Bezcitný otec vyhnal môjho strýka zotavujúceho sa po chemoterapii
Dobry den, ani neviem ci si idem po radu alebo sa len vyrozpravat. Byvame s mojimi rodicmi. Jeden dom, dve bytove jednotky. Momentalne je u nas (u nasich dole) aj brat mojej maminy. Ma rakovinu, je po operacii, jedava len kase pretoze ma po chemoterapii spalene hrdlo a jazyk mu nesluzi. Proste ho mamina vzala k nam po operacii na zotavenie. Moji rodicia su doma uz na dochodku, ale mamina este pracuje par hodin tyzdenne. Otec uz odmieta pracovat, ani brigada nic. Zaujima ho len tipovanie a rybarcenie.
Brata mojej maminy sme ukecali aby ostal s nami aj na Vianoce, kupili sme mu aj darcek.
Lenze moj bezcitny a netoleratny otec prave dnes povedal ze ak bude u nas on na vianoce tak on odchadza prec. neviem presne dovody jeho nenavidenia, on vlastne nemusi nikoho z rodiny mojej maminy, vsetci mu vadia. Ako keby on bol bez viny.
Je mi strasne luto ako sa zachoval voci bratovi mojej maminy, neviem kde sa v nom berie tolko zleho (nie je to len tento pripad). Samozrejme ze ujo od nas odchadza, odisla by som aj ja na jeho mieste, keby sa ku mne takto niekto zachoval.
Svojho otca az sa to hanbim napisat nenavidim.
Tiež by som mu splechla za tak ako on "pomaha" svagrovi tak pomôžete aj vy otcovi.
Dava vam vzorný priklad...
Mozno s nim ma proste nejaky iny problem, nevies co medzi nimi bolo mozno ked si bola mensia, ze si tie vztahy este tak nevnimala alebo co. Treba s ocinom pozozpravat normalne bez vykrikovania nejakych vycitiek alebo co, ze ake su jeho dovody a skusit sa dohodnut na niecom, ze by prisiel mamin brat aspon na veceru a rozbalit si darceky alebo co
ujo ma tri druhy rakoviny, momentalne je po operacii hrubeho creva kde mu kus vzali. On by cestu nezvladal. Je vy chudnuty na kost pretoze mu chemoterapia uplne spalila hrdlo. Neda sa mu jest, len kase a sam si nevladze po operacii varit. To ale mojho otca nezaujima. On je protivny na kazdeho z maminej strany. Tu nejde len o uja, tu je problem aj v maminej sestre, jej detoch, kamaratky, po kazdom zazera a funi
Tak to je škaredé....nehnevajte sa na mňa...
Ale keby to bol môj súrodenec v takomto stave neposlala by som ho darmo by muž vyskakoval....má ťažkú chorobu dnes tu je ale dokedy??? Potom je zbytočne plakať ked už tu nebude....že aspoň tie Vianoce s nami mohol byť.....
Nech sa to čo najlepšie vyriesi.....pekný deň....
@jeliz59 mojho otca to nezaujima, povedal nech skape :( ujo chce ist domov, drzat ho nemozeme i ked by sme radi. Za hodinu idem domov. Bol za mnou v praci aj moj muz lebo som uz plakala. Tiez chce aby ujo ostal. Tak ci onak, nase Vianoce su uz skazene teraz, vdaka mojmu otcovi :(
ja to nemôžem ani čítať ... mám doma podobného exota (muža), ale zas on návštevy nejako pretrpí.. tiež som si s ním užila kadečo.. no, aby vyhadzoval môjho súrodenca a ešte na sviatky .. tak to nie... zažial som s ním niečo také iba raz v živote.. a stačilo...
Držte sa, zavolaj uja k sebe .. no iba uja .. a ostatní, kto bude chcieť, sa pridá aj sám od seba.
Držte sa ...
@mm2008 pretrpene navstevy su u maminy samozrejmost, najnovsie ani nevylezie z izby a nikoho nezdravi. Cudak. Ja som este v praci, pridem domov za hodinu. Budem sa rozpravat aj s otcom aj ujom ale ten je rozhodnuty odist z nasho domu. Aj moj muz ho chce prehovorit a ten sa teda nikdy do nicoho nestara ale uz aj ten mal dnes dost
mám kamaratku jedináčik ju aj jej mamu otec roky bil, ponižoval, nádaval, vypinal elektriku, teplu vodu ked sa nie nadarmo sa hovori karma je zdarma otec ochorel v mladom veku 50 rokov na rakovinu behom 2 mesiacov vyzeral kosť a koža dali ho s mamou do hospicu za to čo im narobil za celý život nechceli sa o neho starať a teraz ked chcel isť domov na Vianoce tak ho nevzali zato čo im roky ubližoval ked bol niekto chorý na rakovinu tak vždy vravel kamáratkin otec na druheho to čo tvoj otec tvojmu strýkovy aby skapal vždy sa vysmieval že ked niekto bol chorý ked ohorel sám na tu zakeračku tak teraz plače v bolestiach a že hovori bol som zlý vratilo sa mi to takže aby tvoj otec nezažil vetu KARMA JE ZDARMA a potom mu budete dobré aj ty a tvoja mama že sa nehambi chorého človeka vyštvať mal by sa pozrieť do zrkadla a streliť si on sám dve facky zato čo povedal on nikdy nevie ako dopadne a potom čo povieš mu že vypadni a skap či ako.
@dilino aj spojenie karma je zdarma mu uz bola povedana ale to ako ked hrach na stenu hadzes. Ak je osud spravodlivy a kazdeho si najde tak moj otec dopadne velmi zle. Ale on ako by si isiel len svoje. Dakujem ti inak, dnes som sa asi prvykrat usmiala (aby si dal sam dve facky) :D
Existujú ľudia ktorý majú v hlave niečo čo nikto nepochopí.Takýto postoj nechápem ani ja.Môj otec nenávidí mňa, moju mamu a celý svet.A žeby niekomu pomohol v núdzi? Vlastnému decku nepomôže tak ako by aj mohol.
Tiež sa za toho svojho hanbím.
Ale im sa to raz všetko vráti.
no to sa tak vraví ked sa človek nevie uvedomiť nikto z nás nevie ako dopadne tak na mieste tvojho otca by som radšej bola ticho nevie ani on čo mu život prichysta jeden deň je zdravý a na druhý to už pravda byť nemusi.
Si velmi spravna baba. Citliva na slabsich presne ako ja😊 ja ti poviem, ze aj moj ocino mal rakovinu a sam do a byt nemohol, velakrat spadol ked isiel na wc, takze skuste mu to rozumne vysvetlit, ze je to aj pre jeho dobro. Drzim palce aby ostal a nech mate krasne sviatky😊
Tak som doma, rozprávala som sa s oboma. Ujo chce ísť domov, nedá sa prehovoriť, a ja mu rozumiem. A otec? Neviem ci je napity alebo co ale keď som mu od srdca začala rozprávať prečo nám všetkým pokazil Vianoce a co tým chcel dosiahnuť on sa ma opýtal aké slovo mu chýba v krizovke a všetko poprel, že on nič také nepovedal a smial sa mi do tvare. Akože neviem ci som debil ja alebo on. Vzdávam to
preco s nim tvoja mamina este je? takéhoto chlapa by som nemohla citit ani na kilometer...
@xjakubikovak ved ona ho už ani cítiť nemôže. Tiež sa jej to pýtam, nevie. Dnes som ju normálne poprosila aby sa rozviedla. Toto je moc
ahoj. co keby ste si spravili predcasnu vianocnu veceru. symbolicky a ujkovi nabalte dake misky s kasami, polievkami. nebyt na vianoce spolu nie je koniec sveta. otec je zly, toho uz nezmenis, ale tiez by som ho neprizvala k stolu.ale nie z pomsty, ale preco by si mala mat take zlo na ociach..ach jaj smutbe
Uz preslo viac ako polroka, ako dopadla táto smutna situácia ?

@cacianka ako dcera by som asi ani ja nedala ale ako manzelka ano