icon

Bola to chyba?

crazy55555
2. máj 2013

Uz neviem na koho sa mam v tomto obratit,...nema mi kto poradit, nemam za kym ist...A mam pocit,ze s manzelom prave nastala kriza, ktora netusim ako skonci ☹ Dnes sa mi ozval velmi dobry kamarat ktoreho poznam strasne dlho a ktory mi pomohol s hocicim co som potrebovala a vzdy bol moja butlava vrba....dohodli sme sa ze si spolu vyjdeme na dve hodinky von pokecat...som vydata...mame malu dcerku bude mat len rok ale nastala v mojom zivote faza ktoru nezvladam...som unavena, neviem co je to oddych,cely den som na nohach,staram sa o domacnost...no proste domaca pani a manzelka na plny uväzok...a kedze som psychicky uplne uz asi mimo kamarat ma touto navstevou potesil a kedze ja mam kamaratku iba jednu a ta je momentalne prec padlo mi vhod si pokecat s nim....lenze problem je moj manzel...mam pocit ze urcite ziarlil ale povedal ze preco s nim idem von ked som vydata a nejdem s nejakm dievcatom....povedala som ze kamaratky nemam a ze pozna ho aj mna tak nema dovod ziarlit...povedal ze ked s nim pojdem von ze u mna skoncil a ze ma vymkne...aj to spravil ked som sa vratila no nakoniec odomkol...prave to teraz pisem ...on sedi oproti mne...sme uplne ticho a ani ziadne vycitky ani hadka ani vysvetlenie ani konverzacia...proste toto sa este nestalo...spravila som chybu ze som s nim sla von ???...ze on je fakt jediny kamarat ktoremu vsetko poviem a ako hociktorej matke aj mne obcas z toho stereotypu a natlaku prepina????...som fakt taka zla manzelka ????

Strana
z2
cica99
3. máj 2013

Riesila by som to tak,ze najprv by som manzelovi kamarata predstavila u vas doma alebo vonku, nech vidi,ako medzi sebou komunikujete,ze ste skutocne len kamarati. Potom by nemal dovod ziarlit co sa asi zatial kdesi odohrava. Inak si myslim, ze je blbost tvrdit ze kamaratka je presne to iste co kamarat (predstavme si, ze by bola situacia opacna). A tak isto je trocha mimo hlasat, ze ved nie sme zvieratka co sa po sebe vrhame, ze pokial nepride k sexu alebo myslienkam nan, partner nema dovod ziarlit. Presne, nie sme zvierata, a mozme pripadne ziarlit aj na vzajomnu doveru, citovu blizkost, ktore preukazujeme inemu prislusnikovi opacneho pohlavia, nemusi vobec prist ku kopulacii... 😅

zuzkat1
3. máj 2013

Ja keby som mala ist sama von s cudzim chlapom tak by som sa citila ako k....
Tebe by sa pacilo keby sa flakal po kavickach s dakou zenou?

vinifred
3. máj 2013

..len či aj on teba berie ako kamarátku.. 😉 kamarát taky rád,pokecať a vyžalovať by si sa mala manželovi,kamarát tvoj problém nevyrieši,len ho ešte viac skomplikoval.. 😒

edie63
3. máj 2013

Myslim si, ze je to o dovere. Aj ja mam kamaratov, s ktorymi chodim von (teraz uz menej, nemam cas) a manzel s tym nikdy nemal problem.

materina_duska
3. máj 2013

Len jedno pozastavenie sa: Vymkol? Z akej pozície? Akým právom? Nie je to aj TVOJ domov? Ja by som už ani neklopala 😉

sherynkamalinka
3. máj 2013

a mne by vadilo keby siel moj chlap von s kamoskou ale nevadilo by mi keby som ja sla von s kamosom..taktiez by mi vadilo keby mojmu chlapovi nejaka poslala nejaky darcek, ale nevadilo by mi keby mna prekvapil nejaky tajny ctitel kyticou ruzi ...ale taketo nieco asi vo vztahu neexistuje co 😀

romanovic
3. máj 2013

Nooo, moj manzel je fotograf a hlavne foti akty....keby som mala riesit, co sa odohrava cez vikendy a po nociach v jeho atelieri, tak som davno na psychiatrii 😉
Ja chodim von/do kina/na pokec s muzovym kamaratom cca raz za mesiac-dva a vraciam sa domov urcite po polnoci a z principu by som nikdy neodpovedala muzovi na nejaku manipulativno-vypocuvaciu otazku. Ked mi veri, tak je to OK a ked mi neveri, tak by som aj tak zbytocne cokolvek vysvetlovala. Detto mam kamarata, teda zivotneho priatela este z cias skorej puberty, co je takmer 30 rokov, momentalne zije na striedacku pod Tatrami a mimo SK a chystame sa v lete stravit spolu vikend - len my dvaja. Podotykam, ze moj muz o tom vie a je v pohode. A tiez podotykam, ze som s nim (s tym kamaratom) v zivote nespala 😀.
Zeny, zijeme v 21.storoci. Ano, kazdy mame hranice inde...ale vymknut zenu z bytu, to je co?!?!?!?!

zuzkanik
3. máj 2013

Ísť von s kamarátom nie je nič zlé... Len pozor, aby sa kamarátsky vzťah nevyvinul v niečo viac. To by ste potom trpeli všetci štyria - kamarát, ty, manžel aj dcérka. Ak môžem pridať iba môj súkromný postoj, na čisté kamarátstva mužov a žien neverím. A zase ak to manželovi prekáža, treba ustúpiť a nerobiť naschvál. Naozaj by som asi radšej vyhľadala nejakú partiu mamičiek, lebo chápem aj to, že na materskej dovolenke človeku dokáže poriadne prepínať. Mám za sebou dve. 🙂 🙂

jasmika
3. máj 2013

Chápem ťa že je ťažké keď nemáš po blízku kamarátku ....ale dnes je internet a môžeš si pokecať s ňou aspoň tak... alebo si prostredníctvom netu nejakú nájsť v blízkom okolí.. Podľa mňa reakcia tvojho muža sa dala očakávať.. Mne by sa tiež nepáčilo keby môj muž išiel na posedienie "rande" so ženou... Tak isto ako jemu by sa nepáčilo keby ja som išla z nejakým chlapom na pokec.. Možno si budete o mne myslieť že som staromodna... ale to staromodne vlastne ľudí držalo po kope celé roky bez rozvodov... Keď tak si kľudne mohla zavolať Tvojho manžela na rande... isť spolu niekde do baru, či reštaurácie...bez drobca (zatiaľ by ho niekto postrážil), porozprávať sa .. vyrozrpávať..zabaviť sa.. Možno aj to mu bolo ľúto..lebo predsa teraz je on tvoj manžel... a vedľa teba v tom bare či kde ste to boli mal sedieť on. Možno by sa tým utužil váš vzťah, a možno by ste znovu našli spoločnú reč a iskru do manželstva... To je môj názor.. Nie si zlá matka a manželka.. ale podľa mňa isť vonku s mužom, ktorý nieje tvoj manžel by malo byť tabu... radšej si nájdi kamarátku... Prajem aby sa to dobre vyriešilo.. a evidentne ťa tvoj muž stále ľúbi keď mu to vadilo... horšie by bolo keby mu to bolo fuk...

viiila76
3. máj 2013

Na Tvojom spravani nebolo nic zleho ani nevhodneho. Vysla si si s kamaratom, ktoreho poznal aj Tvoj muz, nebol to niekto neznamy z ulice. Dokonca to nebolo ani za jeho chrbatom, povedala si mu o tom. S kamaratom si si pokecala a isla domov za muzom.
Problem je v tom, ze Tvoj manzel to nevie stravit, nevie sa s tym vyrovnat. Uz na zaciatku s tym mal problem, ked sa Ti vyhrazal vymknutim. Mozno ma za sebou nejaku zlu skusenost... AK rozpravanie nepomaha, treba mu nechat cas.

mamkabeika
3. máj 2013

Je jedno ci ide vydata zena na kavu s muzom alebo zenou,( predsa ako napisala @abbey1, nie sme zvierata v ruji. A navyse, nebudes v zivote obklopena len zenami; po materskej pojdes do prace; na svete predsa ziju obe pohlavia. A chlap vie mnohokrat lepsie poradit ako zena, vsetko vidi inak a navyse ma chladnu hlavu, na rozdiel od manzela. Ten to predsa len nevidi vzdy s nadhladom, ked sa jedna o jeho zenu.) ale nie je jedno, za akych okolnosti.

Z toho, co si napisala, mi nie je jasne ci ste mali krizu uz predtym. Ak ano, tak to chyba bola. Ak odides s inym muzom na kavu a vy dvaja ste rozhadani, manzel moze mat pocit, ze bol"podvedeny", a to nemusi byt ani ziarlivy. Pocas hadky dvoch ludi je oslabena dovera. S manzelom treba hlavne komunikovat. Nie odchadzat prec. My s muzom ked sme pohadani sa nerozideme dovtedy, kym problem nevyriesime. Predlzovanim hadky len prehlbujeme priepast medzi nami.

Ak vsak vasa kriza vznikla po tom, ako si sla von s kamaratom, je neopodstatnena. Mas predsa pravo ist von s kym chces, tvoj manzel ta nevlastni. Aj v tomto pripade je problem v komunikacii. Ja, ked idem s niekym von, od mm si povolenie nepytam, ale oznamim mu to. Mojmu muzovi to nevadi, mozem ist kam chcem. Kedze ho milujem a velmi dobre ho poznam, viem, ze nie je zrovna stastny, ked ho necham doma s detmi a idem von. Tak isto to citim aj ja, keby siel von on. Ked pride konecne z roboty, som stastna ako blecha a vyrazime si spolu s detmi alebo deti dame na chvilku k babke a ideme na rande. Tu nejde ani tak o to, ze by som sla s muzom, ale o to, ze vobec by som niekam sla, ked sa konecne po celom dni vidime. Sobasom sa totiz moj muz stal pre mna vsetkym: spriaznenou dusou, priatelom, spolocnikom, dovernikom, milencom, otcom mojich deti = manzelom. A to nue sme ani zadubenci, ani staromodni, len si navzajom hrozne chybame a tuzime byt spolu. Z toho dovodu ma aj kamarati beru uz ako vydatu a toleruju mi, ze svojho muza taham vsade zo sebou. Aj keby mal niekde sediet bez slova, tuzi tam byt so mnou, rovnako ako ja. Vynimkou je situacia, ked jeden z nas nemoze. To si vzajomne doverujeme a ked sa zo stretka vratime, vsetko predebatujeme spolu.Podobne funguju moji rodicia, a to su spolu uz 25 rokov.

Manzelia by jeden druhemu nemali odhalovat len svoje telo, ale aj dusu, celeho seba, so vsetkym.

tykat
3. máj 2013

Hm, mate s muzom krizu a ty ides zrazu von s inym chlapom, to je nie dobra kombinacia. Muz je neisty, vidi ze nie on je Tvojou oporou ale niekto iny, dokonca chlap. Boji sa co bude, Ty si zranitelna, lebo kriza a vykecavas s chlapom. Urcite mu vrta v hlave o com ste rozpravali, co ste robili. Vas vztah teraz urcite nepotrebuje nejake dalsie oleje do ohna. Takze ak Ti na muzovi este zalezi tak chod radsej sama plavat alebo behat ako na dve hodky vykecavat s inym chlapom aj ked vo vsetkej pocestnosti. Ak by ste boli Vy dvaja v pohode tak verim ze take stretnutie s kamosom by nebol problem (aj ked v kutiku by muza mozno trosku hryzlo).

katkas1
3. máj 2013

ja som len zvedava ako by mudrovali vsetky ze co sa jej muz oduva keby tak ich muzi chodili s kamoskou na pokec 😉

terezka1947
3. máj 2013

hm,urcite mas dost unavy-nie len fyzickej,ale aj psychickej...ale tak som rozmyslala nad sebou a dosla som len k jednemu zaveru: mam fakt tolerantneho manzela,keby som aj sla s nejakym kamosom niekde na kavu-urcite by nic nepovedal...ale myslim,ze by sa ho to dotklo 😒 ...a zase,aj mna,keby isiel s nejakou super kamoskou a jej mal rozpravavt o nas....no ale je to hypoteza 😀 lebo ja by som na kavu s kamosom nesla,mam svojho manzela rada..aj ked sa pohadame,aj ked sme stasni,aj ked mame problemy a jednoducho-ak mam problem,v prvom rade ho chcem riesit s nim,aj na kavu chcem ist radsej s nim,jednoducho je potrebne ist von aj s kamoskami,atd...ale my mame pri malom a starosti o dom,atd tak malo casu,ze ked si nejaky ukradneme pre seba(akoze mozme byt solo niekde)radsej ideme niekde spolu...myslim,ze na manzelstve treba pracovat...lebo rodina je rodina...a okrem deti vlastne je manzel najblizsi clovek...a nech si hovori kazda co chce.....jasne,ze by kava niekde zarezonavala 😀 😀

kikaba44
7. máj 2013

V žiadnom prípade by som to za chybu nepovažovala, veď ženské prirodzenie sa nederie a čo môžeš urobiť dbes neodkladaj na zajtra, čo ak nebude chuť?

balli
7. máj 2013

podla mna to tiez nie je chyba. Ja mam pevne manzelstvo a nerobime si veci poza chrbat a mame milion kamaratov, takze nudu nemame, ale aj tak raz za cas potrebujeem ist von jeden bez druheho. je fakt ze ak sa chcem niekomu zdoverit tak jasne ze o tom nevie a v zasade to ani nerobim extra casto, lebo nase veci su nase veci, ale raz za cas unik z reality je podla mna potrebny.

Ja osobne pozeram vzdy na veci aj z druhej strany a manzel ma tiez kamaratky a nezakazujem mu ich. Ak by ma chcel podviest tak to moze spravit hocikde a nemusi byt odkazany na kamaratky kde je vacsia pravdepodobnost ze by som sa to nejako dozvedela, takze myslim, ze reakcia tvojho manzela sa zaklada na tom ze "podla seba sudim teba" a on by asi s kamoskou von nesiel tak ti to chcel dovolit, alebo sam by asi nieco riesil tak sa bal aby si neriesila ty...

Vo vztahu proste treba doveru v to co ten druhy robi. Vymykat ta? co ma 5 rokov?

mima4
8. máj 2013

no ja mam ako tu baby hovoria na toto nazor z 18 storocia 😀 😀

Prvym a dovernym priatelom a butlavou vrbou ma byt v prvom rade tvoj manzel, nereagoval primerane, ale urcite si ho zranila svojim pristupom a hlavne si ho nerespektovala ako muza a prave respekt a ucta k muzovi je to, co muzi potrebuju a co zeny neraz zanedbavaju ... Mna osobne by ranilo, kebyze moj manzel prezival krizu vo svojom zivote a chodil na pokecy s kamoskou - butlavou vrbou. Na to som tu predsa ja 😉
Okrem toho som toho nazoru, ze hlboke rozhovory by mimo manzelstva mali prebiehat len s tym istym pohlavim, cize zena so zenou, muz s muzom, t.j. intimne veci/problemy/zranenia by si mala riesit so zenou, nie muzom, pretoze hlbokym otvorenim svojho srdca otvaras seba tomu druhemu muzovi. A mozno ty to tak nevnimas, ale mozno sa v nom zacina alebo uz aj deje voci tebe, co uz sa neda nazvat kamaratstvom.

Porozpravaj sa s manzelom, poziadaj ho o odpustenie za svoju reakciu a ingnoraciu jeho potrieb ale taktiez mu povedz, ze ta zranil aj jeho pristup, ze sa nespraval pekne, ked ta vymkol a zranoval ta aj svojimi recami. Velmi dolezita je otvorena a urpimna komunikacia v laske 🙂

victory1
9. máj 2013

No, myslim, ze ani jeden z partnerov nema pravo na to, aby urcovali tomu druhemu, s kym sa ma kamaratit, rozpravat a stretavat a s kym nie. Je to preda partnersky vztah a nie vztah rodic - dieta, kde jeden dava obmedzenia a mantinely tomu druhemu. To, ze ta vymkol a je nastvany, to je len skratova reakcia, pretoze "si ho neposluchla"... 😠 A to, ze ti vycita, ze si sa stretla s muzom a nie s kamaratkami, to je zas chaby prejav ziarlivosti.
Ale teda pravdou je, ze mne by to tiez vadilo, keby sa maj partner isiel vykecat o nasich problemoch s dakou kamoskou. Ale hlavne vadilo by mi to kvoli tomu, ze su to NASE problemy a budeme si ich riesit my dvaja a daku kamosku je po tom velke gulove....
Ale mozno na ukludnenie by nebolo od veci stretnut sa vsetci traja a vyjasnit si to, popripade toho tvojho kamosa poziadat, aby vam postrazil dieta a vy s manzelom by ste si spravili "pekny vecer"....

Strana
z2