icon

Bola som nútená zrušiť všetky kontakty s rodinou

ankastevko
13. nov 2017

Ahojky je tu niekto kto je takzvaná ,,čierna ovca rodiny,,?
Viem, že niesom sama.
Niekedy je toho ozaj veľa a je dobre sa niekomu doslova vyžalovať.
Ja osobne som bola nútena zrušiť všetke kontakty z rodinou.
Budem rada ak sa podelite o vaše problemi a snaď si navzájom pomôžeme aspoň tým, že si popíšeme 😉

ankastevko
autor
14. nov 2017

@cacianka Je toho tolko ze by som roman mohla napisat. Nieviem ani kde zacat viem ale ze sa snazim ozaj sa snazim zabudnut na vsetko ale som tak z vnutra ubolena ze neviem si pomoct. Mamzel je uzaany ozaj super povzbudzuje ma hovori ze sa mam na nich vykaslat ze mam vlastnu rodinu snazi sa mi pomoct ale on primne najviac trpi tym ze namna kazdy den musi pozerat aka som nestastna. Je mi to luto ale ked by som vedela co mam urobit urobila by som.

ankastevko
autor
14. nov 2017

@prabinka to nejde po prve ocko nemoze lietat lebo ma umelu cievku v hlave ten tlak v lietadle by neprezila a ja si veru toto na zodpovednost nevezmem. Nikdy by som si to neodpustila ak by sa mu nieco stalo. Da sa lodou ale ja nemozem urobyt nic on je pod lekarakou pravidelnou kontrolou a tuna nieje zdravotnictvo dobre. Sama som velmi chora a ist tu do lelara je bozi trest.

ema234
14. nov 2017

@ankastevko distancovat sa, nikdy sa voci tebe nezmenia.

ema234
14. nov 2017

@ankastevko tvoj manzel ma pravdu

ankastevko
autor
14. nov 2017

@cacianka neviem co konkretne napisat to su roky dlhe roky. Da sa odpustit raz dva razy ale do nekonecna to nejde. Koly mojej mame aom prisla o moje prve dieta 😭😭😭 znicila vsetko co sa dalo. Za 30rokov vomne vybudovala taky odpor k jej osobe ze ak by umrela aj hned teraz bolo by mi to jedno.

ankastevko
autor
14. nov 2017

@ema234 ved ja aom ich na facebooku zablokovala mobilne cisla som zablokovala vsetko aby som mala pokoj ale ako pisem ona pozna vela ludi a tych onracia proti mne nechapem ako tym ludom nieke trapne zamnou chodit led ma nepoznaju a rozpravat mi ze mam v sebe demona atd ved toto noeje normalne. A na slovensku po cirkvach sa zamna dala modlit aby ma boh dovoedol na spravnu cestu oslobodil od hriechu atd. Minuly rok co som mala operaciu mi priatelia povedali ze moja mama narozpravala ze som ju prefackala a ja sokovana som prisla domov a pytam sa jej preco ako moze tak klamat a ona mi z usmevom na tvary povedala: ja som ta nikdy rada nemala. Chapes? Sestra ta je o rok a pol starsia odomna somna na sk urobila poslednu slapku a boh vie co. Ja som stastne vydata ja toto nepotrebujem. Nechapem preco to robia.

ema234
14. nov 2017

@ankastevko to nikdy nikto nepochopi a byvate niekde pri nej? Ja by som sa bola ochotna prestahovat velmi daleko koli nej.

ankastevko
autor
14. nov 2017

@ema234 nie praveze mama byva na slovensku a mi sme v irsku.

ema234
14. nov 2017

@ankastevko tak to super

0silvia0
14. nov 2017

@ankastevko ja sa fakt čudujem, že voči tvojej mame pestuješ nenávisť, skús tú nenávisť premeniť na ľahostajnosť a bude ti oveľa lepšie. Veď ste ďaleko od seba,
máš svoju rodinu, nejaké reči od cudzích ľudí ti predsa nemôžu takto ubližovať. Nemysli stále na zničené detstvo a uzdrav sa z negatívnych emócií, ty sama potrebuješ pomoc...

ankastevko
autor
14. nov 2017

@0silvia0 Nepestujem nenavist ta uz davno je vypastovana tym ako somnou zaobchadzala. No a tiez som si myslela ze keci inych mi nemozu tak ublyzit ale ked je toho vela tak si clovek neporadi. Predovsetkym potrebujem aby ma nechali konecne na pokoji.

ema234
14. nov 2017

@0silvia0 ked to neprezijes nemozes ju chapat, nepotrebuje ziadnu pomoc,len sa od nich distancovat a zmierit sa s tym aku ma matku a rodinu, ma stastie ze ma dobreho manzela, ktory ju podporuje. Jej matka je chora.

ema234
14. nov 2017

@ankastevko kazdy normalny clovek chape, ze je tvoja matka chora.

lillystranska
14. nov 2017

Ja som adoptovana kim som bola mala a roztomila bola som naj dievcatko dostala som vsetkona co som si pomyslela a ejhla zrazu ked mam 30 rokov nasla som i uzasneho muza uz som stetka co roz... nohy kazdemu a bastard a mama lutuje ze si ma vzala

lapersefona
14. nov 2017

Velmi komplikovana situacia. Neda sa ti vybavit priamo lekar irskeho povodu a nie cudzinci?

Rodina z teba cerpa energiu lebo im to dovoliis tym, ze im ukazujes ,ze sa kvoli nim trapis.
Ak si chora tak bud egoistka a zameraj sa na svoje zdravie a rozkaz si ze im nedovolis aby si sa rozculovala. Stoji to vela sebazaprenia. Musis sa tak nastavit! Ublizit ti mozu iba ak im to dovolis.
Prerus uplne kontakty s ockom sa stretni mimo domova ak je to mozne. Chudak urcite ochorel aj z nej. Tvoja "mama" je nevyrovnany clovek a to iste vychovala z tvojich surodencov. Nesnaz sa ju chapat je svojim sposobom chora a ako vysvetlis chorym ludom ze to nemaju robit?

Takze nelutujme sa a do boja. Zameraj sa iba na dcerku a muza. To je tvoja prava rodina.

Zial v zivote to je tak ze nie kazdy ma super rodicov. Na nas sa otec vykaslal ked som mala 6. A od mamy sme dostali studeny odchov. Tiez nas bila a nadavala tiez som ju neznasala. A nasla si partnera kt bol tyran. Ale som si povedala ja si zariadim zivot podla seba a pustim do neho ludi kt mi za to stoja. Rodina nerodina nebude mi nik ublizovat. A tiez mam zdravotne problemy kde sa nemozem rozculovat a beriem aj lieky. Mama na to nebrala ohlad.

Takze vela je o tom nastaveni sa. Nik iny to za teba neurobi. Musis byt silna tvoja dcera a muz ta potrebuje. Ak si veriaca modli sa aby ta Boh ochranil od zlej energie tych co ta trapia. A cim menej im budes venovat myslienok a zloby tym menej budu mat na teba energeticky dosah. Pamataj zlo plodi iba zlo. Odpusti postupne a nechaj odist bude sa ti lahsie zit....

A tym ludom najblizsie skus pohrozit policiou ze tam mas znamych a ked ta budu nadalej obtazovat ze rovno pride tresne oznamenie.

ankastevko
autor
14. nov 2017

@ema234 obrala ma o vsetko o moje dectvo, syna, rodinu...

ankastevko
autor
14. nov 2017

@lillystranska boze toto nikdy nepochopim. Rodicia predsa maju svoje deti lubit davat lasku objatia ...

eludka
14. nov 2017

tvoja matka trpi podla vsetkeho poruchou osobnosti, s tym nic nenarobis, a dobre Ti tu niektore radia, bud sebec a staraj sa o to, aby tebe bolo dobre, ich nezachranis, kazdeho nejde zachranit, ale Ty musis zit kvoli dietatu.

0silvia0
14. nov 2017

@ema234 nie, takúto konkrétnu situáciu som nezažila, ale mám v rodine človeka-manipulárora, ktorý prekrúca všetko, má potrebu dirigovať, ovplyvňovať a zavádzať.
S takýmito ľuďmi komunikovať len to najnutnejšie a nič viac, emocionálne sa odstrihnúť a nedovoliť im, aby človeka akokoľvek ovplyvňovali.

@ankastevko vieš, ale tým, že sa tým vo vnútri zožieraš dávaš najavo, akoby ti stále záležalo na ich názore. Nikto za teba neurobí to, že urobíš za minulosťou hrubú čiaru a začneš žiť svoj nový život so svojou rodinou.

0silvia0
14. nov 2017

@ankastevko tým, že budeš vo svojom vnútri pevná a silná, tvoja sila bude vidieť aj navonok tvojim vyžarovaním a nikto si na teba už netrúfne. Ale myslím, že ešte budeš musieť prejsť dlhú cestu, pretože zranenia z detstva máš evidentne hlboko v duši a stále sa tým všetkým nechávaš valcovať...

Každý máme nejaké krivdy z detstva, niekto menšie, niekto väčšie, niekto obrovské. Nie je iná cesta, len odpustiť aj tomu, čo činil zlé, urobiť hrubú čiaru a nezaoberať sa tým. Ty nedonútiš svoju matku aby ťa zrazu milovala, ani sa ti pravdepodobne nikdy neospravedlní, ani váš vzťah pravdepodobne nebude vyliečený. Tak aký má význam na to stále myslieť, nenávidieť a cítiť krivdu? Odstrihnúť sa musíš ty a nečakať od iných, aby sa odstrihli.

ankastevko
autor
14. nov 2017

@lapersefona to mi je velmi luto viem ze deti si nemozu vybrat do akej rodiny sa narodia. Pevne verim ze teraz si stastna ❤ ockovi zial nemozem pomoct ozaj ta lekarska starostlivot o nicom a mama by to nedovolila lebo na nom pekne zaraba ... a isto ze sa schorel z nej ona mu stale davala na javo ze je nic. A este k tej mojej mame ona podla mna nema ani samu seba rada. Tesi sa z nestastia inych. Falosny clovek. A ozaj ja sa snazim ale stale mi niekto nieco pripomenie. Nemam tu svoju rodinu a to som rada ale manzelova je tu skoro cela a niekedy medzi revou ked teta rozprava o detoch ako ich velmi luby a ja si spomeniem ako moja mama sa nezaujima o moju dcerku. Manzelova mamka byva od nas asi 10minut ked neprideme 2 dni vola ako mala ci je vserko ok moja mama za rok aky je cely dlhy nezaujem. Teraz najnovsie co sa stalo postar mi doniesol dobierku bublinkovu obalku a videla som ze od mamy poznam jej pismo otvorila som a v celej obalke nic ine list nic len akysi sacok z travou susena petrzlenova vnat a nic chapes co akoze toto malo byt co mi tymto chcela dat na javo??? Nechapem.

ankastevko
autor
14. nov 2017

@eludka ano urcite ma nejaky problem ale ja za to predsa nemozem. Len nechapem ona lubi mojich surodencov len tej lasky namna uz akosi nedoslo mozno uz nechcela dalsie dieta a otehotnela neviem. Ked niekedy budem nutena na sk koly zdravotnemu stavu tak ma 100% pojdem niekam do ubytovne alebo na hotel. Nikoho z noch nechcem ani vidiet mi ke z nich na vracanie.

ankastevko
autor
14. nov 2017

@0silvia0 vies ja som sa na nich uz vykaslala davno lebo stacilo mi mama ma stale tak vytacala ze som koncila v nemocnici z toho mala velku radost. Aj minuly rok pred operaciou jeden den som prisla a na druhy den som uz bola na pohotovosti CT atd.a to ona stale ona toto roby lebo len chodila zamnou a vkuse domna hustila. Ja som ju ignorovala lebo ja na javo nedavam ze ma nieco trapy to ich hneva ale vo vnutry to je iny boj.

ankastevko
autor
14. nov 2017

@0silvia0 Praveze ja posobim byt silna namne nevidno mna ludia obdivuju ako mozem zit z usmevom na tvary po tom vsetkom cim som si presla. Neprervarujem sa taka ozaj som mam skveleho muza dcerku ktorej som sa dockala po 6stich rokov beznadejnych oni mi davaji lasku a mala stale lubim ta mamka si krasna atd ale tiez mi dava to co dostava co je prirodzene 😍 ale pisem ze vo vnutry ma to trapy a neviem sa tojo zbavit. Odpustit jej nejde lebo nejde zabudnut ze koly nej nemam svojho prvorodeneho synceka to proste nejde.

danalop
14. nov 2017

@ankastevko A ty sa nechceš kvôli ockovi vrátiť?

ankastevko
autor
14. nov 2017

@danalop a kde co tam budem? Tu mame svoje zazemie pracu vsetko na slovensku nemame nic kam by sme prisli?

samkova_mamka
14. nov 2017

@ankastevko môžem vedieť, čo sa stalo tvojmu prvému dieťatku? Ináč veľmi s tebou súcitím, si úžasná žena... Mne keď je ťažko, vždy si opakujem, že to zvládnem, že to dám... Užívaj si Írsko...hneď by som išla

ankastevko
autor
14. nov 2017

@samkova_mamka To je premna dost bolava tema.

eludka
14. nov 2017

@ankastevko takito ludia takto nerozmyslaju, nepriznaju si vlastny problem, len s nim bojuju cez inych ludi

ankastevko
autor
14. nov 2017

@eludka ano ale to nikdy nepochopim. Preco by sa ludia k sebe takto mali spravat rodina ma drzat po kope. Moje zbozna predstava.