icon

Biologické hodiny? Tlak okolia? Veľké trápenie z neprichádzajúcej zmeny a posunu v partnerstve.

sima789
25. dec 2018

ahojte , prosím vas mali ste niekto taketo obdobie ? Som s priatelom uz 8 rokov ale nikam sme sa neposunuli.... Stoji to v mrtvom bode a ja uz velmi tuzim po spolocnom byvani po svadbe mat vlastne sukromie. Vela krat som mu hovorila ze to chcem posunut a ze by sme sa mali vziat. Ze tuzim po prsteni. A on ze si ma chce vziat, ale vsetko ostava pri slovach , natahuje sa , akoby mal cas ale ja mam pocit ze dlhsie uz cakat bezvladnem. Stale ma mucia myslienky ze zbytocne cakam. Ze sa nedozijem ze vzdy bude niečo dolezitejsie co on riesi napr futbal ako dajak konecne uz sa posunut. Vela krat ma tato tema polozi na kolena... Lebo sledujem vsade dookola ako sa ľudia posuvaju berú zasnúbili maju deti A ide im to hladko ...a to ma vie totalne zlomit( nie zeby som zavidela , len nechapem preco to u mna ide tak tazko alebo skor vobec) uz nevladzem. Ma to zmysel ? Proste nechapem preco ale velmi velmi tuto temu riesim a trapi ma, neviem co dalej so životom. Lebo priatelov pristup ma brzdi a ja uz naozaj potrebujem sa posunut!!! Neviem co robit som v zacarovanom kruhu ci ist sama alebo dalej cakat ked sa z toho nezblaznim. Mam uz 27 rokov myslím ze je na case .,. Lubim ho , je to skvely clovek ale ja uz nevladzem cakat kým sa rozkyve.... Prosim poradte ak viete

bobricek1979
26. dec 2018

@sima789 vieš píšeš, že chce svadbu aj deti len povedal ti aj kedy?

mimiqa
26. dec 2018

Ja som tak bola 6 rokov s clovekom od ktoreho som pocuvala potom.potom.. zacala som hladat dajaky podnajom...a on sa nemal ktomu ani to prebrat so mnou..vtedy som pochopila ze a dost...isla som len tak von este vtedy len kamaratom a od toho dna sme spolu..🙃 ex ani vobec nezabojoval o nic....a som rada...lebo s terajsim som 3 roky a uz mame spolocny domcek a drobceka 3 mesacneho.. pretoze nemal reci ale konal....nestracaj cas...urob v sebe poriadok a chod za tym co chces...

simca06022011
26. dec 2018

Tak ja by som to veru nebrala ako vážny vzťah. Ako chodiť spolu 8 rokov a nebyvst spolu? Súhlasí ale nerozkyva sa sám . Čiže buď je povaha taka že všetko budeš musieť zariadiť ty. Od sťahovania sa až požiadania ho o ruku a svadbu. Alebo nemá záujem a toto mu vyhovuje. Lebo je to divné. Čakať na dovolenku je blbosť ako mraky. Romantické predstavy po 8 rokoch nech si nechá a rozkyve sa. Minimálne bývanie aj zásnuby sa dajú aj bez práce riešiť ;) on býva tiež s rodičmi?

jajka92
Autor odpoveď zmazal
sarah2437
26. dec 2018

@sima789 Mam kamaratku, ktora sa mi pred par rokmi postazovala, ze caka, kedy sa uz s partnerom zoberu a on sa stale k nicomu nemal. Sama mi vtedy povedala jednu rozumnu vetu- bud sa vezmeme alebo sa rozideme. V tom case boli spolu tusim 7 rokov. Dopadlo to tak, ze nakoniec sa zobrali a maju uz synceka. Ja si myslim, ze dlhorocne chodenie k nicomu nevedie. Je fajn, ak dvaja ludia spolu na zaciatku randia, je to prirodzena sucast vztahu. Ale casom clovek ocakava viac, co ho posunie v jeho zivote dalej. A len chodenim nespozname toho druheho, ale az v spolocnej domacnosti. Az tam sa ukaze, ci si rozumieme s tym druhym, ako dokazeme spolocne riesit radosti ale aj problemy.
Nepoznam ani Teba a ani Tvojho priatela, ale kazdopadne, ty si musis uvedomit kam chces dalej tvoj zivot smerovat a ci to bude prave s Tvojim sucasnym partnerom. Nejdem Tvojho priatela sudit, ze sa k nicomu nema, lebo ako som uz pisala na zaciatku, aj po dlhych rokoch spolu to moze vyjst. Skus sa s priatelom o tom vsetkom porozpravat, opytaj sa ho, kde sa s Tebou vidi napr.za rok. Povedz mu tiez, co vsetko Ta trapi v tejto veci. Uvidis, co Ti povie a ake stanovisko k tomu zaujme.

zk3
27. dec 2018

niekde si tu myslim spomenula,ze je 'mamickin milacik'...no,porozmyslaj si,ci chces takeho partnera do zivota.ci ti je schopny poskytovat oporu,pochopenie,ochranu,ci je tym clovekom o ktoreho sa vies opriet....ja by som na tvojom mieste isla do podnsjmu (ak vies) a uvidis ako sa zachova,ci sa prida ci nie.alebo mu navrhla spolocny podnajom,a presla si s nim zalezitosti okolo byvania (nakupy,platenia,...).nezvazuj svadbu a deti kym si nevyskusate spolocne byvanie.zacni sa starat o seba (myslim tym najdi si hobby,pracu ktora ta bavi,podnajom,....),nefixuj sa na neho,zi si svoj zivot a uvidis ci sa prida.a skuste sa otvorene porozpravat - kto z vas co ocakava od vztahu

marinka70
27. dec 2018

Ja poznam tiez par takych pripadov....ksmos bol s priatelkou 11rokov...a tiez sa nemal k cinu...bolo mu dobre...rozumeli si vsetko klapalo...ale ta baba tiez potrebovala posunut...a nic sa nedialo...nakoniec sa rozislo...ona si nasla ineho...do roka sa vydala a do roka mala babo....lebo po tomto presne tuzila...nie sa s niekym bezcielne vlacit....neviem preco to kamos niekam neposunul...kazdopadne...zostal sam...
Druhy pripad zas kamoska boli spolu 8r...byvali spolu cca rok...ale jej to tiez nestacilo...chcela jeho priezvisko a deti aby vedela ze patri k nemu....tlacila na neho...bolo to vtedy dost tazke obdobie....len on stale nic....a potom prislo romanticke poziadanie o ruku a svavdba....ale teda radost z toho dlho netrvala lebo po 1,5r sa rozviedli s tym ze on si nasiel druhu...po svadbe tlacil on na nu ze chce dieta...ale mali nejaky problem boli aj na umelom ale nepomohlo...tak sa rozviedli....
Myslim ze toto dlheee chodenie je uplnr na prt ..lebo vztah treba budovat a posuvat...ja som vydata 3r po 3r chodenia...a viem zr po tych 3r som citila ze ten vztah stagnuje...ze ste slobodny chodite si kwm chcete uzivate si....ale aj to ta prestane bavit...chces to posunut...a zasnuby svadba deti takym posunom su...ukazu mam uplne iny rozmer vztahu...my zeny sme take...tuzime k niekomu patrit budovst si svoj domov...rodinu...len ti nespravny chlapi to nevidia

mircalla
27. dec 2018

Pokial spolu po 8 rokoch ani len spolu nebyvate, tak by som to v tomto vztahu perspektivnu nevidela.

arthemiis
27. dec 2018

Fuha mne to príde úplne strašne 8 rokov s niekym chodit ako na strednej škole.. treba chlapca (rozhodne ho nenazyvajme chlapom) postaviť pred otázku či spolu idete bývať alebo nie a ak nie tak kašli naňho roky ti utekajú a hodiny ti budú tikať už len hlasnejšie a hlasnejšie ..

hettinka
27. dec 2018

@sima789 ja som môjmu po 4,5 rokoch chodenia dala ultimátum. Buď sa posunieme, alebo končím. Nemalo pre mna zmysel spolu chodiť a nemať inak nič spoločne. My sme spolu nebývali, ani som pred svadbou nechcela, ani rodičia by to neschválili, ani podmienky sme na to nemali...
Rozkýval sa, do roka bola svadba a sme dnes spolu vyše 18 rokov. Šťastní a spokojní obaja. Ale keby som vtedy nebola pritlačila, bohvie, ako by zo dopadlo. Inak, brali sme sa ja 24 a on 23 rokov.

Hlavne s ním nezačni len tak bývať, nebodaj mu neporod dieťa bez svadby, lebo si ta nevezme nikdy.

katlin7
27. dec 2018

@sima789 8 rokov sa “navštevovať” je prilis. Rozchodom to hned riesit nemusis, ale chce to debatu pri ktorej sa rozhodne ktorym smerom sa posuniete. Hlavne nech neostane len pri slovách. Povedz mu ze s nim chces minimalne uz byvat a uvidis ci sa s tebou pusti do hľadania “hniezdočka” alebo sa z toho zase raz vykrúti..

mmoni89
27. dec 2018

8 rokov je teda dost.My sme s muzom osem rokov a stihli sme sa uz zobrat po roku a cakame uz 3tie babo..Urcite sa snim porozpravaj a uvidis ako bude reagovat ale urcite by som to nrnechala tak ,budes cakat a cakat a dokedy?Ked to takto citis otvorene sa s nim porozpravaj

zuzika219
27. dec 2018

@sima789
Nechapem preco nechce priatel spolocne byvat... ked si pisala, ze Vam to fungovalo v zahranici.
Tento vztah podla mna nikam nevedie... Stracas cas s takym chlapom. Co stratis ked to ukoncis???... Vôbec nic.
Najdes si urcite niekoho lepsieho a rozhodnejsieho 😋 a hentoho nechaj byvat s mamickou 😂

wewika1
27. dec 2018

@hettinka co take dolezite je na svadbe, ked uz spolu ludia ziju a maju omnoho vacsi zavazok v podobe dietata?😊to len namargo odporucania aby s nim nezacala byvat a nebodaj MU (asi aj sebe😉) neporodila dieta, lebo si ju uz nikdy nevezme🙈...ako keby ten papier bola zaruka, ze bude dobry, spolahlivy partner a skvely otec😄...podotykam, som vydata, len mi to prislo dost smiesne😂

wewika1
27. dec 2018

@sima789 nie je dolezite, co si mysli okolie, babky, matky, tetky...dolezite je, ako to citis ty😊ak nie si stastna a chce od toho viac, treba si to s partnerom odkomunikovat aj za cenu ultimata bud/alebo🤷‍♀️Ak ta ten chalan ma naozaj rad, zalezi mu na tom, aby si bola stastna, spravi vsetko preto aby si bola aj keby sa mal zrovna ozenit😊ak mu na tebe nezalezi a je s tebou len zo zotrvacnosti a pohodlnosti, nemas za cim banovat a posun sa dalej sama co najskor. Radsej sama ako vo vztahu, ktory ta nenaplna. Potom su tu same diskusie o neharmonickych vztahoch a zenach trpitelkach😏zivot zijes len raz a to je dost malo na to, aby si ho zila inak ako chces, nestastna a neustale robiaca kompromisy😊

charlie1980
27. dec 2018

Netrpela by som to.....8 rokov je dosť na to, aby v tom mal jasno. A i keď sa zdá, že v tom jasno má podľa teba, lebo on sa ženiť chce a deti mat chce, tak nie, nemá. Lebo minimálne spoločne bývanie je dôkazom toho, že ta rešpektuje ako jeho potenciálnu manželku, matku jeho deti.
Takze ja by som mu vyhradila jasný termín a stanovila podmienky.....napr. Do 25.04. 2019 mi povieš, ako si sa rozhodol.....či ideme spolu alebo každý zvlast. Toz, keď si jeho potenciálna manželka a matka jeho deti a on ta naozaj tak vníma, nevidím dôvod, prečo by tak neurobil....ak sa nevie odstrihnúť od pupočnej šnúry, to tiež nech si vyrieši.
Čas neúprosne beží, teraz sa ti to tak možno nezdá....a je rozdiel u chlapa 27r a u ženy 😉

aadenka
27. dec 2018

KOMUNIKACIA JE ZAKLAD. A spolocne byvanie je skvely “test”....
Ja som s mojim ex chodila takmer 8 rokov (nebyvali sme spolu), ked som ho nechala, lebo to fakt nikam neviedlo (mala som vyedy 24, on 27). Nebavilo ma chodit len na rande, sem-tam vikend u nich (ale spali sme osobitne 🤦‍♀️ ), u nasich v pohode spolu v izbe. Spolocne byvanie nie, radsej si auto kupi, lebo ved potom by si uz nekupil...atd. Po rozchode bavil divadlo, uz sa aj zenit zrazu chcel, balsa ostat sam 🤦‍♀️ , ale mna to uz nezaujimalo, ked som sa raz tak rozhodla. Necely rok nato som uz s novym priatelom byvala, neskor sme si vzali hypoteku, potom sme sa vzali, sme spolu 12 rokov, z toho 9 r. manzelia, mame 6r. syna.
Podotykam, ze moj ex je dodnes slobodny, uz mal zo 3 dlhsie vztahy, ktore mu presne takto skoncili....
Nelutujem, ze som s nim stravila tych skoro 8 rokov, tiez ma to niecomu naucilo, no myslim, ze keby sme spolu byvali, skoncilo by to ovela skor 😂
Takze - rozhodni sa sama, ci chces s niekym takym nadalej minat svoj zivot .... daj na svoje instinkty, tie neklamu 😉

aadenka
28. dec 2018
bodkolienka81
28. dec 2018

@sima789 nemala som taketo obdobie, ani si to neviem predstavit.. z popisaneho mi vychadza, ze Ta nebrzdi priatel, ale Ty sama. Necakaj od nikoho, ze Ta urobi stastnou, pracuj na tom. V prvom rade si najdi serioznu pracu v mieste, kde si vies predstavit stravit najblizsie roky a zacni riesit vlastne byvanie, kludne sa ho spytaj, ci sa prida.. az po tomto by som riesila datum svadby a spolocne dieta. Zase sa mu az tak necudujem, ze sa nehrnie do spolocneho byvania, zavazku s nezamestnanou, ktorej jedinym cielom je vydat sa, mat dieta a nechat sa zivit partnerom.. a hocaky iny scenar ju totalne zlomi a nevie dalej co so zivotom..

monika002
28. dec 2018

Ahojte, ja poznám jeden párik ale tam je opačný problém. "Chodia" spolu 18 rokov!!!!!!
Najskôr spolu nebývali, potom on už začal plánovať spoločné bývanie, lebo chcel mať rodinu. Tak kúpil starší domček, prerobil ho. Myslel si že sa k nemu ona nasťahuje, ale mýlil sa. Ešte dosť dlhú dobu bývala u rodičov. Chodili spolu ďalej. Nakoniec sa k nemu teda nasťahovala a už spolu bývajú asi 6 rokov. On už chcel viackrát svadbu, ale jej to vyhovuje takto ako to je, volný vzťah, bez detí. On má 35 rokov a ona 37. Už mu ak kamaráti dohovárali aby sa na ňu vykašľal že to nieje normálne takto žiť, ale asi ju má fakt rád a bojí sa že by si už nikoho nenašiel...
Ja s mojim mužom sme sa zoznámili keď už spolu chodili, po piatich rokoch bola svadba a už máme dve detičky 9 a 6. A u nich sa stále nič nezmenilo.

aristka
28. dec 2018

@sima789 tak po 7rokov sa vlacit ako pubisi .ja vas fakt zenske nechapem.naco vam je chlap.ktory sa potrebuje u vas len vyprazdnit a drzi sa mamkinej sukne .viete kolko beha slobodnych peknych chlapcov .ktori hladaju mozno prave vas ...ci sa zobudite .ked dotikaju biologicke hodiny a vy budete stale byvajuce u svojich rodicov ...uprimne .toto co si chlap k vam dovoli je len vasa chyba .ze im to tolerujete netreba ziadne motanie medovych motuzov popod nos .ale rovno na rovinu povedat takto sa veci maju a ked tak nebude ,koniec,ved mate nejaku ludsku dostojnost a ked sa chce chodit len vencit jak pes .co nie je lasks .ale potreba ,kurvincov je dost .

aristka
28. dec 2018

@bodkolienka81 aj nehom manzelstva sa moze hocico stat .nezamestnanost .invalidita a to sa mame porozvadzat .aby nas muzi nezivili ,toto keby mlady pouzil ako dovod .ze si ju nezoberie .letel by von ani branu by nestihol otvorit .

bodkolienka81
28. dec 2018

@aristka suhlasim, moze a urcite sa aj " hocico" stane. A treba tomu celit, vediet sa s tym vysporiadat, riesit to.. a nie nechat sa tym prevalcovat a stratit zmysel zivota.. Spravanie autorkinho priatela je zrejme dalsia tema, ale treba zacat od seba a on sa bud prida alebo autorka zisti, ze takeho chlapa nepotrebuje a nechce..

kyra30
28. dec 2018

Ja som to prezila, uplne ta chápem, rozid sa s ním. Najlepšie riešenie. Príde taký, čo to bude chcieť s tebou bez rozmyslu, inak to nemá zmysel. Bude to trápenie z oboch strán.

tinka1234567
28. dec 2018

Ja to prežívam momentálne.. Sme spolu 7 rokov, bývame spolu 5 rokov.. Ja mam 33, on 35..zatial sa nerozhybal ani k zasnubam.. Pritom vie ako by som už chcela babo a svadbu. Pre nho však svadba nie je nejak dôležita, keďže okolo je veľa párov ktoré majú aj deti a ešte sa nevzali... Bábo by už chcel ale nejak tiež ma stále čas.... Tiež som na tom tak ze sa rozhodujem co ďalej.. Je ťažké odísť lebo ho ľúbim a najviac ma bude mrzieť ten investovaný čas a energia a to ze budem musieť v 33 začínať odznova...

mimla
28. dec 2018

Ahojte ženy, ja len pridám do štatistiky, aby nebola taká jednotvárna. Svojho muža poznám 19 rokov. Vydatá som tri pol roka. Prvé dieťa sa narodilo po 12 rokoch vzťahu. Bývať sme sme spolu začali po 7 rokoch vzťahu. Jasné, že sa občas chytíme, pohádame, v minulosti som fakt bola na pochybách, čo ten človek vlastne chce. Je to však moja druhá polovica. Vedela som to hneď ako som ho uvidela. Ja som po rokoch dospela k taktike, že poviem čo chcem. Jasne a aj s dôvodmi prečo. A keď poviem, čo chcem a nič sa nedele tak sa "odkloním", teda robím si svoje, ako sólo jednotka. Čuduj sa svete, ono to zaberá. Po čase chlap príde s mojou myšlienkou ako svojím nápadom. Akurát pri tej svadbe som sa tak odklonila, že nakoniec ma musel naháňať môj muž, mne sa už nechcelo.

Inak u nás bol vždy zádrhel s nechuťou k tomu medziobdobiu. Napríklad pri bývaní to boli obhliadky a vybavovačky, Pri svadbe ten humbuk okolo a vlastne celý svadobný obrad. Tak sme dali len holé minimum a zrazu sa aj svadba dala zvládnuť. Ale sú veci, ktoré ľutujem. Napríklad si myslím, že keby sme mali deti o takých päť až sedem rokov skôr, zvládala by som ich lepšie.

evkamotka
29. dec 2018

@tinka1234567 mate na dnes vecer temu na rozhovor, ktory sa ukonci vecnym rozhodnutim. Napr aj terminom svadby a pracovani na babu.
Manzelovi som 2 mes od spoznania dala "ultimatum",ako si predstavujem buducnost. 8 mesiacov od spoznania ma poziadal o ruku.....

tinka1234567
29. dec 2018

@evkamotka rozhovory už boli a stále bola odpoveď že to mám nechať na nho... A ze keby ma nemiloval tak so mnou nie je..

evkamotka
29. dec 2018

@tinka1234567
Hm no to ta vlastne poslal do haja kedze sa nic nedeje.
inak kamarat mal toto iste s priateľkou ale naopak, ona stale vyckavala, on uz chcel rodinku. Normalne musel oznamit rozchod alebo svadba v lete. Az potom sa kocena uvedomila a bola svadba v lete a uz maju aj dve malicke deti

tinka1234567
29. dec 2018

@evkamotka no skúsim to takto...ale aj tak mam pocit ze je to už v háji...lrbo je tu aj ďalší problém ze pije veľa piva a vie ze mi to vadí.. Cez tyzden skoro každý deň tak 2,3, niekedy aj viac a cez víkend ešte viac.. Vie ze mi to vadí ale nejak sa nič nemení.. Nepomáha ani krik, ani dohovaranie, ani trucovanie.. Inak je to fajn chlap a rozumieme si ale fakt uvažujem co ďalej....