icon

Bratova priateľka na mňa žiarli

Včera o 22:21

Ahote.
Potrebujem sa asi vyrozprávať z posledných mesiacov a zistiť aj iný uhol pohľadu na moju situáciu 🙂
Mám 1 brata. Ja som už vydatá, mám 2 deti. On je slobodný, ale ma dlhoročnú priateľku. Kým som bola slobodná aj ja, tak sme spolu trávili veľa Času s bratom, veľa veci sme si hovorili. X krat švagriná povedala, že nám závidí, aký mame spolu vzťah. Ako som sa vydala, mala jedno dieta, tak odvtedy začali z jej strany vydieračky a hádky preto, keď prišiel k nám sám. Oni sú zároveň aj krstní obom deťom.
Vždy mu to vyčítala, nech čaká na ňu, prečo chodí bez nej a podobne. Brat robí teraz v zahraničí a príde domov 1 týždeň v mesiaci. Z toho švagriná cely týždeň robí od 9 do 17tej a cez víkend sa nie vždy vychytame. Niekedy sa nevidíme aj 2-3 mesiace a mne je za ním smutno. Ja chápem, že už ten vzťah nikdy nebude ako keď sme boli deti a mladí, rešpektujem aj jeho priateľku a aj jeho rozhodnutie mat doma pokoj. Ale je mi z toho smutno. Keď sa nám narodilo druhé dieta, dostal zákaz ísť bez nej aj do nemocnice, že nech ju čaká. Nakoniec ju videl až po 3 týždňoch a cely čas mi vravel, že mu je ľúto, ze neprišiel. Že či ho chápem.. no úprimne nechápem. A aj mne to bolo ľúto. Teraz sme boli dohodnutí medzi sviatkami, lenže oni mali ísť na návštevu, kde majú doma viacerí chrípku, tak som ich poprosila, že nech prídu deň pred nimi, aby nenakazili malú. Už mala blbe reči, že prečo mením plány, že ona bola nastavena inak. Brat hneď pochopil, čo je vo veci..
Čo si o tom celom myslite ? Nechcem o brata prísť, ale nechcem ani robiť rozruch v rodine a mútiť vody.
Ďakujem.

anonym_297517
Včera o 22:24

@anonym_autor Ukludni sa, je normalne, ze chodia na navstevu spolu. Fuj, taku svagrinu ako ty, by som nechcela.

anonym_ed2d61
Včera o 22:27

Na 1. mieste je už ona, nie Ty. Proste musíš im nechať priestor. Ty máš scoju rodinku, on bude mat tu svoju

anonym_9b6531
Včera o 22:33

Kto vlastne ziarli?

anonym_f13e24
Včera o 22:37

On je v zahraničí a ona tu? Ak je naozaj doma jeden týždeň v mesiaci, pričom ona pracuje, nie je nič prekvapivé na tom, že ho s ním chce stráviť kvalitne a spolu, či už sama alebo aj s jej stranou rodiny, nie len s tebou...napriek tomu, že chápem tvoju požiadavku kvôli chorobe, sviatky sú väčšinou napratané návštevami a oni tak či tak majú spolu málo času, čiže úplne rozumiem, že zmena plánov jej nepadla dobre... píšeš, že brat hneď pochopil čo je vo veci, ale si si istá, že ty chápeš čo je vo veci? ja by som to, že nechce všetkoch ich spoločný čas stráviť prispôsobovaním tebe, nenazvala žiarlivosťou... návšteva nemocnice je zase moc z jej strany, nehovorím, že je úplne najviac super, ale "pravdu" by som hľadala niekde uprostred

autor
Včera o 22:37
@anonym_9b6531

Kto vlastne ziarli?

@anonym_9b6531 asi som sa zle vyjadrila.

Oni sú spolu o 5 rokov dlhšie ešte, ako ja s mojim mužom. Ja som bola slobodná, keď oni už spolu dávno boli. Kým sme nemali s manželom , tak vravela, že aj ona by chcela taký vzťah so svojimi súrodencami, že chápe, že sme si blízki. Ale odkedy mame s manželom deti, vždy povie, že nechce, aby išiel sám, lebo aj ona chce vidieť naše deti. Pritom jej nikto nezakazuje prísť, aj keď je brat v zahraničí. Dvere ma vždy otvorené aj sama.

lejduska
Včera o 22:40

@anonym_autor hlavne jej nehovor, ze vam rozbila vztahy. Ja som to zlo co odtrhlo od rodiny brata a syna a uz je "malo" s rodinou. Malo znamena ze uz nevenuje 100% pozornosti im

biba_18
Včera o 22:41

@anonym_f13e24 ja som čítala že nechce aby on chodil k sestre sám… to nemá nič spoločné s tým že ona chce s ním tráviť čas - nechce, aby trávil čas so sestoru bez nej…

biba_18
Včera o 22:41

@lejduska a zakazuješ mu aby chodil za rodinou ako autorkina “švagriná”?

ivik4
Včera o 22:45

Ja tu navstevu aj chapem . Vies, netoci sa vsetko okolo tvojich deti a ona ked sa raz s niekym vopred dohodne a ty to chces menit, nemozes sa cudovat ze jej to vadi, predsa to ovplivni aj tu druhu navstevu . Ci ? Nieste len Vy
Ak som to zle pochopila s tou navstevou tak prepac, ale ked uz ste raz dohodnuty...
Mne tiez pride ci neziarlis ty

anonym_bb9320
Včera o 22:47

1.Brat by sa mal konecne rozhybat a ozenit. 2 . Do domacnosti s chripkou sa na nevstevu nechodi!!!

anonym_43dde6
Včera o 22:56

Co si myslim ja?
Neviem, bratova frajerka bude skusat len potial, pokial on "pusti". A evidentne jej nevie alebo nechce povedat "zuzana prestan uz", takze na prvom mieste ma ju. Mne osobne (a v mojom svete) pride chore, aby on nemohol bez nej nikam chodit a najma ak sa jedna o "blbe navstevy" po jeho vlastnej rodine a aby otravovala s recami ze moze ist len s nou a pod, omg. No tak bud pojde k sestre sam, alebo ona ked skonci v praci, dojde za nimi. Ved nejde o navstevu kralovnej, ze vsade musia chodit jak paricek.
Ale je to JEHO volba. Nanho pindaj, nie na jeho frajerku. On jednoducho radsej chce byt zadobre s nou, ako udrziavat normalny vztah s vami. Mozno si to takto konkretne neuvedomuje, bohuzial jeho spravanie vyzaruje toto rozhodnutie.

biba_18
Včera o 22:57

@ivik4 takže by si bola v pohode že najprv idú medzi chrípkarov a potom k tebe k malým deťom?

reanda
Včera o 23:00

o brata si uz prisla.. jeho rozhodnutim.. ty s tym nespravis nic

thereisabear
Včera o 23:17

Ale tam ide asi o to, že ten týždeň keď je doma, chce sestru navštíviť cez deň, keď je ona v práci, ale nemôže. To mi príde dosť odveci. Rozumiem ti, že si sklamaná. Vyriešiť si to môže jedine tvoj brat.

anonym_f3b0c5
Včera o 23:29

@anonym_autor a možno k vám nechce chodiť a ju využíva ako výhovorku. Možno mu stačí 1x za tri mesiace. Nie každý je nadšený z malých detí obzvlášť keď sú vo veku kedy vedia riadne vyčerpať. Ja ako mladá bezdetná som tiež neutekala k bratovi s malými deťmi. Až keď mi došli výhovorky tak som sa prinútila aspoň sem tam. Neboj, tiež som sa nakecala ako mi chýbajú a ako má to mrzí

anonym_f3b0c5
Včera o 23:30
@thereisabear

Ale tam ide asi o to, že ten týždeň keď je doma, chce sestru navštíviť cez deň, keď je ona v práci, ale nemôže. To mi príde dosť odveci. Rozumiem ti, že si sklamaná. Vyriešiť si to môže jedine tvoj brat.

@thereisabear sú to výhovorky. Skrátka za ten týždeň si chce aj oddýchnuť.

enmery
Dnes o 00:41

A teraz si to otoč naopak, ty si na jej mieste a takto sa správa sestra tvojho priateľa. Zlodej kričí chyťte zlodeja🤷‍♀️🤦‍♀️

vilma7
Dnes o 07:02

To že sa švagriná vyjadrila že máte pekný vzťah, vobec neznamená že musí žiarliť. A tak isto ich vy môžete ísť pozrieť a nielen oni stále vás, alebo?
Tiež si myslím že na návšteve by mali chodiť spolu, hlavne ked aj ona chce vidieť deti. Sú predsa už roky stabilný pár.

anonym_73f3fb
Dnes o 07:06

@anonym_autor problém nie je tvoja švagriná, ktorá ani švagrinou nie je, ale tvoj brat. On je nesvojprávny? Nedokáže povedať, keď je na Slovensku - zajtra idem k sestre, dlho som ju nevidel, ty si celý deň tak či tak v práci, počas víkendu tam môžem ísť ešte spolu. Môj brat príde niekedy so švagrinou, niekedy sám, ak je ona v práci, ani jeden z nás v tom nevidí problém

maminkadeticiek
Dnes o 07:14

No zacinam mat pocit ze nie ze ziarli svagrina.To ty ziarlis na svagrinu ze ma z tvojho brata viac ako ty.Inak dost divne,brrrr😱

autor
Dnes o 07:33

Baby, prepána. Akože fakt? To nejde o to, že ja žiarlim na to, že sú spolu.😂 to by som už žiarlila 10 rokov. Však to je normálne. Chápem, že chcú spolu tráviť čas. Oni spolu nežijú v jednej domácnosti. Všetko sa dá pochopiť.

Normálne mi nepríde, keď je ona cely čas v robote a on chce prísť, tak nemôže, lebo nechce mať doma výstup.

Jedine, kde chodí sám sú moji rodičia. Inak všade musí čakať ju. Aj na pivo s chlapmi.

autor
Dnes o 07:35
@vilma7

To že sa švagriná vyjadrila že máte pekný vzťah, vobec neznamená že musí žiarliť. A tak isto ich vy môžete ísť pozrieť a nielen oni stále vás, alebo?
Tiež si myslím že na návšteve by mali chodiť spolu, hlavne ked aj ona chce vidieť deti. Sú predsa už roky stabilný pár.

@vilma7 ja chodiť nemám ako. Logistika s 2 malými deťmi tak, aby sme sa vychytali + bdelé okná a cesta 20 minut tam + späť je aktuálne nepredstaviteľná 🥲 cez leto sme tam sem-tam prišli. Ja tiež veľa krát nemám doma muža, väčšinu času je vo firme a nemá problém s tým, keď sme tam šli.

ivik4
Dnes o 07:35

Zas never vsetkemu ,mozno sa mu ani nechce k Tebe labzovat ked pises ze k rodicom ide aj sam. Keby vazne chce,ide aj k Tebe. Neviem co Ti je smiesne na odpovediach, chcela si nazor niekoho kto Vas nepozna. Tak si ich dostala

marca12
Dnes o 08:05
@anonym_f3b0c5

@anonym_autor a možno k vám nechce chodiť a ju využíva ako výhovorku. Možno mu stačí 1x za tri mesiace. Nie každý je nadšený z malých detí obzvlášť keď sú vo veku kedy vedia riadne vyčerpať. Ja ako mladá bezdetná som tiež neutekala k bratovi s malými deťmi. Až keď mi došli výhovorky tak som sa prinútila aspoň sem tam. Neboj, tiež som sa nakecala ako mi chýbajú a ako má to mrzí

@anonym_f3b0c5 Nie kazdy je ako ty. Ja ako mlada bezdetna som vzdy utekala k detom mojich surodencov.

anonym_73f3fb
Dnes o 08:07
@anonym_autor

Baby, prepána. Akože fakt? To nejde o to, že ja žiarlim na to, že sú spolu.😂 to by som už žiarlila 10 rokov. Však to je normálne. Chápem, že chcú spolu tráviť čas. Oni spolu nežijú v jednej domácnosti. Všetko sa dá pochopiť.

Normálne mi nepríde, keď je ona cely čas v robote a on chce prísť, tak nemôže, lebo nechce mať doma výstup.

Jedine, kde chodí sám sú moji rodičia. Inak všade musí čakať ju. Aj na pivo s chlapmi.

@anonym_autor tak je to presne tak, ako som si myslela. Problém je tvoj brat, nie jeho priateľka. Akože sorry, oni spolu nežijú a on potrebuje zvolenie, ak niekam chce ísť? Dospelý muž? Dobréééé 🙂🙂🙂🙂

anonym_17ec06
Dnes o 08:09
@anonym_autor

@anonym_autor nebuď naivná, keby chcel prísť, kým je ona v práci, tak príde.

mircalla
Dnes o 08:18

Asi pojdem proti prudu, ale to, ze ta nemohol ist 3 tyzdne pozriet, ked sa narodilo dieta, lebo mu to svagrina zakazala je moc. Pokial je to skutocne pravda, brat je riadne pod papucou a skace ako svagrina piska.
Cize tiez vidim ako problem tvojho brata, je snad dospely
Co sa tyka tej navtevy, tam by som suhlasila so svagrinou. Ak sme raz na dacom dohodnuti, tiez nemam rada, ked mi to niekto meni na poslednu chvilu. Dovod trosku trapny, vsak oni chori predsa neboli

mircalla
Dnes o 08:28

Na druhej strane skutocne mozes ist pozriet aj ty jeho, ked ti na tom tam zalezi, 2 deti predsa nie su prekazka navstevy. Ale asi by si si nevynucovala nejake stretnutia, ak je brat skutocne pod papucou a manipulovany partnerkou, nech to ta tak. Bud na to pride aj sam alebo mu to tak vyhovuje. Proste nebud iniciator, daj si odstup trochu a netlac na pilu

aurora33
Dnes o 08:33

@anonym_autor podla mňa ziarlis ty.