Boli by ste dobrovoľne ženou v domácnosti?
Boli by ste dobrovoľne ženou v domácnosti? Alebo sa potrebuje posúvať kariérne? Aký máte názor na ženy v domácnosti? Aké sú podľa Vás výhody/nevýhody žien v domácnosti?
Tak chod robit majsterku, liderku za pasom. Kolko je majstrov a kolko beznych operatorov? Nemoze byt kazdy manazer a veduci, niekto musi aj vykonavat pokyny.
@liljana Na to som Ti už odpovedala. Baví ma niečo celkom iné, preto tam nepracujem. Ja som reagovala na Tvoj hlúpy predsudok a urážky. Ale Ty nie si schopná pochopiť písaný text.
Teba samu ta praca nebavila a inych ma bavit? Postav sa pred branu PSA a pytaj sa ludi, ci tam rano o 500 idu preto, aby mali z coho zit, alebo ze ich to tam bavi. Uvidis, co ti odpovedia.
Osobne si myslim, ze pre rodinu s detmi je najlepsie, ak zena ostane v domacnosti. Lenze realita je taka, ze pracu v domácnosti nikto neoceňuje, lebo ju robia zeny zdarma. Staci, aby si chlap nasiel novu zensku, rozviedol sa a zena zisti, co vsetko stratila a pohlad na vysku dochodku veru zaboli.
@leuchtturm, nie som si istá, či je to najlepšie. Matka je stále doma, stále k dispozícii, áno, nie je v strese a v behu, ale sociálne a osobnostne zakrpatieva. Iste, ak to nie je intelektuálka a ku spokojnosti jej stačí domácnosť a možno ručne práce, môže byt spokojná. Ale neverím, že týchto žien je nejaká veľká časť. Ono to znie lákavo, ak práve uhanas s vyplazenym jazykom od sichty k sichte, ale ta skutočnosť je potom predsa len iná a oveľa ubijajucejsia.
@vroni pre zdrave fungovanie rodiny je to to najlepsie. Ci niekto socialne a osobnostne zakrpatieva zavisi od konkretnej osoby a aj v zamestnaniach najdes kopec osobnostne a socialne zakrpatenych ludi. Naopak, nemyslim si, ze domace a rucne prace su domenou zien s nizsim intelektom. To je len hlupy predsudok. Pre deti je najlepsie, ak ich matka nie je strhana z prace a este aj z domacnosti a moze sa im naplno venovat.
@leuchtturm, nemala som na mysli ženy s nižším intelektom, ale ženy, ktorých záujmy sa neuberaju akademickým smerom. Pre deti je najlepšie, ak je ich matka spokojná a vyrovnaná osoba a nie uzlík nervov. A je celkom jedno, či je uzlík nervov z frustrácie z domácnosti alebo zo zamestnania. Takže "lepšie" je v tomto prípade tiež len predsudok.
pozri,, poznam jednu kocku,, je zena v domacnosti,, maju veliky dom,, vzdy krasne upratany,,, 2 deti - maximalne sa im venuje,, vysledok,, 1 dieta so samymi jednotkami v pohode preslo na 8 rocne gymnazium,, stale je cista jednotkarka,, + vyhrava umelecke sutaze.....druhe chodi do triedy pre mimoriadne nadadane deti,, samozrejme uznanie zo vsetkych stran,, cela rodina je na nu hrda ako skvelo zvlada,, vzdelavanie svojich deti,,,maju rodinnu fy,,, ak je nutne,, vypomaha,, ak nie ma vlastne aktivity,,, papierovo neviem,,,ako to ma vyriesene,, v tejto faze odobia, je to vsak to co jej aj jej okoliu najviac vyhovuje,, podotykam ona aj manzel maju VS.... manzelstvo ako lusk 🙂 ...nie vzdy su zeny v domacnosti,, len lenive zenske ... 🙂...
toto je veľmi individuálne, každá žena je iná, odvíja sa to, ako a v čom pracovala pred tým, ako sa stala matkou.
ja som kariéristka s dvomi ďeťmi. makám o hubu, aby sme sa mali tak, ako sa máme. makala som aj pred ďetmi a venovala sa tejto sfére pred deťmi. mala som aj opatrovateľku, pretože som sa veľmi skoro stala slobodnou matkou, takže som nemala na výber a zároveň som ocenila, že máme doma ženu, ktorá je naša priateľka a pomáhala nám.
Ale - som aj kuchársko upratovací maniak - čiže každý deň varím, obdeň vysávam a pravidelne všetko všade utieram, upratujem a všetko musí byť na svojom mieste- okrem hračiek - tam sa fantázií medze nekladú 😀
Nie nechcela😄, keď sa to tak vezme potom tu mnohé narieka ju na koňovi že ostali s deckami s holou...

@liljana Prečo klameš? Kde som písala aké je to super robiť kariéru vo výrobe? Napísala som, že aj tam sa dá dostať vyššie, na lídra, majstra. To na margo tvojho predsudku, citujem, "Byt doma a hovorit tomu, obetovat zivot rodine, je asi ako hovorit praci za pasom kariera."