icon

Bratova žena náhodou rozbila mojej dcére nový mobil

29. júl 2020

Dobrý deň,dnes sme boli pri bratovy opekať aj s dcérou.Nedávno sme jej kúpili dost drahý telefón.Dnes pri opekačke sa bratovej žene nepáčilo že naša dcéra bola na mobile,preto jej telefón zobrala a chcela ho položiť na taky menší stôl ktorý bol za ňou.Nevidela na ňho a mobil jej spadol na kamene a rozbil sa,ma mozno tak mesiac a bol dost drahý.Čo by ste robili vy?Dali by ste jej ho zaplatiť?

kamitomi
30. júl 2020

@sonulik2015 Konečne normálny názor, kokos tu fakt človek nemôže nič napísať. To na čo sa človek opýta aby hneď aj zdôvodnil a napísal všetky detaily a hlavne neuvádzať ceny lebo ak náhodou kúpite decku niečo drahšie tak je oheň na streche. Kto na to má kúpi, kto nemá nekúpi. Každý má samozrejme svoj názor, a má právo ho vyjadriť, ale malo by to tak byť iba ak sa na to autorka pýta. Škoda reči....
V každom prípade treba sa dohodnúť so švagrovou a určite by som trvala na tom aby zaplatila buď opravu alebo nový, nakoľko ja som rodič dieťaťa a v prvom rade by som ja mala dieťa usmerniť. Švagriná tam mala svoje deti, tým mala mobil vziať. A môjmu mala buď povedať nech mobil odloží alebo to povedať mne alebo mužovi. Okrem toho dcéra niečo riešila, dospelému by sme tiež nevytrhli mobil z ruky keby volal či písal, dokonca ani keby hral.

h2
30. júl 2020

@slimstar Prepáč, nemôžem súhlasiť s Tvojim názorom z 11:15. To, že niekto kúpi dieťaťu mobil za 700€ predsa neznamená, že mu neskôr vybaví po známosti napríklad prijatie na medicínu a decko nemusí prstom pohnúť. A nie je automaticky pravda, že ak niekto pochádza z chudobných pomerov a z 8 detí, automaticky je samostatnejší, životaschopnejší a dotiahne to ďalej, než niekto, kto pochádza z bohatej rodiny.

ajka0207
30. júl 2020

@kristina2412 a nikdy si tie netere ani nestrazila alebo tak? Môjho muža sestra má síce maličké deti, ale keď som s nimi tak sa predsa nebudem dívať že robia blbosti.

caroline_
30. júl 2020

neviem neviem, ja keby niekomu rozbijem nahodou mobil,alebo cokolvek ine, je pre mna samozrejme kupit presne tu istu vec, alebo dat peniaze

kristina2412
30. júl 2020

@ajka0207 nie, nestrazila. Mali 9 a 17 rokov. Podla mna je rozdiel zamedzit dietatu ublizit si a je rozdiel uplatnovat svoje predstavy ako by sa dieta malo spravat.

gelifil
30. júl 2020

odhliadnuc od vsetkeho, ak mate poistku domacnosti alebo oni zodpovednost za skodu, da sa to

slimstar
30. júl 2020

@dskjhfdlkdjhl keďže sa to zväčša preháňa, tak to akosi nefunguje, veď sa sťažujú stále, že majú doma 30 ročných synov a dcéry

moonlight1210
30. júl 2020

@slimstar a ty si kde prisla k tomu, ze moje dieta by nemalo v ruke 20 eurovy mobil?

a vobec - o com ty stale tocis? mam pocit, ze bud si nejakom inom stave hnutia mysle, alebo odpovedas mne, ale v skutocnosti reagujes na niekoho ineho. lebo tvoje odpovede a žmurky mi nedavaju logiku, kedze neviem, k comu smerujes tu ironiu.

slimstar
30. júl 2020

@h2 prepáč, my sme sa bavili o skutočne materialne bohatých ľuďoch, kde to tak naozaj funguje a po známosti, všade majú kontakty a ich decko dostane a dosiahne všetko, čo chce..
Áno ľudia pochádzajúci z 8 deti, po vojne a tí čo nemali pomaly čo do huby, postavili a vybudovali celý tento štát na nohy , boli a sú samostatný, zodpovedný a dosiahli to ďalej vlastnými silami a od nuly, nie preto že boli protekcnymi deckami. Porovnávať niekoho kto si sám všetko urobil s niekým, čo všetko dostal na podnose, je dosť mimo a to pozlátko ešte aj vyzdvihovať za vzor spoločnosti, nie je to pravda, je len klam a ilúzia

karpina
30. júl 2020

Oznamila by som jej, že ok, telefon dam opraviť, bude ako nový a účet za opravu jej samozrejme doručím.

ajka0207
30. júl 2020

@slimstar prečo máš pocit že ľudia mali osem detí len po vojne? Aj teraz je takých ľudí kopu a nijak ten počet nesúvisí s "životaschopnostou" človeka

slimstar
30. júl 2020

@moonlight1210 pretože by o taký mobil s tlačítkami ani nezavadila, robila by iné prospešnejsie veci pre seba, ktoré by ju bavili 😉😉😉

slimstar
30. júl 2020

@ajka0207 veľmi to súvisí s zivoraschopnostou človeka, odráža sa to na samostatnosti, zodpovednosti bez toho aby rodič zaňho niečo robil v 30 r, napr platil nájom

moonlight1210
30. júl 2020

@slimstar ake prospesnejsie veci?

moonlight1210
30. júl 2020

@slimstar a dufam, ze si ma tu nemylis s autorkou.

cinda555
Odpoveď bola odstránená
jardasa
30. júl 2020

Ja by som deťom taký drahý mobil nekupovala 🙂

slimstar
30. júl 2020

@moonlight1210 no aké prospešnejsie veci sa dajú robiť , okrem hladenia do mobilu? Nie nemylim si ťa. Už sme mimo tému aj tak, len sa to tu trošku zomlelo. V podstate mi to je jedno, jednoducho ako mama, keď nie o robím, tak poriadne . Taký mobil by som si zabezpečila, keď už by bol v dome. Keď už človek sa 700 e , tak buď má k tomu aj poistku v rámci toho nákupu, iné druhy poistenia, na mobile nalepené sklo , atď.. to je také premýšľanie dopredu, čo ak.. a teda netreba to rozmazávať na internete, jednoducho to vyriešiť. Dúfam že sa teraz nebude hádať s tou osobou a neviem čo, kvôli tomu. Ako prístup mohol byť rôzny, ja som tam nebola. Už sa stalo x krát, že jedna a tá istá situácia a 4 pritomny ľudia ju opísali a pochopili úplne inak. Tak nech žiada náhradu, nech sa pýta tej osoby, čo a ako.. keď nie, tak to bude poučenie pre všetkých

mukudlik
30. júl 2020

A nekonečný príbeh rozbiteho fonu pokračuje 🙈😂 ta baba sem už nikdy nič nenapíše 🤣

mukudlik
30. júl 2020

Fakt už idem variť 😄

h2
30. júl 2020

@slimstar Ale nemýľme si pojmy s dojmami. Ja neporovnávam samostatných ľudí, ktorí si všetko vybudovali sami, s neschopnými protekčnými detičkami. Ja len tvrdím, že to, že niekto pochádza z chudobných pomerov, z neho ešte nerobí lepšieho, schopnejšieho a samostatnejšieho človeka. Tak isto, ako to, že má niekto bohatých rodičov, ešte neznamená, že všetko dostane na podnose, všade mu vybavia protekciu a platia mu nájom do 30-tky.
Napríklad v takých rómskych osadách nájdeš kopu ľudí, ktorí pochádzajú z 8, alebo aj viac detí a nemajú čo do huby. Máš pocit, že by kvôli tomu boli nejako zvlášť schopní?

h2
30. júl 2020

@mukudlik Bože, Ty si ešte nenavarila? Určite si rozmaznaný fracek, ktorý v detstve všetko dostal na zlatom podnose. Za koľko máš telefón? 😂

slimstar
30. júl 2020

@h2 oni sú iné etnikum, ktoré nemá návyky, návyky sa predsa odpozoruju od rodičov a často deti nemajú otcov. To hodne robí svoje a ešte aj temperament a gény. Prečo to sem dávaš a porovnávas neporovnateľne, my máme úplne iné nastavenie a zásady ohľadne fungovania rodiny..

stulrajterova
30. júl 2020

@0silvia0 a vy ste jej to dovolili? nooo 1. sa do toho nema co starat, 2. sposobila skodu...nech sa paci autimaticky celu zaplatit....brat, nebrat...

veronikastrickova
30. júl 2020

@fokuska no tak prepac PRAVDEPODOBNE. Autorka sama napisala ze nebola pri tom, takze je to len slovo jej dcery, proti tete. A keby bola taka hostitelka protivna tak pochybujem zeby ku nej chodili aby ju zbytocne provokovali ak je takto vybusna. Takze samozrejme zeby som preplatila, ale opravu, nie kupu noveho. Nech sa aj dcera pouci zo svojej chyby, ze respektovat ma aj sirsiu rodinu, nielen rodicov.

h2
30. júl 2020

@slimstar Čiže ak niekto pochádza z bohatej rodiny, ktorá má peniaze preto, lebo otec a matka tvrdo pracujú a nemíňajú na blbosti, k čomu vedú aj svoje deti, ktoré to majú od nich odpozorované a také dieťa sa napríklad učí na samé jednotky a potom ide na medicínu, kam sa dostane vlastnými silami, lebo rodičia, hoci majú peniaze, tak tam žiadne známosti nemajú a navyše je proti ich zásadám, niečo dieťaťu vybavovať? Ja chápem, ako to myslíš, ale nemôžeš hádzať všetkých do jedného vreca.

mukudlik
30. júl 2020

@h2 😂😂😂👍 lakovala som si nechty na nohách 😂 na platinovom, nejsme zaaadni chudáci 🙈🤣 a jaky mam telefón? S rozbitým displejom 🥰📱😂... Ale vážne a môže za to korona 🤭

h2
30. júl 2020

@mukudlik To Ti rozbila tetka? 😂

fokuska
30. júl 2020

@slimstar Ty by si mavla rukou nad mobilom za 20eur? To je priklad pre deti? Ze mavnime rukou, na tom nezalezi? Tak vychovas setrneho cloveka, co si bude vazit veci?
Akesi mas pokrutene nazory.
A ano, na auto si platis poistku, lebo je povinna. Na mobil nie je - ja sa teda rozhodnem ci ho chcem poistit, ci nie. Lebo bez neratam s tym, ze mi ho z ruky bude brat niekto len tak bez opytania a bez mojho dovolenia.

Presne to znie ako: Znalislnili ta, lebo si mala kratku suknu. Naco ti bola taka kratka vyzyvava sukna? Keby si mala nejaku dlhu, tak by to bolo ok, co si cakala ked si das taku kratku... uplne na hlavu.

slimstar
30. júl 2020

@h2 to je iný prípad, presne ten, ktorý chválim, otec a matka sami dosiahli a učia svoje deti k skromnosti a samostatnosti, aby svojou prácou a bez nich, tiež získalo skvelé výsledky.