Bojím sa im povedať, že som tehotná
Viem, že mi tu budete pravdepodobne písať, že som mala rozmýšľať skôr, ale ja som nerozmýšľala vôbec... Mala som vypité... Bola som na oslave a reálne neviem, že ako som mohla skončiť v posteli práve s mojím kamarátom, ktorého vôbec nemilujem.. Stalo sa to pred dvomi týždňami a dneska som zistila, že som tehotná a fakt od rána len plačem. Toto sa nemalo stať!! Bojím sa mu to povedať.. Rozmýšľam nad potratom, ale to dieťatko za nič nemôže, tak fakt neviem, čo mám urobiť
:((Skade by som zobrala aj na ten potrat kebyže?? Znie to ako rozprávka, ale je to žiaľ realita......Neviem si predstaviť z čoho to bábätko vychovam a ani to, ako to poviem rodičom. Mám 19rokov... Prosím radu
Pred 2 tyzdnami si mala nechraneny sex..mala si v tom case zrovna ovulaciu...urobila si si po 2 (!) tyzdnoch test...preco?lebo ti bolo po 2 tyzdnoch zle? lebo si si v triezvom stave spomenula co si s chlapcom robila? .. pises to hned na MK a prosis o radu?
...to urcite
@melonik7 Urobila som si tri testy a viem, že ako vyzerá pozitívny test... A to, že sme mali spolu sex viem, kedže mi to vraveli kamaráti, že som s ním odišla. Tak s kým iným by som to decko mala? A píšem sem áno, lebo tu sú dospelé ženy, ktoré už väčšina majú aj deti a vedia poradiť...
@melonik7 Kvôli tomu som si spravila, lebo som dúfala, že nebude pozitívny. Keď ukázalo, že je, tak som tomu neverila a kúpila som si ďalšie dve testy
No a rodičom si to povedala? Hlavne jemu si to povedala? Asi ani jeho rodičia nebudú nadšení, či?
Kedy to chceš povedať tomu kamarátovi??myslím si ze co najskôr by si mala za ním zájsť..bud pripravená ze bude v šoku a určite ako prvé z neho vyletí aby si išla na potrat..musíš mu dat čas to vstrebať...a uvidíš možno budeš prekvapena ako sa k tomu postaví a bude pri tebe..veľmi ti držím palce aby to išlo so všetkými hladko 😊
Ešte som mu to nepovedala, lebo nejak nemám odvahu. Asi počkám pondelok, aby som mu to v škole povedala naživo a nie cez sociálne siete
Uuuf v škole mu to radšej nehovor🤣🤣ten už chudák nebude vedieť po zvyšok dna rozmýšľať,tak mu to radšej povedz po skole😉😉choďte niekam na kávu a tam mu to povedz..normálne som nervózna za teba 😄😄
Fiha, to bude šťastné dieťa, ktoré spodila mama s človekom, ktorý je len kamoš a vyspal sa s kamoškou, ktorá bola tak mimo že sa musela spýtať kamarátov s kým išla .....
3,2,1 môžete sa začať domna navážať, ale pomyslela si to väčšina z vás.
a vieš o tom, že ďalších cca 20rokov budeš tiež potrebovať peniaze? a veľa peňazí?
Pises sem lebo tu su dospele zeny a ty si co? Nedospela? Budu to musiet poriesit vasi rodicia? A preco by mali? Oni vam pistol pri hlave nedrzali aby ste sa vy dvaja spolu vyspali.
Skúste sa porozprávať a uvidíš že čo ďalej možno bude šťastný a bude sa tešiť veď nikdy nevieš ..ale teda splodiť dieťa že si to ani nepamätám a pomaly ani neviem s kým by som nechcela, aj keď už je neskoro ale existujú aj tabletky 24h po ...
Už si dospelá musíš sa zariadiť podľa seba.. máš svoje práva svoje rozhodnutia . Len sa nenechaj ovplyvniť inými ľuďmi 🙏
@annamalaga ja nechápem čo tu stále pletiete rodičov sák autorka píše že má 19 rokov , nemá 15 ani 16.. pred 40 rokmi v 19 už boli ženy vydáte a mali po jednom dieťati minimálne . Viem doba je iná všetko je iné ,ľudia sú iní doba je finančne úplne inde ako bol pred 40 rokmi áno ..ale však má svoj rozum , pokiaľ je šanca že by reálne vedeli s tým kamarátom tvoriť pár a byť dobrými rodičmi nechápem na čo takéto zbytočne otázky a výčitky 🙈
@talikudelkova pokial viem, tak bez pomoci rodičov sa 19 ročná ťažko postaví sama na vlastne nohy, kamarát ešte študuje, ten ju určite bude posielať na potrat alebo platiť smiešne výživné 20€, lebo študuje, nerobte si ilúzie, že sa ku tomu postaví ako chlap, nechá v 19 školu a pôjde makať do zahraničia, aby sa rodina mala dobre. To dnes mladí niesu to čo byvali. Treba si zložiť ružové okuliare.
@annamalaga ja ružové okuliare nemusím zložit keďže sama som otehotnela ako 19 ročná . Rodinu máme 360km vzdialenú na všetko sme boli len my- dvaja Priatel je síce starší o 6 rokov ale nikdy sme nemali problém po finančnej stránke všetko sme si kúpili sami zariadovanie izby pre bábätko a kupovanie výbavičky nás ešte viac spojilo 💙 dnes má náš drobec už 3 roky od septembra nám nastupuje do škôlky ja idem do práce 🙏 a nemenila by som za nič . Možno mám len ja takéto šťastie a vďačím Bohu za to i
@talikudelkova áno, ale to že si ty mala šťastie na partnera, neznamená , že bude mať aj ona. Nevie, čo jej priateľ zajtra povie na tehotenstvo. V prvom rade ale mladá musí vedieť, či to zvládne, lebo takéto dohady, nikde nevedú, jedna baba tu v inej diskusii pisala , že jej spolužiačku 18 ročnú rodičia hnali na potrat hneď a partner opustil. Samozrejme, aj ja dúfam, že ku tomu nedôjde a mladá si babo nechá.
@talikudelkova áno boli vydaté a mali rodiny ale s mužmi s ktorými chodili a randili. Autorka je študentka otecko student a kamošky jej museli povedať s kým bola inak by nevedela. Dieťa si nechá ale živiť a starať sa budú rodičia, mladý pošle smiešne výživné lebo sám je študent.
Ja som ostala tehotná v 18 teraz mám 12 ročnú dcérku a neviem si to bez nej predstaviť ale mala som okolo seba ľudí ktorý mi dosť pomohli čo sa týka rodiny lebo som si dokončovala maturitu ale poviem ti neviem si predstaviť že za 7 rokov mi moja dcéra povie že je tehotná a ja sa stanem 38 ročnou babkou 🙈takze asi tak…a všetko sa deje pre niečo neni si prvá ani posledná …
Ale zas mala
Som to so svojom priateľom s ktorým som reAlne bola takze to je zas asi iná situácia no ako otehotnieť tvojim spôsobom …mysli hlavne nato čo bude dobre pre dieťa a aj teba či to zvládneš finančne a podobne veci k tomu …hlavne aby netrelo diéta keď sa nevie rodič postarať doslova …
No najprv sa upokoj, premysli to, naber odvahu a povedz to jemu i tvojim rodicom..ak dietatko nechces bez na potrat,, buducnost moze byt vselijaka ale nikdy nedovol aby si svojmu dietatu niekedy vycitala ze je tu, ze nieco nemas kvoli nemu..bud si pripravena tuto ulohu prijat za kazdych okolnosti a celit buducnosti alebo niesi a je lepsie to skoncit a netrapit seba i nevinne dieta ze bolo omyl ktory lutujes..mrzi ma to a prajem vela sil
Autorka - ako si dopadla ? Povedala si mu to teda ?
No čo ako to dopadlo?

@belllinka :( nejak tak. Najhoršie je, že ten chalan má toľko rokov, ako ja... Tiež nemá peniaze. Asi to budú musieť riešiť naozaj naši rodičia. Snáď bude všetko v pohode