Boli by ste s mužom, ktorý nechce do vás nič investovať?

28. mar 2021

Ktorý by do vás nechcel nič investovať? Mám na mysli, partnerov (nie manželov,kde sú už deti a iné finančné záväzky). napr. By vám nikdy nič sám od seba nekupil? Povedzme,že by sa jednalo o muža,ktorý má určite nároky na zeny,ale keby prišlo na lámanie chleba,tak by tie "nároky" odmietol financovať? Alebo napr. Situácia,kedy sa vám vyskytne neočakávaný finančný výdavok a vedeli by ste,že vám nijako v tomto smere nepomôže hoci by mohol?

0silvia0
28. mar 2021

poloz polopatisticky priklad, nie taketo hypoteticko zahmlievacie situacie...

avril299
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
28. mar 2021

@0silvia0 to je skôr všeobecna téma,ale napr. páči sa mu luxusné spodné prádlo,ale kupit by ho nekúpil,ale očakával,že si zadovazite sama a to môže byť hocičo,čo máme my ženy rady, napr. Pekné oblečenie, kozmetika,kabelky,topánky,parfum a pod. Pointa je v tom,že od ženy očakáva,že bude po týchto stránkach zabezpečená pre neho lebo sa mu to páči,ale sám na to neprispeje ani centom,ani pre radosť dotyčnej ani nijako.

trema
28. mar 2021

Nie

lindous
28. mar 2021

Ku tvojmu prvému príspevku som išla písať, že nevidím dôvod, aby do mňa muž investoval, lebo nie som jeho výstavný kus (a to či mi niekedy dá darček pre potešenie pre mňa nie je o financiách, kytička tulipánov z Lidla ma poteší rovnako ako kytica za 50€, ide o myšlienku)... ale po druhom príspevku už lepšie chápem ako to myslíš a ak by som si nechcela dopriať pekné prádlo sama pre seba, tak by som doň neinvestovala iba pre jeho potešenie... neočákvala by som, že mi ho kúpi, ale ani on nech neočakáva, že ho budem nosiť ...

pribinak
28. mar 2021

Nie

autor
28. mar 2021

To môže byť milión iných veci,napr. Aj v domácnosti,že sa vám pokazí fén, vysávač čokoľvek a síce to medzi rečou spomeniete,síce si poradíte a aj viete zadovážiť nové,no on nič také vám ani nenavrhne,že by vám s tým pomohol alebo niečo v tom zmysle.

h2
28. mar 2021

Čiže myslíš to tak, že nebývate spolu a Ty očakávaš, že keď sa Tebe doma niečo pokazí, on by mal kúpiť nové? A Ty jemu kupuješ, keď sa mu pokazí napríklad vysávač? Kupuješ mu parfém, keď chceš, aby voňal? Kupuješ mu spodné prádlo? Oblečenie? Topánky?

lindous
28. mar 2021

Tak toto napríklad, ak nemáme spoločnú domácnosť, tak neviem prečo by mi tam mal zadovažovať čo sa mi pokazí, hlavne keď na to mám ... keby mi frajer povie, že sa mu pokazila vŕtačka alebo vysávač doma, tiež mu neponúknem, že mu s tým pomôžem 😅 spotrebiče v spoločnej domácnosti, ktoré využívajú obaja sú zas niečo iné a tam by asi bolo fajn, keby obaja priložili

terezka1947
28. mar 2021

A necakas ty,resp.nehladas ty niekoho,kto ta bude sponzorovat?

autor
28. mar 2021

@h2 neočakávam nič.tema je skor na zamyslenie v tom duchu,že muž má byť ten ochranca,starostlivý a pozorný voči žene,ako je to uz odpradávna dane vývojom a toto pre mňa už nie je muž a nezasluzi si žiadnu ženu.taketo správanie muža je zzenstile až asexuálne a neviem,čo osobne by ma pri tomto type muža udržalo.

dominikac321
28. mar 2021

ja jedine co od muza cakam je laska a pozornost a potrebujem pocut, ano pocut, ze ma ma rad ze ma miluje atd, pokial mi da toto a budem to aj citit tak vsetko ostatne si dokazem zafinancovat sama, necakam ze mi bude cosi kupovat ale myslim ze by som nekupovala ani ja jemu...

h2
28. mar 2021

Tak ja si ochranu a starostlivosť od muža predstavujem inak, než že mi kúpi sexi prádielko a novú kabelku.

autor
28. mar 2021

@h2 téma je na diskusiu aj v tomto duchu,čo píšeš ty.co teda očakávas? Za čo si "ochotná" ľúbiť muža?

betty_image
28. mar 2021

No takto...v dnešnej dobe niektoré ženy a aj muži polemizujú aj o tom, kto by mal platiť na rande, večeri či na káve, čo si myslím, že je jasné, že ak ma muž pozve ako ženu na večeru, tak očakávam, že za mňa zaplatí a nebude s tým mať jediný problém. V tomto prípade neuznávam ani platenie na polovicu, pretože tu má muž ukázať iniciatívu, záujem, schopnosť sa o ženu postarať a oceniť čas, ktorý s ňou v danom momente trávi. A darčeky sú individuálne. Niekto si môže dovoliť kúpiť ti len kyticu a čokoládu z Lidlu, lebo povedzme je momentálne študent na VŠ a nemá brigádu, tak je logické, že na to peniažkov veľa nemá. Na druhej strane, ak je to zarábajúci muž, darí sa mu, je jasné, že mu nerobí potom problém ani kúpiť ti trebárs Iphone, lebo pre neho to nie je nezvládnuteľný výdavok. A či očakávať darčeky? Ja darčeky očakávam, keď mám sviatok, sú Vianoce alebo nejaká príležitosť, inak darčeky ( je jedno od koho ) nečakám, ak mi nejaký muž chce niečo darovať, je to na ňom. Darčeky treba vedieť príjmať, ale samozrejme nebrať ich ako samozrejmosť. Ja si pamätám, že prvý drahý darček, čo mi jeden muž dal, bol opasok, stál okolo 300 eur a priateľ mi ho vtedypriniesol zo služobky, len tak, lebo vedel, že po ňom túžim. Bolo to krásne gesto, ale rozhodne by som si nedovolila čakať, že mi teraz priateľ kúpi všetko, čo si kedy zmyslím, aspoň raz do týždňa.

dskjhfdlkdjhl
28. mar 2021

Tak to " Za čo si "ochotná" ľúbiť muža?" sa napr. u mna nevycisluje peniazmi.

lolazmola
28. mar 2021

Ja nevidím dôvod aby partner kupoval niečo do domácnosti v ktorej nebýva 🤷‍♀️

deedol
28. mar 2021

vidis, kazda sme ina. pre mna je napr. toto tvoje "neočakávam nič.tema je skor na zamyslenie v tom duchu,že muž má byť ten ochranca,starostlivý a pozorný voči žene,ako je to uz odpradávna dane vývojom a toto pre mňa už nie je muž a nezasluzi si žiadnu ženu.taketo správanie muža je zzenstile až asexuálne a neviem,čo osobne by ma pri tomto type muža udržalo." uplne zvlastny nazor a citim to uplne inak, mozno dokonca naopak. neviem, ci ma zmysel o tom diskutovat, kazdy ma ten ideal skratka iny. hladaj teda muza, ktory bude splnat tvoje predstavy, hm?

autor
28. mar 2021

@lolazmola ja som takého partnera mala,nikdy som od neho nič nežiadala,ale ak som sa čo i len slovkom o niečom zmienila,čo sa mi pokazilo alebo dosluzilo,na druhý deň som mala od neho doma a vôbec nejde o peniaze,ale o to,že sa dokazal postarať,zabezpečiť, vybaviť,len aby ma odbremenil a to ma teda dostalo,takto je to podľa mňa správne,takto by sa mali muži k ženám chovať a nie brať ich ako kamošov z krčmy od piva a deliť ešte aj to pivo. (To bol príklad s pivom).

autor
28. mar 2021

@deedol pokojne napíš tvoj názor,ja si rada rozšírime obzory a aj iné názory sú obohacujúce.

bosorka2302
28. mar 2021

Myslim si, ze ak by ta lubil rad by ti kupil. Tam ide skor o jeho pocit ze potesit zenu...Ale toto co ty spominas je sko sebec,ktory zenu vnima bud ako vystavny kus aby ho reprezentovala alebo ta ma na haku. Skutky robia cloveka nie reci. Naco ti je partner, ktory ti nepomaha?

h2
28. mar 2021

Za čo? Ale veď láska nie je obchod. Že on mi niečo dá, alebo pre mňa niečo urobí a ja ho za to budem milovať. Môj muž toho pre mňa robí dosť. Ale ak by sa mu napríklad niečo stalo a musela by som ja byť tá, ktorá by sa starala oňho, nemám v pláne ho prestať milovať.

lindous
28. mar 2021

Ja beriem, že sa partner o mňa dokáže postarať, ak mi napríklad navarí, buď keď nestíham alebo aj len tak aby ma potešil alebo, že keď sa učím na skúšky, tak ma odbremení od domácich prác a spraví ich, aby som mohla byť celý víkend zavretá v izbe pri knihách ... že sa na neho môžem spoľahnúť, že ak ho niečo poprosím, tak mi pomôže ... a áno, môcť sa spoľahnúť aj finančne je fajn, ale pokiaľ ja na to sama mám, tak ísť do obchodu a niečo si kúpiť je tá najmenšie starosť, s ktorou by som potrebovala pomôcť 😅

deedol
28. mar 2021

ok 🙂 u mna akekolvek materialne veci vobec nehraju rolu. napr. v prvych rokoch nasho vztahu (kedze pises, ze ta zaujima obdobie bez deti a financnych zavazkov) pre mna bolo ovela dolezitejsie, ze sa ideme s muzom niekam prejst alebo na koncert alebo co, ako ze mi kupi nejaky predmet, ci uz nieco do bytu alebo pekne spodne pradlo. teraz je mi zasa vzacnejsie, ze sa vie postarat o dieta rovnako ako ja, a nemusi mi davat kvety alebo sperky alebo co (a ani mi ich nikdy nedava a mne nechybaju). proste kazdy z nas ma ine ocakavania, co sa tyka partnera, a nemyslim, ze je dane "prirodou", aky ma byt muza aka zena (skor mysim, ze to ovplyvnuje vychova a spolocnost), ani ze ked nesplna nejake kriteria, je "zzenstily" alebo aky. mne taky vyhovuje. ale samozrejme tebe nemusi ;)

surdovag
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
betty_image
28. mar 2021

@surdovag Ak nejakej žene partner kupovať také darčeky chce, tak nech tak robí. Ak to robí dobrovoľne, nevidím na tom nič zlé. 🙂 A prečo by to mal žene kupovať? Lebo chce 🙂 Jednoduché

autor
28. mar 2021

@surdovag načo by to mal kupovať? Na to,aby tu ženu predsa potešil,urobil jej radosť,keď vie,že jej takéto maličkosti robia radosť a vie sa z nich ťa zena tešiť.preto by to mal urobiť. Už som tých príkladov uviedla dosť a v konečnom dôsledku vôbec nejde o peniaze,ale ak vie,že ze túži po niečom konkrétnom,čo jej urobí nestandardnu radost,tak keby ju ľúbil,tak jej tu radosť a potesie bude chcieť dopriať a tešiť sa z toho,že ona bude nadšená. Toto je pointa. Zdielať a zažiť tu radosť s ňou.

surdovag
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mpg
28. mar 2021

Len veľmi málo mužov má radosť napr. z novej kabelky alebo topánok. Oni si to ani veľmi nevšímajú.

lindous
28. mar 2021

Len toto čo hovoríš sa trošku líši od tvojho pôvodného prípsevku, ktorý bol o tom či má žene muž financovať tieto srandy, keď to od nej očakáva ... tak očakáva to on od nej alebo od neho ? 😂