icon

Bojím sa, že mi svokra dostresuje dieťa

22. dec 2022

Ženy blížia sa sviatky a mňa chytá panika 🙈
Syn má 6 mesiacov a je na mňa veľmi naviazany, do toho si ja osobne myslím že má separačnú úzkosť, lebo plače pri úplne každom, k nikomu nechce ísť na ruky, max k svojmu otcovi na chvíľku.
Partner chce ísť so synom deň po Vianociach k svokre, idú bezomna (nejdem rozoberať prečo, jednoducho to tak bude).
Malý sa s ňou vôbec nestretava, ona o neho nemá žiaden záujem ako o vnuka. Avšak bojím sa že keď tam pôjdu bezomna, bude ho chcieť nadrapovať na rukách a malý bude plakať.
Keď malý začne plakať veľmi, partner ho nedokáže upokojiť. Bojím sa že to v ňom zanechá strach a po tejto návšteve bude na mňa naviazaný ešte viac, ešte viac sa mi začne báť ľudí. Aj keď som partnera prosila aby nedával malého na ruky, neverím že to neurobí keď bude jeho matka neodbytná 🙈 Ako by ste riešili túto situáciu? Mne už sa týždeň sníva o tom ako tam malý hrozne plače za mnou a ja tam niesom 🙈

miriam11
22. dec 2022

Neboj sa,to zvládnu. A od plaču ešte nikto neumrel. Pokiaľ si ho na to upozornila, že máš obavy, že bude plakať a aj napriek tomu chce ísť....nech ide.

lavinis
22. dec 2022

No keďže tam nebudeš Neovplyvniš čo sa tam bude diať
Svokra vychovala tvojho muža tak snáď vie ako sa má k dieťaťu správať
Alebo ho potom nechaj doma. Aké iné možnosti máš? Žiadne

makakova
22. dec 2022

Nehnevaj sa ale prídeš mi ako úplne hystéricka matka.. akoby to malo to dieťa zabiť ze ho da babka na ruky 😂

Bože tieto hororové scenáre.. neboj sa, poviem ti tajomstvo,... keď tam nebudeš, dieťa rýchlo
na Teba zabudne.. je to blbé ale je to tak 😀 a bude to ok..

autor
22. dec 2022

@petamich ono je to také zvláštne so synom. S otcom "vydrží" kým si ja dám vaňu, odbehnem do obchodu, navarím, upracem. Keď sme spolu sami, má dni že sa vie krásne hrať, inokedy za mnou lozí s plačom aj na WC 🤔
Chodieva pravidelne starká k nám/my k nej keď je partner v práci. Keď starku vidí, usmieva sa na ňu, akonáhle ho chce zobrať na ruky, je to neuveriteľný plač. Keď je položený na deke že sa hrá, znova sa na ňu usmieva, ale na ruky ani za svet 🤷‍♀️ Dovolím si tvrdiť že nieje naučený na ruky, vieme sa pekne hrať na podložke bez zaplakania že by chcel ísť na ruky, ale keď príde návšteva tak znova za mnou ide s plačom 🤷‍♀️
Snažím sa ho samozrejme učiť aj na iných ludi no ide to veľmi z tuha, nech robím čo robím, jeden deň je to lepšie jeden deň horšie 🤷‍♀️
Ja by som vôbec nemala problém s tým nech si ho zoberie aj na 2 dni k svojej matke, však aspoň by som sa konečne vyspala 🤣
Len ma jednoducho desi to že syn ju nepozná lebo ona nemá absolútny záujem, nakŕmiť sa nechce nechať od svojho otca a aj keď ho ma otec na rukách, často vidím že pohľadom skúma kde práve som a čo robím.

mandzula
22. dec 2022

@petamich moze to byt tak, ako pises, no faktom je, ze za dva dni sa to vyriesit neda.

petamich
22. dec 2022

chapem 🙂 mozno sa dohodnite na kompromise (ak sa da), ze pojdu na 2 hodiny, to stihaju medzi jedlami a nech sa maly hra na zemi, lebo ruky nema rad, kazdopadne myslim, ze ak by to nezvladal/i velmi rychlo pridu domov, rozumiem aj tomu, ze ak ona nema zaujem o teba, o vase dieta, tak aj tvoja motivacia nejako im vychadzat v ustrety je podstatne nizsia (pochopitelne) ako by bola, ak by ste riesili napr. navstevu vasich - tazko v tomto radit, ked kazda mame ine dieta, moj maly je bezo mna aktualne aj dva dni v pohode, ked som uplne mimo ale akonahle som napr. zavreta v spalni a chcem mat chvili kludi, tak to nie, bucha na dvere a mama 100x 😅 mozno aj u vas to tak bude, ze kym ta vobec nevidi, bude viac v pohode ako ked vie, ze si tam (ale to len tip)

kazdopadne ak nemozes nic spravit s tym, ze by si sla aj ty, tak partnerovi vysvetli, coho sa obavas a nech ide na skusku na kratsie alebo si chod sadnut do kaviarne pri byte jeho mami a ak by bolo velmi zle pomozes (aj ked cez sviatky mozno tazko), pripadne aj pockat s navstevou je stale moznost, nech ti tu my piseme akekolvek nazory, je to v prvom rade tvoje dieta a ty vies co je pre neho najlepsie

petamich
22. dec 2022

@mandzula pravdu mas, my si mozeme mysliet cokolvek, autorka je matka a rozhodne sa podla toho, co v tejto chvili povazuje za najlepsie pre dieta

ceklis
22. dec 2022

Nejdes ty ako matka, nejde ani dieťa. Hotovo. Proste svokra nech sa zmieri s výberom partnerky, ak nie… prečo by mala prijať dieťa? Och tieto vzťahy! Je to masaker, nezávidím
Ja som so svokrou nemala vôbec dobrý vzťah a teraz by som jej bozkávala ruky nohy za všetko čo pre nás robí… pochopili sme obe, že bojovať nemá význam a každá z nás povolila. Mimochodom, môj muž chodieval k rodičom bezomna len s malým úplne sam. Odmietala som tam chodiť. Nie je to jednoduche ani pre jednu z osob, ktorých sa to týka.. do budúcnosti by ste sa mali pokúsiť nejako urovnať vzťahy
Veď sú to babka a dedkovci… dieťa ich potrebuje a v konečnom dôsledku aj vy ich budete potrebovať. Mimochodom veď aj oni vás ❤️🙏🏻

kristinapetronela
22. dec 2022

Myslím že keď bude len s otcom ,teda že teba nebude vidieť ,tak nebude toľko plakať .alebo si moc poplace a potom zaspí .neboj zvládnu to .to je ako keby musíš do nemocnice .su to také situácie kde musíš len dúfať že dopadnú dobre .a ty si oddýchni

autor
22. dec 2022

@ceklis joj snažila som sa 2 roky 🙈 vždy keď prišla, dostala do rúk kávu, koláč, bola som milá, príjemná, usmiata 🤷‍♀️
Vždy som na oplátku dostala to aká som neschopná, ako si jej syn na hovno vybral, nemožná a X ďalších neslušnych pomenovaní. Potom mi povedala niečo, čo už bolo naozaj cez čiaru a už som jej neohlásené prepadovky začala odmietať. Keď zistila ze som tehotna, povedala svojmu synovi že to mal radšej utrieť do záclony ako s takou ***** mať dieťa 🤷‍♀️ ehm, ďakujem.
Syna videla raz , keď mal 6 dní, druhý krát keď mal 2 mesiace, zobrala mu cumel z úst a povedala že "aké škaredé dieťa, dúfam že keď vyrastie, nebude sa na tú tvoju nepodarenú **** podobať." Odvtedy sme sa nevideli aj keď ešte mala pár pokusov mi sem neohlasene prísť na prepadovku a hundrať asi aj na to že som nezariadila krajšie počasie 🤷‍♀️
Z mojej strany snaha bola, ale tiež nebudem za handru len za to že sa ona nevie zmieriť s tým že jej syn neostal pri sukni vysieť celý život 🤷‍♀️

inak2022
22. dec 2022

@petamich mňa by zaujímalo kde si na tento "dôvod" separacnej úzkosti prišla. Keďže je to niečo, čim som sa vrámci štúdia a neskôr aj práce zaoberala, toto mi je novinka

natalala
22. dec 2022

Teraz citam tvoj komentar, preco tam nejdes aj ty. V takomto pripade by tam neslo ani moje dieta. Ak svokra “nesuhlasi s vyberom partnerky” a potrebuje to davat najavo este aj na Vianoce, tak bez ohladu na separacnu uzkost alebo neuzkost by som tam muza poslala sameho.

zdenkastanka
22. dec 2022

To si robis srandu??toto povedala na svoje vnuca?no neslo by tam ani keby vydrzalo bezo mna... striga jedna.ze skarede dieta... a muz na to nic?vôbec si ta nezastane?alebo svojho dietata??

malinda141920
22. dec 2022

Už chápem prečo tam nechceš ísť, mala som podobné, ale nadávala len na mňa, na vnuka nikdy. A teda nechodila som k nej a syn len výnimočne. Byť na tvojom mieste nejdem ja a ani dieťa.

panda21
22. dec 2022

Po poslednom komentári by vnúča neuvidela už nikdy v živote. A divim sa, že partner tam ide. Úprimne, keby mne toto povie mama na dieťa a manžela, tak rodina nerodina, v živote by som s ňou už neprehovorila a nestretla.

kristinapetronela
22. dec 2022

Cosiiii a to prečo tam partner ide ???? Ako nedovolila by som to ... Fuj to čo také rozpráva jedna baba stará

babatkoo
22. dec 2022

Moj syn mal velku separacnu uzkost, v tom case sme boli na navsteve u svokry. Uz ako sme zaparkovali zacal plakat. Lebo vedel kam ideme. V tom case nemal svokru rad. Plakal 90% casu. Ked bol chvilku v pohode najedol sa - kura + ryza. Prisli sme domov a on zvracal a zvracal. Ale az tak ze sme museli volat 112. Dovod zvracania - stres. Uz nikdy sme k svokre nesli bez toho aby s tym suhlasil. Pockali sme do vyssieho veku. Ona prisla k nam alebo sme sa stretli na ihrisku. Teraz ma 7 a svokru miluje. Pridam sa k nazoru, ze bez mami by som babo so separacnou neposlala nikde. Uz bez tak by bol stres nove prostredie, ini ludia atd

luciajass
22. dec 2022

No veď mu dieťa nedávaj, keď tak plače. Plakať bude už pri odchode z domu. Je malý. Nech ide muž sám a keď ona nemá záujem..o to viac by som ho nepustila

oli18
22. dec 2022

Boze, baby, zase vsetkemu neverte, co tu citate. Mozno keby sa vyjadrila svokra, nabralo by to ine kontury. Ved teraz tu nebudeme nadavat na jej svokru 🙉. Ma len dve moznosti, hadam to nie je pre nu tazky vyber😉

nikpa
22. dec 2022

Nepochopim lebo neviem dôvody prečo ty nepôjdeš s nimi. Ale keď mas z toho mindraky tak si dieťa nechaj doma. Píšeš, že svokra o neho aj tak nejaví záujem tak kde je problém? Priatel nech ide sám a hotovo.

beata_k
22. dec 2022
monuska112
22. dec 2022

to ze tvoje dieta je na tebe nalepene je uplne vporiadku v danom veku, patri kto k jeho zdravemu vyvoju...preco to nerespektovat? preco to nepochopit? ved ked je to tak stresujuce, nechaj si ho doma, snad jeho psychicky pokoj je dolezitejsi, ako ani neviem co...ved aj svokra by mala byt spokojna ak dostane rozumne vysvetlenie

matullienka
22. dec 2022

Najskôr som bola za nech ide s otcom, po Tom čom som prečítala tvoj komentár by som veru nepustila a mohli by sa rozliat na kolomaž nie.
A tvoj partner jej na takéto správanie nič nepovie?

autor
22. dec 2022

@oli18 inak celkom by ma zaujímalo čo by svokra napísala, lebo mne do očí nikdy nepovedala čo jej vadí. Aj keď som sa partnera pýtala povedal mi "neviem čo jej na tebe vadi, ale neznáša ťa od začiatku" 🤷‍♀️ dokonca raz mi povedal že ma citujem "neznáša na život a na smrť" 🤷‍♀️

dadis
22. dec 2022

@nikto2234 Konflikty by sa mali urovnavat a nie do nich zatahovat nezainteresovanych (deti), je to toxic

nwnw
22. dec 2022

Nepustila by som dieta. Ked chce svokra vidiet kpca, nech pridek vam. 100% bude revat. Ja som kojila aspon, takze neexist aby sli niekam bezo mna. Nechapem co to mas za muza s rodinou. Co silou mocou tam musi trepat 6m bez mamy!! Bezohladnost a sebeckost.

belasy_motylik
22. dec 2022

Separačná úzkosť u pár mesačného dieťaťa? Si preňho celý svet, tak na koho má byť asi naviazaný, na susedovu kozu? Veď nech ide partner sám, aký zmysel má tam posielať svoje dieťa, keď oň jeho babka nemá záujem? Alebo, keď už z nepochopiteľných dôvodov tam syna chceš poslať, čo tak trochu potlačiť ego, keď už tak a ísť s nimi?

kristinapetronela
22. dec 2022

A partner je inak v poriadku ?

belasy_motylik
22. dec 2022

Teraz som si prečítala ako sa o tebe svokra vyjadrila+nezáujem o vnúča, synáčik by k nej cupkal jedine tak sám.

ahhola
22. dec 2022

12.44.

Ktora svokra si myslí, ze cudzie dievcisko je hodne jej synacika...
Nájde sa taka... šťastná to žena??? 😃