Bratova žena náhodou rozbila mojej dcére nový mobil
Dobrý deň,dnes sme boli pri bratovy opekať aj s dcérou.Nedávno sme jej kúpili dost drahý telefón.Dnes pri opekačke sa bratovej žene nepáčilo že naša dcéra bola na mobile,preto jej telefón zobrala a chcela ho položiť na taky menší stôl ktorý bol za ňou.Nevidela na ňho a mobil jej spadol na kamene a rozbil sa,ma mozno tak mesiac a bol dost drahý.Čo by ste robili vy?Dali by ste jej ho zaplatiť?
Uz to tu tak vyzera, ze niektore si snad myslia, ze keby to bol lacny mobil, tak nespadne a nebol by ziaden problem🙊
@amelie2017 tak uvidíš teda, čo bude, ale zväčša také veci dnešné deti nechcú robiť, ono ich k tomu treba viesť od útleho veku, aby malo nejaké povinnosti v domácnosti.
@dskjhfdlkdjhl to nie je len o mobile, to je o tom, že to potom robia takto zo všetkým, jednoducho všetko dostane a rovno pod nos..
@slimstar No, a ja mam skusenost, ze tie deti, ktorym bolo odopierane, maju potrebu potom svoje zarobene peniaze nezmyselne utratit, lebo potrebuju dobehnut zameskane. Samozrejme, zalezi od viacerych faktorov, ale rozhodne to nie je tak, ze deti, ktore dostanu drahy mobil, budu raz nesetrne atd.
@slimstar a pisala som, ze ju nebudem viest?
@dskjhfdlkdjhl takí ľudia práveže dosiahli a dosiahnu všetko na čo si zmyslia a žijú inak, pritom vzišli z rodiny, kde bolo ďalších 8 deti, nemali ani ten mobil, odišli skoro od rodičov, osamostatnili sa a sami zabezpecili , prevzali zodpovednosť sami za seba. Veď už sa to kryštalizuje, prečo tu máme toľko nesamostatnych ľudí, ktorý žijú u maminky ?
Sú to tie deti, ktorým bolo odopierane, vlastne nič také ani nebolo a vlastne aspoň mali pravè detstvo..
@amelie2017 tak držím palce 😉
@fokuska vysvetlila som to v druhom mojom prispevku. Preto som mala tu potrebu. Beriem to z druhej strany, keby ja rozlejem nan vodu, drgnem do nej nechtiac a podobne. A sposobim takuto skodu. Preto som rozoberala CENU mobilu. Akonahle by sa mne nieco taketo podobne stalo, tak sice zaplatim, celu cenu urcite nie, ale skoncili by definitivne dobre vztahy a navstevy. Uz som rozliala cervenej vino na sedacku, nie celkom mojou vinou a asi nebudem teraz kupovat novu sedacku. Ked ma niekto drahe veci a nezije na samote a chodia k nemu ludia, tak s niecim takym musi pocitat, ze sa moze stat.
@slimstar No, ale mas to aj nejako podlozene? Nie su ziadne deti z dobre situovanych rodin, ktore dosiahli vela? A nie vsetci, co zili skromne, nieco v zivote dosiahli. Keby to bolo take jednoduche, tak by to bolo fajn. Ale vychova je tak zlozity proces, ze tam je milion dalsich faktorov a niekedy sa moze rodic aj pretrhnut, aby dobre vychoval a zivot ho prekvapi presne tam, kde by to najmenej cakal.
@dskjhfdlkdjhl oni dosiahnu preto, lebo to je všetko po známosti, keď maju rodičia kontakty, ich decko dosiahne všetko, čo si zmysli ( aj také veľké veci), bez toho aby pohol prstol, je to pozlátko a nemalo by sa dávať za príklad, lebo to nie je pravda. Viesť deti k skromnosti je jednoducho dobrý nápad 😉
@slimstar ale no, netreba zavidiet a trepat hluposti.
@dskjhfdlkdjhl ale no, ja im nezávidím, materiálizmus vôbec nie je dôležitý, ale je to tak, ako som ti písala, tak sa to robí vo vyšších kruhoch. Väčšiu výpovednú hodnotu má práca človeka, ktorý začal od piky a z nuly a sám. 😉
Ja osobne by som si nikdy nedovolila vychovavat netere mojho muza. Som pre ne prakticky " cudzia " zena, este pochopim, keby tak spravil brat. Ak sposobila skodu mala by ju uhradit.
@slimstar No, nemas sice pravdu, ale kludne si to mysli. Hadat sa s Tebou nebudem.
@dskjhfdlkdjhl nie, vidia to tak, ze lacny mobil, keby sa rozbil, tak cert ho ber, no a co, ze ho svagrina rozbila. vsak bol lacny.
uplne sa im stratila pointa, ze niekto nieco znicil (je jedno ako a preco) a mal by sam to chciet napravit. bez ohladu, ci to bola lacna pekna vazicka z bazaru, alebo drahy mobil.
zo slusnosti ponukne nahradu skody, opravu, cokolvek.
nie presunut problem do sfery: nemala taky drahy telefon mat.
@dskjhfdlkdjhl keď myslíš, každý má svoju pravdu a uhol pohľadu, záleží na akej úrovni uvedomenia si 😄😉
@moonlight1210 tak si radšej nepozyvaj návštevy, aby sa náhodou niečo nerozbilo nedopatrením 😉
@slimstar jasne, kazdy ma svoju pravdu a ja sa nemienim s Tebou dotahovat, mozno raz pochopis, ze si sa mohla aj mylit, mne osobne je to uplne jedno.
@moonlight1210 Ano problem sa presunul do roviny, kde sa da intenzivnejsie hadat🙊
samozrejme neh ho uhradi..neviem preco sa stara do toho ci vasa dcera je na fone..aj keny bola 24 hodin neni to jej dieta a jej vec..neh vychovava svoje deti a nie vase...a to ze ci ma drahy telefon nevidin ja problem..samozjreme rodiny ktore maju prijem 700 eur nekupia decku taky telefon ale ked ma niekto prijem mesacny 2000 - 3000 eur nevidim v ton problem...tiez radsej kupim kvalitnejsi a drahsi 🙂
@dskjhfdlkdjhl lenže ja sa v tomto nemýlim 😂 je to pravda overená rokmi a generaciami
@slimstar chcela si isto odpisat mne?
lebo netusim, na co konkretne reagujes.
mne osobne totiz je jedno, ci si niekto donesie drahu vec k nam. ak ju znicim, nebudem mu v prvom rade vyhadzovat na oci, ze naco si to doniesol a ako ja k tomu teraz pridem.
znicila som, skodu nahradim. bodka.
@slimstar Ked myslis. Neomylnych uz bolo.
Áno ja by som jej ho dala zaplatiť a keby nesúhlasila tak potom sa obrátiť na niekoho.
@moonlight1210 ale si to nemusela rozmazávať na nete a za ďalšie 20 eurový mobil by tvoja dcéra v ruke, asi ani nemala, takže by sa to ani nestalo 😉 celý problém je, že dcéra má drahu vec, keď ju teda má, tak si to predsa poistim a je 😉
@dskjhfdlkdjhl keď myslíš , v tomto sa určite nemýlim, treba synov a dcéry vychovať v samostatne bytosti 😉
@slimstar Vychova k samostatnosti sa nevylucuje s tym, ze kupis dietatu drahsi mobil.

@slimstar To, ze dietatu nekupis drahy mobil, to este nezaruci, ze z neho bude napr. setrny clovek a naopak, ak mu ho kupis, to este neznamena, ze si nebude nic vazit.