Bola teta neslušná pri upozornení na jedlo?
Boli sme na navstveve u mojej sesternici kupila si novy byt. Dokopy asi 8 ludi z mojej rodiny. Bolo to take trochu narychlo a sesternica pripravila mensie pohostenie zopar jednohubiek. Manzelovi velmi chutili zjedol ich asi 5. Moja teta ho upozornila, ze treba nechat aj ostatnym. Na co sa on uplne zamrazil a ostal ako obareny. Neskor odisiel, bolo vidno ze sa ho to dotklo. Bolo to podla vas neslusne z jej strany ho.na to upozornit nahlas pred vsetkymi?
Kedze bolo nachystanych len ca 20 kuskiv, tak tvoj manžel si mal cziqt jedno maximalne 2 na ochhutnanie aby aj ostatnym ostalo.
Ale to že sa prichystalo málo ani nehovorim. Radšej potom nemuseli chystať nič.
Jednohubky su pre mna len na take ochutnanie k vinu napr , nie ze sa ma clovek najest ako na veceru. Najneslušnejši bol tvoj muz a ty tu este za neho plackas , ako mu zla teta nedovolila zjest vsetko.Ja mam synovca , co v 10r stlaci viac ako pubertiaci ci dospeli chlapi a nikto mu nic nepovie ,ja jedina mu obcas poviem ,ze treba nechat aj inym, hlavne ,ze sa potom cudujeme, ze sme obezny narod.
Hej, teta mohla byť ticho, pomyslieť si svoje a možno sa len bála, že bude mať ona málo - to by si asi vypočula od ľudí z mojej rodiny, keby niekoho komentovala 😏 U nás je taký zvyk, že keď ideme j niekomu takto neohlásene, tiež niečo donesieme (trebárs aj Marlenka iba). A ja keď mám hostí, mám jednoducho zásobu a keď sa zje, no tak nachystam znova a aj nemám - tak nemám 🤷 Svet nespadne.
@anonym_autor pd sesternice bolo neslusne, ze pripravila neadekvatne mnozstvo obcerstvenia vzhladom na pocet ludi a od tvojho muza bolo neslusne, ze zjedol neadekvatne mnozstvo vzhladom na pocet ludi.
@anonym_a964fc a manžel mu nepovie nič? Ak sa správa takto familiárne,tak potom ak muž nemá gule,ja by som zakročila rázne.Pre mňa za mňa nech sa aj urazí,aspoň nebude chodiť a vyžierať
@rozculena tak manželovi je to tiež trápne, ale povedala by si to rodičovi/súrodencovi?
Ako mohol manžel vedieť, koľko má reálne hostiteľka nachystané, že mal vyhodnotiť množstvo? Ja tiež na stôl vyložím jeden tanier, keďže sú tam aj iné jedlá, ale v špajzi mám napr. ďalšie 2 taniere jednohubiek a postupne dokladám. A hostí nabádam, nech si dajú, že je dosť, prípadne aj dorobím. By som sa hanbila nachystať tak málo. Nemala ho upozorňovať, skôr sa mala ospravedlniť, že viac toho nemá.
Fuha, pozvat 8 ludi a dat na stol len 20 jednohubiek, co je docela sila. Tak to chapem, ze pri apetite tvojho manzela, by niektorym mozno ani nezostalo. Treba sa riadit heslom: Ponuknem sa primerane mnozstvu obcerstvenia a poctu ludi.
Mimochodom, ta teta co to povedala nebola nahodou matka tej sesternice, ktora vas hostila? To by dost vysvetlovalo...
Nabuduce sa bude tetka zas rozculovat, že nic nejete. Si mohla ty povedat, teta Jozka, nebojte sa ja si nedsm aby vam viac ostalo.
Dakujem tomu hore, že moji blizki su normalni a niekto nerata kto kolko coho zjedol. S
Ale to vážne všetky, ktorým by prišla neohlásená návšteva 8 ľudí, by ste mali pohostenie vždy pripravené, hlavne ak to je asi mladá (možno slobodná, sama žijúca) baba, ktorá si teraz kúpila byt?
My sme včera dojedali chladničku, na nákup som šla dnes.
Dnes by som kľudne urobila pre armádu, včera by mali na prídel praženicu bez chleba a čistú vodu. Toľko som toho mala.
Autorka bez detailov, škoda ďalej riešiť.
Trochu ma zaráža, že idete na návštevu na rýchlo a nič ste nedoniesli? Ani čipsy, tyčinky, nejaký kolačik, nič? Hlavné keby som vedela, že dotyčná nemá teraz veľa na rozhadzovanie, doniesla by som toho ešte viac, aby nemala starosti. Pri jednom malom trápnom tanieriku by som si vzala tak jeden kus. Tvoj manžel to mal obratiť na žart a nie robiť dusno, či ničiť atmosféru. Tetu by som ani neriešila, bude to žena v rokoch a to už neprevychováš...
Trochu ma zaráža, že idete na návštevu na rýchlo a nič ste nedoniesli? Ani čipsy, tyčinky, nejaký kolačik, nič? Hlavné keby som vedela, že dotyčná nemá teraz veľa na rozhadzovanie, doniesla by som toho ešte viac, aby nemala starosti. Pri jednom malom trápnom tanieriku by som si vzala tak jeden kus. Tvoj manžel to mal obratiť na žart a nie robiť dusno, či ničiť atmosféru. Tetu by som ani neriešila, bude to žena v rokoch a to už neprevychováš...
@ekira1 ako sa chodí na návštevu na rýchlo? Už som bol na návšteve nie raz ani dvakrát ale ešte som nikdy nebral tyčinky, čipsy alebo nebodaj arašidy. Na návštevu som zobral fľašu, kávu, dezert alebo zákusky mix z cukrárne. Ked niekto pozve na "rychlo" návštevu tak by si to mal predtým premyslieť co chce. Dat na stôl 20 jednohubiek pre 8 ľudí je dať ako nič. Teta môže mať 40 - 50 rokov a nemusi to byt žena na prevychovanie. Mas bujnú fantáziu.
To ako vazne niektore myslite.. take slova ako pazravy, a podobne? Ja zas nemam rada, ked si dam tu namahu a prichystam pohostenie a nikto sa ho ani nedotkne, vsetci sa tvaria velmi nobl a nakoniec mi vsetko iba uschne a musim to dojedat alebo vyhodit. Na navsteve nech si da kazdy kolko chce, ved je to pre nich, a ked sa niekto okuna a tvari sa ako pupok sveta je to jeho problem. Potom nech druhych nenapomina, kolko toho zjedli.
Autorka ano- teta sa do toho nemala co starat.
To ako vazne niektore myslite.. take slova ako pazravy, a podobne? Ja zas nemam rada, ked si dam tu namahu a prichystam pohostenie a nikto sa ho ani nedotkne, vsetci sa tvaria velmi nobl a nakoniec mi vsetko iba uschne a musim to dojedat alebo vyhodit. Na navsteve nech si da kazdy kolko chce, ved je to pre nich, a ked sa niekto okuna a tvari sa ako pupok sveta je to jeho problem. Potom nech druhych nenapomina, kolko toho zjedli.
@anonym_dce2ff ano bohuzial, u niektorych, co ja osobne poznam je to pazravost. Ze doslova zozeru co vidia a tym zozeru to myslim skutocne tak,ze sa dlavia vsetkym co je na stole. Mam taku kolegynu, ze ona zje vsetko a vela, co je zadarmo. Niekto donesie kolac do prace, ona ma na tanieri 5 kusov ze sa jej to sype, donesie niekto tortu, stvrtku z toho si odreze, lebo je to zadarmo.
Bez ohladu na to, kolko tam toho je, pre kolko ludi. Lebo oni dosli. Dalsia vec je ta, ze nie kazdy vzdy pripravi obcerstvenie ako mala svadba, hlavne ked niekto pride neohlasene napriklad.
No všetci boli mimo.
1. Teta mohla byť ticho
2. Hostiteľka nemala robiť radšej nič, ako toto
3. Manžel sa mal krotiť, keď videl, že je toho tak málo.
@anonym_autor presne pre toto radšej nikde nič nejem a keď tak pýtam si čistu vodu tu pijem stále ale na oslavách radšej takto.
Jednohubky nie sú na nasýtenie hostí. To však tvoj manžel mať vedieť už od detstva z domu, že takéto drobné pohostenia sa berie maximálne 2 - 3 kusy. Z akej zaostalej rodiny pochádza?
Nooo mam z manželovej strany jedného člena rodiny, ktorý vždy keď príde, tak zje všetko zaradom. Ako, keď čakáme hosti, tak vždy mám zásoby jedla aby sa zvýšilo a nikdy nebolo ničoho málo. No niekedy som už zúfalá/nahnevaná, že napríklad grilujeme, on príde a berie všetko mäso z grilu. Ostatný len pozerajú a čakajú. Deti sa pýtajú kedy uz bude mäsko( no mäsko neni, lebo ho niekto zjedol).. jasne, ugriluje sa ďalšie a každý sa naje do sýta, ale ide o princíp. Alebo dám na stôl koláče, a on si zoberie tanier pred seba a zje ho celý. Jasne otočím sa a idem zobrať ďalší, no není mi to vždy príjemné, že ostatný hostia len čakajú a pozerajú a on doslova tlači všetko zaradom. Napriek tomu sa snažím byť vždy kľudná, nedať nič najavo a vždy sa jedlo zvýši.
Keďže u vás išlo o plánovanú návštevu, myslím, že sesternica mala mat zásoby aspoň tých rožkov, a na druhej strane, keď je nás 8 ľudí a na stole je 10 očiek a vidím, že sa nedopĺň nič, nezjem polovicu. Od tety to bolo neslušné, a dupľom, keď nebola hostiteľka. Mohla sa akurát tak postaviť a ísť dorobiť ďalšie...
@anonym_a964fc a ty mlčíš? Spýtala by som sa ho normálne nahlas pred všetkými či mu chutí a následne povedala, že aj nám ostatným by chutilo keby si všimol, že tam sme a nežral všetko sám. Slovo žral by som zrejme použila iba v duchu. Príbuzný je nevychovaný chruňo a keď pre nič iné, tak kvôli deckám by mi to nedalo.
Potom je možnosť B, zhostiť sa porcovania, nedať mu do ruky žiadne náradie a nadeliť v poradí podľa etikety, deti, ženy, najstarší muži, mladší muži. Vybavené.
Jednohubky nie sú na nasýtenie hostí. To však tvoj manžel mať vedieť už od detstva z domu, že takéto drobné pohostenia sa berie maximálne 2 - 3 kusy. Z akej zaostalej rodiny pochádza?
@evkatk iba ak nasledujú ďalšie jedlá. Ak sú všetko výhradne jednohubky a je ich dosť, tak sa proste je. Mám takú kamarátku, urobí ich plné taniere, pribežne sa dorábajú v kuchyni a proste sa ľudia napchajú jednohubkami 😀
@anonym_dce2ff áno, niektorí ľudia sú pažraví a nevychovani. A nech každý zje koľko chce...? Tak to si neviem predstaviť. Ja som schopná zjesť pol kila korbáčikov napríklad. Ale keby som videla na stole tých korbacov kilo a hostia dajme tomu štyria, tak ich určite pol kila nezožeriem. Proste nie. A čo tu jedna spomína kolegyňu, tak to je úplné dno.
Bola úplne neslušná, netaktná, nech radšej k sebe nikoho nevolá. Cítiť sa previnilo pre lacné jednohubky je hanba pre ňu.
@anonym_autor tu už pomaly nie je komu čo povedať, lebo sa každý urazí ako malé decko. A to myslím aj komentujúcich. Aby sa neposrali.🤦🏼♀️
A teraz k téme. Áno, nebolo to na nej mu to povedať, mala to povedať hostitelka, zrejme jej to však nevadilo. On, mal brať na ohľad veľkosť občerstvenia a počet ľudí, ale málokto to tak robí, beriem na zreteľ ,že sebestredni ľudia neberú ohľad na druhých . A po tretie tetka to možno myslela športovo a sarkasticky,ale just deti sú deti a uráža ich všetko. Takých treba poslať vyplačkať sa do kúta. Manžel mal na to mať nejakú vtipnú pohotovú odpoveď a zahral by to do outu. 🤷🏼♀️
@anonym_autor tu už pomaly nie je komu čo povedať, lebo sa každý urazí ako malé decko. A to myslím aj komentujúcich. Aby sa neposrali.🤦🏼♀️
A teraz k téme. Áno, nebolo to na nej mu to povedať, mala to povedať hostitelka, zrejme jej to však nevadilo. On, mal brať na ohľad veľkosť občerstvenia a počet ľudí, ale málokto to tak robí, beriem na zreteľ ,že sebestredni ľudia neberú ohľad na druhých . A po tretie tetka to možno myslela športovo a sarkasticky,ale just deti sú deti a uráža ich všetko. Takých treba poslať vyplačkať sa do kúta. Manžel mal na to mať nejakú vtipnú pohotovú odpoveď a zahral by to do outu. 🤷🏼♀️
@trisha_r dúfam, ze si sa neposrala ani ty
@trisha_r dúfam, ze si sa neposrala ani ty
@markusrasford ja nie, ale ty zrejme áno, keďže si mal potrebu si poutierat hubu. U teba to išlo vrchom očividne
@markusrasford ja nie, ale ty zrejme áno, keďže si mal potrebu si poutierat hubu. U teba to išlo vrchom očividne
@trisha_r som nesmierne rád, ze ma tak sleduješ. Ja som tie slová ktoré si ty použila ani raz nepoužil. Na rozdiel od teba viem napísať tri vety aj bez invektiv. Tebe to zjavne nejde. Ani slovo hubu som nepoužil ľudia majú ústa. Posrat, hubu a ty ideš moralizovat kto čo. Aspoň tu bud za dámu.
@ekira1 Trosku pomylene to mas. Na navstevu hostia nenosia tycinky a chipsy a nejaky kolacik, to je v rezii hostitelky. Ak poriada kolaudaciu a caka 8 hosti, tak je na nej aby nieco prichystala ked uz ich pozvala a nie 20 jednohubiek. Ako tu uz bolo viackrat spomenute, hostia mozu ale nemusia nic doniest, ja vzdy ale prinesiem nejaku flasu, dezert, ak ide o kolaudaciu, tak aj nejaku drobnost do noveho bytu. Ja chapem, ze pri kupe nehnutelnosti sa ide s peniazmi na doraz ale zas upiect 1 bublaninu alebo babovku a spravit par chlebickov ci domacu pizzu, by ju financne nezruinovalo a nevyrobila by si trapnu situaciu.

Ja som bola tiež na takej návšteve, kde boli jednohubky / iba s nejakou pomazánkou / v počte 20 ks pre 13 osôb :D Boli tam chalani v puberte, ktorí ich sprášili na posedenie, a ešte keď pýtali ďaľšie, pani domáca ich prepichla pohľadom a išla dorobiť ešte z jedného rožka. Buchla tanier na stôl so slovami - a viac už nemám !!!