovuje a ty sa s tym zmier .. dietatu spravte vlastny program a starkeho nechajte na pokoji .. uz je dost stary na to,aby si vybral .. a on si zrejme vybral ... dieta to pochopi .. ja som starkeho nemala a ani mi to nechybalo .. moj otec ma naucil vela veci ..
@anonym_autor rozumiem ti, mali sme to rovnake so svokrocami. Absolutne nezaujem, este sa tak pochvalit fotkami, ale to je vsetko. Aj si to deti odplakali. Moji svokrovci neboli schopni si s nimi ani zahrat karty, ked sme prisli na navstevu - mali ticho sediet a neotravovat. Este komentovali svokrinu sestru, ako sa s manzelom stale zaujima o svoje vnucata, vsade ich beru a tak dalej...ze ci nemaju co ine robit....Aj jej dokonca sestra hovorila, ze vztah s vnucatami je treba pestovat, ale nula bodov, darmo sme ich prosili aj my....Deti su uz dospele a vztah je taky nijaky. Vztah a azujem sa proste neda vynutit.
Aj s ním niekto o tom hovoril, že prečo nemá zaujem?aj ste mu vysvetlili, že ide o spoločný cas a nie stráženie?
Možno niečo co dedka baví a tak ich nejako spojiť?
@anonym_autor Toto mi príde z kategórie "nemám problém, vyrobím si". Chlapec má vás rodičov, babky, možno ostatnú rodinu. Dedko proste nie je taký, akého ho ty chces mať. A čo? Možno ani ty nie si podľa jeho gusta. Ľudia sa nemusia správať podľa tvojich pravidiel a predstáv.
Nepopularny nazor, ale neriesila by som to. Nemozes od inych vyzadovat, aby sa spravali, ako ty chces. Ak stari rodicia nemaju zaujem o vnucata, tak ho, holt, nemaju. To, ze si nevybuduju vztah, a potom si to mozno neskor budu vycitat, ked ich vnucata nebudu chciet ani vidiet, su ich problemy. Dietatu by som normalne vysvetlila, ze dedo je taka tazka povaha, ze ani ocinovi sa velmi nevenoval, ked bol maly, ze to nema v sebe a nech si to neberie k srdcu, nie je to jeho vina. Nech sa pozrie, ake ma dobre babky, ako ho maju radi, atd… Proste mu to vysvetlit primerane veku. Viac by som to neriesila ani ja. Zbytocne si vytvarat problemy tam, kde nie su. Pokial ma dieta rodicov, to je zaklad.
mali sme to podobne, len obrátene.
ocinko sa ani neobzrel, dedo suploval.
Treba sa s tým zmieriť, môj svokor povedal, keď sa malý narodil, že jeho to nezaujíma🤐 aj svokra sa k nemu časom pridala, takže tak sme sa tomu aj postavili. Už ani nechceme, aby mali nejaký záujem.
s tým nič nenarobíš. Nemá záujem o vnúčatá, tak nemá, nakoniec nie je to jeho povinnosť. Myslíš, že keby sa do toho aj občas prinútil, že by naňho deti mali pekné spomienky? No nemali, dieťa skutočný záujem vycíti a pretvárka mu je skôr nepríjemná. Všetky deti nemajú dedkov, a aj tak žijú spokojne
Ja by som o takúto vynútenú starostlivosť nestála. Deťom vysvetli, že majú aspoň dobrého otca, to tiež nemá každý. Mať dobrých starých rodičov je super, ale nie je to nevyhnutné.
Nič extra nevysvetľuj,deti nie su hlúpe. Bud rada za babky,niekto nemá ani to.
@janinah presne súhlasím , my z obidvoch máme také babky a dedkov ,ako túto píše autorka - ma dedka / moja strana pomaly nevedia že žijeme . Nevedia ako vyzerajú , nemali záujem o mňa ako malú , nie nie to o moje deti . A z muzovej strany miluje len jedného syna a jeho deti , a nie na naše sa ani nepýtajú , nie to varovať či tobôž nie niečo im kúpiť .. ale áno aj takéto sú niektoré “rodiny “ žiaľ s tým sa nedá nič urobiť , je to ich osobne rozhodnutie .

Ak starký nebol ktovie aký otec je úplne naivne dúfať že z neho bude skvelý starký
Tvoj syn časom sám pochopí že dedo nemá záujem a vyrastie aj bez neho