Brat sa snaží rozkazovať mame a aj mne
Brat má 26, ma byt v prenájme a nonstop chodí sem, je oveľa častejšie tu doma ako tam, takže nerozumiem prečo si to tam vôbec prenajíma. Je energetický upír, agresívny, nonstop nervózny, arogantnej tyranskej povahy, mama slabej submisivnej povahy, posadnuta katolicizmom, boli sme vychovaní patriarchálnym štýlom, teda chlap rozkazuje, žena poslúcha a nemá právo na svoj názor a vyjadrenie emócií. Ja som bola taka kedysi, plaché utiahnute dievča, za čo som si aj v škole od niektorých užila, vrátane triednej, až keď som sa konečne nezačala viac vzdelávať a uvedomovať si, ako chorá tá výchova bola. Takže sa stala zo mňa taká rebelka. Momentálne sa učím na štátnice, ktoré mam v januári. Potom sa chcem konečne normálne zamestnať a vypadnúť odtiaľto. Problémom je, že brat tu nonstop chodí a keď je tu ma aj 5-6hod. monológ kedy do mamy hustí, že je tu málo upratané, komentuje jej vlasy, oblečenie, ponúkla mu veci zo zabíjačky a vynadal jej, že on taky odpad žrať nebude, že to si môže jesť sama také sracky a nezdravé veci, že on sa stravuje zdravo. O tom jej vykladal asi 1,5h. Potom samozrejme hustí na mňa, lebo ma od detstva neznáša, ja som zatvorená v svojej izbe celý čas a učím sa, ale on stále hučí na celý dom. Buď tak, že jej rozkazuje a diriguje ju stále, alebo jej hovorí, ako ma dirigovať mňa, vraj aké mam nemravne foto na IG (zahalené od hlavy po päty, ale mam "nemravne" nohavice s hadim vzorom), stále ma tam sleduje, aj na iných sociálnych sieťach, až tak úchylne a snaží sa mi kázať, aby som tam také foto nedávala, lebo ze jemu sa to nepáči (mam 24) alebo iba tak "z nudy" vydáva také rôzne zvuky na celý dom, aby ma rušil. Deň pred Vianocami som bola "puča, špina". Zavolala som fotrovi, kt. je mu podobný (s mamou sú dlho rozvedení, žije u frajerky) a pýtala sa ho, či môžem ostať u jeho matky, lebo tu sa nedá učiť. Nemôžem. Povedala som mu, že brat tu je vkuse, a ze kebyže ma aj 4 byty, stále bude chodiť sem nonstop tu mamu a mňa tyranizovat, lebo ho to baví. Brat to počul, naschvál som hovorila nahlas, a začal že nemám právo si dovoliť na neho otvárať hubu, lebo som kedysi aj ja žrala z toho, čo on niekedy kúpil do domácnosti. Co vám poviem, totálne chorá hlava. Za tie 2-3 vety co som povedala ja, sa vďakabohu urazil a povedal, že dokonca roka nepríde a ani na Vianoce. Zatiaľ to vďakabohu plní, takže máme pokoj (aj keď mama mu volala a prosíkala ho nech príde, čo už, je to jej favorit), ale spravil zo seba obeť, volal aj fotrovi a sťažoval sa mu, vraj sme ho vyhnali a chováme sa k nemu zle. Po tom, čo on na mňa 3hod. vulgárne, plný nenávisti nadával za zatvorenými dverami. Ale zlá som samozrejme ja a mama.Je toho oveľa viac, vzhľadom na to, čo robil aj kedysi, ale už teraz je to dlhé. On vie, že žiadna žena by to s nim nevydržala, tak chodí vkuse sem, ma potrebu nám rozkazovať. Tak som zvedavá na vaše nestranne pohľady na jeho (podľa mňa) choré správanie.
S takým správaním si tú ženu asi ani nenájde. Hrôza 😨
Tebe ostáva asi už len tú chvíľu vydržať a podľa plánu sa odsťahovať. Minimálne s bratom byť, čo najmenej v kontakte.
Mame jeho správanie vadí? Z toho opisu to tak nevyzerá. Môžeš jej prehovoriť do duše, ale konečné rozhodnutie je len na nej. Nepomôžeš jej, ak sama nebude mať o to záujem.
Na prevýchovu je už u vás v podstate dosť neskoro. Ste dospelí ľudia. Máte určité návyky. Teraz už bude ťažké budovať medzi vami nejaké normálne vzťahy.
Btw. prečo ťa brat neznáša?
Ja by som zavolala Otcovej mame alebo za ňou zašla a neriešila to s chlapmi, alebo nasla inú príbuzné u ktorej budeš, lebo až keď tam nebudeš si to všimnú, budeš temou na niekoľko rokov.... Možno by najideálnejšie by bolo ísť k niekomu, kam brat nemôže 🙂
@pribinak urobím tak, do štátnic to ešte vydržím, hádam tu nebude chodiť. Ale najprv musím mať ten titul.
Mna zarazilo,ze babku (otcovu mamu) neoslovis sama, nepožiadas o pomoc...ci aj tam vztah nula bodov, minút tisíc stupňov?
Rebelka nie si, inak.by bo brat poslaný do piče,prepytujem,uz dávno... dievča zlaté vydržt,najdi si robotu oo škole, podnájom a upaluj,neobzeraj sa...a hlavne bacha na frajera, manžela,aby nebol podobný typ, ako tvoj otec, brat... drž sa
Akonahle sa odstahujes on bude pri mame. Bude tam kral. Ale to teba nemusi zaujimat.
Pekny hajzlik ten tvoj brat. Pokora mu chyba.
Ste odlisni aj ked ste z jednej domacnosti. Este vydrz trochu a uz potom odides.
@lintu lebo sa raz budeme musieť deliť o majetok. Také je to prosté, neznáša ma lebo existujem, mám opačné názory na život, som úplne iná ako on, neuznávam jeho predstavu o tom, že žena má držať hubu a on rozkazovať, uráža sa aj keď sa zatváram do izby a nepočúvam jeho dristy, vraj mam v izbe bordel (mam tu všade rozložené skripta), aká som nechutná, dráždi ho, že si z neho nič nerobím. Mama je takej slabej povahy proste, dá si rozkazovať, kedysi od otca a farára, dnes od brata a farára. Je to jej prvorodeny a jediný synček, ona mala len sestry, navyše aj keď jej robí zle, stále si ho zastava a počúva ho. Ale keď odíde a nie je tu, tak na neho nakladá, však mi povedala ako ju strašne boli hlava z toho, čo jej robil tu 5 hod. prednášku.
Rob si plán ako sa odsťahujes po tých statniciach, t.j. hlavne ide o to, byť hneď po nich mať zamestnanie . Tohto pacienta ignoruj a v podstate aj mamu, keď vás takto vychovala a toto dovolí, orientovala by som sa skôr na kamarátov. Takáto rodina je nanič... Sustred sa na statnice a na svoj plán a tie incidenty ako zabíjačka a pod. Môžu ísť úplne mimo teba.
Slúchadlá dobré máš?
@mariejenka ona nie je rada, keď k nej chodíme. Ma rada svoj pokoj, svoje mačky, telenovely, ona ani nekuri celú zimu, iba tak slabo temperuje, bola by nervózna, že tam som, že sa pri svetle učím atd. Nikdy sme tam nikto z nás neboli extra vítaní, aj mi bolo blbé fotrovi za to volať a tlačiť sa niekam, kde by som nebola asi vítaná, ale bola som už nasrata.
@verkaveverka och dievča, tak úprimne ľudsky mi je to ľúto, za teba za všetky deti, (hoc mas 24) ale toto zažívas od mala😓😓😓 čo nemaju lasku v rodine. Tak to citim..ako babka nedala lasku tvojmu otcovi,on nedal Vam (syna úplne zdementnel) a tvoja mama je slaba ..z maminej strany už ziadna rodina?
@bluka2 áno slúchadlá mám a využívala som vždy 😁 ale teraz veľmi nie, lebo sa učím
@mariejenka v puberte to boli aj rozdupane kekse, vyhadzoval jedlo von oknom niekedy aj s tanierom, neraz u nás boli policajti a robil ešte niečo, čo vám tu radšej ani nenapíšem. A môj otec sa k mame tiež vždy správal ako tyran, fyzicky jej ubližovať keď bola tehotná, rodina ju len stále tlačila aby sa nerozviedla, rozviedla sa s ním az na jeho podnet, po schválení farára a ešte ona sa mu prosila nech sa nerozvadzaju, aby nebol hriech 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@mariejenka ma 2 segry. Jedna (krstná) ma svoju veľkú rodinu, veľa vnúčat, tiež ma takého muža, že musí byť po jeho a druhá jej sestra ma svojho 36r.syna doma, je totálna opičia matka.
@verkaveverka no, inak uz nebude...bud silná, nedaj sa bratom provokovať,jeho isto viac nasiera,ked ho ignoruješ..rob tak,aby sa do teba nesral,ak príde Ja zo slušnostiby som ho pozdravila,no viac nekomunikuj,nedal sa tahat do debat. Mamu nezmenis,to je skoda.
@mariejenka a ešte dodám, že nedá sa len tak ľahko poslať do piče človek, čo je labilny, agresívny nervak, očividne psychicky mimo, čo ti na tvoje argumenty povie "vydrbem ti zuby z huby" a čo po konflikte so šéfom týždeň chodil a rozprával o tom, ako sa mu pomsti, rozprával o tom, ako mu vyleje do ksichtu kyselinu. Samozrejme reči, ale keby ju bol mal, nepochybujem o tom, že by toho bol schopný. Co robím, že sa mu vyhýbam, robím najlepšie ako viem, pre vlastnú bezpečnosť. Ale on moju a maminu spoločnosť obsesivne vyhľadáva.
@verkaveverka prepáč, samozrejme sa ospravedlňujem,to som ani len neratala ze je taky až chorý!!! Vyhybaj sa mu ako to ide, drzime palce,nech ams čím skôr klud.
@verkaveverka tvoj brat nebol nikdy lieceny u psychologa/psychiatra? Ked pises, ze boli u vas policajti?
@mariejenka ďakujem 😊 aj ja sa už hrozne teším. Byt mimo tohto domu bude to v podstate akoby ma prepustili z basy
@0silvia0 on by tam nešiel, v prvom rade by vulgárne vynadal komukoľvek kto by mu to čo i len navrhol. Vraj tam chodia len psychicki slabosi a blázni. To by mu ego nedovolilo tam ísť, čo si. Navyše on je iste presvedčený o tom, že je úplne normálny.
@verkaveverka no hej, myslela som to tak, ci mu to nebolo nariadene, ked ho riesili policajci, ale asi nie🤷♀️
A ma frajerku? V praci nema problemy?
@verkaveverka uz to chvilu vydrz, mas to za par, drzim palce aby si mala o par tyzdnov titul aj klud
Toto ked som citala, musela som naratat do 10, zapi.ovat do vankusa, a 7x zhlboka nadychnut. Take nervy som dostala na tych dvoch debiliv v tvojom živote. Keby viem kde bývaš idem s mojim chlapom a zburcujem tu na MK komando nasratych zien a rozbijeme ich na mrte !!!
Juuuuj ale som vytocena, a to mam fakt miernu povahu, ale takito zmrdu mi žeru nerv. Prepáč za ulavenie.....
Komu patrí byt ? Kto je majiteľom na liste vlastníctva ? Ak je na maminom mene, môže vymeniť zámok, jemu a komukolvek chce zrusit trvaly pobyt a zakazat vstup. Ak by hocikto preto vyvadzal tak volam policajtov a vopred si nahravam jeho vyhražanie "akože" som si pustala nejaku online prednášku a omylom stlacila nahrávanie. Tvoja mama je teda tak zmagorena ze uz asi trpi štokholmskym syndromom a agresora vyslovene oroduje aby ju tyranizoval a manipuloval. Ona veeeelmi potrebuje odbornu pomoc, tu ide aj o trestny čin týranie blizkej a zverenej osoby. Ty by si mohla volat políciu ked tam brat vyvadza, len či by si ustala aj pokračovanie. Vykazanie z bytu, sudnou cestou okamžite po zakroku polície podat navrh neodkladne opatrenie vo veci zakaz priblizenia na 50m a zakaz akehokolvek kontaktu. Psychologické m/psychiatrické sudnoznalecke vyšetrenie ze si psychicky tyrana a matka tiež. Len ci by mama to zvládla a neutocila proti tebe.
Farár ako spominas jej asi nepomôže postavit sa za seba /proti synovi tyranovi. A odbornikovi ktovie či by išla. Nemate nikoho kto by jej prehovoril do duše ze sa ma spamätať a netrpiet toto - kamaratjy, kolegyne, rodina, cirkevníci ?
Mas uz vo vyhlade prácu /plat a ine byvanie ?
Dievca obdivujem ta ze si to este vydrzala a dufam ze ta novemu zivotu caka uz iba zopar týždňov.
🍀🍀🍀
Ste zaujímavá rodinka. Super, že si uvedomuješ, čo sa robí u vás zle. Ak budeš obozretná, máš možnosť sa týmto chybám vo svojom živote vyvarovať a vybudovať si raz s partnerom úplne iné vzťahy. Áno, riešením zo súčasnej situácie je vypadnúť z domu. Avšak skús ešte predtým predsa len urobiť aj niečo pre svoju mamu. Ak ti teda na nej záleží a máš silu zabojovať. Ty si si vedomá, čo sa deje. Ona nie. Ak v tom dome zostane sama s bratom, nebude to dobre. Ten človek nie je psychicky ok. Keby mu prepne, radšej nemyslieť, kam by bol ochotný až zájsť. Neporadím ti páky na tento typ ľudí. Aj keď sú tety tiež svojské, nevedia aspoň v niečom pomôcť?
Inak na insta by si si mala urobit sukromny profil. Je to trochu uchylne ako ta sleduje komentuje a vie kde byvas... mas v zivote nebezbecneho labilneho cloveka nepotrebuje vediet aj to co davas na net.(neviem ci sa tam da bloknut mam insta no nebola som tam rok dva nejak to nepouzivam) Na fb sa da bloknut take zablokuj. U mami si daj zamok na kluc na izbu a ked dojde tak sa tam rovno zamkni styl ze sa ucis. A nech nerobi hluk lebo susedia zavolaju policiu. Ked sa odstahujes ani nehovor mame a jemu kde zijes lebo este budes mat navstevu nepozvanu. Musis ist zit svoj život ako najlepsie vies. Mamu nezmenis. A jeho uz vobec nie. Uz len vydrzat.
Mne je luto tvojej mamky, co bude s nou ked sa odstahujes. Tvoj brat je riadny magor, on ju uplne znici na stare kolena.
@verkaveverka len, aby ste sa mali o čo deliť. Vidím to na darovaciu zmluvu pre brata ešte za mamiho života...
@verkaveverka este som ti chcela napisar, ze ked skoncis skolu, kym si budes hladat byvanie, snaz sa mamu dostat k psychologovi, velmi to potrebuje.
@0silvia0
@verkaveverka
@cacianka Ahoj autorka, baby Ti tu uz dobre pravdivo napisali. Ak by vycinal zase, okrem policajtov volajte aj rychlu zdravotnu. Volaj z inrj izby, aby Ta nepocul (da sa to vzdy zvalit na susedov). Zdravotnici by mali prist uz pocas jeho amoku, aby uz existoval o nom lekatsky zaznam.
Mama je tiez psychiatricky pacient. Ju by som prehovarala k psychiatrovi urcite. Ked je takato tvarna, mozno by sla. Inak ostane v dome s Tvojim bratom, ktory ju bude tyrat. Existuje vela pripadov tyranych seniorov. Existuje aj riesenie umiestnenie mamy do domova dochodcov v starsom veku, kde bude v bezpeci pred agresorom.
Nahravaj jeho vypady, prednasky, vyhrazania sa.
Dalej postupuj ako Ti uz radili baby.
Psychiatricky nelieceny pacient ako Tvoj brat je ohrozenie verejneho zdravia....

Ešte dodám, že stále musí mať pravdu, keď niečo chceme povedať, skočí do reči, nikdy v živote by si nebol schopný priznať si nejaku chybu, naše názory=hovno, nič, len on ma pravdu a je najmúdrejší, nás ani k reči nepusti, alebo keď mu nieco odpovieme, zvýši hlas, začne revať tak, že ani neupočuje, čo sme povedali alebo začne urážať. Jedna hnusná nepríjemná tyranska osoba, s ktorou žiaľ ešte nejaký čas budem musieť byť v kontakte. :(