icon

Bagatelizovanie bolesti z mužovej strany

1. jan 2023

Tento problém pociťujem dlhodobejšie, nech zjem čokoľvek a v akomkoľvek množstve, tak ma neskutočne bolieva brucho. Mám ho aj strašne nafuknute. Keď ležím na bruchu,tak je to strašne úľavová poloha. Niekedy je to také silné, že si musím dať sodu bikarbonu. Muž sa mi vždy len smeje, niekedy ozaj by som ho poslala do kelu,keď vás niečo bolí ani náladu nemáte na vtípky a on sa smeje a absolútne tomu neprikladá žiaden význam a že ma aj lekár vysmeje. Reči že preháňam na dennom poriadku. Vraj som sa opäť,,prežrala,,

Mám 170cm a 57kg, 29r. a 3 detičky
Myslíte, že by som išla zbytočne lekárovi, lebo veď, kľudne to môže byť celiakia alebo nejaká potravinová intolerancia, ale podľa muža zveličujem, len teda strašne ma tým bagatelizovanie zneisťuje. Pozdravujem vás

Strana
z3
pribinak
1. jan 2023

Už dávno si mala ísť na gastro.

selest
1. jan 2023

Tvoj muz je lekar alebo zdravotnik? Poradila by som sa radsej s lekarom. Neviem si predstavit ze by ta vysmial ked prides s tym ze mas dlho bolesti.. Normalne chod k lekarovi mas 3 deti..

bluka2
1. jan 2023

Skús vysadiť lepok, či ti to pomôže. Alebo si daj diétu bez všetkých alergénov a hneď budeš vedieť či je to v tom...ja som hneď cítila rozdiel

loyda
1. jan 2023

Dúfam že hneď zajtra sa objednáš ku gastroenterológovi.

autor
1. jan 2023

@bluka2 vieš v tom poradiť trošku konkrétnejšie prosím?
Je pravda, že jem piate cez deviate

melany_y
1. jan 2023

Takéto .... by som vysmiala ja 🙂 nech postráži deti a ty šup ku lekárovi,už si tam dávno mala byť keď píšeš že to je dlhodobejšie. Na gastro plus spraviť krvné testy, potravinové intolerancie,alergie a snáď ti zistia že z čoho to máš. Držím palce

bluka2
1. jan 2023

Ja som skúsila Wahls protocol. Proste vylúčiť lepok, laktózu, vajcia a všetky alergény. Potom tam máš popísané, čo máš jesť. Ja som si myslela, že mi ostalo brucho od pôrodu, ale po pár dňoch bolo úplne ploche. Odpuchli mi prsty, zmenšila sa veľkosť chodidla o 1 jedno číslo. Ani som nevedela, že som ich mala (mierne) napuchnuté celý čas. Predtým som bola stále unavená, zrazu som ožila. Zlepšilo sa mi vlastne všetko na tele.

Ale tak môže to byť aj iný problém než intolerancie, tak sa objednaj aj k Dr.

kabinka11
1. jan 2023

Skus sa stravovať podľa mačingovej. Nepoužíva v receptoch múku ani mlieko.

majka99999
1. jan 2023

Mozes mat intoleranciu/ alergiu, mozes mat helikobaktera, mozes mat stres, mozes mat vred alebo daco ine so zaludkom. Ved normalne zajdi za obvodnym, popis tazkosti. Budes rada, ak nejaky termin ziskas do mesiaca, takze kludne by som zacala cim skor.

majamat
1. jan 2023

ak by sa jednalo o celiakiu, nesmies vysadit lepok, kym neskonci diagnostika, urcite chod k dr. nech ta co najskor vysetri.
kratkodobe vysadenie lepku mozne je, ale nema moc velky vyznam. ide o to, ze bezlepkova strava je clekovo lahsie stravitelna, cize sa na nej moze ulavit aj cloveku, co celiakiu vobec nema.

kittykat22
1. jan 2023

@kabinka11 macingova je sarlatan, ktora dostava svoje nasledovatelky do jojo efektu

kittykat22
1. jan 2023

Muzi maju vzdy take dolezite kecy, ale potom pride chripka a dobre, ze nevolaju sanitku

autor
1. jan 2023

Nechcem vyznieť ako strašpytlík, ale ja sa gastra strašne bojím, teraz si to tak uvedomujem, ani neviem aké vyšetrenia sa robia, max mi nič nerobí krv. Ja som pozerala na YouTube,,na vlastní otvor,, Vít Samek ako skúšal rôzne vyšetrenia a pred gastroskopiou mám sakra rešpekt 😢

anjelicek26
1. jan 2023

Tvoj muz ta neberie vazne, pretoze to asi "take zle nebude", ked si po tak dlhej dobe nesla k poriadnemu lekarovi... bez ohladu na to vsetko ostatne, co si napisala, ako to mozes nechat zajst tak daleko. Ved mas mozno "len" parazity a vysledok takyto po tak dlhej dobe...takze smer obvodak a potom smer gastro...

pipistrel13
1. jan 2023

mala som to iste a myslela som si uz najhorsiu diagnozu,problemy aj so stolicou a mocovymi cestami,na gastre mi zistili intoleranciu laktozy a lepku a neverila som,ze je to "len" z toho a naozaj bolo,odkedy to nejem,nemam ziadne problemy (kym sa to dalo do poriadku chvilu to trvalo) a ked zjem nieco s obsahom laktozy a lepku,hned to citim

ikonica
1. jan 2023

@bluka2 podla coho si postupovala? Kniha? Nejaky web?

nevenka
1. jan 2023

Ja mam silny davivy reflex, ale ked mi bolo zle, sla som na to vysetrenie. Proste, ked musis, ides. Sestricka ma lutovala, dostali sa tam az na druhykrat, hladkala ma ako male decko. Strasne bola zlata. Ale nastastie som nemala nic vazne.
Moja mama dlho odkladala toto vysetrenie, ale nakoniec sla, nedalo sa na nu niekedy pozerat, ake mala bolesti. A zistili jej helicobactera. Po prelieceni o dost lepsie.

autor
1. jan 2023

@pipistrel13 ja som išla obvodnému asi dva mesiace späť s tým, že sa mi nepáči moja váha. Samovoľný pokles váhy. 56-57 kg som v živote nemala ako mám teraz. Pri mojej výške 170cm som mala vždy tak 62-63kg
To mi aj muž vravel, že som veľmi vychudnutá. Tak som išla lekárovi. Vzal mi krv - výsledky som mala dobré a viac sa to neriešilo

loyda
1. jan 2023

Môžeš mať helicobactera, vred ...to som mala ja a rovnaké príznaky..

autor
1. jan 2023

@loyda a aké vyšetrenia ti robili 😒😭

anjelicek26
1. jan 2023

Tak asi taky zly ten muz nebude, ked si rapidne schudla poslal ta k lekarovi sam a vysledky boli dobre, tak ho to ukludnilo... normalne znovu za obvodnym, poziadat o to gastro...

loyda
1. jan 2023

Gastroskopiu. A ono to len znie strasne, je to úplne normálne vyšetrenie. Za mňa 100krat horšie je to gynekologické.

kittykat22
1. jan 2023

na vsetkych vysetreniach gastro dostanes oblbovaka. Zavolaj tam a pri objednani sa dohodni. Budes taka hotova, ze ti to bude jedno

autor
1. jan 2023

@anjelicek26 keď človeka niečo bolí, tak to trochu aj inak vníma tie reči, že jeziiiis zase ju bolí brucho,,
Spomeniem je mi zle no jeeeej to je normálka

autor
1. jan 2023

@loyda klasické vyšetrenie na gynde? Budem to musieť zvládnuť nič iné mi neostáva
Prežila som tri sekcie, tak dám aj gastro ale bojím sa

anjelicek26
1. jan 2023

Davno si si mala pomoct sama :( Vylucit mlieko, lepok, cukor, nie naraz, ale postupne - pridat si probiotika, lahke stravovanie celkovo, espumisan proti naduvaniu... aspon taky zaklad, kym bude ten lekar... ono niektore potravinove intolerancie prichadzaju vekom, mne sa potravinove alergie spustili transfuziou krvi po porode... btw, tie sekcie mohli sposobit zrasty, ktore pri nadmernej plynatosti sposobuju strasne bolesti... takze aj laparku by som (ked vylucis vsetko ostatne) dala na zoznam nutnej diagnostiky...ale uz to proste prosim neodkladaj.

jamimo
1. jan 2023

Jedna múdra myšlienka hovorí, že je rozdiel o niečom počuť a rozdiel zažiť... Váš manžel asi ešte nezažil fakt bolesť alebo vážnejší zdravotný problém. Každý vidí len seba a to svoje. Ktorá bolesť je horšia? Bolesť brucha, migréna, bolesť zubov, uší, okostnice, neuropatia, reuma, depresia, protrúzia platničky...? Každý jeden by steny škriabal a prosil Pána Boha o chvíľku bez bolesti. Smutné je, že váš manžel necíti s vami, ste matka jeho detí, ktorá mu práve v tých bolestiach porodila to najvzácnejšie. Aj jeho potomstvo. Keby mali muži rodiť, tak by bola matička Zem ľudoprázdna 🤭 veď zomierajú už pri soplíku.
Ešte k zdr. komplikáciam, môže to byť celiakia, laktózová intolerancia, HIT, ulcerózna kolitída, netostatok a zlé štiepenie pankreatických enzýmov, helicobacter, gastro diagnóz je Xxx. A to doma na gauči so sódou bikarbónou nevyriešite... takže šup šup na vyšetrenie. Nebojte, prežil každý.

kabinka11
1. jan 2023

@kittykat22 Tak nemyslím aby striktne dodržiavala stravu, určite nechce schudnúť. Ja len podľa seba, keď mám zaťažený žalúdok, inšpirujem sa jej stravou, čo mi chutí. Jem to týždeň a mam pokoj nejaký čas.

bluka2
1. jan 2023

@ikonica podľa tejto knihy (stiahla som si ju na Kindle)

zmrzlinka2021
1. jan 2023

Chod na gastro, na 99,9 % to moze byt len nejaka "maličkost" typu intolerancii, histamin - v podstate dosledok zleho stravovania.
Ale vzdy je aj riziko nadoroveho ochorenia.

Strana
z3