Bojím sa svadby

2. mar 2021

Mam taku dilemu, s priateľom mame 2r.dieta a čakáme druhé koncom roka.. žijeme spolu ale niesme zobrati lebo akosi sa nam do toho nechcelo , teda on to nikdy nespomenu a ja som nenaliehala prsteň mi dal po roku stým ze neviem doteraz ci bol za babo,alebo k narodeninám alebo zásnubný, pretože on sa nevyjadril . Iba mi ho dal pri jednéj peknej príležitosti. Odvtedy sme sa o svadbe nebavili. On vždy tvrid ze chce..ale nic viac k tomu.Dieťa ma priezvisko po mne a druhé bude tiež mat moje, keďže by bolo asi blbé keby jedno ma tak a druhé inak. Priateľ je z toho smutný ( tazi ho ego, aj skrz jeho rodinu, lebo im sa nepáčilo odzaciatku ze som dala moje priezvisko a za chrbtom mali blbé reči) no on vie moj názor, rozprávali sme sa o tom že dokým niesme manželia budu po mne. Takže to vie.. mali sme nezhody kde som si povedala ze sa zaňho vydať nikdy nechcem ale uz je dobrr a teraz premýšľam ze ci by nebolo skrz právnu stránku naozaj dobre sa vziať na úrade konečne. Aby sa vyriešili aj tie priezviska a aj celkovo, predsa žijeme spolu máme deti... Ono co sa týka lásky...boli tam nezhody, dosť veľké a nejak to upadlo z mojej strany, no mam ho rada, no akoby som nevedela ci ho milujem. Tie nezhody nastali po tom.ako som objavila dve čiarky na teste. Preto moc o tej svadbe neuvažujem, teda sa jej bojím..ale nasi uz zaee naliehajú ze

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nafka0483
2. mar 2021

Co povazujes za vacsi zavazok? Dieta, dve deti, alebo svadbu? Nezhody nastali pri prvom tehotenstve alebo teraz pri druhom?
Mne je zvlastne nebat sa mat spolu deti, ale bat sa svadby, no ale asi kazdy ma vnimanie ine. Pre mna je dieta ovela vacsi zavazok ako svadba. Rozviest sa da, dieta uz zo sveta nezmizne.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ckocka
2. mar 2021

Nejako mi uniká logika tvrdenia že rozviesť sa dá kedykolvek. Do manželstva vstúpim iba ak som si úplne istá že to vydrží / a moja istota sa aj tak može ukázať ako hlúpa predstava/.
Ale ja si nerada zbytočne komplikujem život, už sám o sebe je dosť zložitý.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mati31
2. mar 2021

Mať svadbu ak nevieš či ho miluješ je podľa mňa dosť zlý nápad. Najprv by bolo najlepšie zistiť či ho miluješ a či s ním chceš prežiť zvyšok života a az potom riešiť svadbu.

ckocka
2. mar 2021

Svadba by mala byť z lásky a rozumu. Oboje je doležité.
Nechcela by som žiť síce usporiadane, ale s vedomím že ma ten druhý nemiluje.

nafka0483
2. mar 2021

@ckocka Logika je v tom len taka, ze manzelstvo sa mi zda byt svojim sposobom mensi zavazok ako deti. Aj ked su to uplne odlisne veci, tazko to porovnat. Ale ak niekto nie je pripraveny na manzelske zavazky, tak ako moze byt pripraveny na dieta? Manzesltvo sa ukoncit da, ale dieta nezmizne. Ano, da sa na dieta vykaslat, ale to dieta tu vzdy bude.

To nebol "navod" pre autorku, ze nech sa vezmu, ved sa mozu potom rovziest, to v ziadnom pripade, len take porovnanie, ze deti su ovela vacsi zavazok a do toho sa akosi nebali ist.

Autorka: Do manzelstva sa ma vstupovat preto, ze to tak obaja chcete a ste rozhodnuti ze je to presne to co chcete a vacsina sa toho nevie dockat. Nemyslim si, ze dovody ako rodocia na to tlacia, nech su veci na poriadku, lebo to ma nejake vyhody a pod. su spravne dovody. A uz vobec nepovazujem za spravne robit to tak ze jeden druheho k tomu dotlaci a ze vlastne z toho mate strach.

meluela
2. mar 2021

Dajte si do poriadku vztahy a ked budete mat pocit ze sa mate radi, tak sa potom zoberte a mozte aj zmenit detom priezvyska na spolocne. Nedajte sa dotlacit do niecoho rodinou. Je to uz otec tvojich deti, cize vy uz ste v istom zmysle navzdy spolu, ale naco si to komplikovat este aj po pravnej stranke. To co pises neznie az tak velmi zle, snad by sa mohla dat obnovit vzajomna dovera.

ckocka
2. mar 2021

@nafka0483 No podla mňa spoločné deti - pri rozchode riešim starostlivosť o deti.
Deti a svadba - pri rozchode riešim rozvod, majetok, starostlivosť o deti. To druhé mi stále vychádza ako zložitejšie.

sasitimi17
2. mar 2021

Nebrala by som si chlapa ktorý ma pred svojou rodinou ohovára a očierňuje... moj názor

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evelyn246246
2. mar 2021

Ja toto nechapem ...najprv si nasekate deti a potom sa zamyslate ci sa vobec lubite ? ci vobec svadba alebo ine zavazky ? chudata deti v dnesnej divnej dobe kedy chlapi niesu chlapi ale nejake nedozrete detske bytosti ..

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evelyn246246
2. mar 2021

a ty si precitaj co so napisala ..a poriadne ..co to je za chlapa ? uz mas dieta a on sa k nicomu nema ? minimalne po pravnej stranke je svadba fajn ... lebo inak vzdy skonci zena s holym zadkom a deckom ci detmi

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ckocka
2. mar 2021

To snáď je rozhodnutie výlučne tvoje a tvojho partnera? Nikto iný nemá právo do toho zasahovať-

evelyn246246
2. mar 2021

ved aj o tom je sobas .. proste je tam "zavazok" .. teraz keby len tak odkraca z vasho vzahu .. tak nemusi ti dat nic ... len jeho dobra vola ...pravne by musel ...ale ak uz ta klamal ci ohovaral je lepsie ze to vies ... cim skor tym lepsie ..

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nafka0483
2. mar 2021

@ckocka Pri rozvode / rozchode su zasiahnuti len ti dvaja ludia, ktori v tom vztahu/manzelstve boli. Oni do manzelstva vstupili, oni to "pokazili", oni znasaju dosledky - rozvod.
Ale ak privedies do vztahu (ci uz partnerskeho alebo manzelskeho) deti, tak ich ten vztah bude zasahovat a bude sa ich to tykat uz navzdy. Ak sa ti dvaja nepohodnu, budu mat nejaky problem a rozhodnu sa to ukoncit, tak uz vzy tym nejakym sposobom budu "trpiet" deti. A deti to nemozu zmenit, nemozu to ovplyvnit, oni v tom vztahu nie su, cize nemozu rozhodovat, nemozu ho menit, ale zaroven sa ich to priamo dotyka.

Takze tak som myslela to, ze manzelstvo je svojim sposobom mensi zavazok, lebo sa tyka dvoch ludi, ktori to neho vstupia. Ale dieta nerozhoduje o tom ci sa narodi a do akeho zvazku. Takze mat dieta povazujem za vacsi zavazok. Pretoze aj ked sa po rozvode vyriesi starostlivost, stretavanie a vsetko, tak stale tu to dieta bude. To nie je ako pri rozvode, ze koniec a mozeme zabudnut, urobit hrubu ciaru.

evelyn246246
2. mar 2021

je to tvoj zivot a je na Vas dvoch ako sa rozhodnete ... ale ja by som nechcela svadbu s niekym koho dokopem ...to proste ...nieje spravne .. moze byt taky typ ale ked chlap nieco naozaj chce ..ver ze zacne konat....hadam nechce aby si ty pred nim poklaknes a poziadas ho ?! ...cele zle

ckocka
2. mar 2021

@nafka0483 Jasné, ale títo dvaja už deti majú a teraz sa rozhoduje či svadba k tomu. V prípade že už dopredu zvažujem možnosť rozvodu, je to pre mňa iba možná zbytočná komplikácia.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kubkovamama
2. mar 2021

Ja by som si ho nebrala.Po pravnej stránke co fo znamena?V dnesnej dobe aj nic-ak ste spolu uz dlhsie,majetok alebo byvanie nadobudnute pred manzelstvom=pri rozvode mas smolu resp.on.Jedine nejake vdovske,sirotske,ale to je hudba ďalekej buducnosti,ktora pravdepodobne ani nenastane.Skor je to lepšie tak ako to mate,pri akejkoľvek pochybnosti do svadby nechod.Meno maju po tebe,prvotny problem akoze trapny pocit u lekarov,v skolke,skole mas vyriesene.A ze si jeho rodina mysli co si mysli, co uz, iste ta to mrzi, ale nechaj veci tak ako su kvoli sebe a detom.Myslim,ze mas v hlave verziu,ze aj tak s nim nezostarnes.

evelyn246246
2. mar 2021

mozno ked dojde na nejake zavazne otazky tak si uvedomi co ma doma a zabojuje ...ak nie ...asi nemas za cim banovat ..nemyslim si ze by si chcela zit s niekym kto ta nemiluje ...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
standusina
2. mar 2021

Isto by to bolo lepsie, ak si vyhovujete, cakate spolu druhe dieta, necakala by som. Nikdy nevies co sa stane a je lepsie, ked budete manzelia.