Bol to len skrat mojej matky?
Baby radšej takto inkognito, dnes sa stala taká vec, že som v šoku aj po 4 hodinách. Šla som pre rodičov, šoférovala som, sedeli vzadu moja mama ma začala ťahať za kapucňu tak, že ma začala dusiť, v tej sekunde som sa snažila rozopnuť bundu, aby ma nedusila, potom ma chytila rukami pod krk a začala dusiť. Otec začal kričať, že čo robí a z ničoho nič proste prestala a smiala sa, že veď sranda. AKOŽE ČO??? Tak to teda ani náhodou! Nechápem a cítim strach, nemám na to slov.
Baby ešte teraz sa cela trasiem. Celu cestu, ktorá trvala 25 min. Som sa viac nezmohla na slova. Keď vystupovala povedala len že ju provokujem, ale ja si nie som vedomá, že by som niečo spravila, čím by som ju vyprovokovala, predsa sme boli dohodnutí, že ich odveziem, prišli sadli, toto sa udialo a vystúpili.
Čo robiť? Nejako to riešiť alebo nechať tak? Predsa som šoférovala, mala som na zodpovednosti ich životy a toto spraví? Bol to skrat? Alebo… som mimo z toho
@apolka77 Rada by som sa ho zastala, keďže pracoval v zahraničí, domov chodieval len na Vianoce. A jej manipulácia je neskutočná, ona sa vie tak na človek pozrieť bez akéhokoľvek slova, že stojí človek ako soľný stĺp. Toto je iný level.
Tak už nebuďte pre Boha obeťou tvojej matky toľké roky bože..... Sa jej vzoprite a držte spolu a snáď si uvedomí že niečo čo robí nie je v poriadku
@0silvia0 Smiem sa opýtať, ako s ňou vychádzaš?
Mrzi ma čo napíšem, ale ja nemám chuť sa s ňou ani rozprávať. V prípade, že mi zavolá, telefonát zodvihnem, no odchádzam do druhej miestnosti, najdlhší monológ mala cca 25 min., bez toho aby som jej niečo odpovedala.
:( nie je to normálne.
Tvoja mama je chorá na hlavu. Podľa toho co píšeš buď trpí skrytým sadizmom, keď sa baví na ubližovaní druhých ľudí alebo narcizmom. Jedno, aj druhé sa tažko lieci, pacienti odmietajú spolupracovať, pretože vadní sú všetci okolo iba oni nie. Nemajú svedomie. Najlepšie bude, keď s nou prepustia styky úplne. A povedz jej, aj ze to, ze sa ťa snažila počas šoférovania uskrtit nie je normálne a odmietaš s nou byt v kontakte. To čo je za matku fyzicky sa odbavovať na dcére a ubližovať jej, to nie je matka toto.
“To by bol extrém bordel, čo by ona robila… určite by to hodina na niekoho iného, že to my sa zle správame… ako ona je iný level v manipulácii a pretvárkach, plač a odpadnutie vie zahrať excelentne“
- pozri tieto videa
Pozri na nete videa Jan Dvořak- Poznej svého psychopata. Tam nájdeš odpoved na matkine spravanie aj čo máš robiť
Inak nabudúce volaj zachranku, aj tersz mozes, ze matka sa ťa snažila škrtiť v aute, ze ťa skoro zaškrtila a smiala sa tomu. Odvezú ju normálne na psychiatriu. Tak bolo aj s našou susedou. Akonáhle už ohrozuje život niekoho iného, tak ju beru a je im jedno. Dávaj pozor, ona je chorá a svoje spravanie bude iba stupňovať. Aby ťa za chvíľu nenahanala s nožom v ruke. Toto všetko, co si povedala tu v diskusii opis potom aj záchranárom. Ona si nemôže dovoliť ti ubližovať ani zo srandy. Je chorý, nebezpečný človek. Toto normálny človek nerobí.
@katkami123 Teda ona svedomie nemá žiadne. Keď vravela o havárii blízkej osoby s úsmevom. 🤦🏼♀️ Hanbím sa za ňu.
Idem kuk tie videá. Vieš čoho sa bojím? Jej manipulácie.
Toto čo ona robí nie je ľudské, ja tomu nerozumiem a ani nechcem. Ale nebojím sa priznať, že mám z nej strach.
Nie je nič horšie ako žiť teraz životom, ktorý teraz žiješ. Lepšie je poznať pravdu a prejsť si radšej cez tu bolesť a časom to vyliečiť. Ako byt cely život zraňovana a to nielen fyzicky, ale hlavne psychicky, manipulovaná a nežiť kvôli tomu plnohodnotný život. Napis správu 🙂 môžeme o tom pokecať. Moja mama trpí zas hraničnou poruchou osobnosti a tiež sú všetci okolo nej vadní, len ona je lietadlo.
Bože, to sa ťažko číta toto. 😔 Neviem si ani predstaviť, čo by sa dialo, keby v aute nie je ocino. 😔 Určite to dako riešte, veď toto už hraničí so smrťou. Ozaj môže nabudúce zobrať nôž. Najlepšie je volať záchranku po útoku hneď. Držím palce!
Minimalizovala som kontakt, vlastne cela siroka rodina s nou minimalizovala kontakt. Otcovi ked som dala precitat charakteristiku historionskej poruchy, skoro odpadol, povedal ze cela ona...
Vieš, ospravedlňovať a zdôvodňovať si nejak cely život zle spravanie tvojej matky nie je cesta. Najsmutnejšie je to, že ty sa ju zakazdym snažíš ospravedlniť, pritom ona sa ti realne za svoje konanie nikdy neospravedlní a ešte to prekruti. Je čas, aby si sa pozrela pravde do oči a prestala mamu stále ospravedlňovať a hľadať nejaké logické zdôvodnenia. Je presne taka aká sa prezentuje. Baví ju očividne robiť druhým ľuďom zle a to je to, co ju napĺňa. Ty to nechápeš a ospravedlňuješ, lebo taka nie si. Ale nie všetci ľudia na tejto planéte sú iba dobrí. Sú aj zlí. Sú aj takí, ktorích napĺňa a majú radost, keď môžu druhým ubližovať, tak ako väčšina naopak je rada, keď druhým môže pomáhať a robiť dobre skutky. Najhoršie je, ze ako sa tvoja matka k tebe spravala cely život, takých ľudí budeš aj okolo seba hľadať. Pretoze toto sú vzorce spravania, v ktorých si vyrastala mnohé choré spravanie ti príde normálne a ľuďom viac dovolíš, aby po tebe šliapali. Lebo tvoja matka ti dávala tento pocit. Toto sú všetko veci, cez ktoré sa musíš dostať.
Toto je urcite nieco psychicke. Lenze pozor, spominas ze by urobila cirkus, ze je manipulatorka... No prave to je ta psychicka choroba. A ona nepochopi a neuzna, ze ju ma. To je prave ta psychicka choroba, ze si nedokaze uvedomit, ze to nie je normalne. Nema zmysel ju o niecom presviedcat. Bud to riesit zachrankou, ako tu niekto pisal alebo uplne prerusit kontakty. Zodpovedne by bolo to riesit, lebo nemusi ublizit len tebe. Teraz vam to je blbe, ale ked niekoho "zo srandy" zabije, tak uz bude neskoro.
Ked nevies co dalej, ty sa skontaktuj so psychologom/psychiatrom a uz ti hadam nejak poradi. Ale urcite by som to nenechala len tak. Toto ani zdaleka nie je normalne
Inak vážne mali ste volať políciu, záchranku že sa ťa snažila uškrtit. Hneď by ju brali na psychiatriu....môže odpadávat koľko chce potom. mala si svedka svojho otca. To na margo že sa snaží všetko prekrútiť a bla bla...
Tvoj otec ma dobré srdce a je mäkký iný chlap by jej takú strelil žeby od jedu ju viezli v kazajke...prepáč nemám pre toto pochopenie.
Sadnite celá rodina bez nej a spravte si plán pokým niekomu neublíži.
Čo keď v noci v spánku zaútočí na tvojho otca?
Raz mi rozprával frajer ako jeho kamarát ma otca s schizofreniou a ráno sa zobudil ako otec drží nad ním kladivo...pár sekúnd ho delilo od smrti...dávajte si na ňu veľký pozor...pri aj malej histerii keď zas niečo akože sranda volajte záchranku či políciu...
A v práci sa ako chová? Tam s nou nemajú problém? Ci to len voči rodine je taka a pred cudzími sa dokáže kontrolovať?
A teda mrzí ma co sa Ti stalo, musel to byť otrasný zážitok 😔
Vyhodila by som ju z auta a zapamätala by si, že toto sa nerobí keď by musela ísť pešo. Nerozumiem ako toto môže brat niekto za srandu. Véd si mohla havarovat kvôli nej a zabiť seba alebo aj iných nevinných ľudí.. normálne ma to pohoršilo a ani to nie je moja vec.
Vyhodila by som ju hneď z auta, podala TO za napadnutie a kontakt by som neminimizovala, ale bol by presne nula
Tak ako ti radila katkami123 volaj záchranku a všetko im povedz.
Minule tu pisala baba ze mala agresivnu hadku s mamou a Ta na nu zavolala zachranku a hnet ju brali na psychiatriu. ( samozrejme ona “nic zle “ neurobila to len matka ich zmanipulovala hmm ). Tak tvoju mamu by urcite zobrali Aj ked tvoj otec by sa to snazil zlahcit a zamiest pod koberec. Ona nie je normalna a otec je slaboch Proste sa jej boji tak nie je co obdivovat ze snou zije. Mozes asi podat aj trestne oznamenie na policii. Alebo volaj nabuduce ked ti bude ruku vykrucat, alebo sa snou uz v zivote nestretni ak chces utekat od tohto problemu a nech to riesi snou Niekto iny. No Hlavne uz nikdy si snou nesadni do auta ( Hlavne nie sama) je to hrozny zazitok no aspon uz vies naisto ze nie si ty zla neposlusna alebo Neviem aka dcera ale ze ona mà realny mentalny problem . Drz sa!
Ohrozovala ta na zivote, v tom pripade by ju okamzite vzala zachranka a policajti aj proti jej voli na psychiatriu. Mali ste ich hned volat. Nie, nechat to tak.
Pokial mala vzdy na take nieco tendenciu, zrusila by som kontakt, toto by bola posledna kvapka keby ma niekto dusi...bez ohladu na jej psychicky stav, to nie je tvoja zodpovednost
nechápem, že to začínate riešiť teraz a celé roky ste sa iba prizerali? Inak ja by som asi zastavila a vysadila ju z auta, po pár minútach by som sa po ňu vrátila a povedala jej, že to bola len sranda. Len neviem, či by to malo zmysel, či by si to uvedomila, ak ide o psychickú poruchu. A predpokladám, že je toho oveľa oveľa viac, len otec o tom nerozpráva
Bud obozretna aj co sa tyka otca. Viem, ze ti pripada ok, ale nemusi to tak byt.
Myslim si, ze v pripade priamej konfrontacie napr. so zachranarmi to zametie pod koberec, ze sa nic nestalo a nakoniec ty bude ta, co prehana a zvelicuje. Pozor na to.
U mamy si si na istom, vies presne aka je a coho je schopna.
Ten druhy rodic, v tvojom pripade laskavy otec, sa tomu prizera, ok nakrical na nu a co dalej? Ani tvoj otec nereaguje normalne.
Prec od oboch, budu si navzajom drzat chrbat.
Ja mám takú svokru, ona robí zle, potom povie že to je sranda že a potom začne plakať, že jej ubližujú, som tomu nerozumela, že čo to je, potom som na to prišla , že to je normálne psycho na liečenie.... som rázne zakročila, si nenechám od nej ničiť rodinu... Keď to inak nejde tak nejde....
Podľa mňa to skrat nebol. Tvojho otca nebije? Sú aj prípady domáceho násilia na mužoch.

Rozhodne zajst za jej obvodnu. Povedat ze sa to opakuje