icon

Bol to len skrat mojej matky?

24. dec 2021

Baby radšej takto inkognito, dnes sa stala taká vec, že som v šoku aj po 4 hodinách. Šla som pre rodičov, šoférovala som, sedeli vzadu moja mama ma začala ťahať za kapucňu tak, že ma začala dusiť, v tej sekunde som sa snažila rozopnuť bundu, aby ma nedusila, potom ma chytila rukami pod krk a začala dusiť. Otec začal kričať, že čo robí a z ničoho nič proste prestala a smiala sa, že veď sranda. AKOŽE ČO??? Tak to teda ani náhodou! Nechápem a cítim strach, nemám na to slov.
Baby ešte teraz sa cela trasiem. Celu cestu, ktorá trvala 25 min. Som sa viac nezmohla na slova. Keď vystupovala povedala len že ju provokujem, ale ja si nie som vedomá, že by som niečo spravila, čím by som ju vyprovokovala, predsa sme boli dohodnutí, že ich odveziem, prišli sadli, toto sa udialo a vystúpili.
Čo robiť? Nejako to riešiť alebo nechať tak? Predsa som šoférovala, mala som na zodpovednosti ich životy a toto spraví? Bol to skrat? Alebo… som mimo z toho

Strana
z2
aeruginosa
24. dec 2021

Uf, nemoze mat nejaky psychicky problem? Urobila take nieco prvykrat? Potom sa uz nespravala nijak takto zvlastne?

deginko
24. dec 2021

A koľko ma rokov tvoja mama?mne toto tiež príde ako nejaká psychická porucha..ako ak by mala vyssi vek tak ma hneď napadla začínajúca demencia atď...ale ak je mladšia tak nvm..fakt to vyzerá na psychiku..

autor
24. dec 2021

@aeruginosa Ďakujem za koment. Ako stáva sa, že mi napríklad vykrúti ruku tak, že mi ju skoro zlomí, ale v tom prípade sa už viem ubrániť, alebo chytí mi ruku, až mám modriny - z toho dôvodu som obmedzila kontakt na úplný minimum 1x mesiac.
Ako všetci si zvykli na tu jej “povahu”, alebo ako to nazvať.
Proste jej sa neoponuje, ona ma pravdu aj keď ju nemá. Ak nie je podľa nej, je schopná uhrať to na plač až omdletie. Ale toto som dnes nečakala… ešte to rozdychavam. Cítim vďaku, za akýkoľvek komentár, neviem sa nejako dostať z toho strachu, alebo nejako rozdýchať tu situáciu.

autor
24. dec 2021

@deginko bude mat 50, toto mi ani nenapadlo. Pri tých skúsenostiach, ktoré s ňou mám nemám nejako chuť ju riešiť, ak otcovi, alebo bratom neublížila zatiaľ, tak zatiaľ nebol dovod to nejako riešiť.

nwnw
24. dec 2021

Kedze Ti ublizuje aj inak (ruky) ide o chorobu. Uz by som to riesila asi s Dr. Dagnoza to uz bude.

somtunovaa
24. dec 2021

Rázne a úplne vážne povedať že nech to už nikdy nerobí, ani to vykrúcania rukou. Ak to bude otáčať na srandu, opakovať že to nebudeš tolerovať.

nwnw
24. dec 2021

Posli otca k jej lekarovi obvodnemu, alebo tam chod sama. Idealne ju dostat na psycho vysetrenie. Moze to byt Alzheimer alebo daco ine. Hento uz fakt nie je sranda. Nech jej nasadia lieky

autor
24. dec 2021

@somtunovaa
@nwnw
Keď píšem, uvedomujem si, že to nie je v poriadku správanie. Vyhrotilo sa to do tejto situácie, tolerovalo sa to v rodine, keďže to obrátila na “srandu”, hoci to sranda nebola ani z ďaleka, keďže ma to bolelo. A teda je to povaha ako som spomínala vyššie, očakávam, že bude problém s ňou niečo riešiť. Pomáha mi, keď o tom píšem, ĎAKUJEM. ❤️

iwesska
24. dec 2021

Nie to nie je povaha. To je psychicka porucha,pred ktorou si vsetci zakryvate oci. Sama hovoris,ze sa to nestalo 1x,robi to bezne. Ked nahodou vezme kuchynsky noz, bodne s tym niekoho a povie,ze ved to bolo zo srandy uz bude neskoro..

autor
24. dec 2021

@nwnw Už teraz si to viem predstaviť, keby sa jej povedalo, že sa nám niečo nezdá v jej správaní.
To by bol extrém bordel, čo by ona robila… určite by to hodina na niekoho iného, že to my sa zle správame… ako ona je iný level v manipulácii a pretvárkach, plač a odpadnutie vie zahrať excelentne.

autor
24. dec 2021

@iwesska Máš pravdu a uvedomujem si, že aj ja som spravila chybu a nekonfrontovala som ju s jej správaním, nechcem sa vyhovárať, ale je veľmi komplikované jej vysvetlit, že ona robí niečo zle. Proste ona to otočí na mna a vo mne ešte vyvolá pocit viny a zmanipuluje ostatných.

emalka
24. dec 2021

😔 toto neznie normalne ani nahodou. Moze a nemusi to mat suvis s tym aka je manipulatorka ale moj odhad je ze to budu dva rozne problemy a vdaka tomu aka je ste jej toto spravanie tolerovali dlhsie ako by sa patrilo
Moze to byt hocico, demencia, schizofrenia, vtierave myslienky, je toho viac.

autor
24. dec 2021

@emalka Pomaly s tým začínam rátať, s nejakou poruchou, len ako to vysvetlit jej, aby to nezašlo ďaleko.

Pripomenulo mi to, fotografiu z detstva, kde som mala modriny na tvári od jej prstov 🤦🏼‍♀️ Ale jej sa neodporuje, na jej osobu sa nesmie nič negatívne povedať. Áno, tolerovalo sa to dlho… mám chuť dať od toho ruky preč, no …

mata1001
24. dec 2021

Najprv by som sa porozpravala s otcom o tom, ze ako to budete riesit, lebo toto nie je normalne...a ver, ze to bude este horšie...

0silvia0
24. dec 2021

Najdi si zoznam psychopatickych poruch osobnosti, urcite nejaku ma. Narcisticka? Historionska?

autor
24. dec 2021

@mata1001 Za pokus to stojí, no keďže ona ma problém, keď o niečom nevie… o všetkom musi vedieť. Určite sa o to pokúsim.

autor
24. dec 2021

@0silvia0 Ďakujem, to mi nenapadlo. Idem pozrieť.

majka1921
24. dec 2021

Och to je hrozne :( urcite to nenechajte len tak. To nie je povahou, tam je isto nejaka diagnoza (napada mi histrionska porucha osobnosti - koli tej spominanej teatralnosti) Aj moja mamka je taka ze ak nie je nieco podla nej uraza sa, ale nikoho sa nepokusa uskrtit. Drzim palce nech to vyriesite.

cabby88
24. dec 2021

Uplne bez srandy,treba ist k psychiatrovi,mam svagrinu s paranoidnom schizofreniou a ma velmi podobne stavy..toto je uz na liecenie,pravdepodobne ani lieky uz nebudu stacit..drzte ju do pondelka pod kontrolou,ale neodporujte jej,nevyvracajte jej tvrdenia akokolvek budu divne..reagujte kludne,nech sa situacia nehroti..v pondelok smer dr,povedzte vsetko,nic nezatajujte..je mozne ze bude hospitalizovana..

lenkakravcova
24. dec 2021

Buď je to psychiatrická porucha, vážna,, alebo je to posadnutie,, alebo je to skutočne zákerný človek a čin hodný trestného stíhania.
Môžeš si vybrať. Normálne to ale určite nie je. Normálny človek sa takto nespráva. Byť na tvojom mieste, už tam nejdem. Minimálne dokiaľ sa sama neospravedlni, neprizná si chybu - ale už doživotne by som sa mala pred ňou na pozorne. Je nebezpečná.

iwesska
24. dec 2021

Ja to chapem,len si uvedomte,ze ona je uz nebezpecna pre okolie. Ja by som sa na otcovom mieste pokusila skontaktovat s obvodnou, asi maju rovnaku. Nech jej popise,co sa s nou deje a ona vam uz poradi,ako ju dostat kde treba. Myslim,ze toto je uz na lieky.

zanka777
24. dec 2021

Prepáč ale skrat je chvíľkovú momentálny raz za veľmi dlhý čas alebo len raz.... Tvoja mama to robí od tvojho detstva a vy jej to cela rodina zo strachu (lebo ako čítam tak je to riadny gestapo a manipulátor)trpíte a zatvárať pred tým oči... Fakt nech sa ide liečiť alebo nech čím skôr so sebou niečo robí lebo kým jej nepoviete "ŽE VAM TO UBLIŽUJE ROBÍ VAM TO ZLE A NIE JE TO NORMALNE A UZ TO NEMIENITE TOLEROVAŤ!"...TAK S TÝM NIKDY NEPRESTANE...ja by som jej povedala že sa opýtam jej kamarátok (kolegýň)či sa tiež tak správajú "v rámci srandy"hneď by bola ticho.....je to choré a keď nezakrocite už teraz (čo ste mali už dávno podľa mňa)tak z toho môže byť niečo oveľa horšie.......držím palce ❤️🙏

liusa82
24. dec 2021

No uf silné kafe takto na vianoce ale aj bez nich.Ja by som sa aj bála byť s ňou osamote mama ktora by ti mala byť oporou.A tvojho otcina obdivujem že sa s ňou nerozviedol a vydržal takúto jej povahu

marsmykkok
24. dec 2021

Mne to príde tak, že dostane skrat, potom sa uvedomí po upozornení rodiny, tak sa to snaží zakryť tým že akože sranda. Rovnako to robia aj pacienti s inými poruchami, vyhováraju sa a tak... Určite je to na psychiatra lebo raz ju nik nezastaví a urobí niečo zlé...

apolka77
24. dec 2021

Pracuje? Ak áno, kde?
Ako dievčatá vyššie píšu smer dr....poradiť sa čo s ňou...žiaľ zatvarate dlho oči...keby otec nebol v aute mohla ťa uškrtit..mohli ste havarovať...nebezpečná osoba, riešte to s otcom, so súrodencami...

bikarbona
24. dec 2021

Dúfam, že sa z toho spamätávaš. Nie je to normálne. Tiež sa prikláňam ku diagnóze.

autor
24. dec 2021

@0silvia0
@majka1921
Baby mala som pocit viny, že jej chcem pripísať nejakú dg., a ze si to všetko len namýšľam, ze to nie je take hrozné, ale predsa je. Ďakujem Vám a je to zásah do čierneho histrionska porucha osobnosti.

@majka1921
@zanka777 To teda áno, ona je iný extrém, v 16 som kvôli nej odišla, pretože sa to nedalo vydržať.
@liusa82 Otca mám úplne úžasného, nepoznám nikoho s tak dobrým srdcom. Ale myslím si, že ak by nejakým spôsobom zaútočila aj naňho, už by zakročil. Uvidím ako sa situáciu vyvinie a kedy bude možnosť rozhovoru s otcom osamote. Keby nezdvihol dnes hlas, neviem ako by to skončilo. Je obrovskou pomocou prečítať si, názor druhých, ďakujem Vám. ❤️

apolka77
24. dec 2021

@liusa82 tak ja ho neobdivujem. Keď vidí že ubližuje jeho dcére (písala že v detstve mala otlacene jej prsty na tvári) urcite toho bolo kopec, sama píše vykrucanie rúk...mal dávno zakročit a nie tolerovať povahu. Taká žena patrí na psychiatriu.

0silvia0
24. dec 2021

Moja mama ma tiez podla priznakov historionsku poruchu osobnosti. Ale nema nasilne sklony ako tvoja, ale ostatne sedi to co si pisala, nikto jej nemoze nic povedat, manipuluje atd.

Strana
z2