icon

Bola teta neslušná pri upozornení na jedlo?

26. apr 2026

Boli sme na navstveve u mojej sesternici kupila si novy byt. Dokopy asi 8 ludi z mojej rodiny. Bolo to take trochu narychlo a sesternica pripravila mensie pohostenie zopar jednohubiek. Manzelovi velmi chutili zjedol ich asi 5. Moja teta ho upozornila, ze treba nechat aj ostatnym. Na co sa on uplne zamrazil a ostal ako obareny. Neskor odisiel, bolo vidno ze sa ho to dotklo. Bolo to podla vas neslusne z jej strany ho.na to upozornit nahlas pred vsetkymi?

Strana
z4
biba_18
26. apr 2026

a koľko tých jednohubiek bolo?

anonym_fa3d92
26. apr 2026

🙂)))))))

anonym_48871b
26. apr 2026

@anonym_autor
No co mas nenazrateho manzela co zabudol pocitat

anonym_00d15e
26. apr 2026

Keby ho nezastavila zjedol by všetky ? Tvoj manžel mohol jesť primerane k veľkosti občerstvenia na počet ľudí a tvoja teta mala byť ticho a nestarať sa do toho. Hoci ja by som si v hlave myslela to čo ona 🙂

denithestrange1993
26. apr 2026

@anonym_autor realne sa jedna o kus chleba,vobec to neries.

anonym_a66fc0
26. apr 2026

Manžeľ asi lúbi veľa papať, že 😀 Tiež som mal raz takého na návšteve a tiež sa pustil do chlebíčkov ako keby bol sám. Ale to bol kamoš, takže tomu som to povedal pekne otvorene to čo tá teta. Či sa zarazil, ani neviem, je mi to jedno. Keď je nás tam viacej, nemôžem pojesť všetko. Inak som bol s tým kamošom aj na dovolenke- poznávačke, to bolo to isté. On stále riešil len jedlo. To som si inak všimol, že obéznejší ľudia stále riešia jedlo. To bolo samé: kedy ideme na raňajky?, čo bude na raňajky?, kedy dáme obed?, a kde dobre varia?, kuknem recenzie, kde majú dobrú zmrzlinu, kedy dáme zmrzlinu?, kedy dáme kavu a zakusok? No konec.

anonym_bf6879
26. apr 2026

Teta je neslušná, malo by byť jej trápne že niečo také povedala. Ja ako hostiteľka spravím pohostenie a som rada keď sa zje, nech si dá každý koľko len chce. Nemám problém pohostenie dorobiť ak treba. Keby počujem že niekto v mojej domácnosti takto komentuje veci veľmi rýchlo by som ho stopla.

markusrasford
26. apr 2026

@anonym_autor no teta je veľmi lakomá. Päť jednohubiek je vela? Ved dieťa 6 ročne spapa 5 jednohubiek. Povedz tete ze nevie co sa patrí ked pozvem niekoho na návštevu tak urobím občerstvenie aby boli všetci spokojní.

markusrasford
26. apr 2026
@anonym_a66fc0

Manžeľ asi lúbi veľa papať, že 😀 Tiež som mal raz takého na návšteve a tiež sa pustil do chlebíčkov ako keby bol sám. Ale to bol kamoš, takže tomu som to povedal pekne otvorene to čo tá teta. Či sa zarazil, ani neviem, je mi to jedno. Keď je nás tam viacej, nemôžem pojesť všetko. Inak som bol s tým kamošom aj na dovolenke- poznávačke, to bolo to isté. On stále riešil len jedlo. To som si inak všimol, že obéznejší ľudia stále riešia jedlo. To bolo samé: kedy ideme na raňajky?, čo bude na raňajky?, kedy dáme obed?, a kde dobre varia?, kuknem recenzie, kde majú dobrú zmrzlinu, kedy dáme zmrzlinu?, kedy dáme kavu a zakusok? No konec.

@anonym_a66fc0 5 jednohubiek je vela?

markusrasford
26. apr 2026
@anonym_00d15e

Keby ho nezastavila zjedol by všetky ? Tvoj manžel mohol jesť primerane k veľkosti občerstvenia na počet ľudí a tvoja teta mala byť ticho a nestarať sa do toho. Hoci ja by som si v hlave myslela to čo ona 🙂

@anonym_00d15e ty si tiež lakomec. Ked pozvem ľudí na návštevu tak pripravím občerstvenie aby sa každému uslo a nie ze budem prideľovať ty máš 5 ty máš 5 . Je tu lakomcov dost.

anonym_a964fc
26. apr 2026

Nooo mam z manželovej strany jedného člena rodiny, ktorý vždy keď príde, tak zje všetko zaradom. Ako, keď čakáme hosti, tak vždy mám zásoby jedla aby sa zvýšilo a nikdy nebolo ničoho málo. No niekedy som už zúfalá/nahnevaná, že napríklad grilujeme, on príde a berie všetko mäso z grilu. Ostatný len pozerajú a čakajú. Deti sa pýtajú kedy uz bude mäsko( no mäsko neni, lebo ho niekto zjedol).. jasne, ugriluje sa ďalšie a každý sa naje do sýta, ale ide o princíp. Alebo dám na stôl koláče, a on si zoberie tanier pred seba a zje ho celý. Jasne otočím sa a idem zobrať ďalší, no není mi to vždy príjemné, že ostatný hostia len čakajú a pozerajú a on doslova tlači všetko zaradom. Napriek tomu sa snažím byť vždy kľudná, nedať nič najavo a vždy sa jedlo zvýši.
Keďže u vás išlo o plánovanú návštevu, myslím, že sesternica mala mat zásoby aspoň tých rožkov, a na druhej strane, keď je nás 8 ľudí a na stole je 10 očiek a vidím, že sa nedopĺň nič, nezjem polovicu. Od tety to bolo neslušné, a dupľom, keď nebola hostiteľka. Mohla sa akurát tak postaviť a ísť dorobiť ďalšie...

markusrasford
26. apr 2026
@biba_18

a koľko tých jednohubiek bolo?

@biba_18 asi presne 8x5= 40 a keby zjedol 6 tak niekomu by sa ušlo len 4

jamimo
26. apr 2026

@anonym_autor toto sú aké srandovné diskusie na večer. Málo koláčov, len 8 kusov, teraz 8 ľudí a 5 zjedených očiek 🤭

kris988
26. apr 2026
@markusrasford

@anonym_00d15e ty si tiež lakomec. Ked pozvem ľudí na návštevu tak pripravím občerstvenie aby sa každému uslo a nie ze budem prideľovať ty máš 5 ty máš 5 . Je tu lakomcov dost.

@markusrasford ja som lakomec ? 😅 ja som tie jednohubky nechystala 😅 ja by som ich spravila tak aby mal každý dosť, ale to sa v tomto prípade nestalo tak nezožeriem 5 ak ich je 10 😂 samozrejme nevieme koľko ich bolo ...

markusrasford
26. apr 2026
@jamimo

@anonym_autor toto sú aké srandovné diskusie na večer. Málo koláčov, len 8 kusov, teraz 8 ľudí a 5 zjedených očiek 🤭

@jamimo ešte že tam bola teta. Najbližšie by som ju pozval a dal na tanier 5 jednohubiek a jeden kolác

kris988
26. apr 2026
@markusrasford

@anonym_autor no teta je veľmi lakomá. Päť jednohubiek je vela? Ved dieťa 6 ročne spapa 5 jednohubiek. Povedz tete ze nevie co sa patrí ked pozvem niekoho na návštevu tak urobím občerstvenie aby boli všetci spokojní.

@markusrasford ty si to celé nepochopil že ? tu predsa nejde o to že ich zjedol až 5... keby zje aj 15, šak je chlap.... ale nezjem 5 keď ich je 10 😂

anonym_c1ea3c
26. apr 2026

@anonym_autor ze teta je jedna lakoma zidovka, ze teta predmentny byt nevlastni a ze dotycna teta ich isto zjedla najviac, urobit to mne, poviem jej svoje bez pardonu😎

biba_18
26. apr 2026

@kris988 no ale my nevieme koľko ich bolo 🤷‍♀️

sissy27
26. apr 2026

@anonym_autor co si tetka chcela domov zabalit a triasla sa, ze jej nezostane?
Fakt v dnesnej dobe si robit starosti s pohostenim? Ked doma nic nemam, tak rychlo objednam pizza stangle, pizzu, k tomu nealko a do hodiny to je aj zjedene.

markusrasford
26. apr 2026
@kris988

@markusrasford ty si to celé nepochopil že ? tu predsa nejde o to že ich zjedol až 5... keby zje aj 15, šak je chlap.... ale nezjem 5 keď ich je 10 😂

@kris988 no kto tu niečo nepochopil si ty. Ešte ze som v živote neabsolvoval návštevu kde sa jednohubky rátali kto koľko zjedol

kris988
26. apr 2026
@markusrasford

@kris988 no kto tu niečo nepochopil si ty. Ešte ze som v živote neabsolvoval návštevu kde sa jednohubky rátali kto koľko zjedol

@markusrasford ani ja,ja sa pohybujem v spoločnosti kde sa môžem dobre najesť a potom sa na oplátku u mňa hostia najedia ešte viac 🙂

markusrasford
26. apr 2026
@biba_18

@biba_18 asi malo teta sa bála ze jej sa neujde. V každej spoločnosti sa nájdu dobre duše co rátajú kto koľko zjedol a koľko vypil

kris988
26. apr 2026
@biba_18

@biba_18 a asi sa to ani nedozvieme 😅

muchotrafka298
26. apr 2026

Ja poznam takych ludi, ze do seba natlaci vsetko, ked je to zadarmo. Mala som kolegu co doslova zozral za par minut polovicku obcerstvenia nachystaneho pre 12 ludi. Jednej znamej pri oslavach vydeluju na tanier, aby ostalo aj lstatnym, co znie fakt trapne. Ale s nou sa inac nedalo. Par oslav ludia nemali co jest, lebo to ona zjedla a nepozerala ze to je pre vsetkych.

bronkax
26. apr 2026

🤣🤣🤣 chudák manžel.. no nie teta ale hostiteľka je na h*vno to spravila z jedného rožka jednohubky pre 8 dospelých? 😆😆

anonym_583d56
26. apr 2026

Manzel aj teta mohli byt veru taktnejsi.

letfenixa
26. apr 2026
@anonym_a964fc

Nooo mam z manželovej strany jedného člena rodiny, ktorý vždy keď príde, tak zje všetko zaradom. Ako, keď čakáme hosti, tak vždy mám zásoby jedla aby sa zvýšilo a nikdy nebolo ničoho málo. No niekedy som už zúfalá/nahnevaná, že napríklad grilujeme, on príde a berie všetko mäso z grilu. Ostatný len pozerajú a čakajú. Deti sa pýtajú kedy uz bude mäsko( no mäsko neni, lebo ho niekto zjedol).. jasne, ugriluje sa ďalšie a každý sa naje do sýta, ale ide o princíp. Alebo dám na stôl koláče, a on si zoberie tanier pred seba a zje ho celý. Jasne otočím sa a idem zobrať ďalší, no není mi to vždy príjemné, že ostatný hostia len čakajú a pozerajú a on doslova tlači všetko zaradom. Napriek tomu sa snažím byť vždy kľudná, nedať nič najavo a vždy sa jedlo zvýši.
Keďže u vás išlo o plánovanú návštevu, myslím, že sesternica mala mat zásoby aspoň tých rožkov, a na druhej strane, keď je nás 8 ľudí a na stole je 10 očiek a vidím, že sa nedopĺň nič, nezjem polovicu. Od tety to bolo neslušné, a dupľom, keď nebola hostiteľka. Mohla sa akurát tak postaviť a ísť dorobiť ďalšie...

@anonym_a964fc mám takého uja. Presne, aj misu so zakuskami dá pred seba. Už si to všimol aj náš syn.

rozculena
26. apr 2026
@anonym_a964fc

@anonym_a964fc a manžel mu nepovie nič? Ak sa správa takto familiárne,tak potom ak muž nemá gule,ja by som zakročila rázne.Pre mňa za mňa nech sa aj urazí,aspoň nebude chodiť a vyžierať

anonym_e0a00a
26. apr 2026

Ja ani tetu nepotrebujem. Mne manželka povie, že "Nežer toľko!".

vkatush
27. apr 2026

Bola to na rýchlo návšteva, sesternica nemala veci, tak len malé pohostenie. Tak jasné, že sa ovládam, keď urobí jednohubky z napr dvoch rožkov a nás je tam jak v minibuse. (Alebo ak ste sa na rýchlo nanominovali, mali ste doniesť aj niečo pod zub).

Nedávno sme boli na návšteve. Hostiteľka urobila 3 veľké taniere jednohubiek (plus ďalšie veci, ale tie jednohubky🤩). Bolo nás cez 10. No a jeden nenažranec si zobral celý jeden tanier jednohubiek, zožral ho a prišiel ešte po ďalší a z neho ujedol tak polovicu. Tak hanba nehanba, povedali sme mu, nech si dá vodu a mal sa najesť doma, keď nemá dno.

Alebo som robila pohostenie, bolo to deň pred pôstom, takže som spravila tak akurát, aby na ďalší deň nič nebolo (zväčša urobím tak, aby nám ešte ostalo). Prišla rodina, medzi nimi aj presne takí traja nenažratí chlapi a ja som rovno povedala. Mám len to, čo je na stole, viac nebude, rozdeliť sa, aby bolo pre všetkých (👀 silný očný kontakt na nich troch). Čuduj sa svete, naložili si tak, aby ostalo aj pre ostatných 😂

Strana
z4