icon

Bratova priateľka na mňa žiarli

25. dec 2025

Ahote.
Potrebujem sa asi vyrozprávať z posledných mesiacov a zistiť aj iný uhol pohľadu na moju situáciu 🙂
Mám 1 brata. Ja som už vydatá, mám 2 deti. On je slobodný, ale ma dlhoročnú priateľku. Kým som bola slobodná aj ja, tak sme spolu trávili veľa Času s bratom, veľa veci sme si hovorili. X krat švagriná povedala, že nám závidí, aký mame spolu vzťah. Ako som sa vydala, mala jedno dieta, tak odvtedy začali z jej strany vydieračky a hádky preto, keď prišiel k nám sám. Oni sú zároveň aj krstní obom deťom.
Vždy mu to vyčítala, nech čaká na ňu, prečo chodí bez nej a podobne. Brat robí teraz v zahraničí a príde domov 1 týždeň v mesiaci. Z toho švagriná cely týždeň robí od 9 do 17tej a cez víkend sa nie vždy vychytame. Niekedy sa nevidíme aj 2-3 mesiace a mne je za ním smutno. Ja chápem, že už ten vzťah nikdy nebude ako keď sme boli deti a mladí, rešpektujem aj jeho priateľku a aj jeho rozhodnutie mat doma pokoj. Ale je mi z toho smutno. Keď sa nám narodilo druhé dieta, dostal zákaz ísť bez nej aj do nemocnice, že nech ju čaká. Nakoniec ju videl až po 3 týždňoch a cely čas mi vravel, že mu je ľúto, ze neprišiel. Že či ho chápem.. no úprimne nechápem. A aj mne to bolo ľúto. Teraz sme boli dohodnutí medzi sviatkami, lenže oni mali ísť na návštevu, kde majú doma viacerí chrípku, tak som ich poprosila, že nech prídu deň pred nimi, aby nenakazili malú. Už mala blbe reči, že prečo mením plány, že ona bola nastavena inak. Brat hneď pochopil, čo je vo veci..
Čo si o tom celom myslite ? Nechcem o brata prísť, ale nechcem ani robiť rozruch v rodine a mútiť vody.
Ďakujem.

Strana
z4
enmery
26. dec 2025

Bože, toľko drístov. Jediná, ktorá žiarli, si ty. Predstav si, že ako ty komandujes muža a založila si s ním rodinu a si preňho žena číslo jedna, to isté NESLÝCHANE chce aj ta chudinka. Nič viac. Tak ich nechaj žiť a nekaz atmosféru v rodine. To neznamená, že tvoj brat prestane byť tvojim bratom. Peace.

anonym_b954d3
26. dec 2025

Tak ked je ona v robote a on ma zatial cez den cas, tak nech skoci za vami a ona sa o tom ani nemusi dozvediet....inak je dost cudne, ze su spolu tak dlho a ani svadba, ani deti....co si ju nechce vziat?

veronikasis87
26. dec 2025
@anonym_autor

@laskonkaa1 nemyslím si, že nechcel naozaj prísť, lebo aj mama počula, ako jej vykrikoval, že kvôli nej nevidel ani krsniatko..

Ja som len chcela vedieť, ako to máte vy so svojimi súrodencami. Či môžu/ prídu aj sami k vám. Z druhej strany takýto problém nemáme. Keď sa niekomu nedá alebo nechce, tak ok a kto môže prísť a chce, príde aj sám. Bez druhého. Keď sa dá, prídu všetci spolu. Vybavené. Nikdy sme toto neriešili, že nemôže ísť niekde niekto bez toho druhého. Ach, ale ďakujem za rôzne uhly pohladu.

S tou návštevou to bolo prehodenie na našej strany rodiny (vždy tie 2 dni chodia po našej strane, 2 dni sú na ich strane) kde s tým boli všetci ok, len ona nie.

@anonym_autor ja mám veľmi podobnú svagrinu! Tiež sim mala brutálne dobrý vzťah s bratom . Ona to pomaličky rozbila. Nikdy som nic nepovedala prisposobovala som sa jej na max. a vlastne cela naša rodina , ale nic si neváži. Take divadielko vie zahrať . Akože žasne človek. Ak sú 3x do roka aj u nás alebo u rodičov brat ani len von na dvor nesmie bez nej lebo už beží. Normálne sa boji že mu niekto otvorí oci. Ja nechápem. Proste chorá osoba! Snažím sa teraz nejak sa odosobniť. My sme boli nielen dobrý súrodenci ale aj bútľavá vŕby. Veľa sme spolu prežili aj v detstve. Keď som mala malé ročne dieťa celé chemo som snim bola s dieťaťom na rukách. Vždy sme boli blízky a bola som rada keď sa dali do kopy , lebo videla som že ho lubi. A keď začali spolu žiť potom to prišlo ….

veronikasis87
26. dec 2025
@enmery

Bože, toľko drístov. Jediná, ktorá žiarli, si ty. Predstav si, že ako ty komandujes muža a založila si s ním rodinu a si preňho žena číslo jedna, to isté NESLÝCHANE chce aj ta chudinka. Nič viac. Tak ich nechaj žiť a nekaz atmosféru v rodine. To neznamená, že tvoj brat prestane byť tvojim bratom. Peace.

@enmery peace? Tak ako si to napísala autorke tak ty v sebe nemáš peace. 🫣

tinka3435
26. dec 2025

Keby mne povie že je nastavená inak a najprv pôjde k chorim a potom ku mne k malým deťom len preto že ona je ....tak by som jej nastavila jednu ja

enmery
26. dec 2025
@veronikasis87

@enmery peace? Tak ako si to napísala autorke tak ty v sebe nemáš peace. 🫣

@veronikasis87 Napísala som jej, tak ako tu ona rieši totálne kraviny. Bolo by to zaujímavé čítanie, keby sa tu ozvala jej nenavidená frajerka brata alebo brat. To by bola iná pesnička.

Mňa hodnotiť nemusíš, nezakladám tu temy anonymne😉 Ja som tiež len zhodnotila, aké zbytočne veci rieši a vlastne si nemajú čo v žiarlivosti vyčítať. Nehodnotím ju ako človeka-nepoznám ju osobne.

lienka.7
26. dec 2025
@anonym_1f671a

@laila22 zjavne si to nepochopila 😉. Zdielanie polohy nie je predsa o kontrole, alebo dovere. Je to preto, ze vies kde deti mas bez toho aby bolo nutne im volat alebo oni volali tebe ked su este mensie (nie dospele) a taktiez ak ide muz na dlhsiu cestu autom vidime kde uz je, ze je ok. Ma to na mile daleko od vecerneho spehovania, alebo akehokolvek spehovania. Sme svojoravni dospeli, doverujeme si a mame to kvoli bezpecnosti. Ja nemam problem keby si aj moj muz pozeral moj mobil, ja mic netajim, mam ciste svedomie. Ale nerobi to nikdy. Tak ako neskryvam svoj mobil, tak ani svoju polohu. Nepride mi to vobec zvlastne. Chorou dobou by si potom mohla nazvat aj samotny mobil, ked je clovek zastihnutelny pomaly 24/7. Poloha je len dalsi vydobytok techniky. Kto ho nechce, nech si ho nedava.

@anonym_1f671a nepotrebujem s nikým zdieľať svoju polohu. A ked niekto niekde cestuje, vie predsa zavolať keď dorazí do cieľa. Nemusím ho spiclovat, kde práve je. Detto keď ja idem niekde von. Alebo muz. Sme svojpravni ľudia. Nepotrebujeme si zdieľať polohy ani mat spoločne účty.

margotka17
26. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_9b6531 asi som sa zle vyjadrila.

Oni sú spolu o 5 rokov dlhšie ešte, ako ja s mojim mužom. Ja som bola slobodná, keď oni už spolu dávno boli. Kým sme nemali s manželom , tak vravela, že aj ona by chcela taký vzťah so svojimi súrodencami, že chápe, že sme si blízki. Ale odkedy mame s manželom deti, vždy povie, že nechce, aby išiel sám, lebo aj ona chce vidieť naše deti. Pritom jej nikto nezakazuje prísť, aj keď je brat v zahraničí. Dvere ma vždy otvorené aj sama.

@anonym_autor no tak jej povedz, že nech kľudne príde cez víkend na ☕ a pohrať sa s deťmi. Skôr to bodom, že jej to vadí, že brat by odbehol k vám aj sám. Môj muž koľko krát ide k mojej sestre, ak niečo potrebujú a ja ostanem doma porobiť. My to tak neberieme.

lauricka
27. dec 2025

@anonym_autor chýba mi tu informácia, či je hlavne bratovi jasné, že poslúcha niekoho ako malé dieťa a že to nie je normálne. Čo ste sa o tom normálne porozprávali čo je vo veci. Aby nešiel k sestre, keď chce ísť, lebo baba povie, že nemôže? Je to divné. Na druhej strane, je to jeho rozhodnutie poslúchať a mať takú partnerku a ty to musíš rešpektovať, ak to on tak chce.

lejduska
27. dec 2025
@biba_18

@lejduska a zakazuješ mu aby chodil za rodinou ako autorkina “švagriná”?

@biba_18 nezakazuje, ja som im rozbila vzťahy len svojou existenciou 😁 ze sestra zrazu nie je stred vesmiru

lala123
28. dec 2025

@anonym_autor len toľko, že chudák brat....a to s ňou nemá ešte ani deti...len potom začne skákať už na 100%ako ona piska

lala123
28. dec 2025
@anonym_297517

@anonym_autor Ukludni sa, je normalne, ze chodia na navstevu spolu. Fuj, taku svagrinu ako ty, by som nechcela.

@anonym_297517 ty si ináč ok? Čo máte pupocnikovu šnúru spolu???? Ty ku mame alebo sestre bez partnera nechodis????

Strana
z4