icon

Bojím sa o brata

13. jan 2021

Moj problém je brat. Je to dlhodobý problém. A už neviem čo robiť.
Bojím sa o neho o jeho budúcnosť.
Pekne po poriadku.
Moj brat je poklad, ale...nemá svoj život.
Ako skončil strednú školu začal sa starať o nášho ocka. Skončili sme školu v ten istý rok spolu. Otec bol po ťažkej porážke . Nechodiaci, nerozprával. Ja som si žila svoj život. Práca, frajer....atd, zatiaľ čo brat sa staral, prebaloval....robí to dnes aj keď otec už prejde aj na wc. Opatruje ho. Nikdy inak nepracoval, veď chápem, nemohol keď otec musul mať 24h opatrovanie a mama nemohla nechať prácu a stratiť príjem. Stále žije s rodičmi. Frajerku nikdy nemal ☹
A tu je môj problém. Bojím sa, čo bude ak raz otec, mama nebude? Čo potom s ním bude? Nevie variť, nikdy nepracoval...žije si v tkz mamahotel . Snažím sa s mamou o tom hovoriť, no nechce o tom hovoriť. Vie, že ti nie je dobre, no necháva to tak. Vravím jej, že nech necháva povinnosti aj na neho nech sa už priuci, alebo jedlo aspon nech si pripraví sám. Chodí na nákupy o otca sa stará. Srdce má ako málokto. Vždy mi bol aj je skvelým bratom. Keď som sa mala zle, bol smutný aj on . Potrebovala som peniaze? Stačilo slovo a hneď mi ich poslal. A niekedy nebolo potrebné ani to slovo, stačilo že som smutná a vedel koľka bije. Len mi povedal, že peniaze poslal . 🥰
Ja mám svoju rodinu, žijem v zahraničí. Mrzí ma že 20 rokov sa stará o otca a svoj život zanedbal.
Tak veľmi by chcel niekoho k sebe. Ale dnešné ženy...ktorá by už mala záujem o muža ( žiadny Brad Pitt) bez veľkých peňazí, bez svojho bytu....

autor
13. jan 2021

@oslo1 ako matka nemá záujem? Nechápem.
Mama ho nedrží!!!!

ledgerka
13. jan 2021

Mne sa zda ze ty mas len vycitky svedomia za to ze mas svoj zivot a brat nema. Vyriesit toto nevies, lebo to musi chciet sam brat nieco so svojim zivotom urobit. Jedine co vies urobit je bud financne prispiet, ak mas moznost, alebo ist obcas domov a odbremenit brata aspon na par dni. Ak by brat chcel, uz davno mohol riesit aj pracu aj vlastny zivot. Ked sa chce, cesta sa najde aj popri opatrovani a pomahani mame.

martul
13. jan 2021

A čo, to bol dôvod brať od brata?! Mala som 2 roboty, muž čo robil 7 dní v týždni, sestra sama v zahraničí peniaze mala,c ale v živote by som si od nej nepýtala cent, tvoj brat nemá bohvieaký opatrovateľský a ešte to požičal. Dobrák veľký to je.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
13. jan 2021

@ledgerka áno, aj výčitky, že ja si žijem svoj život. Teraz už dobrý. Máme prácu, všetko funguje. Už nemusia posielať peniaze. Aj keď prídem tak fungujeme spolu. On by nešiel nikde. Ideme do reštaurácie, a kade tade, všetci spolu

luccija
13. jan 2021

Neviem vidis len seba a teraz Ta dobehlo svedomie.Co by si spravila, keby brat povedal mam frajerku stahujem sa daleko prid opatrovat otca?Ty bud rada, ze je dobrak hlupak a takeho kazdy o....e.Ak to brat berie ako svoj udel osud este lepsie.Ty si isla do prace ...tiez si mohla povedat potiahnime na polku.Brat nemohol nechat mamu a otca napospas.A teraz uz je mozno tak uvazneny doma, ze uz si neveri aj jeho povaha ho k tomu predurcuje.
V celom pribehu mi absentujes ty a tvoja pomoc, tak aspon financna

elizuella
13. jan 2021

co tak dat mu svaty pokoj? Zije svoj zivot najlepsie, ako vie. Ked bude treba, tak si najde ine zamestnanie. Zbytocne na neho tlacis. Hlavne od neho neber peniaze, alebo ked uz, tak mu ich setri.

sasa1310
13. jan 2021

to že muž stratil prácu a vám sa nedarilo, má v prvom rade riešiť tvoj muž. Môj by v živote nezobral nič od rodičov. A to tvoji ešte sú v podnájme a nemajú nič vlastné. Sorry, ale to čo máš za chlapa. A celkovo aj ty. že sa nehanbíte brať peniaze. Odísť do zahraničia, nechať ich tu na pospas osudu a ešte naťahovať ruku.
Ja som najprv myslela, že im tu necháš všetko a nech si brat užíva. Ale v podnájme sú ešte k tomu. Keby nemali z čoho platiť podnájom, alebo ich majiteľ vyhodí zo dňa na deň, vedela by si im ty teraz vracať peniaze? A pomôcť im? Aha, tebe pečené holuby nepadajú. Ale im už musia, aby im ešte aj vyšlo na pomoc pre vás, ktorú má riešiť v prvom rade tvoj MUŽ

autor
13. jan 2021

@elizabet173 ty nechápeš že mama ho nemôže nechať samého? Že chodí do práce? A ak má dovolenku tak idu spolu niekde. No ale dobre, skúsim mu napísať či by prišiel. Sama som zvedavá čo by mi odpísal. 😂😂

jana_eyre_2
13. jan 2021

Tak mu teraz začni vracať peniaze čo si od neho dostala, keď si potrebovala.. povedz mu, že je to napr. Na doplnenie štúdia aby mohol ísť pracovať napr.ako opatrovatel ak by mal o to záujem, alebo čokoľvek iné čo by si predstavoval že by chcel niekedy robiť..

autor
13. jan 2021

@sasa1310 kym nechodíš v cudzích topánkach tak nevrav. Stalo sa. Ano, vedela by som im teraz pomáhať keby niečo. Tiež pomáham komukoľvek to teraz potrebuje. A to cudzím ľuďom. Lebo nemajú ! A ja to viem pochopiť.

sasa1310
13. jan 2021

ani mne pečené holuby nepadajú do úst. Tiež sme sa nemali stále dobre, ale vyriešil to môj muž. Nie jeho rodičia ani moji rodičia, aj keby chceli, mohli. Myslím, že nemala si žiadne morálne právo od neho brať peniaze. Ja by som na to chrbtovú kosť nemala.

letfenixa
13. jan 2021

Tú svatoziaru by si pochopila, keby si sa aspoň raz v kuse namiesto brata aspoň týždeň o otca starala.
A že tvoja mama jedným prijmom živí troch dospelých a ešte ty od nej pýtaš peniaze, tak to je gól. Za tie roky som tu čítala veľa rôznych príbehov plných sebeckosti a ty si na popredných priečkach.

kristina2015
13. jan 2021

Prečo by nemal mať nič ?Stará sa o otca neskôr asi aj o maminu sa postara ,tak ja ako matka by som mu nechala napr dom ,zázemie. Je to fér ty ako pracujúca si zarobis ,chlapa máš .Snáď nepôjde v 50 po podnájme keď sa obetoval a stará sa o sv rodicov s laskou no nie ?A ešte sv živ.lasku stretnúť môže nepíšeš koľko má rokov . Napr kopec ľudí sa zamiluje aj v 40,aj v 50 aj v 60. Či ty pocitas fifty fifty? Ako si prispela na to aby sa im žilo lepšie ty? Keď z neho uz teraz robíš chudáka ? Nechápem nechápem

sasa1310
13. jan 2021

@kristina2015 lenže oni sú všetci v podnájme, takže im neodstane nič. Teda jemu

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
13. jan 2021

@kristina2015 písala som, má 36r

autor
13. jan 2021

@elizabet173 vsetciiiiiiii

kristina2015
13. jan 2021

@sasa1310 Tak možno niečo majú alebo ešte len budú dediť . Majetkové pomery nepoznám no fér mi to voči tomu chalanovi príde sa mu aspoň takto odvďačiť ja by som aspoň tak uvažovala ako rodič .

kristina2015
13. jan 2021

Ako si prispela aby sa mala rodina lepšie ? Máš aspoň 1 čin? Čo tak si vziať otca k sebe až si ostatní oddýchnu aspoň na mesiac počas RD?

autor
13. jan 2021

@kristina2015 a ako príde takú diaľku? A sám by asi ani nešiel. A nechcem ani pomyslieť čo bu bolo keby sa mu akurát tu niečo stalo

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
miadi
13. jan 2021

Ono to je sice pekne ze ti ho je teraz luto ze nema zivot ale akosi tam chyba empatia k nemu ty ho mas za trdlo Lebo ty si si zila zivot mala frajera odisla.. on ostal Lebo je dobrak. A este ti poslal $ do zahranicia Lebo si bola smutna. Och a teraz mamu otravuješ aby si on zlepsil život.. nevidis v tom trosku drzost ? Trochu egoizmu ze on mà teraz vsetko nechat a zit naolno aby teba netrapilo svedomia? Aspon im daj pokoj ked nevies inak pomoct ako kecami. Tie $ by si mu mala vratit a viac nasobne. Frajerku si musi najst sam. Ty by si mohla ked budes na Svk snim ist do obchodu a pomoct mu nejake slusnejsiw oblecenie kupit zmenu ucesu atd aj ked nie je Brat Pitt moze vyzerat lepsie ked sa upravy. Moze hladat zenu cez internet ked sa hanbi + je Covid . Mozes ho akurat tak podporit nech hlada. A ozaj by bolo super Keby mohol ist niekde na dovcu a ty by si bola doma u vašich starala sa o otca ked nie zaplatenu opatrovatelku nech mas aspon potuchu co to je. Mala by si nieco sama vy mysliet nieco ako mozes aktivne naozaj pomoct nie len hovorit mame. Ze on mà mama hotel.

kristina2015
13. jan 2021

Vieš čo to je starostlivosť o ležiaceho pacienta 24 h denne ? Ty sa čudujes že brat nemá frajerku? Nikam nechodí? Aká je to záťaž na psychiku? Si zober že to má doma a nie že mu cinkne výplata 3000 e zo švajčiarska a potom 4 tyz oddychuje lazo plážo? A tvoj chlap je nesvojpravny? Nevie si sám uvariť a na dva týždne že by si prišla a dopriala bratovi oddych?

liliana363
13. jan 2021

Myslim si, ze tebe aj tvojej mame to takto maximalne vyhovuje. Ty si daleko, nemusis nic riesit, mama ma svoju pracu, a ide kazdy den na par hodin prec. A tvoj brat mal asi najviac zodpovednosti tak mu to prischlo. Myslim si, ze je jedno ci chodi do prace matka, alebo tvoj brat. On by to urcite viac potreboval. Je to jej manzel, ona sa ma starat, nie dietatu zbabrat zivot. Videla som starostlivost o mojho deda-leziaka, pri ktorom sa vystriedali 3 opatrovatelia z rodiny, vsetci nechali pracu kvoli tomuto. a tak isto manzelovho deda. Tak viem ake je to ubijajuce sa o niekoho starat a byt obmedzovany. Tvoja matka je velmi sebecka a vyuzivacna, a ty si vyuzila tiez prilezitost odist.

kristina2015
13. jan 2021

Plus ako píšu niečo pekné kúpiš proste nejaký čin ?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kristina2015
13. jan 2021

Tým že tu budeš vypisovať srdce vrúcne prania si svoje výčitky nenapravis ,ale máš ich správne mala by si začať aj ty konečne nejako pomáhať .Chudák chalanisko najviac zodpovedny za almužnu a ešte hovoriť mamine až si aj vari sám no toto .Lebo je mamahotel. A on to proste nedá

zuzudrnda
13. jan 2021

Ak ho rodicia nedrzia a on so situaciou nechce nic robit, neurobis zial nic ani Ty. Mozes mu len povedat, ze ak by chcel cokolvek zmenit, si tu prenho a podporis ho, pomozes. Je kopec prikladov smutnych osudov, ale bez jeho motivacie sa da o tom len polemizovat.

kristina2015
13. jan 2021

Teba vôbec napadlo že možno mamina sa mu chce aspoň takto odvadacit tým varením za tú starostlivosť a obetu? Si myslíš že hoc aký chlap nezvládne špagety,rezeň ,vývar? Každý jeden . Za môj život som nevidela chlapa ktorý by nedal základné jedla . Niektorí chlapi varia dokonca lepšie . Len im treba veriť a nepodceňovať ich