icon

Bratova priateľka na mňa žiarli

25. dec 2025

Ahote.
Potrebujem sa asi vyrozprávať z posledných mesiacov a zistiť aj iný uhol pohľadu na moju situáciu 🙂
Mám 1 brata. Ja som už vydatá, mám 2 deti. On je slobodný, ale ma dlhoročnú priateľku. Kým som bola slobodná aj ja, tak sme spolu trávili veľa Času s bratom, veľa veci sme si hovorili. X krat švagriná povedala, že nám závidí, aký mame spolu vzťah. Ako som sa vydala, mala jedno dieta, tak odvtedy začali z jej strany vydieračky a hádky preto, keď prišiel k nám sám. Oni sú zároveň aj krstní obom deťom.
Vždy mu to vyčítala, nech čaká na ňu, prečo chodí bez nej a podobne. Brat robí teraz v zahraničí a príde domov 1 týždeň v mesiaci. Z toho švagriná cely týždeň robí od 9 do 17tej a cez víkend sa nie vždy vychytame. Niekedy sa nevidíme aj 2-3 mesiace a mne je za ním smutno. Ja chápem, že už ten vzťah nikdy nebude ako keď sme boli deti a mladí, rešpektujem aj jeho priateľku a aj jeho rozhodnutie mat doma pokoj. Ale je mi z toho smutno. Keď sa nám narodilo druhé dieta, dostal zákaz ísť bez nej aj do nemocnice, že nech ju čaká. Nakoniec ju videl až po 3 týždňoch a cely čas mi vravel, že mu je ľúto, ze neprišiel. Že či ho chápem.. no úprimne nechápem. A aj mne to bolo ľúto. Teraz sme boli dohodnutí medzi sviatkami, lenže oni mali ísť na návštevu, kde majú doma viacerí chrípku, tak som ich poprosila, že nech prídu deň pred nimi, aby nenakazili malú. Už mala blbe reči, že prečo mením plány, že ona bola nastavena inak. Brat hneď pochopil, čo je vo veci..
Čo si o tom celom myslite ? Nechcem o brata prísť, ale nechcem ani robiť rozruch v rodine a mútiť vody.
Ďakujem.

autor
26. dec 2025
@anonym_17ec06

Ježiš baby, vy si fakt myslíte, že on má príkaz byť doma kým je ona v práci? A ako by to asi odkontrolovala? Najmä ak ani nebývajú spolu. Keby brať chcel, tak k sestre pôjde. Ale asi není z jej deti tak happy ako si ona myslí.

@anonym_17ec06 sleduje ho cez mobil, cez tu aplikáciu.

anonym_17ec06
26. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor 🙈 tak po tomto ti už neverím ani slovo

anonym_73f3fb
26. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a brat je nesvojprávny, keď si toto nechá?

anonym_cd4a71
26. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor buď si naivka, klameš, alebo máš psychické problémy.

autor
26. dec 2025
@anonym_17ec06

@anonym_autor 🙈 tak po tomto ti už neverím ani slovo

@anonym_17ec06 a prečo? Však aj ja tam mám ľudí, s ktorými zdieľam svoju polohu.

reanda
26. dec 2025
@anonym_2251e2

@anonym_autor Ahoj autorka, ja ta chapem a nepride mi normalne, ze ked on ma volno a ona aj tak nie je doma, tak ze by nemohol ist k vam bez nej. Pride mi to uderene. Popravde tiez mam brata, ktoremu zakazala priatelka chodievat dokonca k nasej mame, kym ona bola v praci, alebo mala svoj program. Ale moj brat aj tak isiel. Lenze ked mu na to potom dosla, tak mal doma take cirkusy🤦‍♀️ ze aj ked si to nenechal liezlo mu to na nervy. Lenze skoncit s nou nechcel a dokonca neskor jeho priatelka otehotnela a to si uz priviazala totalne...nakydala na celu jeho rodinu kadejaku vymyslenu spinu, co nebola absolutne pravda a ked som jej raz vsetko chrstla do tvare, tak ani argumentovat nevedela a zacala koktat ta hrdinka, co si povymyslala. Lenze brat s nou aj tak ostal, lebo dieta a tak brat uplne prestrihol väzby s nami ako s rodinou. Pritom sme ju od zaciatku prijali do rodiny, nikdy sme sa do jeho vyberu nestarali🤷‍♀️
Potom ti napisem este opacny pripad, kde ja som bola priatelkou chlapa, ktory mal tiez sestru. Ta jeho sestra napriek tomu, ze mala svojho muza a dieta mala voci mojmu ex doslova opiciu lasku (k vlastnemu bratovi). Bola zvyknuta,ze boli spolu kedy si ona povedala atd. Ked si nasiel mna, zo zaciatku ok, ale ked pochopila,ze vztah zacina byt vazny, zacala robit cirkusy, ze mu beriem brata-nic prijemne, lebo toto sa nestitila aj s vulgarnostami na mna vykrikovat v nasej spolocnej partii, zavidela,ze si vychadzam s ich rodicmi, tak ich zacala huckat proti mne. Pritom som jej nic zle nepovedala, ex som nikdy nezakazala aby nesiel k rodine, on jej to aj sam povedal, len ze chce byt aj so mnou a nie kazdy pomaly druhy den byt u nej, uz ked si nasiel priatelku (mna). Nenavidela ma cely cas, ani som nevedela preco, preco nedokaze pochopit, ze jej brat je dospely chlap a ze tiez ma rovnako pravo na svoj zivot tak ako ona. Rovnaku opiciu lasku mala k vlastnemu synovi, nielen k svojmu bratovi a synovej priatelke tiez robila zo zivota peklo, sama sa mi zverila (synova priatelka), ked videla co prezivam ja. Nakoniec sa jej podarilo zmanipulovat aj rodicov a zo dna na den som pre nich uz nebola ziaduca. Tento moj ex to neuniesol a rozisiel sa so mnou po 2 rokoch so slovami, ze taku dobru partnerku uz mat nebude, ze nedokaze uniest ten natlak rodiny,ze z kazdej strany pocuva aka som nevhodna pre neho😄 Viem,ze si nasiel neskor dalsiu (od spolocnych znamich) a ze sa snazi to nejako hajit,ze maju vztah, ale ze vela krat uz vyzeralo, ze ta baba ho kopne do zadku, lebo sa vela krat hadaju prave kvoli jeho rodine-pretvarke, falosnosti, zavisti, ziarlivosti. Takze ich vztah je bud otazka casu kedy bude koniec, alebo to prekonaju, co tak nejak pochybujem. Ex ma velmi silne puto s rodinou, a napriek tomu, ze si vela krat zastal nas vztah aj mna, co teda asi robi aj pri dalsej partnerke, tak radsej necha zenu nez by sa odputal od rodiny aspon ciastocne, kedze tam pomaly kazdy kazdeho manipuluje citovym vydieranim ( jeho mama extra trieda v tomto). A tak nikdy nebude mat po com tuzi, a to rodinu aku ma paradoxne jeho sestra🤷‍♀️😄

@anonym_2251e2 to je hrozne toto ☹

anonym_2251e2
26. dec 2025
@reanda

@anonym_2251e2 to je hrozne toto ☹

@reanda Zial aj take veci pise realny zivot😐🤷‍♀️

laila22
26. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_17ec06 a prečo? Však aj ja tam mám ľudí, s ktorými zdieľam svoju polohu.

@anonym_autor to niekto robí dobrovoľne? Zdieľa svoju polohu? Akože načo, ani videli, že akurát ,,sedím na WC,,?

reanda
26. dec 2025
@anonym_2251e2

@reanda Zial aj take veci pise realny zivot😐🤷‍♀️

@anonym_2251e2 ja viem, aj horsie.. len mi pride strasne hlupe, ze si to ludia vlastne robia sami.. ze si to nechaju.. ze nemaju silu, odvahu, chut, sa postavit sami za seba.. a uplne dobrovolne si nechaju znicit vlastny zivot 🤒

reanda
26. dec 2025
@laila22

@anonym_autor to niekto robí dobrovoľne? Zdieľa svoju polohu? Akože načo, ani videli, že akurát ,,sedím na WC,,?

@laila22 partneri ziarlivcov musia.. inak by mali kazdych pat sekund na tanieri, ako ich urcite s niekym podviedli, ked boli vysypat smeti.. teda musia - pokym sa nechcu so ziarlivcom rozist

laila22
26. dec 2025
@reanda

@laila22 partneri ziarlivcov musia.. inak by mali kazdych pat sekund na tanieri, ako ich urcite s niekym podviedli, ked boli vysypat smeti.. teda musia - pokym sa nechcu so ziarlivcom rozist

@reanda tak to ma nenapadlo 🙂. Premýšľam inak
🙂

anonym_bb9320
26. dec 2025
@anonym_autor

Baby, prepána. Akože fakt? To nejde o to, že ja žiarlim na to, že sú spolu.😂 to by som už žiarlila 10 rokov. Však to je normálne. Chápem, že chcú spolu tráviť čas. Oni spolu nežijú v jednej domácnosti. Všetko sa dá pochopiť.

Normálne mi nepríde, keď je ona cely čas v robote a on chce prísť, tak nemôže, lebo nechce mať doma výstup.

Jedine, kde chodí sám sú moji rodičia. Inak všade musí čakať ju. Aj na pivo s chlapmi.

@anonym_autor preboha, ake doma???napises, ze neziju spolu doma avzápätí, ze nechce mat doma .......10 rokov ju nevie poziadat o ruku???hanba!...vy ste vsetci nejaki divni

reanda
26. dec 2025
@laila22

@reanda tak to ma nenapadlo 🙂. Premýšľam inak
🙂

@laila22 ja tiez.. ale ked si vsimas aj ine typy ludi, ako si sama, casto zistis nepredstavitelne a tazko pochopitelne veci

autor
26. dec 2025
@reanda

@reanda No presne preto s ňou zdieľa svoju polohu.

Ach jaj, už to nechám tak. Ako si zariadil, tak má. Asi som bola tieto sviatky viac sentimentálna, ako zvyčajne… 🙂

gelifil
26. dec 2025
@anonym_autor

Ach jaj, už to nechám tak. Ako si zariadil, tak má. Asi som bola tieto sviatky viac sentimentálna, ako zvyčajne… 🙂

@anonym_autor naco mu je taka partnerka.....ocividne to s nou vazne nemysli, ked sa za 10 rokov neposunuli nikam

anonym_2251e2
26. dec 2025
@reanda

@anonym_2251e2 ja viem, aj horsie.. len mi pride strasne hlupe, ze si to ludia vlastne robia sami.. ze si to nechaju.. ze nemaju silu, odvahu, chut, sa postavit sami za seba.. a uplne dobrovolne si nechaju znicit vlastny zivot 🤒

@reanda Nuz co uz, co sa mojho brata tyka, tak zial som sa s tym musela naucit zit. Nikdy som ziadnu jeho priatelku nesudila, skor som sa s nim tesila ak bol stastny. Az kym tato jeho posledna nezacala robit z jej majetnickosti rozbroje klamstvami. No a co sa tyka ex, popravde, zo zaciatku to bolelo, lebo sme si naozaj dost rozumeli. Ale zas, po case od rozchodu som pocitila znacnu ulavu od toho nekonecneho citoveho vydierania jeho rodiny, po nadavky atd. Zrazu do mna vosiel taky pocit slobody, ako keby som sa vytrhla zo zeleznej okovy na nohe. Uz by som ho nechcela ani za nic, on sam nemusel byt az tak choro naviazany na rodinu, aby tym zabil vlastne stastie. Ta jeho sestra zas opicia laska k bratovi a synovi. Celkovo mi dosli tie ich vztahy v rodine velmi nezdrave. Teraz som stastne zadana, zhodou okolnosti aj moj partner ma sestru, ale nastastie zdravo zmyslajucu a rozumieme si, taktiez aj s jeho rodicmi🙏🙂 A aj moj partner si rozumie s mojou maminou. Akurat je mi trochu luto tej aktualnej partnerky ex, lebo ju poznam tak sporadicky, je to inak dobra zena, ale ona musi prist na tie veci sama. Pokial sa ma sama nespyta, tak sa do ich vztahu starat nebudem🙂

reanda
26. dec 2025
@anonym_2251e2

@reanda Nuz co uz, co sa mojho brata tyka, tak zial som sa s tym musela naucit zit. Nikdy som ziadnu jeho priatelku nesudila, skor som sa s nim tesila ak bol stastny. Az kym tato jeho posledna nezacala robit z jej majetnickosti rozbroje klamstvami. No a co sa tyka ex, popravde, zo zaciatku to bolelo, lebo sme si naozaj dost rozumeli. Ale zas, po case od rozchodu som pocitila znacnu ulavu od toho nekonecneho citoveho vydierania jeho rodiny, po nadavky atd. Zrazu do mna vosiel taky pocit slobody, ako keby som sa vytrhla zo zeleznej okovy na nohe. Uz by som ho nechcela ani za nic, on sam nemusel byt az tak choro naviazany na rodinu, aby tym zabil vlastne stastie. Ta jeho sestra zas opicia laska k bratovi a synovi. Celkovo mi dosli tie ich vztahy v rodine velmi nezdrave. Teraz som stastne zadana, zhodou okolnosti aj moj partner ma sestru, ale nastastie zdravo zmyslajucu a rozumieme si, taktiez aj s jeho rodicmi🙏🙂 A aj moj partner si rozumie s mojou maminou. Akurat je mi trochu luto tej aktualnej partnerky ex, lebo ju poznam tak sporadicky, je to inak dobra zena, ale ona musi prist na tie veci sama. Pokial sa ma sama nespyta, tak sa do ich vztahu starat nebudem🙂

@anonym_2251e2

reanda
26. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ved ti pisem, ze je to jeho rozhodnutie a nic s tym nespravis.. ono ak si niekto najde ziarliveho partnera a zostane s nim, je to aj jeho 'lekcia', pre nieco to potrebuje, aby si nieco prezil, nieco uvedomil.. niekomu to uvedomenie trva kratsie, niekomu dlhsie.. niekto to ani nerozchodi.. ale neda sa to urobit za nich 😕

anonym_5eacf2
26. dec 2025

V dnesnej dobe technologii, hovorov, videohovorov, predsa nie je problem byt v spojeni s bratom ani ked je v zahranici... Ze nevidel tvoje dieta 3 t po narodeni, paneboze, odtial potial...
Nie neziarli na teba, len mozno by uz chcela byt s bratom inde nez je, ale to nevies.. ze nechcela prehodit navstevu, nuz vacsina ludi co nena deti nevie ake to je mat deti a nerozmyslaju za druhych. A tiez ti co maju deti, nerozmyslaju ako ti bez deti, mnohi zabudnu ake to bolo kedysi.. proste vela ludi sa nevie vcitit do druhej strany a nevie co je na druhej strane, preco su dohodnuti ako su a nevedia s kym sa dohadovali. Mnoho nevidia inych nez seba a svoje rozhodnutia. A pamataj, nikdy nevies co am tvoj brat v hlave, nevidis mu tam, nepodsuvaj mu svoje myslienky. Ludia sa menia, ano aj ty si sa zmenila, je to prirodzene, zmenil sa svet okolo nas, zmenili nase povinnosti, bytie.
Zi a nechaj zit. Nekaz si to pekne, co ostalo. Nedus druhych, pocuvaj a akceptuj rozhodnutia druhych

anonym_c647b5
26. dec 2025

Brat so švagrinou sú fakt divný pár. Možno ona chce už svadbu a vlastné bábo a snaží sa ho nejak navnadiť, aby pri vás boli spolu aby videl aká by bola dobrá mamina, lebo reči nefungujú. A on radšej neuvidí sestru s bábom ako by vzal ma seba zodpovednosť konečne byť chlap s rodinou. Možno je s ňou už len zo zotrvačnosti a kvôli výhode občasného vrzu. Alebo kopa iných príčin môže byť. Skús sa na to pozrieť viac zoširoka, možno je háčik úplne inde ako si myslíš.

kassandra25
26. dec 2025

@anonym_autor tazko povedat, mne z toho vyplýva, s cim vsetkym ona nie je spokojná sama so sebou vo svojom zivote a aj vo vztahu s ním. Píses, ze priatelka, mozno ona dávno priatelka byt nechce. Zrejme nemá od brata vela , co by chcela mat, tak jej je zlé, ze ked ona má málo, ostatní nieco dostanú, ba aj vela. A mozno vela aj nevies, co vsetko tam mali zlé....., a co vsetko prekusla. Je tazko pre teba sa k nej korektne , asertívne správat, výber vsak nemas. Tiez si hlad vas, a snaz sa nemat s clenmi rodiny konflikty, ved dost mas a budes mat toho. Zober si to z druhej strany, co by ona robila pre teba, byt ti tazko, muz ta podvadza, atd, co by ona robila.

anonym_1f671a
26. dec 2025
@laila22

@laila22 my si s muzom zdielame polohu, aj s detmi. Tiez manzelova rodina bratranci sesternice, ti si uplne vsetci polohu zdielaju. Kto ma cisty stit a normalne vztahy nema dovod tu polohu nezdielat.

mircalla
26. dec 2025
@anonym_1f671a

@laila22 my si s muzom zdielame polohu, aj s detmi. Tiez manzelova rodina bratranci sesternice, ti si uplne vsetci polohu zdielaju. Kto ma cisty stit a normalne vztahy nema dovod tu polohu nezdielat.

@anonym_1f671a Vidis, mna zase nenapadlo niekoho smirovat cez zdielanie polohy. Jednoducho doverujem a nekontrolujem, dokonca ani syna pubertaka.Cize skor ma napada, ak neverim, potrebujem si to overovat.

martinadomianova
26. dec 2025
@anonym_autor

Baby, prepána. Akože fakt? To nejde o to, že ja žiarlim na to, že sú spolu.😂 to by som už žiarlila 10 rokov. Však to je normálne. Chápem, že chcú spolu tráviť čas. Oni spolu nežijú v jednej domácnosti. Všetko sa dá pochopiť.

Normálne mi nepríde, keď je ona cely čas v robote a on chce prísť, tak nemôže, lebo nechce mať doma výstup.

Jedine, kde chodí sám sú moji rodičia. Inak všade musí čakať ju. Aj na pivo s chlapmi.

@anonym_autor po tomto by som povedala, že by mal tvoj drahý brat zmeniť priateľku. Má u vás otvorené dvere, ale sama nepríde. Vždy potrebuje doprovod tvojho brata. Veď to je choré. Čo je nesvojprávna ?

lienka.7
26. dec 2025

@anonym_autor mas to v hlave trosku pomýlené ty, nemyslíš si? Sa uvedom, ze ty už máš svoju rodinu a brat svoju. A zabudni, co bolo kedysi, to bolo. Teraz je to inak. A brat nebude okolo teba behať a skákať. Na to mas muža.

princezna_bosorka
26. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_9b6531 asi som sa zle vyjadrila.

Oni sú spolu o 5 rokov dlhšie ešte, ako ja s mojim mužom. Ja som bola slobodná, keď oni už spolu dávno boli. Kým sme nemali s manželom , tak vravela, že aj ona by chcela taký vzťah so svojimi súrodencami, že chápe, že sme si blízki. Ale odkedy mame s manželom deti, vždy povie, že nechce, aby išiel sám, lebo aj ona chce vidieť naše deti. Pritom jej nikto nezakazuje prísť, aj keď je brat v zahraničí. Dvere ma vždy otvorené aj sama.

@anonym_autor je to z jej strany divne. Povedz bratovi, ako to vnimas a nech sa zariadi. Ja by som na jeho mieste urcite nebola z clovekom, ktory mi zakazuje stretat mojich pribuznych bez jeho pritomnosti (moj manzel nema problem ani s tym, aby som isla sama jeho rodicom, ak to vyjde tak, ze on nestiha a nam sa to hodi).

laila22
26. dec 2025
@anonym_1f671a

@anonym_1f671a dnes je celkom chorá doba... Ja mám svedomie čisté, ale nepotrebujem svietiť nikomu na displeji kedykoľvek si zmyslí s tým, kde práve som. Ja manžela nemám. A aj keby som mala, tak to nerobím. Mám pomaly dospelú dcéru a ani jej nekontroluje polohu. Vždy mi povie kam ide. A keď mení plán, dá mi vedieť. Ale aby som celý večer cumela na displej kde sa koľko nachádza. Buď veriš, alebo neverís a potom potrebuješ zdieľať polohu 🙂

anonym_c758a3
26. dec 2025

Z toho mi vychádza, že tvoj brat bude trocha taký truľko. Potrebuje vedenie a silnú ruku. Najprv ste ho mali pod palcom vy, teraz frajerka :D jeho život zrejme definujú dominantné ženy a nedostatok vlastnej vôle. Tak ste ho vychovali, takú má povahu.

anonym_1f671a
26. dec 2025
@laila22

@anonym_1f671a dnes je celkom chorá doba... Ja mám svedomie čisté, ale nepotrebujem svietiť nikomu na displeji kedykoľvek si zmyslí s tým, kde práve som. Ja manžela nemám. A aj keby som mala, tak to nerobím. Mám pomaly dospelú dcéru a ani jej nekontroluje polohu. Vždy mi povie kam ide. A keď mení plán, dá mi vedieť. Ale aby som celý večer cumela na displej kde sa koľko nachádza. Buď veriš, alebo neverís a potom potrebuješ zdieľať polohu 🙂

@laila22 zjavne si to nepochopila 😉. Zdielanie polohy nie je predsa o kontrole, alebo dovere. Je to preto, ze vies kde deti mas bez toho aby bolo nutne im volat alebo oni volali tebe ked su este mensie (nie dospele) a taktiez ak ide muz na dlhsiu cestu autom vidime kde uz je, ze je ok. Ma to na mile daleko od vecerneho spehovania, alebo akehokolvek spehovania. Sme svojoravni dospeli, doverujeme si a mame to kvoli bezpecnosti. Ja nemam problem keby si aj moj muz pozeral moj mobil, ja mic netajim, mam ciste svedomie. Ale nerobi to nikdy. Tak ako neskryvam svoj mobil, tak ani svoju polohu. Nepride mi to vobec zvlastne. Chorou dobou by si potom mohla nazvat aj samotny mobil, ked je clovek zastihnutelny pomaly 24/7. Poloha je len dalsi vydobytok techniky. Kto ho nechce, nech si ho nedava.

laila22
26. dec 2025
@anonym_1f671a

@laila22 zjavne si to nepochopila 😉. Zdielanie polohy nie je predsa o kontrole, alebo dovere. Je to preto, ze vies kde deti mas bez toho aby bolo nutne im volat alebo oni volali tebe ked su este mensie (nie dospele) a taktiez ak ide muz na dlhsiu cestu autom vidime kde uz je, ze je ok. Ma to na mile daleko od vecerneho spehovania, alebo akehokolvek spehovania. Sme svojoravni dospeli, doverujeme si a mame to kvoli bezpecnosti. Ja nemam problem keby si aj moj muz pozeral moj mobil, ja mic netajim, mam ciste svedomie. Ale nerobi to nikdy. Tak ako neskryvam svoj mobil, tak ani svoju polohu. Nepride mi to vobec zvlastne. Chorou dobou by si potom mohla nazvat aj samotny mobil, ked je clovek zastihnutelny pomaly 24/7. Poloha je len dalsi vydobytok techniky. Kto ho nechce, nech si ho nedava.

@anonym_1f671a Ja som to pochopila. Ty si tam dala dovetok, že kto má čistý štít, nemá problém svoju polohu zdieľať. Ja mám cisty štít a nemám dôvod svoju polohu zdieľať s kýmkoľvek, nech idem kamkoľvek.