Bratova žena náhodou rozbila mojej dcére nový mobil
Dobrý deň,dnes sme boli pri bratovy opekať aj s dcérou.Nedávno sme jej kúpili dost drahý telefón.Dnes pri opekačke sa bratovej žene nepáčilo že naša dcéra bola na mobile,preto jej telefón zobrala a chcela ho položiť na taky menší stôl ktorý bol za ňou.Nevidela na ňho a mobil jej spadol na kamene a rozbil sa,ma mozno tak mesiac a bol dost drahý.Čo by ste robili vy?Dali by ste jej ho zaplatiť?
@slimstar ani ty si tam nebola 😉 môžeme sa odpichavat len od toho čo čítame, akékoľvek domyslanie je scestné..
@jana_eyre_2 vidíš, diskusia by mala byť ukončená, riešenie bolo navrhnuté ix krát, už sa to rozchadza na iné témy a nie je čo dodať, aj to co čítaš od autorky môže a nemusí byť pravda
@slimstar Bezstarostne detstvo je pre mna keď má rodičia vedu správne životom. Úkazu mi z neho čo najviac, snažia sa do dieťaťa vcítiť, porozumieť jeho potrebám, duši, správaniu... Naviest na správnu cestu, cestu sebapoznania, nasmerovať, aj keď je to ťažké. Rodičia netoxicki, ktorí neurobia dieťaťu peklo na zemi svojimi hádkami, alkoholizmom atd atd. Všetko ostatne sú prkotiny. Na mobile nezáleží. Záleží na rodinnej atmosfére, pocit, že môžem rodičovi dôverovať sa zveriť, že má nevysmeje, nezahriakne, že je môj kamarát a nie kritik, tyran, vynútená autorita... Ďalej keď ho vedu k správnym hodnotám, vlastnostiam, úkonom, ako niečo dosiahnuť, slušne správanie, pravidla, ako to tu funguje. Na mobile nevidím nič zle. Ak je používaný v rozumnej miere. Deti JLo majú tiež IPhony, prečo by nemohli mat? keby boli zle, sú vo výchove ženy, ktorá to niekam v živote dotiahla, iste im vie dať dobre rady do života.
Prečítala som komplet celú debatu, ale nedozvedela som sa, čo ma najviac zaujíma 😅 z ako vysokého stola do akej rokliny spadol ten mobil, keď sa s puzdrom a ochranným sklom rozbil tak, že vidno až do vnútra??? Ja mám len smejdovske Lenovo za ledva 100ku a pred týždňom mi poskackal v Tatrách dole skalnatým chodníkom a akurát prasklo ochranné sklo a trochu sa oškrel zadný kryt 🤷 a síce sa autorka asi už nevyjadrí, ale zaujímalo by ma aj, aký plán mali pre situáciu, že dcéra ten mobil rozbije sama, lebo to sa veľmi ľahko mohlo stať, keby nebola teta rýchlejšia. Zaplatili by ste jej opravu? Kúpili nový? Musela by si na to nejako prispieť/odpracovať sama?
@nnnuuunnn deťom treba dať aj hranice, ony ich potrebujú, ostatné pekne napísané. Niekedy je to ťažké pre samotného rodiča, zväčša kopíruje vzorce od rodičov, plus niekedy sami ho nemali pekné.. to čo píšeš je ťažko dosiahnuteľné, na všetky strany, to obsiahnuť a zároveň, aby to dieťa malo výchovu, vzhľadom aj na schopnosti rodiča, plus to čo on zažil a aké vzory mal v detstve. Pre mnohých je neskutočne ťažké, sa ovládať a byť trpezlivý,, je to na dlho, celá vychova. A hľadieť na to, cez nejakú celebritu, to by ma nenapadlo, lebo oni vlastne ukazujú a reklamuju niečo. ( Neviem ani kto to je) zväčša je to taký marketing na ľudí, aby sa predalo..
No,dnes jej švagriná priniesla nový kúpený,ospravedlnila sa nám za všetko.Pýtala sa či si môže rozbitý dat opraviť a potom buď predať alebo nechať.
K otázkam prečo sme dcére kúpili iphone za 700€.Ja s manželom mame odjakživa všetko od Applu.Dcera mala vždy starý iphone po mne alebo po manželovy.Učila sa vzdy na samé 1,zo všetkým pomáha,”brigáduje” u starých rodičov a všetky peniaze čo dostala na sviatky si vzdy odkladá a poriadne zvažuje čo si kúpi.Vobec neni rozmaznaná a vôbec nemá všetko čo chce.S manželom zarábame dosť,takze mozeme si dovoliť,a celkovo je to jej prvý nový iphone.Par krát ho spomenula že by ho chcela,my že fajn ale tak skoro nič drahé nedostane,súhlasila s tým.
Ďakujem všetkým za vyjedrenie 🙂
A dcéra sa so švagrinou celý čas normalne rozprávala o novej škole,lete,kamarátoch,počula som ich.Cely čas ako sa rozprávali sa jej deti (16 a 13 rokov) hrali na mobile.Dcera sa dorozpravala so švagrinou zobrala si mobil zo stola.Po mozno 3 minút švagriná zahlásila nech odložia už konečne mobily a moja dcéra sedela pri nej tak popri tom ako hovorila nech ich odložia už brala dcére mobil z ruky.Inak celý čas dcéra nebola na mobile a s nami dospelými sa narozdiel od jej deti zapájala do všetkých naších tém
Vy absolutne nemusite vysvetlovat preco ma Vase dieta taky mobil... Iphony su podla mna najlepsie telefony, ak moje dieta dorastie tiez mu kupime iba iphone. A ak niekto sudi podla iphonu, ze dieta je rozmaznane- tak to je dost obmedzene myslenie... Tiez sme ako deti tuzili po vselijakych veciach, zalezi od rodicov ako sa k tomu postavia co sa tyka vychovy.
sorry krava, a co ked ste jej dovolili byt na mobile tak moze ona sa postavit a vypadnut !!! a takto znicit urcite im to zaplatit !!!!! co si siaha po veci tvojej dceri !!!!!
@dadulika11 Mam rovnaký názor ako vy.Mala som potrebu to tu vysvetliť lebo som si všimla že mnoho ľudí si tu mysli že keď ma dieťa iphone musí byť hneď rozmaznané 🤷♀️
a co sa ona stara do toho ci ma tvoje dieta v ruke mobil to by malo trapit teba a nie ju aby jej ho brala a este aj rozbila..a teraz co da ho opravit samozrejme hned pada zaruka a ked sa jej stane nieco ze jej zacne casom sekat a podobne ako ho vyreklamujete ... ja bysom to riesila jasne pekne nasol cash alebo novy mobil
@lubiss mňa to vtedy netrápilo že ma mobil,pretože sama mi vravela že niečo musí riešiť...no mobil si necháva ona,či ho už predá ale nechá sebe to je na nej.Ako som vyššie písala,dnes jej už kúpila nový presne ten istý mobil ako jej rozbila
Cela tema na hlavu.
Autorka (teraz neviem, ci ma potrebu porozpravat o bratovych detoch, alebo ospravedlnuje svoje dieta pred bratom a jeho zenou), ale vobec by ma nezaujimalo, ako to maju bratove deti a co robili v tu chvilu na mobile. Jedno je iste...bratova zena nema co brat mojmu dietatu telefon, bez ohladu na to, co na nom robila, ale si na nom pozerala New Yorksky cas. Ide tu len o jedno...bratova zena ma skodu nahradit, lebo sa montuje tam, kde nemusi...
No a na margo vsetkych dokonalych matiek 😂 15r dievcata uz ine veci robia, ako pozeraju do mobilov. Radsej ich poriadne kontrolujte 😁😁😁 Mozno by ste sa divili, co vase 15r dievcata uz zazili 😁 A ze telefon 😂
Hej kupila no chvalabohu !!!
@charliee1980 lol toto super ano ano dobre ;);)
Mna by len zaujímalo, /neviem, možno ste to pisala niekde/ nečítala som to cele, ci ste švagrinu o kupu mobilu žiadala, alebo to vyhodnotila takto sama ako správne ? Dik za odpoveď.
@penelope10 kým sme tam este boli tak nič,asi pol hodinu čo sme prišli od nich domov nám volala a povedala že všetko zaplatí
Ale ved si v úvode písala, že ona nič, že až brat sa ti ozval pomaly o jedenástej v noci, že zaplatia... Tak si to nejako ujasniť, lebo mne to skôr príde aj na iný pro lem ako len tlf
@maciatkolulu jaj ano jasne,volala ona ale z bratovho mobilu no nejak obaja s nami rozprávali...Iný problém v tom nebol,mame dobre rodinne vzťahy len ma zaujimalo ako by reagovali iné ženy na to celé.
Super ze sa svagrina zachovala spravne a aj sa ospravedlnila 🙂
Pri tomto prístupe, ze iba tvojej ho zobrala by som jej odovzdala ten telefon krabicu a bloček a povedala ze by bolo vhodne kupit novy. A to ze tvoja dcera bola na mobile je v pohode lebo predpokladam ze medzi dospelákmi na grilovačke bola nuda

@jana_eyre_2 lenže ty si tam nebola, takže slovo vytrhat a ostatné, môže byť len zvelicenie a nafúknuté.
@fokuska no vidíš, tak to skús tak robiť, uvidíme teda, či sa budeš smiať o pár rockov. 🤣