Biologické hodiny? Tlak okolia? Veľké trápenie z neprichádzajúcej zmeny a posunu v partnerstve.
ahojte , prosím vas mali ste niekto taketo obdobie ? Som s priatelom uz 8 rokov ale nikam sme sa neposunuli.... Stoji to v mrtvom bode a ja uz velmi tuzim po spolocnom byvani po svadbe mat vlastne sukromie. Vela krat som mu hovorila ze to chcem posunut a ze by sme sa mali vziat. Ze tuzim po prsteni. A on ze si ma chce vziat, ale vsetko ostava pri slovach , natahuje sa , akoby mal cas ale ja mam pocit ze dlhsie uz cakat bezvladnem. Stale ma mucia myslienky ze zbytocne cakam. Ze sa nedozijem ze vzdy bude niečo dolezitejsie co on riesi napr futbal ako dajak konecne uz sa posunut. Vela krat ma tato tema polozi na kolena... Lebo sledujem vsade dookola ako sa ľudia posuvaju berú zasnúbili maju deti A ide im to hladko ...a to ma vie totalne zlomit( nie zeby som zavidela , len nechapem preco to u mna ide tak tazko alebo skor vobec) uz nevladzem. Ma to zmysel ? Proste nechapem preco ale velmi velmi tuto temu riesim a trapi ma, neviem co dalej so životom. Lebo priatelov pristup ma brzdi a ja uz naozaj potrebujem sa posunut!!! Neviem co robit som v zacarovanom kruhu ci ist sama alebo dalej cakat ked sa z toho nezblaznim. Mam uz 27 rokov myslím ze je na case .,. Lubim ho , je to skvely clovek ale ja uz nevladzem cakat kým sa rozkyve.... Prosim poradte ak viete
8 rokov spolu a stále žiť u rodičov? Tu bude nejaký problém.. Neverím, že normálny dospelý muž bude radšej len randiť s partnerkou, s ktorou je 8!! rokov. Samozrejme, iné je keď sú to nejaké detské/pubertálne lásky, ktoré mnohokrát trvajú aj roky, ale z pochopiteľných dôvodov dvaja spolu nežijú... Ale máš 27 rokov, myslím, že tvoj partner +- podobne. To mu príde lepšie stále musieť riešiť kto kedy príde na návštevu, kedy kam skočíte na rande atď. ako mať svoju ženu doma? Zaspávať s ňou, aj sa s ňou zobúdzať? Hmm.. Zvláštne.. Podľa mojich úvah je buď obrovský mamičkin maznáčik a nechce opustiť mamahotel a/alebo je napriek veku nevyzretý a má strach skutočne vstúpiť do dospeláckeho života a/alebo nemá pocit, že si tá, s ktorou by chcel zdieľať spoločnú domácnosť. Prepáč za úprimnosť no ☹
V každom prípade... Veľmi ťažko radiť, láska je jednoducho láska.. Ale na tvojom mieste by som svadbu na istý čas vypustila z hlavy a v prvom rade pátrala po tom prečo so mnou muž po 8 rokoch nechce ísť do spoločného bývania.
Skús sa s ním porozprávať, ako si predstavuje vašu budúcnosť on a ako ty. A nech to neostane len pri slovách, ale dohodnete sa na ďalšom kroku. Najviac sa spoznáte pri spoločnom bývaní.
8 rokov chodenia je teda dosť, on býva sám alebo s rodičmi?
@sima789 tvoj aspon chodi k Vam. Ja k nim chodim u nich som vitana ale u nas on nie. Nasi ho nemaju radi a ani ho nechcu poznat a ani on. Tak neviem co je lepsie
@mia_von_prag S rodicmi. 😓 rozpravame sa o Tom. Len ciny ziadne
@drobcek53 Ma 28 a hej je mamickin maznacik. Dakujem za vase rady... Pomhli a z Kazdej si nieco vezmem. Myslim ze uz som sa dost nstrapila a vezmem svoj zivot do vlastnych ruk. Nebudem uz cakat na zazraky a nenecham o mojom stasti rozhodovat inych...roky neroky takto sa zit neda.... Dakujem vam
@sima789 mamickin maznacik, to by som meter dvadsať neskakala. .....Ale ak ho tak veľmi chceš, tak naňho zatlac a bud sa rozhybe, alebo si otvoríš cestu k perspektivnemu vzťahu s niekým iným. Niektorech chlapov len treba dokopat. Moja kamoška musela toho svojho dokopat od spoločného bývania, cez svadbu až k detom a funguje im to takto. A to je chlapík manazer. ......😀
necitala som diskusiu, ale z vlastnej skusenosti viem, ze chlapi takto tahaju za nos, ked sa nechcu zenit... sestra mala priatela 8 rokov, nasi rodicia robili tlak nech sa beru (bola pred tridsiatkou) a rozisli sa... susedka mala 10 rocny vztah s chlapcom a nechcel sa zenit, kym odisla na brigadu do zahranicia podviedol ju a druha otehotnela, za par mesiacov si ju vzal... susedka ma 35r. stale slobodna a on ma uz 2 deti... sesternica sa rozisla po 12 r chodenia... a teraz sme boli na svadbe pariku, ktori spolu chodili tiez nejakych 8 rokov a ona mu dala ultimatum, ze bud svadba alebo rozchod... ozenil sa, ale nasilu. je muzov kamarat a stale sniva o inej, ktora je slobodna, ale ho nechce. Zeny su v tomto smere velmi naivne. Naivne cakaju, alebo druhy pripad, ze su okolo tridsiatky a boja sa, ze ostanu same a roky im bezia... Vidim to na okoli, ake su potom zufale a beru “kto pride”. Ak sa chce muz zenit, ozeni sa... a necaka kedy ho do toho, zena tlaci. A uz vobec nie po rokoch chodenia. My sme do svadby spolu chodili rok a 2 mesiace a uz sme spolu skoro 10 rokov.
Ked ste spolu byvali v zahranici a fungovalo to tak preco ste nesli rovno do podnajmu ale kazdy k svojim to nechapem. V diskusii sa riesi ci je nevyzrety.. nema potrebu sa posunut.. ale vy ste sa uz v minulosti posunuli. S tym ze bude byvat u rodicov prisiel on ???
@sima789 Zažila som a môžeš si byť istá, že tvoj chlap má jasné dôvody prečo svadbu neplánuje. Vždy tam sú. A jediné čo potrebuješ je z neho dostať kde je problém. To ti napovie či je to riešiteľné alebo nie. Ja som tie dôvody tušila, potvrdili sa, rozišli sme sa a krátko po našom rozchode si chlap veľmi rýchlo upratal v hlave. U nás to bolo o to zložitejšie, že nás niekto veľmi šikovne manipuloval proti sebe.
@sima789 no..ja som sama.musela po 4 rokoch chodenia navrhnut spolocne byvanie a pokus o dieta. Prisla som s presnou predstavou, dohodli sme sa co a ako. Akurat,ze to dieta prišlo skôr, mesiac po nasom.rozhovore som otehotnela. No ja som vtedy mala 34r.,tak to tak nevadilo. Čiže sme sa vlastne posunuli o dva kroky? Dieta a spolocne byvanie, maly sa narodil 5dni po stahovke do bytu. 🙂 Neskor prislo druhe, uz presne naplanovane.. svadbu za sebou nemáme,ale tak..ja nie som vydajachtiva a otazky o svadbe ma skor desia a nie su mi prijemne,pritom viem,ze on si ma chce vziat, ale ani jeden z nas to nezacal.aktivne riesit, nejak sa nam nechce.
S tvojim sa bud tiez vazne porozpravaj,ale aj s planom,resp.tvojou predstavou.. ak neuspejes,no neviem..asi by som sa poobzerala po niekom inom. Raz som.mala.ranse s clovekom,ktoreho byvalka strasne chcela dieta. On sa na to necitil este, rozisla sa s nim a v case nasho stretka uz cakala.dieta s inym. Ja som vlastne bola taky psychoterapeut,ktoremu sa on vyzaloval. To len ako príklad, ze niektore si to tak takto zariadia.
Drzim.paste.
@sima789 mala som taký vzťah trval 8 rokov.Po 7mich som začala intenzívne hovoriť o svadbe a zásnubách.Nakoniec som prsteň dostala ale k svadbe to nedošlo,do roka sme sa rozišli.Vtedy som mala 24,keby som mala takúto situáciu riešiť teraz určite by som tak dlho nečakala.Nic v zlom ale podľa mňa toto nikam nevedie.Neviem koľko rokov má on ale ak sa to po takom dlhom čase nikam neposunulo neviem či sa to ešte niekam posunie.
ako čítam nemá to zmysel, vyhovujeme mu to tak a nemieni to meniť, ako náhle ho kopneš do riti nájdeš si druhého a do pol roka si tehu 😉
Pokiaľ to chce aj on a mu to dáš patrične najavo tak určite čakať nebude ja som zo svojim 4 roky po pol roku som nečakane otehotnela mame jedno bábätko druhé na ceste po pôrode ma požiadal o ruku vzali sme za 2 mesiace rodim ďalšie dievčatko a akurát začíname stavať dom išlo to trosku odzadu lebo sa to zvrhlo ale ľúbime sa ľúbime svoje deti a som hrdá na nho ako sa snaží za 4 roky dokazuje že sa to dá a ze chce ísť ďalej a ďalej takže pravdepodobne to ten tvoj ma úplne na háku vyser sa nnho poznám jednu od nás 12 rokov stratila z jedným ktorý jej vždy len sľuboval rozišla sa z nim a on sa do roka oženil z inou a už majú 2 deti a žijú si takže porozmýšľaj
Ešte som za udla moja najlepšia kamoška od 17tky sa trápila vlacila z jedným o ktorom si myslela ze bude ten naj lenze on sa nehybal ťažko sa z nim rozchadzala asi na 10 krát lebo ho ľúbila nakoniec si nasla priateľa asi rok po ne možno dokopy sú spolu 2a pol roka neviem presne v apríli majú svadbu dom už dokončujú akurat bábätko ešte nemajú 🙂 hneď po trištvrte roka ju požiadal o ruku
Jasne, ze 8 rokov vztahu je dost, aj ked v dnesnej dobe sa mnoho chlapov nechce viazat ani vo veku 30... Ale tak mas ho rada a nechces s tym seknut len tak, spolocnych par rokov sa neda len tak vyhodit von oknom. No aby to bolo ferove, stanov si/jemu/vam nejake ultimatum, dokedy by si rada videla vo vasom vztahu posun (niekolko mesiacov...pol roka?). Priprav vhodnu chvilu, predloz mu to pekne, dorazne a bez hysterie, aj s dovodmi a danym terminom, aby bol informovany... ubezpec sa, ze pochopil, o com hovoris. A potom to uz nechaj tak a zite svoj bezny zivot, uz nanho netlac... a uvidis, ako sa veci a jeho pristup budu vyvijat... ked k nicomu nedojde, nebude sa moct vyhovarat, ze nevedel, a ty zas budes mat ciste svedomie, ze si mu dala sancu spravit nejaky krok. A ked ju nevyuzije, tak mozes skoncit s neperspektivnym vztahom a zacat s cistym stitom...
Najprv si najdi pracu, venuj sa vlastnym konickom, potom mozes riesit dalsie kroky...v mojom pripade, som este bola na skole, brigadovala...s rodicmi na noze a vtedy este priatelovi(takmer 6rokov spolu) som oznamila, ze hladam podnajom a bud ide so mnou, alebo idem sama...ze viac to s rodicmi nevydrzim....dokoncila som prvy titul (bolo to par mesiacov po tom co som mu povedala) a zrazu ma poziadal o ruku...suhlasila som len pod podmienkou, ze najskor vyskusame spolocne byvanie...za tri mesiace sme boli v podnajme, o pol roka sme si zobrali hypoteku, nasla som si normalnu pracu a sucasne bola na dennom studiu a dalsi rok na to bola svadba...a uz mame aj dieta... ;) ked chces zmenu, zacni od seba...necakaj, ze chlap sa rozkyve sam....
Ahoj, mna poziadal o ruku po 8 mesiacoch randenia. Boli sme spolu denne, on 30r (ja vtedy 26 a v 27 a on 31 sme sa brali). Povedal ze on sa pre mna rozhodol, inu hladat nechce a chce mna. Vybavena vec. Na dalsi rok ked som mala 28 sa nam narodil syncek, teraz mam 29 a bavime sa o druhom....... Byvat sme spolu zacali hned od svadby (rok a pol od zoznamenia)
Cim chcem povedat ze ja som sa vyjadrila jasne po 2m randenia - svadba do 2r alebo nic. To som mala 26 a prisla som si stara natahovat to dlhsie, ked som chcela este rodinu, nemusi sa hned darit atd...
Kamaratky v mojom okoli v podobnom veku davali okamzite vediet, ze svadba alebo nic a v akom termine... Ktoremu sa nepaci, nikto ho nedrzi.... A vsetkym sa pacilo, same svadby, deti, zasnuby. Jedina jedna ho musela opustit, lebo sa nevedel rozhybat. Manzelstvo je krasne, aj spolocny domov, babatko nehovoriac. Drzim palec
@sima789 máš pravdu, ak to tak cítiš, vek na to máš, je čas... Otázne je, či to tak cíti aj on. Ja osobne sa s tým neserinkám. A ti ten chlap stojí za to, daj mu ultimátum. Bud/ alebo. Život je krátky. Moja neter takto ostala po 12-tich rokoch chodenia a už aj spoločného bývania sama. Chlapec zistil, že nechce mať rodinu :-/ Nečakaj. Za rohom možno čaká chlap, ktorý túži po rodine ...viac ako po futbale
Kamoska tak mala presne. Porozprávali sa vážne, že teda čo ďalej, len sa “vláčia” a teda žena starne. Chlap nie. A hneď sa zobrali hneď za sebou dve deti. Ale nie nátlakom ale rozhovorom. Nechápem čo ti chlapi čakajú. Ženy nemajú čas 27 je najvyšší čas na prvé dieta a tobôž, keď s na to cítiš. Ja som môjho tak porypovala a potom on mna, že nedovoľuj si nemám nič na prste a tak so srandy a došlo mu. Ale zas on sa chcel brat hneď. No treba mat plán životný. Normálne sa ho opytat, a ty chceš deti ? Jasne... a kedy? Mala som bývalého, štyri roky sme sa ťahali a on sa akosi nechcel k ničomu,ani len bývanie. Rozišli sme sa a do chvíle novej frajerke kupoval dom 🙄😂 takze niekedy to fakt neni o tom, že by nechcel...
ja som s mojim 8rokov a velmi tuzim byvat sama 😂😂😂 mat svoj upratany vonavy ruzovy byt ,kvety, sviecky, vankusiky ,velka makka postel 💞💞😂😂😂 neviem kto vymyslel ze muzi a zeny maju byvat spolu.je to proti prirode 😂😂
@sima789 ja súhlasím s anabella111. Posuň dopredu samu seba. Myslím tým, aby si si našla bývanie sama. Písala si, že teraz nemáš prácu a teda asi ani moc peňazí. Možno by si si mohla prenajať len garzonku a z nájmom by ti mohli pomôcť rodičia, aspoň dočasu, kým budeš mať prácu. Prišla by si na iné myšlienky, ako zariadiť nové bývanie, čo nakúpiť, čo uvariť, ... nemyslela by si toľko len na chlapa, ale sama na seba. A myslím si, že ten tvoj by si konečne uvedomil, že to s tým posunutím myslíš vážne a ak niečo nepodnikne, posunieš sa ďalej bez neho. Súhlasím aj zo všetkými babami, ktoré tu napísali, že jemu to takto vyhovuje a tým pádom nechce nič meniť. Asi mu stačí mať len priateľku, bez záväzkov, nechce mať doma manželku, ktorá každý deň od neho niečo chce, napr. aby upratal, nakúpil, vyvenčil psa a podobne. Okrem bývania by si mohla ešte urobiť niečo pre seba, napr. začni pravidelne cvičiť, chod sa zabaviť castejsie len s kamoskami, chod na nejaky 2 - 3 dnovy zájazd, ... Nech aj on vidi, ze sa nekrutis len okolo neho, mas svoj vlastný zivot a chces napredovat. Mysli na seba, uz sa ho nepytaj kedy si ta vezme a uvidis co bude. Ak sa aj tak po pol roku s nim nic nezmeni, kasli nanho.
Inak, mam kamaratku, ktora presne ako ty cakala cele roky, kym sa rozhybe. On uz mal 40 rokov, ona 30. Tiez ju len natahoval, ale bol spokojny, ze si ku nej pride kedy sa mu zachce, stravi s nou pekne chvile a potom si moze ist za kamaratmi, nikto sa ho nepyta kam ide, kedy pride, nedaval mu prikazy co ma urobit. Uplne mu taky vztah vyhovoval, hoci jej tvrdil, ze si ju chce vziat a mat aj deti. Ona uz toho potom mala dost, rozisla sa s nim a teraz ma priatela, s ktorým uz druhy rok byva v jednej domacnosti a myslim si, ze coskoro bude aj svadba, len teraz maju ine starosti (s pracou a peniazmi). Inak, ked sa s tym prvým priatelom rozisla, este dva roky jej vypisoval SMS-ky, telefonoval jej, ze on vie, ze sa k nemu vrati a lepsieho nenajde a podobne.
V takejto situacii zvycajne bud sa zena rozhodne ukoncit vztah, alebo nakoniec neplanovane tehotenstvo rozhodne za nich. Myslim ze ta prva verzia je lepsia.
@sima789 Skus vygooglit blizsie info o syndrome Petra Pana... Na nete je vela vystiznych clankov, jeden napr. tu: https://www.interez.sk/blog/viete-co-syndrom-pe...
@pribinak presne tak... vola sa to syndrom petra pana... chlapci, co nikdy nevyrastu.

@sima789 si nezamestnaná. Ako dlho? Prečo nemas prácu? Nie je to tým, prečo s tebou nechce spolocne bývanie, lebo by to musel z veľkej časti platiť on?
U nás môj muž navrhol spolocne bývanie, ostatne ako zasnuby, svadbu, dieťa som navrhla ja a bolo. S prsteňom to bolo tak, že sa blížil Valentín, posťažoval sa, že nevie, čo mi má kúpiť, ja že prsteň, že zabije aspoň dve muchy jednou ranou a tak aj bolo, aj keď som to uprimne necakala😂
Ono keď si vezmeš, na to bývanie už je najvyšší čas, veď máš 27, pred zásnubami by bolo dobre min. Rok-dva spolu byvat, aby ste zistili, či si sedíte...