Ako odmietnuť nutenú dovolenku s priateľovými rodičmi?
Zienky prosim poradte...s priatelom sme spolu 4 roky, je jedinacik, jeho mama ma velmi zlu povahu, panovacna, rozkazuje, vsetko komentuje, ma aj nevhodne komentare, vsetko musi byt ako chce ona...kedze ma taku povahu aku ma, nema ani ziadne kamaratky, ktore by s nou niekde chodili, ale kedze ona sa musi chvalit ze aj ona niekde bola, tak si vybrala ze pojdu do zahranicia na par dni na dovolenku, lenze kedze ani ona ,ani priatelov otec nevedia rec, tak chcu aby s nimi isiel aj priatel aj ja...nevadi mi, ze pojde priatel, nech ide, i ked on je uz z toho cely na prasky lebo aj k nemu sa zle sprava, ale ja s nimi na ziadnu dovolenku ist nechcem, jasne a slusne som jej to povedala, ze tam ist nechcem, nevyhovuje mi aj ta destinacia, program, ktory pozostava iba z toho ze sa bude sediet v kaviarnach lebo oni uz nevladzu, s priatelom sme uz boli tento rok na jednej drahsej dovolenke a na druhu este pojdeme, takze nechcem zbytocne ani minat na dovolenky ktore mna neinteresuju....ale teda samozrejme hlavny dovod preco tam nechcem ist s nimi je spravanie priatelovej mami...problem je, ze ona vkuse vyryva, nonstop pise, vola, pyta sa ze preco nejdem, ze ako to vyzera ked s nimi pojde priatel sam, ze ja som jeho priatelka a oni su moja rodina a podobne dristy...uz aj priatel sa s nou dohadal ze nech mi s tym da pokoj, ze ked tam ist nechcem tak sa ma nema stale dopytovat, ze vsak on ich tam zoberie atd...lenze toto je jedna z jej manipulacnych technik lebo ona je cely zivot zvyknuta ze ako si povie, tak ludia urobia, no ale pri mne proste nepochodi lebo ja si rozkazovat nenecham...riesili by ste to este nejako alebo jej proste povedali ze tam nechcete ist a hotovo?
@anonym_autor povedz jej, ze mas vycerpanu vsetku dovolenku a viac ti v praci nedaju. Jednoduche.
nájdi si iného priateľa, lebo vám zničí manželstvo keďže sa jej syn nedokáže postaviť na odporu ani teraz
Ja mám svokru ktorá je celý život všetkým zvyknutá rozkazovať ( šéfka obrovskej firmy), všetko musí mať pod dohľadom. Pri mne narazila kosa na kameň. Skúšala prvé roky spoločné dovolenky, ale mnou to ani nehlo. Potom s týmito aktivitami resp.skúšaním prestala. Keď raz poviem nie nejdem, znamená to nejdem .
Keď sa chce tvoja pretŕčať fotkami , i keď teda neviem pred kým keď nemá ani kamarátky, tak nech idú sami. Čudujem sa aj priateľovi že na toto pristúpi. Ale vlastne nie. Aj môj manžel nejaký čas ešte chodil ako svokra pískla.
Ja mám svokru ktorá je celý život všetkým zvyknutá rozkazovať ( šéfka obrovskej firmy), všetko musí mať pod dohľadom. Pri mne narazila kosa na kameň. Skúšala prvé roky spoločné dovolenky, ale mnou to ani nehlo. Potom s týmito aktivitami resp.skúšaním prestala. Keď raz poviem nie nejdem, znamená to nejdem .
Keď sa chce tvoja pretŕčať fotkami , i keď teda neviem pred kým keď nemá ani kamarátky, tak nech idú sami. Čudujem sa aj priateľovi že na toto pristúpi. Ale vlastne nie. Aj môj manžel nejaký čas ešte chodil ako svokra pískla.
@anonym_c25283 ja s tym nemam problem ze s nimi priatel ide...raz som aj ja bola tak s rodicmi lebo tiez nevedia ziaden jazyk a nedohovorili by sa proste...priatel bol vtedy odcestovany takze s nami nesiel ale to je uplne nieco ine...on ma s mojimi rodicmi dobry vztah, aj to sam povie ze jeho mama je zrela na psychiatriu a ze cely zivot bola takato rozkazovacna...zije mne to nevadi, nech len ide, je to jeho vec, ale ja si urcite takto zle robit nebudem...
@anonym_c25283 ja s tym nemam problem ze s nimi priatel ide...raz som aj ja bola tak s rodicmi lebo tiez nevedia ziaden jazyk a nedohovorili by sa proste...priatel bol vtedy odcestovany takze s nami nesiel ale to je uplne nieco ine...on ma s mojimi rodicmi dobry vztah, aj to sam povie ze jeho mama je zrela na psychiatriu a ze cely zivot bola takato rozkazovacna...zije mne to nevadi, nech len ide, je to jeho vec, ale ja si urcite takto zle robit nebudem...
@anonym_autor vieš,ale je iné keď ideš dobrovolne. A priateľ asi nejde si myslím s nadšením. Ide, lebo rodičia resp.mama. Ale ok, nech ide. A ty proste ostaneš doma.
@anonym_autor vieš,ale je iné keď ideš dobrovolne. A priateľ asi nejde si myslím s nadšením. Ide, lebo rodičia resp.mama. Ale ok, nech ide. A ty proste ostaneš doma.
@anonym_c25283 ano to je pravda...len on to vraj nerobi kvpli nej ale otcovi aby si na nom nevybijala svoj hnev ked ich tam nezoberie...je to chore jednej zene takto ustupovat cely zivot ale je to ich vec...ja by som takto fungovat nevedela ale pre mna je dolezite ze zatial vzdy ked mala proti mne nieco si ma priatel zastal alebo sa s nou dohadal kvoli tomu
@anonym_c25283 ano to je pravda...len on to vraj nerobi kvpli nej ale otcovi aby si na nom nevybijala svoj hnev ked ich tam nezoberie...je to chore jednej zene takto ustupovat cely zivot ale je to ich vec...ja by som takto fungovat nevedela ale pre mna je dolezite ze zatial vzdy ked mala proti mne nieco si ma priatel zastal alebo sa s nou dohadal kvoli tomu
@anonym_autor a to, že si ťa vždy zastal je veľmi podstatné. Môj muž tiež vždy stál za mnou. Tak im popraj peknú dovolenku 😄
V 21storoci potrebuje niekto fyzicky cloveka na dovolenku kvoli reci? Oni nemaju mobil/rozum? 😅
V 21storoci potrebuje niekto fyzicky cloveka na dovolenku kvoli reci? Oni nemaju mobil/rozum? 😅
@cyberk no cudajsasvete je to pravda...aj moji rodicia si taki...proste smartfony to absolutne nechcu pouzivat takze ano realne noekoho potrebuju
@cyberk no cudajsasvete je to pravda...aj moji rodicia si taki...proste smartfony to absolutne nechcu pouzivat takze ano realne noekoho potrebuju
@anonym_autor a to je aka vekova kategoria? 50?60? A preco nechcu pouzivat smartfony? Ked nie su jazykovo zdatni, preco nejdu cez cestovku s delegatom?
@anonym_autor a to je aka vekova kategoria? 50?60? A preco nechcu pouzivat smartfony? Ked nie su jazykovo zdatni, preco nejdu cez cestovku s delegatom?
@anonym_bb4e3a 67...no proste nechcu, ze maju k tomu odpor, ze na tom nevedia
@anonym_autor 67r nech idu cez CK
Co vlastne riesis? Uz si povedala ze nejdes, potrebujes dovolenku z prace na ine aktivity.
Neodpovedaj 100x na rovnaku spravu. Inak ona neprestane.
dovolenka vycerpana a mali by travit spolu cas ako rodina ..kedze cochvila bude tvoj manzel a bude sa venovat tebe a mozno dietatu -nech si este uziju spolocne chvile..
Predstavujem si mňa s mužom po 4 rokoch vzťahu, keď sme v tom čase ešte stále vyhľadávali všetok voľný čas, aby sme mohli byť spolu. A to sme bývali od seba kúsok. Mne by bolo jedno vtedy či ide svokra, svokor, teta, ujo. Akonáhle by som mohla byť s ním tak ideme spolu. Pre nás bolo vtedy toto podstatné. Svokrovci vo svojej izbe, večer určite koľkokrát budú na izbe a vy si môžete spraviť svoj program.
@anonym_autor
Oni nechcu, tak aj ty nechces nechapem co tu splietas
@anonym_autor to sú také výhovorky... Moja mama (69 rokov) nemá problém ísť, už kadečo pochodila, s kamarátkou, susedou...Keď sa chce, všetko sa dá.
Sa len čudujem priateľovi, že s tým súhlasil.
Neries ju, ries seba 🙂 V dobrom to myslim. Pracuj na tom, ako asertivne prijat to, ze takto bude na teba tlacit cely zivot so vsetkym. Budete mat deti, ona vam ako babka bude chciet zasahovat do vychovy atd atd atd... A ty to musis bez nervov ustat. Cize ked povies nie, tak hladaj, ako zostat pokojna, aj keby 300 krat ona nieco ine pozadovala. Uz teraz ta to hneva, aj jej syna to hneva, iba do urcitej miery aj on bude schopny odporovat svojej mame - a okrem toho vidis ze jeho odpor je slaby - on sa jej zelaniam podda. Je jasne, ze aj preto, ze ich ako rodicov ma rad, a ze sa mozno o nich chce postarat, ale vid tento velky balik vztahovych problemov pred sebou. Tvoj partner im nevie nastavit hranice. Cize jedine co sa musis naucit, ako hovorit nie tak, aby si dokazala byt kludna, aj keby traktory padali. Citaj si vela o asertivite a osvoj si tie pravidla, zi ich.
@anonym_autor Skúsila si to diplomaticky a ešte je tu slušná verzia:Na dovolenku nepôjdem, lebo celý rok pracujeme, máme na seba málo času a dovolenka je pre nás príležitosť vynahradiť si to.Ked sa nám bude chcieť, budeme chodiť po výletoch,ked sa nám bude chcieť,budeme si vychutnávať nočný život a keď sa nám bude chcieť, tak počas celého pobytu sa budeme zdržiavať na izbe, ešte aj jedlo si dáme doniesť
@anonym_autor ako som napisala, nech idu cez cestovku, aj k tomu maju odpor?
@anonym_autor no a teraz ide o to vydrzat a nepopustit. Lebo ked teraz povolis tak nabuduce bude tlacit este viac, kedze si bude pamatat ze to zabralo. Povedz jej zakazdym: Nie, nejdem, pokladam to za uzavretu vec. A viac nehovor, nevyhovaraj sa, nenechaj sa zatiahnut do nejakych rozhovorov o tom alebo hadok ci citovycjh vydieraciek. Bude sa snazit cez priatela, nedaj sa. Bude to aj do buducna signal ze nepovolis.
@anonym_autor ako som napisala, nech idu cez cestovku, aj k tomu maju odpor?
@anonym_bb4e3a samozrejme...lebo tvrdi ze tak je to drahsie...a ma to v hlave ze to tak je a hotovo, musi byt tak ako ona povie...proste tu ide o to, ja sa teda snazim s nou interagovat co najmenej, ale co som vypozorovala aj od sirsej rodiny tak radsej je vsetko ako chce ona lebo keby s nou niekto ide do hadky tak ho to stoji tolko sil ako fyzicka praca a ked nie je po jej tak este zacne aj plakat
@anonym_autor no a teraz ide o to vydrzat a nepopustit. Lebo ked teraz povolis tak nabuduce bude tlacit este viac, kedze si bude pamatat ze to zabralo. Povedz jej zakazdym: Nie, nejdem, pokladam to za uzavretu vec. A viac nehovor, nevyhovaraj sa, nenechaj sa zatiahnut do nejakych rozhovorov o tom alebo hadok ci citovycjh vydieraciek. Bude sa snazit cez priatela, nedaj sa. Bude to aj do buducna signal ze nepovolis.
@citronove_koliesko no ja urcite nepopustim, nebudem si isto minat dovolenku a peniaze na nieco kde sa necitim dobre...len ona sa vkuse pyta a preco nejdem a preco...uz ma to unavuje
@anonym_autor to je snáď vtip brať v dnešnej dobe niekoho tlmočiť na dovolenku, to im nestačí CK
@anonym_bb4e3a samozrejme...lebo tvrdi ze tak je to drahsie...a ma to v hlave ze to tak je a hotovo, musi byt tak ako ona povie...proste tu ide o to, ja sa teda snazim s nou interagovat co najmenej, ale co som vypozorovala aj od sirsej rodiny tak radsej je vsetko ako chce ona lebo keby s nou niekto ide do hadky tak ho to stoji tolko sil ako fyzicka praca a ked nie je po jej tak este zacne aj plakat
@anonym_autor no este keby vam ju zaplatili, este by som o tom pouvazovala, ale mas ist na dovolenku, na ktoru nechces ist, este si ju mas aj zaplatit?
Napis jej, ze jej naposledy pises, ze nejdes z dovodu, ze nemas zaujem o tuto destinaciu, a financne prostriedky plus dni dovolenky z prace mas uz na tento rok vycerpane. Ak ti bude pisat opakovane, uz to ignoruj, tvoje vysvetlenie je dostatocne.
@anonym_autor to je snáď vtip brať v dnešnej dobe niekoho tlmočiť na dovolenku, to im nestačí CK
@anonym_091d75 To je inak taka trosku naivna predstava, ze ak nevies ani ceknut, staci CK. Delegat nechodi klientom za ritou a netlmoci na recepcii, v meste, v bare. Ak clovek nema ani zaklad jazyka, ani odvahu, ma to zlozite.
@anonym_autor no este keby vam ju zaplatili, este by som o tom pouvazovala, ale mas ist na dovolenku, na ktoru nechces ist, este si ju mas aj zaplatit?
Napis jej, ze jej naposledy pises, ze nejdes z dovodu, ze nemas zaujem o tuto destinaciu, a financne prostriedky plus dni dovolenky z prace mas uz na tento rok vycerpane. Ak ti bude pisat opakovane, uz to ignoruj, tvoje vysvetlenie je dostatocne.
@anonym_bb4e3a doplním - potom zablokujem !
@anonym_autor "ja si rozkazovat nenecham"
veď to máš vyriešené,nedvíhaj jej mobil,aký teda problém?
@anonym_091d75 To je inak taka trosku naivna predstava, ze ak nevies ani ceknut, staci CK. Delegat nechodi klientom za ritou a netlmoci na recepcii, v meste, v bare. Ak clovek nema ani zaklad jazyka, ani odvahu, ma to zlozite.
@mandzula my sme 60r, a bez problémov sme boli solo bez cestovky na Cypre, 12 dní. Anglický nemecký nevieme ani ťuk, grécky 3x ani ťuk a všade sme vyriešili všetko .
Prvé jedlo v reštaurácii na ulici ( neboli sme v hoteli ubytovaní) a ja nou engliš, nou grékiš aj em Slovakia. A dostali sme super jedlo. 😃
Dokonca nemám v mobile translator, iba mini slovník grecko- slovenský a ani som ho nevytiahla. Ešte aj na pláži s černochom sme sa dohovorili 😛. Naša teta s ktorou sme sa tam stretli, sa skoro pocikala aká som huba 😇😁.
V arménskej reštike som z päty vytiahla kúsok ruštiny a všetko ok. V lekárni 2x bez problémov
@anonym_autor "ja si rozkazovat nenecham"
veď to máš vyriešené,nedvíhaj jej mobil,aký teda problém?
Nech idú s cestovkou, bude s nimi plno slovákov a Čechov, zvládnu to aj s delegátom. Veď z izby k vode trafia.
Zoberú si slovník.
Alebo nech idú do Tatier ...
Aj chlapa by som pozastavila, nech nenechá zo sebou zametať , lebo mu sakra pokazia celý pobyt a ešte mesiace potom
Ps. Alebo sedia doma na riti

Už si jej povedala, že nechápe je jej problém a na žiadne komentáre by som nereagovala.