Bojím sa, že mi svokra dostresuje dieťa
Ženy blížia sa sviatky a mňa chytá panika 🙈
Syn má 6 mesiacov a je na mňa veľmi naviazany, do toho si ja osobne myslím že má separačnú úzkosť, lebo plače pri úplne každom, k nikomu nechce ísť na ruky, max k svojmu otcovi na chvíľku.
Partner chce ísť so synom deň po Vianociach k svokre, idú bezomna (nejdem rozoberať prečo, jednoducho to tak bude).
Malý sa s ňou vôbec nestretava, ona o neho nemá žiaden záujem ako o vnuka. Avšak bojím sa že keď tam pôjdu bezomna, bude ho chcieť nadrapovať na rukách a malý bude plakať.
Keď malý začne plakať veľmi, partner ho nedokáže upokojiť. Bojím sa že to v ňom zanechá strach a po tejto návšteve bude na mňa naviazaný ešte viac, ešte viac sa mi začne báť ľudí. Aj keď som partnera prosila aby nedával malého na ruky, neverím že to neurobí keď bude jeho matka neodbytná 🙈 Ako by ste riešili túto situáciu? Mne už sa týždeň sníva o tom ako tam malý hrozne plače za mnou a ja tam niesom 🙈
Co sa toho placu a stresu tyka. Mnohym vam to nevadi, ak davate po prvykrat dieta do skolky. Kolko vylevov tu bolo v septembri. A teraz vam vadi plac a stres dietata v pritomnosti vlastneho rodica a babky. V skolke nema 8 hodin nikoho znameho, len cudzie deti a cudzie tety. Nema nablizku znamy zachytny bod, kym v tomto pripade ma otca cely cas pri sebe. Pol rocne dieta je este hlupucke oproti skolkarovi, staci mu ukazat hracku, alebo nieco zaujimave a upokoji sa. Skolkari vam plakali cely den a tuzobne stali pri dverach, ci pri okne. To aky stres ste im privodili?
@evica17 To musí byť fakt super pocit, že sa ťa svokra bojí. Určite ti ego stúplo do mega výšok. Chudák chlap.
necitala som vsetky komenty… ale ty ako mama vies najlepsie co je pre tvoje dieta dobre… a ak z toho nemas dobry pocit tak ho nikam nepustaj… pre neho novy ludia nove prostredie je vela… svokra moze prist aj k vam aspon bude maly vo svojom… ak. echce ňvidiet teba ako nevestu tak ma smolu… 6 mesacne dieta potrebuje v prvom rade mamu a ta je jeho neoodelitelnou sucastou este peknych par mesiacov… takze ak chce vidiet len vnuka bude si musiet pockat az bude viac samostatny… prajem vela sil presadit si vprvom rade vlastne zaujmy a zaujmy dietata
@oli18 nesúhlasím. 3rocne dieťa je už rozumne, pochopí (aj keď je mu smutno), že maminka musí do práce, on nemôže ostať sám doma, a ze poobede príde maminka pre neho a budú spolu.
Dieťa prežívajúce separačnú úzkosť práve zisťuje, že predmety a osoby ktore nevidí, neprestali existovať, ako si to doteraz myslel, ake iba zmiznú. A tak ma úzkostlivo strach, že maminka, ktorú nevidí, zmizla, a možno sa nikdy nevráti. Pre neho je maminka stále stred vesmíru, jedine bezpečné miesto, a keď ju nevidí, tak preňho sa zrúti svet, ostane celý zúfalé. Jemu to nevysvetlil, hračkou neobalamutiš, hlavne nie na celý deň.
Normalne by som sa tesila, keby dieta islo na chvilu bezomna, ale ak su pravda tie komentare svokry na dieta (na teba uz nech ma hocijaky nazor), tak by teda k svokre dieta neslo. Pises, ze nema ani zaujem, tak preco nejde tvoj partner k matke sam?
@ropucha6 vlastne ani neviem ci svokra chce aby tam malý išiel, viem ze mu príde brat + neter a oni chcú malého vidieť, čomu rozumiem, chodia 2x do roka a ešte malého nevideli.
A preco nepride brat s neterkou k vam?
@dadis lebo že prídu 24 pred vecerou aby teda nebola mama na vianoce sama a 25 poobede odchádzajú zas k druhej strane rodiny. Aj som mu navrhla že nech ich ide hneď ráno zobrať ze pripravím pohostenie, lebo s jeho bratom mame priatelsky vzťah, ale ze mama povedala ze chce aby boli tam a nech neodchádzaju keď prišli len na chvíľku 🙈
@zuzanockamt ja tie jej reči neriešim. Alevnekricim po nej,nenadavam jej,len si poviem svoje keď nesúhlasím,slušne a v pokoji, alebo keď do niečoho rype,mudruje. Inak som ticho radšej. Takže nevidím dôvod aby mala strach,alebo niečo ine. Tu nejde o moje ego a ani nič. Keby ju máš doma,vedela by si preco sa sporavam tak ako sa správam. Keď som bola milá a snažila sa, tak využívala to a urazala, keď som odmerana tak je to lepšie,je aj ona ticho,ale všetko si to potom povie mužovi
@evica17 áno bez ženy, a to mi príde už úplne divne 🙈
Zavolaj švagrinej, a choďte tam obe. A koľko má neterka rokov ?
@dadis veď toto a dve sa budú vedieť lepšie brániť a postaviť za seba. Dajú ju do laty. Proste povedať mužom, ideme aj my a pred dverami hádam svokra nevytrhne dieťa matke z rúk. Buď ju pústi alebo ich aj s dieťaťom nechá von, a o to lepšie pre autorku. A mužík si vypočuje sťažnosti,nadávky a iné,
wtf? pri takom prístupe "svokry" by som tam dieťa nepustila vôbec, ani so mnou ani s otcom, ani s nikým. A
Ahoj, separacna uzkost je normalna a u nas trvala asi 3 tyzdne a teraz v 9 mes.je v poho. Ja byt tebou, toto nespravim. Vase dieta nie je plysova hracka, to neni moncici. Takze ja by som trvala na tom, ze bezo mna nikam a basta.
Akonahle sa babo rozplace v rukach ineho, odporucaju aby ho mama vzala na seba prec od tej osoby a skusili zopakovat neskor. Ja by som nasu malu takto nedovolila traumatizovat a mohol by sa moj muz aj hadzat o zem. Poslala by som ho za takou svokrou "babkou roka" do riti za nou sameho.
Ja si myslím že väčšiu separacnu úzkosť máš ty ako malý.... Nechaj ich a neboj sa oni dvaja to spolu zvládnu..... Raz to proste musí prísť a manžel sa tiež nemôže donekonečna spoliehať že ty malého upokojiš.... A keď tam nebudeš tak čo????nech sa aj on naučí
bud chod s nimi alebo pojde sam bez dietata alebo nech pridu svokrovci k vam...
Tvoj muz dovolí svojej matke aby sa o tebe takto nechutne vyjadrovala???? A este ju chce potesit a doniest jej vnucatko od takej otrasnej nevesty😵💫. To je z jeho iniciativy, ci ona mu nadiktovala? Uprimne, nikdy by som nenechala dieta bez mojho dozoru s osobou co o mne takto rozprava.
Nemala by si ísť k psychológovi alebo po nejaké lieky? Fakt v dobrom...
Autorka ako to dopadlo?

Nepustila by som ani teraz a ani potom. Však keď ťa nenávidí na život a na smrť ,ver tomu že bude na ten kydať aj pred dieťaťom a tvoj muž bude ticho čušať. Myslíš že dieťa potrebuje taký príklad, že jeho babka klaje a nadáva na jeho mamu a o ňom sa tiez vyjadrovala nie pekne. Fuj kokso grcam z nej. Jediná možnosť je ísť s dieťaťom, lebo vieš zakrocit v prípade nenávistných reči, ale bez teba ti bude stará huckať dieťa proti. Ale chlap by sa mal spamätať a dať jej najavo že takto sa správať nebude. Neboj, mam obdobny exemplár svokry a chlapa čo jej nič nepovie, deti tam chodia len so mnou. Ale často tam chvalabohu nechodíme, a nech si myslí svokra čo chce o mne,deti tam bezomn nebudú zatiaľ,q ani v blízkej dobe. A svokra začala.mat rešpekt,mužovi povedala že s má.boji, a to preto,lebo som prestala robiť všetko by som s jej zapáčila,ale robím si svoje a aj jej poviem svoje a nebabrem sa s ňou.