Brat mi nechce ísť za svedka na svadbu
Mám brata, má vyše 30, len sedí doma, nič nerobí, nikam nechodí, žije u našich, neprispieva ani korunou.
Onedlho sa vydávam a poprosila som ho, či by mi išiel za svedka. Najprv súhlasil, teraz odmietol. Ja neviem či má nejakú sociálnu fóbiu (po rokoch zavretých doma by som sa ani nečudovala), ale veľmi ma to sklamalo. Že sa kvôli mne nepremôže. Mama s otcom ho asi budú chovať do ich smrti, je to ich vec, vo všetkom ho len ospravedlňujú a otec povedal, že keď nechce tak nechce. Som sklamaná aj nahnevaná.
Nuž ja som sa snažila poradiť a naznačiť ti ako to asi vidí tvoj brat...🤷. A ak má tú sociálnu fóbiu, tak asi sa tiež nebude hrnúť na svadbu a tým, že z neho spravíš svedka mu teda nejak extra nepomáhaš, tak nerozumiem celkom čo si očakávala, že budeme radiť.
Ja ri za svedka pojdem😀😀😀😀
Ty si tiež rozmaznaná princezná, stačí že ti brat neurobil po vôli a už o ňom píšeš len to najhoršie, keď ho vidíš takéhoto, tak neviem načo si ho za svedka vôbec chcela.
Áno, v článku, ktorý som ti poslala radia neprerušovane s takou matkou kontakty, len nastaviť hranice. Ono sa to dobre v článku radí 😀 keď takí ľudia nič nerešpektujú. Ja som v tomto prípade za úplne prerušenie kontaktov a hlavne bývanie veľmi ďaleko. Aby si nemala nepredvídané a nežiadúce návštevy.
@mikadooo
Možno mu práve tým chcela pomôcť, žeby si uvedomil, že žiť sa dá aj inak ako on žije. A spoznal by tam nových ľudí, možno vážnu známosť. To či ma sociálnu fóbiu je iba dohad tu ľudí, kedže realne nebol na žiadnej diagnostike.
@nikolka1986 Vôbec si to nepochopila.
@katkami123 No prave, oni asi nezažili moju matku 😅😁 Ale snažím sa len o minimálny kontakt, teraz mám trošku stres zo svadby, aby mi ju nepokazila svojimi pripomienkami a poznámkami. Ale snáď to prežijem.
Peklo nastane, keď príde dieťa, to budeš ešte len neschopná matka 😀 a ona ti bude naschval radiť capiny a závidieť, ze máš normálnu milujucu rodinu, akú ona nikdy nemala, aj keď si ju svojou povahou ničila. Preto radim co najďalej od takých ľudí.
@nikolka1986 Prepáč prečo by mala byť rozmaznaná princezná? Je prirodzené, že mala takéto očakávanie od brata. Určite svojho brata pozná lepšie. Nemyslím si, že jej zámerom bolo očierňovať ho tu. Stačí len pochopiť, že ju takýto postoj brata zranil. Určite čakala pochopenie. Nie obviňovanie, že je rozmaznaná princezná. Je mi jej ľúto.
Chápem, že ti na ňom záleží, ale nezmeníš ho. Ty sa vydáš, možno budeš mať čoskoro deti, nebudeš mať čas riešiť brata. Nemáš voči nemu žiadne povinnosti. Si samostatná jednotka. Rieš snúbenca, svoju vlastnú rodinu. Veľa šťastia na spoločnej ceste životom. ❤
Ja nechápem, ze ked je taky otrasný a nenapísala si nanho jedinú pozitívnu vec, ze si ho vôbec za svedka chcela. To si tak zúfalá? 🤷🏼♀️
@karelova To je tak ťažké pochopiť? Nechaj tak.
Ja nechápem, ze ked je taky otrasný a nenapísala si nanho jedinú pozitívnu vec, ze si ho vôbec za svedka chcela. To si tak zúfalá? 🤷🏼♀️
@karelova wtf...je to jej brat,tak asi ho má rada/strávili spolu časť života...., nechápem čo ju tu očierňujete 😅 ... Mne je to celkom ľúto a reagovala by som rovnako,autorka....
Btw zmenilo sa s bratom niečo? Alebo ešte stále býva u vašich bez peňazí?
Taky clovek ich nedochova, ktory vie iba klikať na pocitaci....zručnosti a opatera nie je u každého.....on je závislý na ostatných a rodicia ho v tom podporuju....to je ten rozdiel......
Je lepšie ze nepojde na svadbu, necítil by sa tam dobre......totiž aj ma sociálnu fóbiu...bol by to veľký stres pre neho

Škoda reči tu. Ďakujem za názory.