icon

Bojím sa o kamarátku

3. mar 2022

Dobrý deň. Hneď na začiatok vás chcem poprosiť, aby ste ma nezjedli. Dieťa ešte nemám a som mladá, nevyznám sa v týchto veciach. Preto ma zaujíma názor skúsených mamičiek.
Kamarátka má 21 rokov a porodila svoje prvé dieťa. Nebol by s tým žiadný problém, má manžela (otec dietata) a vlastný dom. Je úplne prirodzené ak niekto robí chyby, niečo nevie alebo podobne.
Jej mamina je sestrička a ona má ešte 2 sestry. Minule jej sama mama povedala, že napríklad bábo nemusí ísť na prso, 30min si zdriemnúť a zas na prso, to sa takto opakuje celý deň. Po papaní si musí odgrgnúť a biele zostatky od mlieka jej nemôže nechať v ústach lebo môže mať zdravotný problém. No ona nepočúva a robí si po svojom. Dobre, jej vec.
No minule som tam bola celý deň, lebo som jej upratovala dom a varila , kecali sme a tak. Vraj dieťa bez nej nevie byť a preto to nevie spraviť ona. No na vlastne oči som videla, že ona to dieťa nechce dať z ruky. Ani vlastnému otcovi. Otec maličkej si ju chcel zobrať a “teraz nie, ide papať” po papaní “teraz nie, ide spať” a zas ide papať a zase spať. Prišlo mi to ako keby to dieťa kojila už len preto aby mohla byť sňou.
Bavíme sa necelom 2 mesačnom bábätku. Dieťa nemám ale mám sestru a nejedna kamarátka má dieťa, podľa mňa ešte tak malé bábo nie je až tak závislé na mamine, že by nevydržala pol hodinku s otcom.
Mám strach či sa nemôže jednať o nejaký psychický problém..alebo je to normálne? Vopred ďakujem

Strana
z3
anjelicek26
3. mar 2022

Pozri dvojmesacne babatko tu mamu skutocne chce 24/7... a ako milujuca mama ho casto ani moc nechces dat dole s ruk... nic zleho sa nedeje...

cyberk
3. mar 2022

podla mna to normalne nie je ;) prilis velka zavislost nie je dobra...

autor
3. mar 2022

@anjelicek26 Mne príde nezdravé ničiť si manželstvo týmto. Môj priateľ je veľmi dobrý kamarát s jej manželom a neraz sa jemu/nám sťažoval, že za tie 2 mesiace ledva bol s dcérkou a často sa hádajú , lebo dieťa by bolo aj rado s ním, keď sa mu ju podarí “ukradnúť od matky” vôbec neplače a zabáva sa i s inými, no hneď ako si to kamarátka všimne, ťahá mu malú z ruky. Toto mi príde nezdravé..ale naozaj neviem , preto sa pýtam vás😊

anjelicek26
3. mar 2022

Dvojmesacne dieta "by bolo rado" ale prosim ta... dvojmesacnemu je to uplne jedno... nech si sadnu v kludnej chvili, ked bude babo spat a porozpravaju sa, ako to on vnima, ze je tiez otec a chce travit cas s malou a ze je trosku prehnane uzkostliva a on chce s nou mat ako otec vztah tiez a musi mu to aj dopriat, podla mna to pochopi... dopriat dcere ocka, ktory sa zaujima, je dolezite... ist na to s tejto cesty... ale aj tak si myslim, ze to je vec len ich dvoch... a ze to casom ako dieta porastie - samo od seba povoli...

mariaveronikag
3. mar 2022

je to jej prvé bábätko, a zrejme si myslí, že iba ona sa o neho dokáže postarať. Dať ho vlastnému manželovi je podľa mňa normálne...ešte je možné, že ju to dieťa "prestane baviť" až do takejto miery a bude rada, keď jej ho niekto postráži aspoň na pol dňa.
Povzbuď otca dieťaťa, nech sa teda s malou hrajú spoločne...keď bude väčšie, bude to ľahšie.

autor
3. mar 2022

@anjelicek26 Veď práve, tomu decku je jedno či je na tú pol hodinku s otcom alebo nie. Takže by kľudne malá mohla byť keďže nerobí to dieťa žiadne scény keď tam nemá mamu. Mama robí scény. Samozrejme je to ich vec len neviem čo im poradiť ako manželom aby nestroskotal ich vzťah, keďže sa už minule pohádali i na tom , že “naše maličké” - “moje maličké” (manžel povedal, že naše a kamarátka začala robiť vyslovene scénu , že to je len jej)

xiaomi_
3. mar 2022

uprimne , nestaraj sa dotoho

autor
3. mar 2022

@xiaomi_ Keď vyslovene prosí otec radu, mám ho poslať do kelu? Nie, ďakujem.

nwnw
3. mar 2022

1. Dieta je malinke, takze jeho zaujima iba mama a cecky. V tonto nevidim nic zle. Co sa tyka dojceniq tiez nic zle. Okolo 4-6m zacne mat zaujem aj o nieco ine ako o dojcenie. Teraz potrebuje mamu.

2. Babka zdravotna sestra este neznamena ze vue vsetko. Vela veci je uz inak ako 20r do zadu.
Odgrgnut netreba a ani cistit pusinu od materskeho mlieka napr. Nevadi ked je na cecku aj kazdych 15min. Raz dozreje.

3. Nicit manzelstvo???? Ake? Keby bol chlap k comu, tak doma uprace a navari aj s babkami. Moze dieta prebalovat aj on a kupat.
Nemusia chodit kamaratky riesit.

Moj je fakt chlap co doma iba kosacku riesi,ale ked sa narodili krpci, tak som z nemocnice prisla do vyupratovaneho a navarene (co vedel navaril). Kupal a prebaloval. A brblali mi do toho dojcena babky jak krepe. On veru do nicoho, pomahal co vedel.

Nic nerobi kamaratka zle. Ze ju pozdravujem a presla som si tym a nech vydrzi. Bude lepsie 😉

autor
3. mar 2022

@nwnw a tie 2 mesiace to robil kto? Chlap. Teraz zavolali mňa keďže on robí a nestíha. Zato chce mať aspoň chvíľku so svojim dietatom a nemôže

autor
3. mar 2022

@nwnw A podľa mňa každého správneho chlapa a otca by štvalo, keby si vlastné dieťa musel “kradnúť” od manželky.

thoughtfulweirdo
3. mar 2022

Nerozumiem, ako to máš ty vyriešiť. Keď má otec dieťaťa problém, má snáď ústa, aby ho riešil s matkou dieťaťa. Nech sa pekne večer posadia so šálkou čaju na gauč a po dobrom pokecajú o tom, že aj on chce mať chvíľku na maznanie s bábätkom. Hádam nepotrebujú dvaja dospelí ľudia holuba na odovzdávanie odkazov 🙂

mariaveronikag
3. mar 2022

veď nemusí kradnúť..🙂 nech sa s ňou o tom porozpráva normálne. Tiež sa mi nezdá normálne, že to rieši s kamarátom a ženinou kamarátkou, namiesto dotyčnej, ktorá jediná to môže zmeniť, pochopiť, vysvetliť. 🙂

autor
3. mar 2022

@thoughtfulweirdo Snažil sa a vtedy vznikla hádka - práve preto sa bojí o manželstvo😊

ysseba
3. mar 2022

Ani podľa mňa to nie je normálne. Aby žena nechcela dať vlastnému mužovi a otcovi dieťaťa to dieťa do rúk? Áno, dieťa mamu potrebuje, ale zas také závislé od nej nie je, že by 5 minút nevydržalo na rukách u svojho otca. Ale závislé z neho takýmto spôsobom urobí. Pozri, mám kamošku, ktorá má 6 ročné dieťa a nezaspí bez nej. Keď ide ku babke, tak ona ide s nim aby ho večer uspala... Tiež sa taký ten malý nenarodil, ale spravila to z neho ona svojím správaním, ktoré bolo veľmi podobné správaniu tvojej kamošky... No len nemáš veľa možnosti ako to zmeniť.
@anjelicek26 Uff, tak podľa tvojich kritérií som ja nebola milujúca mama keďže som nemala problém ho dať dole z rúk 🙈

nwnw
3. mar 2022

Nik nepovedal, ze rodicovstvo je lahke. Su deti narocne a nenarocne.
Nevies aky ma problem ona. Ja som prve dieta po sekcii mala problem s dojcenim az do 7.m kym nezacal jest viac prikrmov. Upratovanie a varenie som neriesila velmi. Nebol cas. Dieta non stop revalo (ma intolerancie).

autor
3. mar 2022

Baby on sa snažil. Samozrejme to nerieší najprv s nami. Vtedy vznikli hádky o tom , že koho dieťa to je.

kvetinka75
3. mar 2022

Nestaraj sa do toho. Toto si musia oni vydiskutovat
.

prasiatko30
3. mar 2022

Co nie je normalne je, ze ty sa do toho montujes - to je asi to najmenej normalne na celom tomto pribehu 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

brembo
Autor odpoveď zmazal
anjelicek26
3. mar 2022

@ysseba ale ved kazda zena to vnima inak - a ma na to plne pravo... aj ta na to babo upnuta, aj ta zrelaxovana... A k autorke - najviac jej pomozes, ked mu vysvetlis, ze ona to proste tak citi a ma tomu dat cas, nech sa da do osobnej pohody jedna aj druha strana...blbost si pokazit vztah kvoli jej rozhadzanym poporodnym hormonom a laske k dietatu... vsetko je to pre oboch nove a potrebuju hlavne CAS sa zladit.

mariaveronikag
3. mar 2022

juj, no veď ale dieťa je spoločné...Tvoja kamarátka by ho sama od seba nemala...tam bude iný problém medzi nimi asi ešte.

autor
3. mar 2022

Nepýtala som sa na to, či to mám riešiť alebo nie😊 To ma nezaujíma. Zaujíma ma či je v poriadku takéto lípnutie na dietati.

tomikejt
3. mar 2022

Je to zvláštne aj podľa mňa. Môj syn má rok a v podstate od narodenia ho muž braval sam aj na prechádzku, malý na ňom spal keď muž pozeral telku, atd. Kojila som 8 mesiacov ale dieťa určite nieje na cecku 24 hodín denne.

lala123
3. mar 2022

Nesúďniekoho v koho topánkach si nechodila.Nemáš zatiaľ dieťa tak ju nemôžeš pochopiť.... Ak si kamoska tak povedz svoj názor a koniec. Ak si veľmi dobrá kamoska tak im pomôž ak ti to dovolia. Pomôž jej sem tam s upratanim, navar niečo. Ale úprimne, myslím si , že tvoja kamoska je ešte pod vplyvom hormónov a je precitlivelá a úzkostná. Tým, že dieťa nechce nikomu dať . Veď ešte len teraz jej skončilo sestonedelie. Daj tomu čas . Ak bysa to zhoršovalo treba vyhľadať odbornú pomoc.Mimochodom take nezdravé naviazanie na dieťa je väčšinou u žien, ktoré sa cítia menejcenne v partnerskom vzťahu a rolou matky si potrebuju upevniť resp pozdvihnúť pozíciu vo vzťahu. Možno aj tam je problém. A neviem dojčila som dve deti dva roky každé ale teda prikladať každých 30 minút mi príde ako čistý nezmysel s ktorým som sa nikdy nevedela stotožniť. V konečnom dôsledku to ženu vysili tak, že s dojčením skončí aj skôr ako by sama chcela

erika_230
3. mar 2022

no podla mna to nieje normalne. Teba si zavola aby si jej poriadila a navarila. Co moze ona kludne urobit ked pride jej manzel z prace a teda je ochotny sa venovat dietatu. Co by ine mamicky dali za to keby sa partner chcel venovat tak malemu babatku.

autor
3. mar 2022

Práve preto to sem píšem. Manžel chcel radu - či je to v poriadku taký matka/dieťa vzťah a keďže mojmu priateľovi verí najviac (po svojej žene, s ktorou však toto riešiť nevie lebo to skončí hádkou) chcel poradiť od neho. Chlapi samozrejme sa to pýtali mňa ako ženy , no ja stým nemám skúsenosť preto sa pýtam vás. Manžela zaujíma , či sa má obávať a aj ja sa trocha obávam ale bez iniciatívy by som to neriešila. Jednoducho len chce manžel ale aj ja zistiť, či by mal spozornieť alebo je to úplne v poriadku. Nevidím na tom nič zle.

autor
3. mar 2022

Bojí sa o svoje manželstvo , lebo manželka je 24/7 s dieťatom v zmysle, že kým on odrobí v robote, spraví doma domáce práce (upratovanie,pranie,varenie..) a chcel by byť so svojou rodinou konečne - nemôže. Keď sa o tom chce porozprávať - hádka.

erika_230
3. mar 2022

moj nazor je ten ze to nieje normalne

pelian
3. mar 2022

Nepovedala by som, že to je normálne ako je to až príliš veľké upriamenie sa na malé a v takejto miere, to nie je v pohode. Hmmm asi by jej mal niekto vysvetliť, že takýmto štýlom sa môže veľmi ľahko stať, že ostane sama, keďže pre jej muža to proste musí byť extrémne ťažké

Strana
z3