icon

Bojím sa svadby

2. mar 2021

Mam taku dilemu, s priateľom mame 2r.dieta a čakáme druhé koncom roka.. žijeme spolu ale niesme zobrati lebo akosi sa nam do toho nechcelo , teda on to nikdy nespomenu a ja som nenaliehala prsteň mi dal po roku stým ze neviem doteraz ci bol za babo,alebo k narodeninám alebo zásnubný, pretože on sa nevyjadril . Iba mi ho dal pri jednéj peknej príležitosti. Odvtedy sme sa o svadbe nebavili. On vždy tvrid ze chce..ale nic viac k tomu.Dieťa ma priezvisko po mne a druhé bude tiež mat moje, keďže by bolo asi blbé keby jedno ma tak a druhé inak. Priateľ je z toho smutný ( tazi ho ego, aj skrz jeho rodinu, lebo im sa nepáčilo odzaciatku ze som dala moje priezvisko a za chrbtom mali blbé reči) no on vie moj názor, rozprávali sme sa o tom že dokým niesme manželia budu po mne. Takže to vie.. mali sme nezhody kde som si povedala ze sa zaňho vydať nikdy nechcem ale uz je dobrr a teraz premýšľam ze ci by nebolo skrz právnu stránku naozaj dobre sa vziať na úrade konečne. Aby sa vyriešili aj tie priezviska a aj celkovo, predsa žijeme spolu máme deti... Ono co sa týka lásky...boli tam nezhody, dosť veľké a nejak to upadlo z mojej strany, no mam ho rada, no akoby som nevedela ci ho milujem. Tie nezhody nastali po tom.ako som objavila dve čiarky na teste. Preto moc o tej svadbe neuvažujem, teda sa jej bojím..ale nasi uz zaee naliehajú ze

Strana
z2
nafka0483
2. mar 2021

@ckocka V takom pripade ano, to suhlasim. Im by som teda svadbu neradila, ja len vseobecne som pisala.

evora
2. mar 2021

Ocividne mu až tak neprekáža, že majú deti priezvisko po tebe. Keby mu to vadí, uz dávno by ta požiadal o ruku. Ved si mu jasne povedala svoj názor. Ak chce, aby deti mali jeho meno- ma byt svadba. Doteraz to neurobil, takže nie je co riešiť. Skôr mu to pripadá z jeho strany, ako pokus o manipuláciu. Ze sa zahrá za smutného chudáčika, ty deťom priezviská zmeníš, ale k svadbe ho to nedokope. A hlavne si sama úprimne odpovedz, ci naozaj nestojíš o svadbu, alebo máš voči nej vlažný postoj len kvôli tomu, ze ti je trápne priznať, ze on ju doteraz nenavrhol. Lebo to je veľmi dôležité pri tvojom rozhodovaní.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
evora
2. mar 2021

Tak máš aspoň odpoveď. Sklamal ta svojím životným nastavením, takže zrejme nie je vhodný partner pre teba. Ty túžiš po chlapovi, ktorý sa bude ako chlap správať, on je zatiaľ nevyzretý...a možno ani nikdy nedospeje. Su aj take typy chlapov. Ale pokiaľ vies, ze je to medzi vami vážne narušené, minimálne si ustráž financie, aby sa naozaj nestalo, ze s dvomi deťmi pôjdeš prec s jednou igelitkou. Bolo by dobre sa aspon na finančnej stránke dohodnúť, lebo takto nie si chránená ty ani deti.

autor
Autor odpoveď zmazal
komplikovana
2. mar 2021

Vydavaj sa iba vtedy ak si o tom presvedcena a nie preto lebo sa patri. Zistovala si si o co vsetko by si prisla ak by sa nedajboze nieco stalo, okrem vdovskeho? To s prezviskom pre deti si urobila nahodou dobre, tiez mam podobne zmyslanie a co si myslia ostatni kaslat na to. To, ze ty nechces svatbu je iba jeho uboha vyhovorka, lebo ak by chcel tak ta davno poziada. Ved ti tu otazku ani nepolozil.

basska_b
2. mar 2021

Dobre si urobila, že budú mať tvoje priezvisko a až po svadbe partnerovo. To tu radil niekto na koníkovi tiež a dobre radil. Lebo poznám kamarátky, čo deti majú priezvisko muža a oni sa cítia všade blbo kvôli tomu a muž už o svadbe ani pol slová

autor
Autor odpoveď zmazal
evelyn246246
2. mar 2021

dobre robis ze si odkladas bokom ... mam pocit ze vsetci z rodiny by chceli aby bolo vsetko na pravej miere ale ked jemu je to asi jedno ...mozno keby nebolo deti tak ani nieste spolu ...asi naozaj nedozrel ..len dalej pekne setri a ak nahodov sa vyjadri ze sa neciti na sobas ci vztah aspon budes nejako zabezpecena a lahsie zvladnes co pride ...teda aspon financne ..

cacianka
2. mar 2021

@kubkovamama presne. Keby sa jemu nieco stalo, sirotske deti dostanu.vdovske na rok alebo len do urciteho veku deti, pripadne 2.svadby.

Radsej osetrit majetok aby si nezostala s holou ritou a ak mas pocity teraz take ake máš, a on sa nevie rozhodnut a riešiť , tak sobas neplanuj.
Ani natlak rodiny neber. Im je to prd, nech si zametaju svoje smeti...nie tvoje

Strana
z2