Bábo- ja chcem on ešte nie
Myslím, že názov témy dosť napovedá ale pre upresnenie. Mám 32 rokov a už asi 3-4 roky cítim veľmi intenzívnu túžbu po bábätku, keď som stretla aktuálneho priateľa tak tieto pocity ešte zosilneli.On je naozaj prvý chlap s ktorým si to viem reálne predstaviť, jasné že nie je bez chýb ale to ani ja. myslím, že si vzájomne vyhovujeme po všetkých stránkach. Hneď na začiatku vzťahu sme sa rozprávali o našich názoroch na svadbu a rodinu a vtedy sa vyjadril, že je to pre neho jedna z najdôležitejších vecí v živote.Poznáme sa cca 3 roky a partnermi sme rok a necelý rok spolu bývame.V poslednom čase som mu viac krát nadhodila otázku svadby alebo plánovania bábätka ale väčšinou povedal niečo v zmysle že máme čas a že sa na to to ešte necíti. Ja nie som zdravotne celkom ok a gynekológ ma viac krát upozorňoval že už je na dieťatko najvyšší čas. Povedala som mu to ale povedal, že nech na neho netlačím. Dusím to v sebe a mám pocit, že to robí v našom vzťahu dusno a zbytočné napätie.Nechcem ho znechucovať a dokážem sa vo veciach prispôsobiť ale toto je pre mňa naozaj dôležité.Ako to riešiť?
@karamellova presne tak to je, on nemá dovod sa ženiť ani mať dieťa s tebou, má všetko pohodlie a sex kedy chce, čistá pohoda a ked už to tu takto riešime, tak prečo mu robíš slúžku v domácnosti? dúfam, že robí aspon nejaké domáce práce aj on
@janickacrazy samozrejme domace prace robi aj on to mame podelene ja roztiedim a dam pradlo on vyvesia ja poukladam do skrin, nema problem ani s upratovanim, je poriadny vsetko si po sebe odprace niekedy aj po mne ked nestiham. ja vacsinou varim ale studenu veceru robieva cez vikendy aj on takisto aj ranajky. urcite mu nerobim sluzku ked som bola po operacii a musela som lezat celá domacnost bola na nom a nemal s tym problem vyupratoval cely byt stale sa pytal ci mi nieco netreba. samozrejme ked on cosi potrebuje pomaham mu zasa ja. ide skor o to ze si mozno vycitam toto vsetko dostal mozno prilis skoro. mozno som mala so spolocnym byvanim pockat. pre nas to bolo pohodlnejsie byvat spolu. on sa nemusi stale motat do svojho bytu ma to blizsie do prace ja zasa nie som na vsetko sama . len som mala asi este pockat...
@karamellova Ahoj, nemyslela som to v zlom, ale naozaj sa tymto problemom trapi vela zien a asi to v sebe potlacaju, neviem. Ak dvaja spolu chodia "staromodne" (byvat spolu po svadbe) a muz sa rozhodne si tu zenu zobrat, musi sa najprv sam vysporiadat so zodpovednostou, ktora z toho vyplyva, so stratou pohodlia a tym dokaze, ze to mysli vazne. A ten pocit istoty a bezpecia, ktore toto rozhodnutie zene poskytuje, je absolutne dolezity vo vztahu. Ale ked sa zena k muzovi nastahuje, ma zrazu milenku, viac menej servis okolo domasnosti, nema dovod vyjst z tej svojej pohodlnosti. Musi velmi bojovat sam so sebou, aby to zmenil. Muzi su zamerani vacsinou egocentricky v tychto veciach. Dolezite - netvrdim, ze to plati na vsetkych. Su pary zijuce na divoko, maju dieta po 10 rokoch a vyzeraju spokojne. A su take, ktorym manzelstvo nevyslo. Ale myslim, ze zaklady toho domu su naozaj to prvotne rozhodnutie muza a z toho vyplivajuci pocit istoty u zeny. Ako to dalej dobojuju je na nich 🙂
@shee11 no ved prave ja som nad tymto zacala uvazovat iba nedavno no len nemozem teraz povedat mojhmu ze vies co drahy chod si teraz po roku zasa byvat domov aby sme si boli vzacnejsi a aby si si upratal v hlave ze ci tvoj život so mnou "stoji za tu svadbu"🙂
@karamellova a prečo by si nemohla? kludne to tak urob, podľa mna by to bolo úplne ideálne riešenie a uvidíš, že sa vymáčkne 😉
@karamellova Presne,..preco by si nemohla? On moze vyuzivat vsetko. Ty chces svadbu a deti a kolko mas cakat? 10r? Na dobre sa lahko zvyka. Malo cosi do seba to byvanie po svadbe. Mne svokra hovorila, ze oni sa videli pred svadbou cca 3x....podotykam videli... a nebola to svadba z donutenia....a byvali spolu asi 4mes.po svadbe... nemali kde... su spoly cez 50r. Jasne, ze povie, zeby sa xxx krat rozviedla uz, keby nerobila ustupky...ale to je vsade nieco.
Partneri by sa podľa mňa mali v takýchto veciach zhodovať... Poznám veľa párov, ktoré spolu boli dlhé roky, žena chcela dieťa, chlap sa necítil, len pri zmienke o dieťati sa začal potiť ako dostihový kôň. A zrazu sa rozišli, lebo si našiel inú, ktorá ostala hneď tehotná...
@shee11 no ved prave ja som nad tymto zacala uvazovat iba nedavno no len nemozem teraz povedat mojhmu ze vies co drahy chod si teraz po roku zasa byvat domov aby sme si boli vzacnejsi a aby si si upratal v hlave ze ci tvoj život so mnou "stoji za tu svadbu"🙂
@karamellova ahoj, ako to nakoniec s tebou dopadlo, mate spolu deti? ja riesim teraz rovnaku situaciu🙈

@shee11 ahoj prosim možeš mi blišie vysvetliť co si myslela tym "dom stavaju od strechy" lebo v poslednej dobe sa celkom zamyslam nad tym ci som urobila dobre ked som vsetko dovolila tak rychlo. vnukol mi to kolega ktory to zhrnul do vety: štastný to chlapec pekne sa o neho staras ma vzdy navarene oprate byvate spolu vidi ta každy deň povedz mi naco by sa ženil? " ja som sa nad tym nikdy nezamyslala ani som sa kolegu nepytala na nazor len on vyzvedal ci som vydata tak som mu povedala že nie ale byvame spolu a on ma tymto odpalil.