Bez výčitiek svedomia a bez manžela na dovolenku
Mala som celkom ťažkú pubertu , nechcela sa mi učiť a teda skončila som na trojročnej učňovke ako krajčírka. Aj prostredie sociálne u nás bolo zlé , otec pil, bil mamu a neustále nás vyháňal z domu . Potom som sa zamestnala a šila vo firme asi dva roky, kedy som sa rozhodla že si večerne urobím maturitu . Dorobila som si maturitu a šila ešte rok . Prihlásila som sa na vysokú školu - pedagogická a dennou formou som ju vyštudovala, že to bolo pre mňa veľmi náročné čo sa týka aj financií aj základov ktoré som mala ani nehovorím . Momentálne učím na základnej škole druhý stupeň . Vydala som sa , porodila dve deti , postavili sme s manželom dom , keď asi na to dva roky mal manžel ťažký úraz , spadlo lešenie na ktorom pracoval a následky z toho má dodnes. Je na plnom ID a môže vykonávať len ľahké práce. Manžela to psychicky veľmi zlomilo , obzvlášť to že nám nemôže dopriať to čo ostatní muži v jeho okolí , napriek tomu robí všetko čo je v jeho silách .Máme veľký pozemok , kde doslovne za tie roky urobil nádhernú úžitkovú záhradu, jar leto jeseň je stále v nej a potom v letnej kuchyni kde zavára, sterilizuje , necháva kvasiť .Do toho si pridal chov zajacov , kačíc a sliepok . Sám si urobil pivnicu kde skladuje na zimu všetko čo vypestoval a čo sa dá skladovať. Takto to vyzerá že je pri sile ale verte že nie je , chodí o palici, lebo v nohe má viac titánu ako vlastných kostí , má poúrazovú epilepsiu a bolesti hlavy. Pracovať na 8 hodín nemôže , skušal si niečo nájsť na skrátený úväzok , asi 5 rokov robil vrátnika ale firmu potom rozkradli a zavreli . Podarilo sa mi našetriť na dovolenku s deťmi , chcem ísť s nimi k moru , bolo by to druhýkrát .Raz sme boli aj s manželom , cesta autom do Chorvátska , ale bolo to pre neho utrpenie, noha ho bolela , záchvat mi dostal v aute , dovolenka bola taká nijaká . Teraz s nami nechce ísť , mám ísť sama . Boli sme však na rodinnej oslave , kde sme to bohužiaľ spomenuli (nemali sme ) a zdvihla sa voči mne teda vlna odporu ako zo strany svokry ako aj mamy, sestier aj švagriny. Že ako môžem ja ísť na dovolenku a muža nechať doma , že či mi to svedomie dovolí . Muž mlčal , nič nepovedal . Doma mi len povedal že " ako teda chceš " , nepovedal mi choď a uži si s deťmi . Som rozhodnutá s deťmi ísť. Vy by ste išli ? Na dovolenku som doslovne naškrábala.
@anonym_autor Porozprávaj sa s ním o tom. Láskyplne, ľútostivo, daj mu najavo, že ho ľúbiš a že ti je ľúto, že nemôže ísť s vami. Povedz mu, že budete na neho myslieť a že ho máte stále rovnako radi, nech si rodina hovorí čo chce. A že za to, že toto akceptuje, ho máte ešte radšej... Aj ja poznám niekoľko žien, čo chodia samé s deťmi na dovolenku a je to v tých vzťahoch úplne v poriadku, pretože tí muži majú svoje aktivity.
@anonym_autor choď a nič si s toho nerobte. Manžel ísť nemôže, tak to spravte pre deti.
Klobúk dole ako si sa popasovala so životom. Ist na dovolenku sama je úplne ok. Tiež sme chodili s mamkou lebo tatko nechcel ale ani sa nahneval a nikto to ani nebral negatívne.. preboha musí dopriať aj vám. Toto je láska. Ne egoisticky ostať doma s nim.
tak ale ty nepotrebuješ suhlas ľudí, podla komentov ho máš plné zuby..nepotrebuješ súhlas jeho rodiny
nemusite byt ako siamske dvojčata, každy nech travi zvlasť dovolenku a potom chodte niekde spolu a urobte kompromis

@anonym_autor kašli na ostatných. Ako sa vy dohodnete, to je dôležité. Mama, svokra a všetci čo sa tak starajú, nedoprajú deťom dovolenku? Majú sa obetovať aj ony a celé detstvo sedieť doma, ak máte možnosť ísť niekam? Ja som v živote neletela. A síce nie cez leto, ale počas roka som muža aj s deťmi poslala na pár dní do Španielska. Taký menší poznávací výlet. Teším sa keď vidia svet. A som rada že muž bol ochotný ísť s nimi sám. Ak by som mala také zdravotné problémy ako tvoj muž, neváhala by som ich poslať ani v lete takto. Áno, je super ak je rodina spolu, my takto v lete vždy chodíme. Ale ak to nejde, svet sa nezrúti