Boj o vnúča cez prázdniny - svokrovci verzus moja mama
Ahojte, ma tiez niekto podobny problem. Mam 7rocnu dcerku a problem nastava vzdy ked pridu prazdniny, lebo babky sa idu roztrhat len aby ju dostali. Nie som tym velmi nadsena, lebo som ucitelka a ked ma prazdniny ona som doma aj ja a tiez si chceme uzit spolocny cas. Moja mama byva v tom istom meste ako ja, takze sme spolu castejsie ale ked ide dcera k svokrovcom hned je ohen a vycitky na svete. Nikto nechape a nevie ustupit. Ani s vaznymi argumentmi. Dam ju svokrovcom, mam peklo s mamou, ked nedam tak su urazeni svokrovci a problem s manzelom. Nechapem to, preco nemozu byt super stari rodicia ale vzdy len problem?
@nadej77 Tak si urobte ešte jedno dieťa a problém vyriešený, jednej babke dáte jedno, druhej druhé a bude klud. Žartujem samozrejme. 😝
Toto som čítala , nevesta chváli svojho svokra
Povianočný príbeh plný môjho dojatia: chlapča ochorelo, tak sa ma muž pýta, či by mi mohol prísť pomôcť jeho ocino. Myslím si najprv, no čo ja viem, ak to nie je z jeho iniciatívy, asi to nebude až taký dobrý nápad..., ale ak s tým on problém nemá, nebudem ho mať ani ja. A tak prišiel. Na dva dni, na tretí odchádza. Navaril kompletný obed plus ďalšie hlavné jedlo na ďalší deň. Kým som konečne uspala chorúšika, trávil minúty a minúty pri legových kockách s dcérkou, aby som spratala tú hroznú spúšť, čo pri chorom dieťati a ďalšom tiež čo-to vyžadujúcom , zásadne vzniká. Poumýval riad, podržal chorúšika, keď bolo treba, strávil s dcérkou čas vonku raz ráno a raz poobede, pobudol s ňou doma, kým som s vysileným chlapčekom navštívila lekára, uložil ju spať. To, že sa u nás striedajú všetci štyria starí rodičia a pomáhajú nám ako len vedia, že naše deti sú vychovávané širokou rodinou (vivat viacgeneračná výchova!)to je pre mňa vec, nie samozrejmá, ale vďakyhodná, ale keď som už, uspávajúc jednoročiaka na rukách, nahliadla za zatvorené dvere obývačky a zbadala, ako môj svokor stojí za žehliacou doskou a žehlí naše veci!, až sa mi z dojatia chcelo spať (dobre čítate: spať). Hotová citová uspávanka. Koniec povianočného príbehu plného môjho dojatia.
@mijo53 Veľmi pekné, no ja ked si spomeniem na svojho svokra, tak bohužiaľ nič pekné nanho povedať nemožem. Odkedy sa malý narodil, tak u nás ani nebol, keby sme my k nim neprišli, tak ani nevie, ako malý vyzerá a to má už 14 mesiacov. Boli aj krstiny aj narodeniny, aj Vianoce, neprišiel, lebo je mu prednejší alkohol. Smutné, ale realita u nás. ☹
@janickacrazy ja svojho svokra tiez extra nejako nemam v laske,resp.tazko ho moze mat clovek rad...ale premaham sa...lebo,sice pomoc 0....ale vychoval mi super manzela...takze musi mat aspon nieco dobre v sebe a zase,vazim si ho,lebo svokra skoro zomrela a on vychoval dve deti,aj slusne vzdelanie im "dal"....aaa mozno je taky aky je prave preto,ze tu zenu tak skoro stratil
ono...clovek si musi ludi aj vazit a mozno takto a ucit ich mat rad...
@terezka1947 No ja si ho nemám začo vážiť, on sa o svoje deti nikdy nestaral, celý život pil, bolo tam aj násilie, nadávky, roky bol nezamestnaný, nič ho nezaujíma, je to troska, nedá sa s ním ani rozprávať o ničom.
@nadej77 aký problém?? Dieťa má dvoch rodičov a logicky aj dvoch starých rodičov... Dva týždne u jedných, dva týždne u druhých, alebo koľko ti pasuje, skrátka rovnako u oboch a vybavené, debilné pripomienky nech si každý vezme do hrobu, nie som na to zvedavá. Sú dospelí, nech si idú svoje mindráky riešiť inde a nie na mne a mojom dieťati. V opačnom prípade s takými ľuďmi moje dieťa čas tráviť nebude. Hotovo ✅
@janickacrazy smutné, keď nepríde dedko na krstiny, to je veľká rodinná udalosť krst
@nadej77 prave preto...
Riesila by som to uplne s kludnou hlavou, zbytocne sa netreba rozculovat. Ty si mamina a ty sa budes rozhodovat, ako budete travit spolocne prazdniny.
Reagujem priamo na uvodnu temu, mne tieto zbytocne dohady ( co su vyssie ) idu na nervy.
Len k veci... by vzdy mali koncit nazory a rady ludi
no my mame podobny problem..byvame pri svokrovcoch - 40m - a maleho si zoberu tak raz za mesiac na 2 hodiny, napchaju sladkostami a poslu domov..infarktujem... ked sa nam mala narodila tak som ocakavala aspon trosku pomoci, ale oni akosi nic a to som si myslela ze ked byvaju par metrov od nas tak aspon po maleho do skolky by obcas mohli zbehnut ale ani tuk... nakoniec mi moja mama navrhla ze si maleho po novom roku zoberu na tyzden na prazdniny..aj si pre neho prisli - 100!!! km- aj ho doviezli .. no a to bolo pocuvania..kde je maly??ako tam preboha je dloho??preco sme ho ODLOZILI?? a kedy sa vrati?? ako im chyba a podobne blaboly.. no vratil sa v nedelu a dnes je utorok vecer a nikto sa neobtazova, ale reci ako babky na trhu...
@nadej77 ty bud len rada ze stary rodicia maju zaujem a nie len ze recicky recicky a skutek utek.. byt tebou by som to vzdy nejako spravodlivo podelila..tyzden prazdnim- dva dni u jednych-dva dni u druhych- zbytok doma..

stále len problémy, keď nie s manželom, tak s mamou, svokrou, deťmi, švagrinami, najlepšie je byť dedkom, na tých sa malo kto sťažuje a keď tak občas