icon

Bez výčitiek svedomia a bez manžela na dovolenku

26. júl 2025

Mala som celkom ťažkú pubertu , nechcela sa mi učiť a teda skončila som na trojročnej učňovke ako krajčírka. Aj prostredie sociálne u nás bolo zlé , otec pil, bil mamu a neustále nás vyháňal z domu . Potom som sa zamestnala a šila vo firme asi dva roky, kedy som sa rozhodla že si večerne urobím maturitu . Dorobila som si maturitu a šila ešte rok . Prihlásila som sa na vysokú školu - pedagogická a dennou formou som ju vyštudovala, že to bolo pre mňa veľmi náročné čo sa týka aj financií aj základov ktoré som mala ani nehovorím . Momentálne učím na základnej škole druhý stupeň . Vydala som sa , porodila dve deti , postavili sme s manželom dom , keď asi na to dva roky mal manžel ťažký úraz , spadlo lešenie na ktorom pracoval a následky z toho má dodnes. Je na plnom ID a môže vykonávať len ľahké práce. Manžela to psychicky veľmi zlomilo , obzvlášť to že nám nemôže dopriať to čo ostatní muži v jeho okolí , napriek tomu robí všetko čo je v jeho silách .Máme veľký pozemok , kde doslovne za tie roky urobil nádhernú úžitkovú záhradu, jar leto jeseň je stále v nej a potom v letnej kuchyni kde zavára, sterilizuje , necháva kvasiť .Do toho si pridal chov zajacov , kačíc a sliepok . Sám si urobil pivnicu kde skladuje na zimu všetko čo vypestoval a čo sa dá skladovať. Takto to vyzerá že je pri sile ale verte že nie je , chodí o palici, lebo v nohe má viac titánu ako vlastných kostí , má poúrazovú epilepsiu a bolesti hlavy. Pracovať na 8 hodín nemôže , skušal si niečo nájsť na skrátený úväzok , asi 5 rokov robil vrátnika ale firmu potom rozkradli a zavreli . Podarilo sa mi našetriť na dovolenku s deťmi , chcem ísť s nimi k moru , bolo by to druhýkrát .Raz sme boli aj s manželom , cesta autom do Chorvátska , ale bolo to pre neho utrpenie, noha ho bolela , záchvat mi dostal v aute , dovolenka bola taká nijaká . Teraz s nami nechce ísť , mám ísť sama . Boli sme však na rodinnej oslave , kde sme to bohužiaľ spomenuli (nemali sme ) a zdvihla sa voči mne teda vlna odporu ako zo strany svokry ako aj mamy, sestier aj švagriny. Že ako môžem ja ísť na dovolenku a muža nechať doma , že či mi to svedomie dovolí . Muž mlčal , nič nepovedal . Doma mi len povedal že " ako teda chceš " , nepovedal mi choď a uži si s deťmi . Som rozhodnutá s deťmi ísť. Vy by ste išli ? Na dovolenku som doslovne naškrábala.

liv1
27. júl 2025
@sara07

@liv1 myslíš jeden bazen grand kde môžu ist od 3 rokov, uprimne rýchlo ti vysvetlí okolie čo si mysli o detoch , mimochodom do temálnych bazenov je zakazané brat nafukovačky, kolesa a podobné veci aspon nás hned ked sme sa informovali upozornoval personal ,
tak od 13 rokov by sa našli kupele nejaky kompromis,
pri mori si s detmi na jednom mieste všetci , aspon my
epileptici maju určite obmedzenia na kupelnu liečbu , a aj keby patril do skupiny A že mu všetko preplatia , tak budú každy v inej izbe, ak chceš byt sám tak si priplatiíš a deti dáš kde, to su dvojpostelky všetko
čiže každy sám v inej izbe + každy zalezený v inom bazene alebo v inej časti kupelov a možno sa stretnu v jednej jedalni,

@sara07 ale vsak deti nepotrebuju termalne kupele. Napr. hned prve co som nasla https://domalenka.sk/hotel-flora-trencianske-te...
Kto nechce nenajde nic a najde aj tisic dovodov preco nie. Nehovorim ze nemaju do HR ist ale co ja viem.. ja by som chcela aj muzovi dopriat… Kazdy clovek je iny. Chapem aj ju aj jeho.

moonlight1210
27. júl 2025

Asi by som mu povedala, ze mu najskor vrta v hlave lutostivost, aku mu naockovali na oslave. Ze je chudak a vy ho nechate sameho a idete sa veselit bez neho.

Ale ze si ma uvedomit, ze ma rodinu, co ho miluje. Co s nim je. Co sa mu prisposobuje, neodkopava ho, neopustili ste ho, ani neplanujete.

To nie je automaticke. Na to nie je ziaden narok. Ani moralny. Toto sa robi z lasky. A vy to robite z lasky. Nie z dakeho pocitu povinnosti, nutnosti. Nie preto, “co by ludia o vas povedali”. Ani preto, ze cakate, kedy to uz doklepe, nech mate pokoj a mozete si uzivat.
To asi druha cast rodiny nevidi. Ze vy ste s nim nie preto, ze musite, alebo ste mu tym povinni. Ale chcete, lebo ho mate radi.

Tak by sa mal z tej lutostivosti (co mu tam naockovali) pozbierat a pozriet na veci ako su. Ak on sa neciti na to, niekam ist, tak vy ho netahate nasilu. 355 dni v roku sa tomu prisposobujete, lebo ho mate radi a nechere, aby trpel, ked sa bude niekam unavne trmacat.
Ale na oplatku by on mal dopriat vam. Desat dni dovolenky nie je o tom, ze vam je ukradnuty a na pritaz (ako sa to nenapadne snazilia postavit jeho rodina).

A mal by si urobit jasno, co chce pocuvat.
Ak su to lutostive reci jeho rodiny, riskuje, ze ho staihnu do depresii a na dno.
Nech to myslia akokolvek dobre, liecia si na nom len svoje vlastne zle pocity a svoju lutost. A on im sluzi iba ako hromozvod pre to. Pricom sam ostava potom nestastny, lebo mu tym (nevedomky, s dobrym umyslom) zdoraznuju, co vsetko on uz nemoze. Aky je chudak.

Zatial co vy ho vidite ako otca a manzela. Chlapa, co sa nedal zlomit. Nie chudaka, co daco nemoze.

Mal by nad tym porozmyslat, ktorym nazorom sa chce riadit.

sara07
27. júl 2025
@liv1

@sara07 ale vsak deti nepotrebuju termalne kupele. Napr. hned prve co som nasla https://domalenka.sk/hotel-flora-trencianske-te...
Kto nechce nenajde nic a najde aj tisic dovodov preco nie. Nehovorim ze nemaju do HR ist ale co ja viem.. ja by som chcela aj muzovi dopriat… Kazdy clovek je iny. Chapem aj ju aj jeho.

@liv1 jedna vec čo ti ponukajú a jedna vec je realita ked sa rozhodneš že chceš niekam ist

autorka ani deti do kupelov nechcu ist, čo chápem , ono si treba prečitat aj podmienky a podobné veci nie len reklamu ..
a na druhej strane chápem aj ludi čo si pridu do kupelov oddychnut . prečo deti nie + určita teplota ani nie je vhodna pre deti a ani ti v nej nechcu byt
a ak je epileptik tak proste ani mudr zrovna do týchto kupelov nedá doporučenie, maju to tam opakovane v podmienkach, dokonca aj pri jednotlivých bazenoch ..
takže to nie je o tom že nechceš ale o podmienkach ktoré nesplnaš

liv1
27. júl 2025
@sara07

@liv1 jedna vec čo ti ponukajú a jedna vec je realita ked sa rozhodneš že chceš niekam ist

autorka ani deti do kupelov nechcu ist, čo chápem , ono si treba prečitat aj podmienky a podobné veci nie len reklamu ..
a na druhej strane chápem aj ludi čo si pridu do kupelov oddychnut . prečo deti nie + určita teplota ani nie je vhodna pre deti a ani ti v nej nechcu byt
a ak je epileptik tak proste ani mudr zrovna do týchto kupelov nedá doporučenie, maju to tam opakovane v podmienkach, dokonca aj pri jednotlivých bazenoch ..
takže to nie je o tom že nechceš ale o podmienkach ktoré nesplnaš

@sara07 kupele nie su len o tom, ze si len v termalnej vode. Je tam x hotelov, v ktorych aj deti maju co robit. Navyse pre epileptika je x dalsich procedur. Vsetko sa da, ked sa chce… napr. https://www.kupele-teplice.sk/procedury-a-welln...

sara07
27. júl 2025
@liv1

@sara07 kupele nie su len o tom, ze si len v termalnej vode. Je tam x hotelov, v ktorych aj deti maju co robit. Navyse pre epileptika je x dalsich procedur. Vsetko sa da, ked sa chce… napr. https://www.kupele-teplice.sk/procedury-a-welln...

@liv1 však si rozklikni kolko z nich má vylučenie pre epileptikov, to tam ani nemusí ist ,ten scren je konkretne z ich stranky, tých pár čo ti zostane máš aj vo svojom okolí

zmrzlinka2021
27. júl 2025

@anonym_autor

Ale prečo ste sa s mužom pohádali?

On ti jasne povedal aby si sa rozhodla podľa seba a on si chce zatiaľ užívať záhradu .

On sám je s tým ok.

zmrzlinka2021
27. júl 2025
@oblecenie99

Moja mama v živote neuvidí more, aj keď po tom túži celý život, lebo moj otec vždy odmietal a naďalej odmieta letieť, a žiadna iná alternatívna doprava u neho neprichádza do úvahy (vzhľadom na vek sa ani nečudujem tomu, autom, busom, vlakom už ozaj nie). Navrhli sme jej viackrát, že ju zoberieme so sebou, urobíme si len dámsku jazdu, bola nadšená ... kým sa to nepovedalo otcovi, ktorý sa ofučal úplne. Tak ona sa radšej obetovala, a nejde, pre pokoj v rodine. Chodia na víkendy po SK, za čo zaplatia toľko, koľko iní za all in pri mori. Kto je s prepáčením blbec v tomto príbehu....? Správne. Autorka, nedaj sa. Zaslúžiš si to, choďte.

@oblecenie99

Neber to v zlom. Ale prečo sú tie staršie ženy také závislé na chlapoch, nesamostatne...?

sara07
27. júl 2025
@zmrzlinka2021

@oblecenie99

Neber to v zlom. Ale prečo sú tie staršie ženy také závislé na chlapoch, nesamostatne...?

@zmrzlinka2021 pretože sú vychovávané pre klud rodiny ustupim ,nie je podstatné čo si želá myslí žena , všetko podriadime rodine , mužovi ,
podstatné je klud v rodine a čo povedia ludia
to je vzorec z ktorého sa tažko vyvlieka, sú na to zvyknuté zo svojho detstva, automaticky to preberajú ..

zmrzlinka2021
27. júl 2025
@sara07

@zmrzlinka2021 pretože sú vychovávané pre klud rodiny ustupim ,nie je podstatné čo si želá myslí žena , všetko podriadime rodine , mužovi ,
podstatné je klud v rodine a čo povedia ludia
to je vzorec z ktorého sa tažko vyvlieka, sú na to zvyknuté zo svojho detstva, automaticky to preberajú ..

@sara07 .. a potom nadaadavaju ako ťa Zuza odviedla si ide, ešte JEJ muž aj navarí či JEJ umyje okná a on ju na rukách nosí 😉

milanemila
27. júl 2025

@anonym_autor ano isla by som a moj muz by bol prvy, kt by ma s detmi posielal, lebo deti nemozu za zdravotny stav svojho otca a zasluzia si vidiet kusok sveta a mat nove zazitky. Urcite by ma to mrzelo, ze ostava doma a radsej by som isla ako rodina ak by to bolo mozne, ale ak sa inak neda a manzel je sebestacny aj po uraze a nepotrebuje kazdodennu pomoc, tak by som isla s deckami.

anonym_0566e4
27. júl 2025

@anonym_autor ja chodím každý rok 1-2x ročne s dcérou a mamou na dovolenku bez manžela.

luccija
27. júl 2025

Určite chod....mužovi je dobre na dvore sám to povedal, až tak chorý nie je, aby nezvládol 7 h k moru s prestávkami.Neobetuj sa potrebuješ oddych

vlucifuk
27. júl 2025

@anonym_autor Prepáč, nečítam ostatné komentáre, ale práve som s deťmi sama na dovolenke a manžel je so svokrou, teda so svojou mamou. O dva týždne idem s deťmi sama k moru, manžel už bude pracovať. Medzi nami je taká dohoda. On dovolenky - teplo, vodu, veľa ľudí, cestovanie - neznáša, takže s deťmi chodím sama z našich spoločných peňazí. Najviac rečí okolo toho má paradoxne moja rodina. Či sa nemôže premôcť aspoň kvôli deťom. Kvôli nim nech sa radšej neprekonáva. Má byť s nami sfučaný, unudený, otrávený, to radšej pôjdeme sami. Čo si myslí jeho mama, neviem. Proste, my sme rodina a takto sme si to nastavili. A to ja ešte idem úplne sama raz do roka na poznávačku. Bez muža, bez detí. Pre niektorých z okolia nepredstaviteľné! Urobte si to tak, aby bolo vám dobre, ostatní si obtrú jazyky a to je všetko. Jasné, mrzelo by ma, ak by manžel veľmi chcel ísť, ale jeho zdravotný stav by mu to nedovoľoval. To by sme niečo vymysleli, ale zasa len tak, aby to vyhovovalo nám ako rodine, ostatným je po tom nič. Uži si s deťmi dovolenku.

veselo_neveselo
27. júl 2025

@anonym_autor Na dovolenku chod, zasluzis si. Manzel ked zo zdravotnych dovodov nemoze, to este neznamena ze sa za cely zivot nepozries nikam ani ty. Bohuzial tak to je.
Nenechaj si nadavat, a s manzelom chodte po vyletoch kam mu zdravie dovoli, a k moru chod aj sama s detmi.

Podotykam, ze nie je nenormalne travit dovolenku bez partnera. Je to uplne bezne, len na slovensku sa z toho robi cororo ked nahodou nejdu dvaja spolu.

anonym_19e2e8
27. júl 2025
@vlucifuk

@anonym_autor Prepáč, nečítam ostatné komentáre, ale práve som s deťmi sama na dovolenke a manžel je so svokrou, teda so svojou mamou. O dva týždne idem s deťmi sama k moru, manžel už bude pracovať. Medzi nami je taká dohoda. On dovolenky - teplo, vodu, veľa ľudí, cestovanie - neznáša, takže s deťmi chodím sama z našich spoločných peňazí. Najviac rečí okolo toho má paradoxne moja rodina. Či sa nemôže premôcť aspoň kvôli deťom. Kvôli nim nech sa radšej neprekonáva. Má byť s nami sfučaný, unudený, otrávený, to radšej pôjdeme sami. Čo si myslí jeho mama, neviem. Proste, my sme rodina a takto sme si to nastavili. A to ja ešte idem úplne sama raz do roka na poznávačku. Bez muža, bez detí. Pre niektorých z okolia nepredstaviteľné! Urobte si to tak, aby bolo vám dobre, ostatní si obtrú jazyky a to je všetko. Jasné, mrzelo by ma, ak by manžel veľmi chcel ísť, ale jeho zdravotný stav by mu to nedovoľoval. To by sme niečo vymysleli, ale zasa len tak, aby to vyhovovalo nám ako rodine, ostatným je po tom nič. Uži si s deťmi dovolenku.

@vlucifuk môj je presne ten typ ako tvoj bola som teraz na dovolenke s kamoškou booknute to bolo od apríla a tiež jeho mamka reči ale mám v piči 😂

oblecenie99
27. júl 2025
@zmrzlinka2021

@oblecenie99

@zmrzlinka2021 veľmi dobre to popísala @sara07, ja by som však ešte dodala, keďže dotyčných poznám dobre, že je v Tom aj taká tá ľutujúca sa povaha.. niečo na štýl: raz mu to na smrtelnej posteli vykricim, že kvôli nemu som nemohla. Aj v iných veciach bola taká, akoby jej robilo dobre sa ľutovať a ešte dat jednou lopatou na to celé.. no len niekedy sa preráta a vybabre aj sama so sebou. Ale prioritne ide o to, mať pokoj vo vzťahu.

anonym_d21683
27. júl 2025
@anonym_autor

no práve sme sa riadne pohádali, on nechce v podstate nikam , chce byť doma na záhrade , lebo jemu tam najlepšie . A ak tak niekde iba po okolí . A vo mne to buchlo ako kotol plný čiernych sadí, celú tu frustráciu životnú som mu vykričala . Môj život sú len obmedzenia a práca , detstvo totálne nahovno ,študenský život nahovno a ešte mám aj zvyšok svojho života prežiť že nikam , lebo jemu sa nechce alebo nemôže ?Jediné čo mi povedal že má takúto nepozná a že vidí že mám dosť.

@anonym_autor nečudujem sa ti že si vybuchla, lebo mňa by tiež zamrzelo že sa nezastal rodiny. No všetko čo si o ňom napísala ak je taký naozaj, tak to máš veľké šťastie. Nezaháľa a robí všetko pre rodinu, nedal sa zlomiť, nezaľahol. Nik v živote nemá všetko, no ty máš zatiaľ dosť. Vážte si čo máte teraz, vždy môže byť ešte horšie a on musí prijať svoje obmedzenia, vysporiadať sa s ťažkým úrazom, nájsť svoje miesto v rodine a spôsobe ďalšieho fungovania. Chápem že ho škrie a mrzí, že s vami nebude a potom všetkom čo pre vás robí, ale robíte to predsa spolu a pre vaše deti. Vysvetli mu, že máš traumy z detstva a vidieť tvoje deti sedieť doma každé leto je pre teba neúnosný pohľad a bude sa musieť zmieriť s tým, že veci budú inak ako boli predtým. Pozri ešte kúpele, navrhni ktoré by sa mu mohli páčiť a choď s ním keď len ako spolubývajúca a sprevádzajúca ho po procedúrach a večer vínko, pizza, zábava.

anonym_d21683
27. júl 2025
@oblecenie99

@zmrzlinka2021 veľmi dobre to popísala @sara07, ja by som však ešte dodala, keďže dotyčných poznám dobre, že je v Tom aj taká tá ľutujúca sa povaha.. niečo na štýl: raz mu to na smrtelnej posteli vykricim, že kvôli nemu som nemohla. Aj v iných veciach bola taká, akoby jej robilo dobre sa ľutovať a ešte dat jednou lopatou na to celé.. no len niekedy sa preráta a vybabre aj sama so sebou. Ale prioritne ide o to, mať pokoj vo vzťahu.

@oblecenie99 jediný kto sa tu ľutuje (chápeme ho), je jej manžel. Nepoznám veľa žien, ktoré by vedeli z tak neľahkých podmienok vybudovať toľko veľa čo ona pre svoje deti aby nezažívala raz to, čo ona. Kto nezažil, nikdy nepochopí. Autorka predsa má nárok aj na svoj čas bez manžela a nie je k nemu pripútaná guľou aj keď skôr sa zdá že áno.
PS: Keď ich poznáš, mohla si si to nechať pre seba. Autorka tu prišla vypustiť ťažbu a nie čítať tvoje súdy a názory na seba. Nebolo by to príjemné ani tebe, však?

oblecenie99
27. júl 2025
@anonym_d21683

@oblecenie99 jediný kto sa tu ľutuje (chápeme ho), je jej manžel. Nepoznám veľa žien, ktoré by vedeli z tak neľahkých podmienok vybudovať toľko veľa čo ona pre svoje deti aby nezažívala raz to, čo ona. Kto nezažil, nikdy nepochopí. Autorka predsa má nárok aj na svoj čas bez manžela a nie je k nemu pripútaná guľou aj keď skôr sa zdá že áno.
PS: Keď ich poznáš, mohla si si to nechať pre seba. Autorka tu prišla vypustiť ťažbu a nie čítať tvoje súdy a názory na seba. Nebolo by to príjemné ani tebe, však?

@anonym_d21683 Ale ja som vôbec ale že vôbec nepísala o autorke. Písala som o mojich rodičoch. Autorku som práveže pochopila a podporila v jej rozhodnutí. Prečítaj si to ešte raz.

mysicka36
28. júl 2025

@anonym_autor nemáš prečo mať výčitky, Neplánuješ chodiť na dve dovolenky ročne. Veď aj kvôli deťom predsa treba ísť. Celé roky si mu bola oporou, zaslúžiš si ísť bez toho, aby ťa trápilo svedomie. Nemá ťa prečo trápiť, nerobíš nič zlé. Len pôjdete na týždeň k moru bez tatka, pretože mu to jeho zdravotný stav nedovoluje. Toto by aj on mal racionálne pochopiť. K rodine sa nevyjadrujem, vida to jednostranne.

mikadooo
28. júl 2025

@anonym_autor sadla by som si s mužom a celý problém by som s ním ešte raz otvorila. Či mu to vadí, alebo je problém rodina. Ako to celé vníma. Ono môže byť, že jemu to ani tak nevadilo, ale keď to rodina tak odsúdila, tak skôr má nepríjemný pocit, že čo bude potom počúvať. Že mu svokra napríklad bude otrieskavať o hlavu, že akú má naprd ženu, ktorá si chodí sama kade tade a kašle na muža, atď. To my nevieme, čo je v pozadí, resp. v jeho hlave. Ale ani, čo presne sa odohráva v tej tvojej. Normálne si s mužom sadnite a NEUTRÁLNE sa pobavte. Povedz mu, že chceš vedieť ako to on celé vníma. Že nechceš mať kvôli dovolenke nejaké manželské krízy alebo čo. Sú aj iné možnosti, napríklad tento rok kašľať na dovolenku a budúci rok ísť lietadlom všetci. Ísť kratšiu vzdialenosť, ktorú by zvládol (nebude more , ale trebárs aquapark). Atď, atp. Komunikujte VY DVAJA. Daj mu najavo, že ti záleží na jeho názore a povedz mu aj svoj názor. Napríklad, môj názor by bol, že to, že moja mama/sestra/koňa vola brat niečo nejako vníma, ešte neznamená, že má pravdu. Že ja si to nemyslím. Že by som deťom veľmi rada dopriala more, na druhej strane nechcem trápiť muža cestou, keď tam minulý rok trpel. Na ďalšej strane, ak on s tým ale nie je v pohode, že som šla bez neho, chcem to určite vedieť. A som ochotná hľadať kompromis. Napr. jeden z vyššie spomenutých... Atď. Určite sa nájde nejaká cesta, ktorá bude vyhovovať vám obom, verím tomu. Chce to len sadnúť si spolu a hľadať alternatívy, rozprávať sa a zistiť, čo si kto myslí, neskrývať svoje myšlienky pred tým druhým.

mikadooo
28. júl 2025

@anonym_autor beriem späť. Píšeš, že chceš ísť. Tak choď, nerozumiem celkom načo táto diskusia, ale choď teda, máš môj súhlas 🤣.

sara07
28. júl 2025
@oblecenie99

@oblecenie99 len problém je v tom že aj ked mu to vykriči na smrtelnej posteli, vôbec jej to nepomôže ani neulaví, tá trpkost, to všetko potlačané , život v lufte tu ostane nadalej .. osobná skusenost,
a najhrošie že ešte bude behat na cintorín vkuse kvety sviečky a človek len pozerá ako to fakt ???

autor
28. júl 2025

Ďakujem za všetky reakcie. Dnes mi manžel pri raňajkách povedal aby som išla, že videl aká som unavená , frustrovaná a ako veľmi po tom Grécku túžim a aj deti . Že on žiadnu cestu nechce absolvovať a potom sa tri dni z 10 spamätávať a dopovať sa flexorom aby to s tou nohou zvládol. A to ani do Chorvátska. Zneistel vtedy preto lebo vedel čo zas bude nasledovať, reči od rodiny z jednej aj druhej strany ako mi to dovolil a podobné reči, pričom nikto absolútne nikto nám nepomôže ale mudrovať čo by sme mali alebo nemali to vie skoro každý . Ja mám neskutočnú radosť a aj deti , že sa to takto vyrieišilo , už len sledovať last minute 🙂. A manžel u mňa ešte viac stúpol v rebríčku ako muž.

liv1
28. júl 2025

Je skvely 👍

vlucifuk
28. júl 2025
@anonym_autor

Ďakujem za všetky reakcie. Dnes mi manžel pri raňajkách povedal aby som išla, že videl aká som unavená , frustrovaná a ako veľmi po tom Grécku túžim a aj deti . Že on žiadnu cestu nechce absolvovať a potom sa tri dni z 10 spamätávať a dopovať sa flexorom aby to s tou nohou zvládol. A to ani do Chorvátska. Zneistel vtedy preto lebo vedel čo zas bude nasledovať, reči od rodiny z jednej aj druhej strany ako mi to dovolil a podobné reči, pričom nikto absolútne nikto nám nepomôže ale mudrovať čo by sme mali alebo nemali to vie skoro každý . Ja mám neskutočnú radosť a aj deti , že sa to takto vyrieišilo , už len sledovať last minute 🙂. A manžel u mňa ešte viac stúpol v rebríčku ako muž.

@anonym_autor Super, užite si to. Inak, môj muž, keď je sám doma, to má ako dovolenku. Príde z práce a sedem dní ticho. Vraví, že mu to tiež dobre padne.🤣

dadis
28. júl 2025
@jana_eyre_2

A teda nedá sa mi nespomenúť moje detstvo.. už som to tu urcite písala ale aj tak mi to pripomenulo to čo som zažila ja.. môj otec dostal mozgovu porážku keď bol mladý a ja som mala vtedy 8r.. celú rodinu to položilo, finančne úplne zle, sme 4ria súrodenci.(Sú ale starší ako ja) mama robila čo mohla aby zvládala starostlivosť o domácnost, o manžela, deti a už jedno aj vnúča.. nikto jej zo sirsej rodiny nepomáhal, mali vždy len kopu reči čo by mala, čo by nemala, ale pomoc ziadna..

A keď som mala 11r naskrabala podobne na dovolenku pri mori - mala proste sen že mi ukáže more.. ja som bola z toho doslova šťastná, premna to bola nezabudnuteľná dovolenka, hoci mama si vypočula od mnohých hnusne reči ako si to moze dovolit.. pritom chápete že nikto jej nepomáhal jedine jej deti.. neviem ako na to zobrala, dodnes nechapem ako niekedy vedela čarovať, lebo sa snažila aby mi nič nechýbalo.. boli sme v Bibione a tento rok som sa rozhodla že tam pôjdeme s detmi a ukážem im miesto na ktoré mám pekne spomienky.. moia mama sa mojich detí nedozila, ale rada im o nej rozprávam.. tak sa tešia že uvidia Mesto ktoré poznajú z rozprávania..

@jana_eyre_2 Mna to tak dojalo, az mi slzy vyhrkli 🥹

zamanitka
28. júl 2025

@anonym_autor si dobra žena a máš aj dobrého muža. A choďte pokojne na dovolenku s deťmi aj báz manzela ak on nemôže. Zaslúžiš si to aj ty aj deti. Ja som napríklad teraz pustila manzela so staršími deťmi na dovolenku do slovenského raja. Mame ešte menšie deti 4 a 1 rok a s nimi som zostala doma- lebo velkacom 7 a 8 a mužovi doprajem nech si užijú rebríky a Ferraty a som s tým úplne v pohode. Tak aj tvoj muž vás má rád a určite vám to dopraje.

lauricka
28. júl 2025
@anonym_830a8d

Môj názor je, že ich reakcia bola aj pre to taká, že Vás považujú za chudobných. Napríklad ja som sa po vlaňajšej dovolenke v Turecku stretla s rodinou a oni potom, čo som im povedala, že sme boli na dovolenke, že treba mať aj rezervu ked sa niečo stane... Pritom som mala vtedy 9 000 eur na účte, teraz mám 24 000 eur o rok k dispozícii, ale majú nás za chudobných a proste myslia, že dáme za dovolenku posledné euro. A u teba možno tak tiež, muž na ID, ty nezarábaš moc, majú predstavu že nemáte ani čo do úst a nechápu, že chceš ísť na dovolenku. Ale ak máš nasporené a si šikovná a plus muž tiež tým hospodárstvom eurá do rozpočtu dá prečo neísť.

@anonym_830a8d kriste, ako môžu niekoho, kto má 24 000 voľných eur na účte k dispozícii považovať za chudobneho? Ako k tomu vôbec došli? Má to tak zaujalo toto. Že podľa akých kritérií okolití ľudia usúdia, že niekto je chudobný...

lauricka
28. júl 2025
@zamanitka

@anonym_autor si dobra žena a máš aj dobrého muža. A choďte pokojne na dovolenku s deťmi aj báz manzela ak on nemôže. Zaslúžiš si to aj ty aj deti. Ja som napríklad teraz pustila manzela so staršími deťmi na dovolenku do slovenského raja. Mame ešte menšie deti 4 a 1 rok a s nimi som zostala doma- lebo velkacom 7 a 8 a mužovi doprajem nech si užijú rebríky a Ferraty a som s tým úplne v pohode. Tak aj tvoj muž vás má rád a určite vám to dopraje.

@zamanitka ten muž sa ale potom mal ozvať na rodinnom stretnutí a jasne ostatným povedať, ako to je, že by sa prestali do nej obúvať. Ale mlčal a to je pomerne podozrivé a alibistické. Potom ťažko uveriť, že to celé myslí úprimne a čo si myslí v skutočnosti. Potom jej to ešte niekedy aj bude vyčítať, nie?