Bratova priateľka
Riesime aktualne taku situaciu v rodine a mozno mi niekto bude vediet poradit ako z toho von.
Mam brata 35rocneho, ktory si pred 2 rokmi nasiel priatelku. Rozvedenu, bezdetnu o 15 rokov starsiu, sirotu z detskeho domova. Vsetko v pohode, je to jeho zivot, jeho volba. Zoznamil nas prakticky hned a jeho priatelka sa velmi rychlo infiltrovala do nasej rodiny. Takmer od zaciatku zacala spominat, ze sa postaraju o nasich rodicov oni, ze ich doopatruju a tak. Nic take pritom nie je potrebne, nasi maju 65 rokov, su vitalni.
Nasi to ignorovali, brali to len tak, lebo ved realne pomoc teraz nepotrebuju. Minule leto ale zacala potencialna svagrina spominat ze tento rok sa prestahuju k nasim aby sa o nich starali. Moja mama razne povedala, ze oni pomoc nepotrebuju, ze nech to ani neriesia. Chvilu bol pokoj ale potom znova - oni sa prestahuju nech nasim pomozu s domom. Melie si proste svoju pesnicku. Brat je ticho, on je flegmaticky typ, chce mat pokoj, neriesit co nemusi.
Cez Vianoce to vygradovalo, tak som volala bratovi ked bola jeho priatelka v praci a povedal, ze ona sa chce stahovat, aby sa netlacili v byte, ze on sa stahovat nechce ale ona na tom trva. Vypadlo z neho ze jeho priatelka ma cca 40tisicovy dlh, ktory splaca, ze svadbu s nou nechce, ale ani sa s nou nerozide, lebo ze za nu citi zodpovednost. Ze ona nikoho nema, nema kam ist, predtym byvala v podnajme. Brat teraz byva v inom meste ako nasi, cca 150km. Jeho priatelka uz dala vypoved ku koncu marca, lebo ze sa stahuju k nasim.
Nasi su z toho na nervy. Chcu mat svoj klud, urcite nechcu aby u nich byval ich syn s priatelkou. Povedali im to 100x ale ona si melie svoje, ze pridu lebo ona uz dala vypoved. Brat nic neriesi.
Co mame robit? Mozu sa realne nasackovat k rodicom ked ich tam nechcu?? Buduci mesiac si tam chcu doviezt uz nejake veci. Co maju nasi urobit ked pridu? Nepustit ich dnu? Ani vlastneho syna?
Clovek ked toto nezaziva na vlastnej kozi, tak by neveril, ze sa toto moze diat.
Dakujem za kazdu radu
autorka zvlastne, že to trpi . si hovorila, ze je pekny, mudry, šikovny - okolo toho by sa malo tocit kopec dievčat A on ma zrovna slabost na tu staršiu. či brat hovori celu pravdu ..
Dajme tomu možu mat len sex i ked spolu nie su partneri a tym si ho priputala...žeby bol taky dobrak a lutoval ju? chlapi vačšinou nemaju radi ženy, čo sa im vnucuju. jedine, žeby bolo všetko inak..nechce ju, ale z nejakeho dôvodu si ju drži v zalohe..
ona ho ma v hrsti akoby
lebo nechat sa rok vydierat
keby ju mal plne zuby, myslim, žeby razantnejšie zakročil
Ona ma asi nejaku diagnozu, alebo je zivotom taka oslahana, ze uz nema chrbtovu kost a vyuziva co sa da.
Ziadna z nas nechape tvojho brata, keby chcel, tak to davno vyriesi. Preco jej nezaplati nejaky byt na mesiac na druhej strane mesta? Vyslo by ho to lacnejsie, vymenil by zamky na svojom byte a tamta pani nech sa stara. A ma pokoj, inak sa jej nezbavi.
@autorka On jej podpisal aj trvaly pobyt v jeho byte? Kedysi, ked sa ku nemu nastahovala?
Inak drzim palce, toto je ako zapletka zo psycho filmu.
Esteze sa brat kolko-tolko spamatal, neuveritelne, co sa moze stat... Tu jedine proste vyhodit, tu inak odtial nedostanete, este ju aj v byte nechal a k rodicom isiel. Ktovie, co tam ta stvara a ake individua si tam moze dotiahnut. Vyhodte ju co najskor, za asistencie policie, to jej nechal nie dobre pole posobnosti. Chapem, ze chcel odstup, aj preco to urobil, z jednej strany dobre urobil, no na druhej ju nechal samu bacovat v jeho byte, to moze mat este zle nasledky. Nech sa spamata, musi byt nekompromisny, ide o jeho dobro, zivot, majetok.
možno by nebolo odveci predat byt a prestahovat sa na iny koniec mesta, tak aby ona nevedela adresu
Nech jej brat stanoví termín dokedy má byt opustiť, ak to neurobí, vysťahovať ju za asistencie polície.
@karolinakr to by sa musel podľa mňa presťahovať úplne niekam inam, ak by ostal v meste, tak podľa mňa by si ho aj tak našla. Ak ju brat nedokáže vysťahovať, tak by to mala autorka vziať podľa mňa do vlastných rúk
@viellik tiež si myslim, len on asi kvôli práci nebude chcieť
Pani sa pravdepodobne odstahuje ked najde dalsieho nestastnika 🙄 Jej zivotna priorita je zit z cudzieho a to sa asi nezmeni. Drzim palce, nech sa jej coskoro zbavite. To je ciste nestastie.
@kittykat22 však prave...ĺutujem ďalšiu obeť, na ktorú sa pricucne
Zasiahni do chodu dejín a vyber si švagrinu...
Nepoznas symposku okolo 30.,ktorej už tikaju biohodiny a nenachádza vhodného partnera... Tak takej sa zdover, co si našiel bracho.... Vychcanu 50.tnicku s exekútormi za prdelou...
.Ona pochopí, ze ma šancu klofnut 35.r podpapuciaka a pôjde na vec. V tomto veku už žiadne iskry nelietaju, ale svadby z rozumu zafungujú... Môžeš ešte získať kamarátku vo svagrinej, bratrancov pre tvoje deti, nevestu (nie 50zrudu) pre rodičov. Len dobre vybrať, tvoj brat toho nieje schopný. 🍀 Hentá vás zničí, ked nič nepodniknes. 🔥
@ahhola ty by si mohla robit poradcu...celkom dobre si to vyriešila

Moj vlastná skúsenosť,u mna to prebiehalo takto: zobrala som na policiu list vlastnictva ,ze byt je iba môj a ex manzel naň nemá žiadny nárok. S políciou som isla do bytu. Exmanzelovi povedali, ze ma dve hodiny na vysťahovanie, o dve hodiny som mala ist skontrolovat, ci je tam alebo sa odstahoval a keby bol este tam ,mala som ich znova zavolat. Nastastie zmizol. Rok a pol po rozvode, žil v mojom byte a nevedela som s nim pohnut, dokonca som mu nasla aj podnajom ,ale všetko ignoroval. S touto ženskou musite jednať bez lutovania , a ist na istotu. Neustupovat jej a cakat,kym si nieco najde. A uz vobec sa nemal brat stahovat k rodicom a nechavat ju v byte. To bola najväčšia blbosť
@viellik toto brat realne zvazuje, ze preda byt a odstahuje sa inam, pobliz nasich. V podstate to mal vyhladovo v plane urobit. On je programator, robi vylucne z domu, tak 1-2 do mesiaca cestuje do BA do officu.
Dievcata, je to citlive…nechcela som o tom pisat, ale ked mal brat 19, jeho byvala priatelka spachala samovrazdu. Nie kvoli nemu, mala ine problemy. Dlho sa z toho brat dostaval. Nehovorime uz o tom, ale viem, ze je na tieto veci citlivy. Ona o tom nevie, brat o tom nerozprava nikomu, ale tym ze sa vyhrazala ze si nieco urobi, tak trafila bratovi na citlive miesto 😞
Brat ju nechce, nemaju spolu vztah urcite, len ju nevyhodi len tak pred dvere a ona strasne manipuluje. To som fakt este nezazila co je ona za cloveka, fakt ked sa raz na niekoho nalepi, neda sa jej zbavit a vyuziva na to vsetky mozne sposoby.
Brat dufam byt preda, docasne bude u nasich a pridem mu ja pomoct so stahovanim. Takto sa jej snad zbavime navzdy a nebude mat ani sancu brata vyhladavat.
Dievcata, ste zlate, ze vas zaujima nase trapenie, ze radite. Brat mal pred touto pani dlhsi vztah ale rozisli sa. Predtym mal vsetky partnerky normalne, zlate..netusim ako ho tato osoba spracovala. Asi to len potvrdzuje ze su ludia, ktori vedia cloveka opantat a manipulovat nim. A je jedno ze je inteligentny, zorientovany..
@autorka myslim ze každá jedna ti/vam tu držíme palce. Ja by som ale ten byt nepredávala, prečo aj? Ceny nehnutelnosti su astronomicke, prečo sa kvôli nejakej posahanej chudera ma len tak zbaviť bytu?
@vladinka ti tu presne napisala ako postupovať. Zobrat LV, smer polícia a ti ju odtial dostanú za Vas. Byt sa zamkne, brat nech je na cas u vašich a mila pani vyuzivacka si bude nútená veľmi rýchlo nájsť "ine byvanie". Takto nútená nie je, vyhovuje jej to. Predpokladam ,e aj tam býva aj zadarmo, no kam by prosim ta chodila????
@autorka No chudak, to ta mrcha dobre vychytala presne takeho akeho potrebovala /,,poznaceny,, z minulosti - preto to vnima a riesi inak/ . Len ta osoba ho stiahne , ze bude mat psychicke problemy, on zjavne je citliva empaticka dusa, s takymi sa fajn manipuluje, ak narazia na manipulatora. Lenze toto je v stadiu, keduz ide o zasahy do jeho zivota, jeho osobnej slobody ( z vlastnejo bytu je vystvany), ide o jeho majetok. To uz nie je , ze ona sa sama vystahuje. Este aby tam aj partakov nedovliekla, ked je tam sama, zaradenie moze rozpredat, majetok mu nicit...on nevie vyhodit ju, co bude robit, ak bude v takejto situacii? Treba mu otvorit oci, presvedcit ho k akcii, ochrane v prvom rade seba sameho, Ty, rodicia, s vasou podporou a s policiou ju vystahujte. Pre jeho dobro.On ju nezachrani, nezachranuje. Je to pijavica, ved ta by sla cez mrtvoly. Riesenie byt predat a kupit iny je najlepsie a asi jedine riesenie, dobry plan. V tomto aj ked sa jej zbavi, bude doliezat, robit problemy, brat je makky, z obavy o jej zivot moze zase podlahnut slubom a natlaku. Ta uz vie, ako na neho, uz zistila.
Velmi, velmi, velmi vam drzim palce. Rieste to a vyrieste to.
Či by nepomohlo keby prišiel na obhliadku bytu niekto že ho ide dať do prenájmu. Zaplatiť niekoho nepríjemného s tým že sa tam ide nasťahovať.
Alebo možno aj reálne ho dať niekomu známemu do prenájmu žeby tam naozaj býval a žeby sa musela vysťahovať
@1andrea111 nejaký dobrý známy, počerný spoluobčan, by mohol zahrať záujemcu o podnájom či kúpu bytu, .
Veď už bol plán zbaliť jej haraburdy a odviezť do jej práce, tak taký šikovný záujemca sa jej brutálne milo s vycerenymi zubami môže spýtať ta co panyčko, de vám zeberem pakšametle , zajtrá dondu bratá, pomóžu , večír tu spíme pet ludý, madrace doneseme.
Hádam sa nájde šikovný heeerec a také dyvallo zahrá jak báseň
To mi je fakt ľúto,ze sa práve na slušného a dobrého človeka zavesila táto pijavica...ved ona už vie prečo..ja by som to asi riešila s tou políciou,ako som pisala hore...aby ešte zámok nevymenila a nestahovala si tam nejakých kumpánov,ako uz niekto pisal...
osobne sa aj tak cudujem, ze ste nezasiahli uz skor. ak by bola chcela nasla by si svoje byvanie, toto je cisto len o vyuzivani tvojho brata a to by som teda nedovolila. nechala by som ju normalne vyviezt policiou a este by som jej vybavila zakaz sa k tomu bytu co i len priblizit
Ešte ma napadlo, vystihnúť, keď nie je doma, pobaliť jej veci dať pred dvere a vymeniť zámok.
Ja si myslim ze autorkin brat vie co ma robit, len to neurobi takto drasticky. Nato musi dozriet, a mozno raz mu prasknu nervy. Ta zena je neskutocná pijavica.
hm, musela by som ju vidiet naživo a hodit 1 rozhovor .väčsinou mam dobry odhad na ludi a.vidim veci, ktore iní nevidia ..záhada mi je cela táto situacia..dôležite je, či sa má brat bát alebo nie..lebo takyto ĺudia su nepredvídatelní..a ked im prepne, môžu aj na živote ohrozovať.no hovorím, to by som ju musela poznať..nakoĺko je " nebezpečná"..aby to nedopadlo, že bude mat s ňou súcit a nakoniec, ked ju vysťahuje ona si ho niekde vyčiha a ...
moc vela krimi pozerám a celé sa mi to nepáči
Napadlo vas, ze aj ona moze tuto diskusiu citat?
@xckaret jedine, co by ju trápilo, ze nevsadila na správneho kona🐴..
3roky sa s ním pasuje a výnos neadekvátny vynaloženej námahe.
Ale aby som jej vyjadrila štipku empatie, možno ozaj bazi aj po rodine, okrem majetkového prospechu. Len mi nejde do hlavy u týchto domova kov, nikto predsa nespadol do DD z vesmíru, ale vzišiel z nejakej rodiny a neexistuje jedinec, ktorý by žiadnu nemal.... Baba, nech je ročník 1970 by sa ešte nedopatrala po súrodencoch, sestranicuach, tetach? a možno by tam našla zmysel života a nie uberať roky mladým chlapom a uzierať nervy nezlomnym potencialnym svokrovcom.
@ahhola ja by som pochopila, ze prahne po rodine, ktoru nemala, ze aj mozno nevie ako vztahy v rodine funguju, preto by som pochopila jej chovanie k inym, ktore bolo obcas fakt na hrane. Ide ale o to, ze ta pani nam od zaciatku klamala takmer vo vsetkom, dokonca aj v tom kolko ma rokov a dokonca aj o datume kedy ma narodeniny. Klamala nam zamerne aj ked sa jej nikto nevypytoval, vytvorila si v hlave svoju klamnu realitu a tu nam ochotne predkladala. Ona je podla mna patologicky klamar, ktory uz zaklame aj v uplnej blbosti, asi uz zo zvyku. Dokonca som zistila ze mala syna, ktory jej zomrel neviem z akych dovodov. Pritom nam aj bratovi tvrdila ze nemoze mat deti a ako tym je cely zivot poznacena, lebo deti miluje. Aj mi jej v tomto je luto, asi to muselo byt pre nu tazke. Tvrdila ze dlhy ma po byvalom manzelovi, ale pravda to nie je - ma x svojich exekucii, az sa mi oci pretocili ked som to videla. Proste od zaciatku klamala v zasadnych veciach a ja si neviem predstavit ako by sme s nou mohli fungovat v ramci rodiny a niekedy jej verit.
Pokial ide o rodinu - vraj mala babicku niekde v CR, boli v kontakte, dokonca vraj jej babicka darovala svoj dom a nakoniec ked ju brat konfrontoval, tak vysvitlo ze si to proste cele vymyslela. Ona uz mozno ani sama nevie co je realita a co klamstvo. Mna to az desi ako dokaze s lahkostou klamat a vymyslat si pribehy.
Ked nam ju brat predstavil, jedine co mi na nej nesedelo, ze bola hned taka hrrrr, nasich hned mama, otec oslovovala, mne ze budeme ako sestry, hned ma objimala. No na mna az prilis akcna proste. Ale inak pekna udziavana zena na urovni. Nepovedala by som o nej vtedy ze je tohoto schopna. A co ma na nej najviac desilo, ze ona mala svoj plan a isla si za tym uplne bez ohladu na inych. Ona chcela ist byvat k nasim a ine ju netrapilo. Podla mna jej zamerom bolo sa zabezpecit a mat aj do istej miery pohodlny zivot. Je uz starsia, pomaly pred dochodkom, ma dlhy..proste sa potrebovala zabezpecit aby neskoncila na ulici.
Brat robi chybu, ze ju nechava u seba. Roky utekaju a čim bude staršia tym horšie sa jej bude hladat nejaky mlady chalan na dožitie.Aby to nedopadlo, ze nakoniec sa kvôli nej neoženi, lebo nebudu mat kde byvat.Ja som poznala Rolanda - Desperada z reality show Vyvoleni - tiez patologicky klamar z toho, čo som videla v telke a tiež vyrastal v decaku Chodil ku mne na kavu, veĺmi zlaty chalan, ale ked som videla ake veci si v telke navymyšlal, že Muhammad Khadafi je jeho stryko a chodi k nemu na kávu,mala som dosť.V každom pripade obdivujem brata, ze sa tak necha vydierat..len sa bojim, aby to zle nedopadlo..podla mna čim viac natahuje čas, tym horšie. Ked už bude mat 60 sa jej nezbavi a bude inventar jeho bytu...Mam aj zimomriavky, ked tak o nej píšeš

Brat má nejaký spasitelsky komplex?