Bratova priateľka
Riesime aktualne taku situaciu v rodine a mozno mi niekto bude vediet poradit ako z toho von.
Mam brata 35rocneho, ktory si pred 2 rokmi nasiel priatelku. Rozvedenu, bezdetnu o 15 rokov starsiu, sirotu z detskeho domova. Vsetko v pohode, je to jeho zivot, jeho volba. Zoznamil nas prakticky hned a jeho priatelka sa velmi rychlo infiltrovala do nasej rodiny. Takmer od zaciatku zacala spominat, ze sa postaraju o nasich rodicov oni, ze ich doopatruju a tak. Nic take pritom nie je potrebne, nasi maju 65 rokov, su vitalni.
Nasi to ignorovali, brali to len tak, lebo ved realne pomoc teraz nepotrebuju. Minule leto ale zacala potencialna svagrina spominat ze tento rok sa prestahuju k nasim aby sa o nich starali. Moja mama razne povedala, ze oni pomoc nepotrebuju, ze nech to ani neriesia. Chvilu bol pokoj ale potom znova - oni sa prestahuju nech nasim pomozu s domom. Melie si proste svoju pesnicku. Brat je ticho, on je flegmaticky typ, chce mat pokoj, neriesit co nemusi.
Cez Vianoce to vygradovalo, tak som volala bratovi ked bola jeho priatelka v praci a povedal, ze ona sa chce stahovat, aby sa netlacili v byte, ze on sa stahovat nechce ale ona na tom trva. Vypadlo z neho ze jeho priatelka ma cca 40tisicovy dlh, ktory splaca, ze svadbu s nou nechce, ale ani sa s nou nerozide, lebo ze za nu citi zodpovednost. Ze ona nikoho nema, nema kam ist, predtym byvala v podnajme. Brat teraz byva v inom meste ako nasi, cca 150km. Jeho priatelka uz dala vypoved ku koncu marca, lebo ze sa stahuju k nasim.
Nasi su z toho na nervy. Chcu mat svoj klud, urcite nechcu aby u nich byval ich syn s priatelkou. Povedali im to 100x ale ona si melie svoje, ze pridu lebo ona uz dala vypoved. Brat nic neriesi.
Co mame robit? Mozu sa realne nasackovat k rodicom ked ich tam nechcu?? Buduci mesiac si tam chcu doviezt uz nejake veci. Co maju nasi urobit ked pridu? Nepustit ich dnu? Ani vlastneho syna?
Clovek ked toto nezaziva na vlastnej kozi, tak by neveril, ze sa toto moze diat.
Dakujem za kazdu radu
Chudák chlapec, niekto by mu mal otvoriť oči, aj jeho rodičom, svedomie by mi nedalo mlčať a neinformovať ich.
Ako s tým naložia, ich vec.
Tá mu musela narozprávať, že má veľké majetky a ďalšie zdedí. Inak neviem, prečo by sa mladý muž vôbec na starú babu ulakomil.
Na jednej strane konečne sa vám uľaví ale na druhej strane mi je toho mladého a jeho rodiny ľúto 😟 asi by som si dala námahu ho nájsť a dala mu alebo jeho rodine vedieť aké ťahy mala u vás. Nech už robia ako uznajú za vhodné ale mne by svedomie nedalo aby takáto voš zničila život mladému chlapovi. Narobí mu dlhy, mladosť v ťahu.
Autorka, inak je to vobec pravda ze bola v DD? Alebo len dalsie rozpravocka na vyvolanie lutosti?
vsetkych 14 stran precitanych jednym dychom.... ty vole, des a hroza.
autorka, brat stale bez priatelky? ci si rozhodila siete ako si tu dostala radu a hladas mu zensku? 🤣
@ruzovakrava mne je toho chalana tiez luto, aj jeho rodiny, lebo tusim, co ich asi caka. Kazdopadne ja s tym nic robit neviem, byvam uplne niekde inde, toho chalana som ani nevidela. A moj brat sice toho chalana videl, ale nepozna ho, nic o nom nevie, nema ho ako kontaktovat. A ani by to asi neurobil, je rad ze ma od nej svaty pokoj.
Pokial ide o DD, nemam to ako overit, ale asi to bude pravda. S bratom aj boli nedaleko toho DD, ukazovala mu kde tam co je, kde chodili. Povymyslala si ale uz take veci, ze by ma neprekvapilo, keby aj toto bola iba ucelova loz z jej strany.
Brat nikoho nema, ale hladat mu nikoho nebudem, nikdy to nepotreboval 😉 Viem, ze sa moze zdat, ze to je nejaky tutmak ale nie je, je velmi sikovny, sympos, vysportovany. No clovek by neveril ako ho henta kaca namotala 🤦🏻♀️ Snad sa z toho vztahu bracho rychlo otrasie a pojde dalej.
Autorka velmi sa tesim ze toto je uz za tebou!!! Juch! Drzte sa a brat nech uz si nejaku normalnu najde 💗A dakujem ze si napisala...
chudak ten 26 rocny tutko 🤷♀️ bude to mat fest tazke

Hmm jeho rodičia, môžu to byť jej rovesníci, to bude radosti, keď ich začne volať, otec , mama...🙈