icon

Brat si privlastnil auto po otcovi a ja nemám nič

Včera o 12:23

caute baby musim to dat zo seba von lebo ma roztrhne. otec zomrel pred pol rokom a ostala po nom octavia v celkom dobrom stave. ja som ju nepotrebovala lebo mam svoje ale dohodli sme sa s bratom ze ju preda a peniaze si rozdelime na polovicu. lenze on s nou uz pol roka beha po dedine, tvari sa ze je jeho a ked som sa ho vcera opytala kedy ju da do bazaru tak na mna vyletel ze on do nej vrazil 200 eur za novu baterku a olej takze mi nic neda lebo sak on sa o otca staral posledny mesiac viac ako ja. ja som sice byvala dalej ale chodila som tam kazdy vikend a on tam sice zil ale len ho vyzieral. teraz sa so mnou nerozprava a mama mu drzi stranu ze sak on nema robotu tak nech mu to auto ostane. citim sa ako uplna krava ze som mu doverovala a teraz nemam ani peniaze ani auto a s bratom sme skoncili. co by ste robili riesili by ste to cez pravnika alebo to nechat tak kvoli mame?

Strana
z3
anonym_d94e86
Včera o 14:48
@anonym_5cf7c8

chcem sa opýtať tých, ktoré tvrdia, že nech auto nechá bratovi, že pre pár eur sa predsa s bratom nepoháda: to aj svoje malé deti tak vychovávate, že jednému niečo dáte a druhému nie a ešte aj očakávate, že to dieťa, ktoré nič nedostalo nemá právo sa cítiť ukrivdene? mám 3 deti idem do obchodu a kúpim všetkým rovnako, či vy kúpite len jednému a druhému nič? či ako?

@anonym_5cf7c8 Ty učíš dietka že je svet spravodlivý obláčik a nikdy im nebude ukrivdené hej? :D No to ti gratulujem že máš takéto vatové decká, realita ich zomelie :D Hlavne na slovensku, kde je korupcia, úplatky, bratríčkovanie atd atd

anonym_c0990c
Včera o 14:56

Treba vyplatiť v prvom rade mamu,ak uz teraz si narokujete na cele auto niekto 😅🫣

anonym_5cf7c8
Včera o 15:42
@anonym_d94e86

@anonym_5cf7c8 Ty učíš dietka že je svet spravodlivý obláčik a nikdy im nebude ukrivdené hej? :D No to ti gratulujem že máš takéto vatové decká, realita ich zomelie :D Hlavne na slovensku, kde je korupcia, úplatky, bratríčkovanie atd atd

@anonym_d94e86 takže ty jednému kúpiš značkové tenisky a druhému vyčaptané topánky zo sekača, len aby zistilo, že svet je nespravodlivý?
Učím ich spracovať nespravodlivosť napr. v škole, alebo pri hre, ale vedia, že ja ako matka som "spravodlivá" ku každému z nich rovnako.

anonym_d94e86
Včera o 15:45
@anonym_5cf7c8

@anonym_d94e86 takže ty jednému kúpiš značkové tenisky a druhému vyčaptané topánky zo sekača, len aby zistilo, že svet je nespravodlivý?
Učím ich spracovať nespravodlivosť napr. v škole, alebo pri hre, ale vedia, že ja ako matka som "spravodlivá" ku každému z nich rovnako.

@anonym_5cf7c8 Neučím ich to cez topánky ale ukazujem im denne nespravodlivosť, chamtivosť, bezočivosť, závisť atd atd aby si nemysleli, že ich čaká nejaký farebný svet v budúcnosti.

anonym_40e3e6
Včera o 15:50
@7miriam77

@anonym_16a34d
@procrastique baby, ja sa nehadám 😃a ani to netvrdím. Ja som si myslela, že manželka automaticky dedí po manželovi. Takže, ak som vydatá a mám deti, zomrie mi muž, tak moje deti automaticky dedia časť môjho bytu?? Nie je to blbosť? Len sa pytam

@7miriam77 Ak ti zomrie muž, tak zdedíš polovicu domu a druhá polovica sa rozdelí medzi teba a deti. Aspoň my sme to mali tak po otcovi.

anonym_3d1f13
Včera o 15:50
@anonym_d94e86

@anonym_5cf7c8 Neučím ich to cez topánky ale ukazujem im denne nespravodlivosť, chamtivosť, bezočivosť, závisť atd atd aby si nemysleli, že ich čaká nejaký farebný svet v budúcnosti.

@anonym_d94e86 mozes ich to ucit na vonkasjich prikladoch, ale hadam ty to nepraktizujes na nich, ci napr ked zomries, tak nech jedno dieta si vezme vsetko a druhe nic? to je ok?

anonym_d94e86
Včera o 16:05
@anonym_3d1f13

@anonym_d94e86 mozes ich to ucit na vonkasjich prikladoch, ale hadam ty to nepraktizujes na nich, ci napr ked zomries, tak nech jedno dieta si vezme vsetko a druhe nic? to je ok?

@anonym_3d1f13 Moje deti budú finančne zabezpečené, nebudú sa musieť doťahovať o 1000 eur :D

veselo_neveselo
Včera o 16:13

@anonym_autor ja by som to nechala tak. Ak to bolo auto vasich rodicov, tak ak je mama spokojna s tym, ze ho vlastne dala synovi, tak by som sa s tym uspokojila.
Ja ale neznasam delit "rodicovsky" majetok, pokial aspon jeden z nich zije, myslim, ze maju pravo s nim nakladat ako uznaju za vhodne po smrti jedneho z nich. Ano, chapem, ze zakon mozno vravi inak.
Ak je s tym mama v pohode, tak by som rozbroje nerobila.

Pockaj na dedicske, potom sa ozvi.

sasa1310
Včera o 16:51

@anonym_autor čo chceš riešiť cez právnika, veď auto nie je tvoje? Auto je stále otcove. Pri dedičskom konaní sa o auto podelíte traja. Ideálne je ho napísať rovno na dedičskom na mamu, aby si ho v prípade potreby vedela sama predať a prepísať na nového majiteľa a nie, aby ste chodili traja.

anonym_4d4dee
Včera o 16:56

Zvykaj si, aj po mamke dostanes NIČ... 👊

sasa1310
Včera o 16:58

@anonym_autor a okrem toho, nemôže dať auto do bazáru, nakoľko ešte neprebehlo dedičské konanie. Ty si tiež nejaká nedočkavá. Ledva si otca pochovala, nechodila si tam a už sa nervačíš, že nemáš peniaze z auta

anonym_c7d0c4
Včera o 17:26

@anonym_autor a ako si prišla na to že je polovica auta tvoja?

cacianka
Včera o 17:54
@procrastique

@7miriam77 1/2 zdedeného majetku ide na manželku a druhá polovica sa delí deťom

@procrastique nie tak, do dedičského konania ide spoločný majetok ku dňu úmrtia, a majetok zosnulého . 1/2 sa oddelí, patrí preživsej osobe, a druhá 1/2 sa delí medzi manželku a deti. Ak sú dve, tak tá polovica na 3/3. To je podľa zákona. Autorka môže u notára auto spomenúť, a on to zohľadní.
Prípadne môže dôjsť k inému rozdeleniu, ale to ako sa dedičia dohodnú..

marsmykkok
Včera o 17:58

@anonym_autor Ak je to staré auto tak má hodnotu možno 2000 eur. A čo a týka podielov, mama má nárok na 2/4 a vy s bratom po 1/4. Teda to je 500 eur. Je pre teba 500 eur tak zásadných aby si sa pohnevala s rodinou? Ak máš napríklad deti a on nie tak tvoja matka dá možno aj viac ročne na darčeky pre tvoje deti a má sa on teraz cítiť ukrivdený že on nedostane? Proste to sú fakt banality...

cacianka
Včera o 18:02
@7miriam77

@anonym_16a34d
@procrastique baby, ja sa nehadám 😃a ani to netvrdím. Ja som si myslela, že manželka automaticky dedí po manželovi. Takže, ak som vydatá a mám deti, zomrie mi muž, tak moje deti automaticky dedia časť môjho bytu?? Nie je to blbosť? Len sa pytam

@7miriam77 prečítaj si môj prispevok

cacianka
Včera o 18:04
@procrastique

@7miriam77 Predstav si koláč 100% , Ty vlastníš 50% z neho a tvoj muž 50%... muž zomrie tak sa tých 50% rozdelí tak, že ty dostaneš z podielu tvojho muža polovicu a tvoje deti polovicu.
Čiže ty budeš po smrti muža vlastniť 75% bytu a deti zvyšok.
(Ale je to nepresne, lebo s mužom vlastníte 1/1 nie 1/2 ale to je už nepodstatné na vysvetlenie dedičstva)

@procrastique manželka a deti dostanú zákonný podiel 1/3 na osobu.
1/2 majetku v BSM sa nerieši, patrí prezivsiemu

tiezjedna
Včera o 18:05

Užívať majetok, ktorý je predmetom dedičského konania, ktoré ešte neprebehlo, je minimálne...jak to povedať slušne...hlúposť🙄 Handlovať sa oň je absolútne právne bezvedomie. Asi tak.

simca06022011
Včera o 18:40
@marsmykkok

@anonym_autor Ak je to staré auto tak má hodnotu možno 2000 eur. A čo a týka podielov, mama má nárok na 2/4 a vy s bratom po 1/4. Teda to je 500 eur. Je pre teba 500 eur tak zásadných aby si sa pohnevala s rodinou? Ak máš napríklad deti a on nie tak tvoja matka dá možno aj viac ročne na darčeky pre tvoje deti a má sa on teraz cítiť ukrivdený že on nedostane? Proste to sú fakt banality...

@marsmykkok no ked uz a auto bolo v BSM, mama ma narok na 1/2+1/3 = tj 5/6 je maminych a deti maju po 1/3 z 1/2 auta :D takze to auto ani nie je ani jedneho...cize pri 2000 maju s bratom tak... 333EUR :D

majlo1234
Včera o 18:42
@anonym_d94e86

@anonym_3d1f13 Moje deti budú finančne zabezpečené, nebudú sa musieť doťahovať o 1000 eur :D

@anonym_d94e86 neodpovedas na otazku, lebo hovoris sprostosti😀

anonym_d94e86
Včera o 18:54
@majlo1234

@anonym_d94e86 neodpovedas na otazku, lebo hovoris sprostosti😀

@majlo1234 Neviem aka bola otázka, že či dávam deťom jednému drahé veci a jednému lacné? Nie nedávam, nedávam im nič čo nemusia mať a keď skapem nech sa šklbú navzájom, je mi to fuk, však budem zhnitá v zemi.

Strana
z3