icon

Bagatelizovanie bolesti z mužovej strany

1. jan 2023

Tento problém pociťujem dlhodobejšie, nech zjem čokoľvek a v akomkoľvek množstve, tak ma neskutočne bolieva brucho. Mám ho aj strašne nafuknute. Keď ležím na bruchu,tak je to strašne úľavová poloha. Niekedy je to také silné, že si musím dať sodu bikarbonu. Muž sa mi vždy len smeje, niekedy ozaj by som ho poslala do kelu,keď vás niečo bolí ani náladu nemáte na vtípky a on sa smeje a absolútne tomu neprikladá žiaden význam a že ma aj lekár vysmeje. Reči že preháňam na dennom poriadku. Vraj som sa opäť,,prežrala,,

Mám 170cm a 57kg, 29r. a 3 detičky
Myslíte, že by som išla zbytočne lekárovi, lebo veď, kľudne to môže byť celiakia alebo nejaká potravinová intolerancia, ale podľa muža zveličujem, len teda strašne ma tým bagatelizovanie zneisťuje. Pozdravujem vás

autor
1. jan 2023

@kabinka11 práveže potrebujem pribrať, jem normálne, žiadna dieta a nie a nie pribrať

autor
1. jan 2023

@anjelicek26 určite to budem už riešiť
Moja mamina mala nejaké žlčníkové problémy a od tej doby doteraz je eko bio raw a už jej rozumiem
Ťažkosti už nemá, ale ako dieťa si pamätám, že ju bolievalo brucho a robila aj drepy, keď veľmi bolelo. Zrovna jej idem zavolať

autor
1. jan 2023

Práveže nie som z tých, čo lekára odkladajú, len teraz toto tento problém som ešte neriešila, lebo mňa už poznajú snáď všade. Ako sa prelomil 27 rok, tak čistá katastrofa so mnou. Som samá diagnóza. Migrény, tetania-panicke úzkosti a ešte dačo len si nespomeniem,posledné tehu placenta praevia, nakoniec odtrhnutie placenty v 34tt a to 2x tá istá diagnóza z 3 tehotenstiev a teraz zas bolesti brucha

ropucha6
1. jan 2023

Pokles vahy a bolesti brucha, to moze byt celiakia.

zmrzlinka2021
1. jan 2023

Realne nefunkcne travenie vie oplvynovat cele telo a sposobovat aj psychicke problemy.
Ries to cim skor.

autor
1. jan 2023

Viete mi takto z večera do rána poradiť prosím, čo mám napríklad raňajkovať resp. hneď zajtra kúpiť? Momentálne som strašne hladná a niečo by som si aj dala ale neviem čo? 🫣

dencii
1. jan 2023

Alergény v strave si vieš dat otestovať aj mimo gastro, ja som tak bola pred Vianocami, vzali mi len krv a čakám na výsledky, keď si dáš do googlu určite nájdeš nejaké stredisko aj v rámci svojho bydliska. Vyšlo ma to síce do 300€ ale mala som termín hneď a keď budu výsledky mi vraj zostavia aj jedalnicek. Kamoške riešili histamin tiež len na bežnej imunológii z krvi (to len na margo toho strachu z gastra, ale ak by tieto testy problém nevyriešili určite by som zašla aj tam)

20erika07
1. jan 2023

Mavala som to roky najma pri mensich detoch ,praca, stres ,jedla som ako ty piate cez deviate, vyhladovena som narazovo z chuti jedla, a zaroven chudla a trpela som neskutočnými bolesťami brucha, naduvanie,krce mi vystrelovali az do klucnych kosti, pomohla len poloha ležmo, na bruchu alebo na boku . Deti podrastli, jem normalne, aj som pribrala zo 3kg a bolesti brucha ani nepamatam kedy som mala.
No ale muz to nikdy nezlahcoval, ved videl ake som mala bolesti ,to som vystreta ani chodit nevedela

mikadooo
1. jan 2023

Ak máš bolesť a nevieš jej pôvod, choď k obvodnému lekárovi, ten ťa pozrie, prípadne skúsi nejakú liečbu, alebo ťa pošle ďalej k odborníkovi. Ale v žiadnom prípade ťa nevysmeje (na to sú s prepáčením "drbnutí" manželia). Moja mama tiež bola tvrdá natura, žiaľ už je pod zemou. Lekár ťa nevysmeje, ver mi. Ak by si mala pocit, že pravdu má manžel, je taký film, kde jedna z aktérok "hejká" a muž ju za to drbe. Volá sa Pelíšky. Pozri si ho, uvidíš, ako to dopadlo.

dasim15
1. jan 2023

Môže to byť čokoľvek. Jednoznačne treba ísť k lekárovi. Najskôr obvodný a podľa jeho vyštrení možno ďalej na gastro. Normálne to teda nie je!

mery34
1. jan 2023

Obvoďák ti nespraví také odbery ako gastrológ. Robí aj protilátky na lepok, laktóza, mliečna bielkovina a sója. Gastroskopia je v porovnaní s kolonoskopiou prechádzka rúžovým sadom. Neexperimentuj so samovoľnými diétami, lebo potom ti gastro nič nenájde. Mám celiakiu, mliečnu bielkovinu, sóju a ľahký histamín.

nwnw
1. jan 2023

Daj si spravit testy na intolerancie HIT, laktoza..

nicegirl369
1. jan 2023

Dlhodobo ta bolieva po jedle brucho a ty sa pytas na Mk, ci mas ist k lekarovi?

babulkomale
1. jan 2023

To sa mi asi sniva...ty si zila u rodicov a hned potom ta predali tomuto muzovi ako nevestu? Nikdy si nesla sama k lekarovi? S detmi chodi kto? Zijes v Saudskej Arabii aby ti muz musel vsetko schvalit?
Porazi ma asi...

babulkomale
1. jan 2023

@mikadooo heká. "Teď si hekla! A popři to."
Hold, nie vzdy je mlcat zlato...

mikadooo
1. jan 2023

@babulkomale aha heká, hej, máš pravdu 😄. Tento rok som ich nestihla 😁.

autor
1. jan 2023

@babulkomale :D
Vyššie som spomínala, že ma už všade poznajú, som samá diagnóza
Niekedy je to o dršku aby mal kto byť s deťmi, aby som si vybavila 🙂

aurora33
1. jan 2023

@bluka2 znie to veľmi zaujímavo. Ak sa smiem opytat dodržala si to cele? A bolo to náročné?

babulkomale
1. jan 2023

@mikadooo ja uz par rokov som to nevidela, ale muz mi to cituje 😂

mery34
1. jan 2023

Namiesto skúšania diét choď na gastro. Ak nechceš ísť na gastroskopiu, vezmú ti krv na gastro odbery. Z eliminačných diét ešte viacej schudneš (vlastná skúsenosť).

anetka34
1. jan 2023

Tetania, bolesti žalúdka po jedle, to vyzerá na histaminovu intoleranciu. Dá sa zistiť aj u imunológa z krvi, keď sa bojíš iného vyšetrenia. Ale presnejšie výsledky sú na gastro, budeš vedieť či to nie je celiakia alebo laktozová intolerancia.
Ja mám histaminovu, pomôže iba diéta. Sú aj na FB skupiny, dozvieš sa ako stravovať keď Ti to zistia. Dá sa to zvládnuť a hlavne to pomôže.

marca12
1. jan 2023

Tvoj muz je blbec. Uz davno si mala mat za sebou vysetrenia. To,co sa ti deje nie je v poriadku. Neverim,ze jes denne tak tazke jedla,ze by ti takto zatazilo zaludok. A zapamataj si jedno,keby si tam aj zbytocne isla,vzdy radsej zbytocne ako neskoro.

heln
1. jan 2023

no moja, ked si schudla nenapadlo ta, ze to moze byt aj nieco zavazne? alebo mozno len nejaka blbost, ktora sa da vyriesit jednou navstevou gastra?
tej gastroskopie sa neboj, znie to hnusne, je to hnusne, ale trva to fakt len par minut a da sa to vydrzat,
ja som na tom bola, strekli mi anestetikum na znecitlivenie krku, bala som sa toho daviaceho reflexu, najhorsie to bolo prehltnut, potom uz len vydrzat, robil to doktor s dvoma sestrickami, boli neskutocne zlati, stale ma upokojovali, povzbudzovali a chvalili ako mi to super ide. po vysetreni bolo neprijemne uz len slintanie, ale to odoznelo. najhorsie pre mna ale bolo to, ze vysetrenie bolo nalacno a na smadno a tym, ze som si rano nedala kavu a nic nepila, tak ma neskutocne bolela hlava do vecera.
a muza posli do kelu.

heln
1. jan 2023

tiez sa priklanam k nazoru, ze neskusaj diety, ale chod sa dat vysetrit. obvodak ta neposlal ani na sono brucha?
mozes mat nieco so zaludkom, helikobaktera, vred na dvanastorniku, problem so slezinou, pankreasom..... a to zistia na tej gastroskopii.

katkazuz
2. jan 2023

Pridám ti moju skúsenosť.
Tak isto problémy, 300€ za krvné testy na intorancie,
ktoré vyšli hrozne- žiadna laktóza, droždie, lepok ani vajcia. Brutál- zaťala som sa a naozaj som na 5 mesiacov tieto veci vyradila. Trávenie sa mi zlepšilo,
schudla som- menej ako som čakala 😂
ale to je neudržateľné sa takto stravovať.
Takže gastro a kolonoskopia, všetko naraz a v ľahkej narkóze. Čuduj sa svete, nenašlo sa nič. Teraz čakám na dychové testy, ktoré sa pre koronu nerobili.
Čo tym chcem “povedat”?
Neodkladaj vyšetrenie u gastroenterologa, nedaj sa nalákať na zbytočné krvné testy- teraz si presne nepamätám, ktoré Ig sú to, a každopádne popremýšľaj aj o svojom živote, či si spokojná a šťastná, lebo toto má tiež veľký vplyv na žalúdočné problémy.
Držím palce 😊

alanko20
2. jan 2023

Gastro + skús sa zamyslieť, či nemáš veľa stresu, nervov. Osobná skúsenosť.

salome123
2. jan 2023

kup si na zaciatok v lekarni test na celiaku, intoleranciu lepku. Daj si vysetrit histaminovu intoleranciu.

pipistrel13
2. jan 2023

ja som vtedy tiez scchudla,a neskor som si uvedomila,ze pre to,lebo som sa bala jest,aby mi nebolo zle a nebolelo ma brucho,tak som jedla velmi striedmo,mozno aj ty to podvedome robis
hlavne treba ist na gastro,objednaj sa a vypytaj si sprievodny od obvodneho,ja som bola v gastro centre v Ba,plati sa tam,ale od obvodneho som nic nepotrebovala a bola som spokojna

daniela2202
2. jan 2023

Lekár - môžu byť žalúdočné vredy, žlčník, pankreas, určite nie si v poriadku

bilancia
2. jan 2023

moze to byt aj histamin , mam viac ludi v okoli, ktorym to teraz zistili a mali velke bolesti ,nafukovanie, atd, moze to byt hocico no