Bola som nútená zrušiť všetky kontakty s rodinou
Ahojky je tu niekto kto je takzvaná ,,čierna ovca rodiny,,?
Viem, že niesom sama.
Niekedy je toho ozaj veľa a je dobre sa niekomu doslova vyžalovať.
Ja osobne som bola nútena zrušiť všetke kontakty z rodinou.
Budem rada ak sa podelite o vaše problemi a snaď si navzájom pomôžeme aspoň tým, že si popíšeme 😉
@ankastevko lebo zivot taky je 🙂, je nespravodlivy
ak je to pravda ako píšeš, nemám dôvod ti neveriť, tak tvoja matka je obrovský problém a svojou chorou povahou a dušou nakazila a otravuje celú svoju rodinu a okolie, ktoré ju ešte neprehliadlo.
nevedela by si otca poriešiť tak aby sa dostal spod ich vplyvu, npr. do nejakého sociálneho zariadenia, ďaleko od nich, niekde bližšie k BA (bližšie letisko a dialnica pre teba,) súdne mu vybaviť iného opatrovníka alebo aj teba na nakladanie s jeho peniazmi a zastupovanie v jeho prospech ? určite by sa mu uľavilo, zlepšil by sa jeho stav keby sa dostal z tohto stresujúceho prostredia. uvažuj a zisťuj si možnosti týmto smerom.
a čo sa týka teba, skúste sa presťahovať o kúsok inde, aby nevedel nikto z tvojej rodiny kde ste, adresu, miesto, nič, zmazať všetky možné info na internete, prípadne si založiť kontá pod iným menom/prezývkou výlučne na kontakty s dôveryhodnými ľudmi ktorí ti neubližujú, neotravujú tvoju dušu.
aj bežnú poštu zmeniť na PObox a ked ti tam niečo neznáme alebo nevhodné príde tak rovno vyhodiť aby ťa to zbytočne netrápilo. skrátka nejako zamiesť svoje stopy k tvojej rodine, mať iba dobrých ľudí z okolia tvojho otca aby ti dali vedieť ako na tom je, aby ste si iba cez nich vedeli bezpečne zavolať, aby na neho trochu dávali pozor a pomohli mu. aby ťa trochu zastúpili a boli mu oporou.
a čo sa týka teba - asi by si potrebovala nejakú odbornú pomoc, psychológa, psychiatra, aby ti pomohol spracovať tieto traumy, pomohol pohnúť sa ďalej aby si sa odbremenila od takejto neustálej otravy , aby si mohla lepšie fungovať sama pre seba ale hlavne pre svoju dcérku a manžela, aby si nestratila alebo netrápila aj ich.
Ani ty ani tvoja rodina si nezaslúžite mať takýto diabolský vplyv od tvojej diabolskej rodiny.
a ak by ich zásahy boli nadalej neúnosné , môžeš to riešiť aj súdnou cestou - obťažovanie, zastrašovanie, psychický nátlak , ohováranie, nemorálne správanie voči tebe, pošpinenie tvojho mena = súdny zákaz kontaktu, priblíženia, a pod.
veríme že si silná žena že veľa zvládneš, a aby to fungovalo lepšie, riešiť to musíš inak ako doteraz. manžel, jeho rodina a priatelia ktorí ťa poznajú ti určite poradia, pomôžu, podporia.
veľa šťastia
@tryromy ja viem ze musim nejako poriesit ale ked sa ho na to pytam odpoveda len no vies staral som sa o teba ja prebaloval braval ma vonku atd no a ked ta trebalo nakojit dal som ta mame. No ale toto zase nic nevysvetluje.
@eludka to veru a teraz ked mam muza poriadneho co ma luby zase je problem lebo je prilis dobry a ja si ho nezasluzim ... skoda slov stale nieco.
@ankastevko tvoja mama je fanatický manipulátor, požierač energie a žiaľ jej správaniu sa nevyhol ani tvoj otec.
Neurobíš s tým nič, už sa len obrniť stenou nevšímania si to a hlavne, už nad tým neuvažuj, nezmeníš to. Nemala a nemá ťa rada, kašli na ňu. Nie je náhodou silno veriaca? Táto téma je veľmi boľavá ☹
@ankastevko mas typicky postoj ludi, ktorym sa nedostalo dost lasky a podpory, objektivne si hodna lasky, len ju pre zranenia, ktore si utrzila nevies prijimat
@ankastevko nepytaj sa vysvetli mu preco to chces vediet ze ta to zranuje a ze sa kvoli tomu ze nevies preco to mama robi nevies pohnut dalej a nici ti to rodinu (aj ked nie sama vidis ze si casto smutna)
@ankastevko neviem, či sa hodí rozpisovať tu moje úvahy prečo ťa vlastná mama nenávidí..
keby bola aspoň odstupom času trocha naznačila, kde je aký problém, skôr to viete racionálne vysvetliť a vyriešiť. Z môjho pohľadu by potrebovala pomoc psychiatra, psychológa. Ale to by sama musela chcieť. Sama to nedokážeš. Tak sa odstrihni od toho, lebo začne to mať vplyv aj na tvoju rodinku a to nepotrebuješ. Dcérka ťa potrebuje ako silnú sebaistú maminu, ktorá svoje dievčatko ľúbi, smeje a usmieva sa s ňou 🙂
@cacianka no ak ide o ocka stahovanie do Ba uplne nerealne. Nemozem mu to platit byvanie strava v Ba kedze by prisiel o pracu a opatrovnika musi mat. Pracuje akurat ze jeho sef je bratranec ktori nanho neustale dava pozor. A natahovacky zo sudmi to ja velmi dobre poznam a na druhej strane ja si nemozem dovolit lietat ani len raz za pol roka k nemu takze nemozem ho odstahovat a nechat ho sameho len v kontakte na telefone. A ver mi psychologa som skusala ze na ulavenie ale akosi mi prislo ze ma ani nema zaujem pocuvat ale nieco ine... Napadlo mi ci by som mame nenapisala list v nejakom takom zneni ze odchadzam odtialto prec tak nech sa ma nesnazia kontaktovat alebo neviem. Mozno baby tu nejako dame nieco do kopy poslem jej a hotovo. Alebo mozno niekto dostane lepsi napad. A myslim ze problem v nasej rodine dost zohrava aj cirkev do ktorej chodia pride mi ako nejaka sekta co vymyva ludom mozgi a moja mama je na cele. Vsetci maju ten pocit ze ju musia pocuvat normalne nechapem.
@tanyja ano praveze je tak veriaca az je na hlavu z toho a myslim ze ta cirkev ani z Bohom nema nic spolocne cista sekta.
@eludka Tu lasku co som nedostala od mamy uz mam od manzela ale vtedy ked som potrebovala tu materinsku dostala som tak akurat facky.
@ankastevko len som si citala na wikipedii a teda tvoja matka tusim nenavidi cely svet : " príkaz Pána Ježiša Milovať Boha a svojho blížneho ako seba samého, to znamená sociálny rozmer našej služby"
je to odnos evanjelickej cirkvi.
@tryromy to mas pravdu skusim sa ho opytat mozno raz vysvetlenie dostanem. Pri ludoch som normalna horsie ked ostanem sama.
@tanyja moju dcerku milujem nadovsetko ma moju vsetku lasku a mozem na 100% napisat ze je stastne dieta. Nezaziva to co ja v dectve nemusi sa na to pozerat. Ked som vyrastala uz pred rokmi som vravela ze mojmu detatu dam vsetku lasku aby sa netrapilo a nemuselo na to pozerat na co ja aby nemuselo utekat z domu a byt bite. Moja mama vychovala surodencov na svoj obraz su ako ona. Brat caka kym zomrie aby ju pochoval za jej peniaze a vzal vsetok majetok sestra sa podlizuje vyuziva dranka peniaze a druha ju zneuziva kazdy druhy den na strazenie deti aby si uzivala lebo nemoze z detmi ani do obchodu chce ist sama a ja nepotrebujem nikoho nepytam pomoc ci peniaze zijem si stastne po svojom to ich zere. Stale mi rozpravali ze nikdy nebudem stastna nikdy sa nevydam atd.ja som im dokazala opak. Este som aj podnikat zacala a to uz nemozu predychat a moj roztomily manzel je im trnom v oku lebo je privelmi dobry. Ked pridem na sk moja sestra len v kuse aky je moj manzel dobry ako sa stara a ako kvety mi stale kupuje atd a pritom si neuvedomuje ze v kuse rozprava o mojom ved fajn ani sa necudujem lebo jej sa mojmu ani po clenky nehrabe a to viem co pisem ale ona si vybrala nech z nim zije ja som si vybrala a ja som z mojim stastna len ked by ta rodina nebola.
@tryromy ved ona ako veriaca chapes a nenavidi vlastne dieta. Toto z bohom nic nema.
@ankastevko a v Irsku maju ine pismenka ako u nas? Pokial viem, nepouzivaju ani azbuku, ani egyptske hieroglyfy...... 😒
Ako sa daju pismena zabudnut?
@obsadenemeno a prosim ta toto je akoze k comu ved tu je debata o niecom inom ako o pisani.
@ankastevko len ma to zarazilo. Take som este nepocula, tak ma to zaujima. Lebo ja som v UK 14 rokov a nezabudla som ani jedno jedine pismeno.
A k tvojmu problemu - prestan sa v tom hrabat. Jednoducho niekedy sa musis odstrihnut. Inak sa v tej zlobe budes rochnit do smrti a ani si neuvedomis, ako sa z teba stava podobna osoba ako tvoja matka.
Akceptuj, ze je, aka je a ze ju nezmenis. Ale mozes zmenit seba. NIKDY nezmenis inych ludi. Ale ak zmenis seba a SVOJ pohlad na vec, zmeni sa aj aj ten problem.
@obsadenemeno no tak neviem pisane sa tu nepouziva tak nevie pisat len tlacene.
@ankastevko nečítala som všetky príspevky, len začiatok. Je jedna výborná kniha, Dospelé deti alkoholikov (alebo z dysfunkčných rodín), môžem Ti ju poslať, ak máš záujem v pdf. Nemusí byť v rodine alkoholizmus, stačí, že rodina sa napr. nevenuje deťom, je ovplyvnená silne nejakou vierou, fanatizmom, alebo je v nej iná dysfunkcia a toho človeka to veľmi ovplyvní. Sú určité spoločné charakteristiky, ktoré títo ľudia majú. A určitým spôsobom nedospejú, preto sa volajú dospelé deti. Určite nestačí prečítanie knihy na pochopenie situácie, ale niekedy stačí na to, aby si človek nepripadal sám.
Na Tvojom mieste by som vyhľadala odbornú pomoc. Prežila si si veľa traumy v minulosti, ktorá Ťa stále ovplyvňuje. To sama ťažko zvládneš a vyrovnáš sa sa s tým. Ono to v človeku nejako žije s ním, aj keď odíde ďaleko od pôvodnej rodiny.
@mandala77 môžeš aj mne poslať tú knihu?
@ankastevko trocha mimo témy, ale písané písmo sa zabudnúť nedá, to je ako s bicyklom, raz sa to naučíš a už nezabudneš, @obsadenemeno mňa to tiež napadlo za to písané písmo 🙂
prečítaj si knihu od @mandala77 a budeš mať na vec iný pohľad, najlepšie by bolo to už nechať tak a ďalej neriešiť, aj tak to sama nevyriešiš
@ankastevko Ale obťažujú ťa, alebo? Vyvolávajú ti? Ak áno, zablokuj všetky ich čísla.
@samkova_mamka do správy mi pošli mail, tam ju môžem poslať. V správe na koníku nejde priložiť súbor.
@mandala77 dakujem ono ja som silna osoba lennechapem preco mi nedaju pokoj. Ja
@cecilia68 no zablokova
@cecilia68 prepac predosla sprava omyl. Oni praveze nemozu lebo som mimo sk ale posielaju zamnou cudzych ludi ktorych sice oni poznaju ale ja nie.
@ankastevko Ja už by som to asi riešila trestným oznámením..takto psychicky týrať človeka? To čo je?
@cecilia68 ja som sa drzala v pohode ozaj ale ked som s nimi prerusila vsetok kontakt tak zacala posielat zamnou tych znamych a to bola ina ,, pecka ,, bolo to neunosne ozaj. Teraz premyslam co viac mam urobyt aby som sa im nadobro stratila z dohladu.

@ankastevko necitala som az do konca ale mozno by ti pomohlo sa s tym celym plne vyrovnat ak by ti otec povedal pravdu preco sa tak sprava. netahaj to z neho ale vysvetli mu ze by ti to pomohlo sa vyrovnat s minulostou a pohnut sa v pred svojej buducnosti.