Bratranec nás nepozval na svadbu, ale čaká dar. Čo robiť?
Ahojte,
žijem sama s babkou. Môj bratranec sa bude ženiť, poslal nám poštou oznámenie, bez pozvania k svadobnému stolu. Jeho otec aj telefonoval, že načo budeme chodiť, že babka už je stará. Podotýkam, že babka je mobilná, s rozumom v poriadku a mám aj auto na dopravu.
Ale, že finančný dar by sa patrilo poslať, veď je to jej vnuk a aj môj bratranec. Komu to chceme dať, ak nie rodine. Do hrobu si babka peniaze nevezme. Dajú sa predsa poslať aj poštovou poukážkou. A je zvykom, že min. 300,- Eur sa dáva u nich na dedine. Od každej.
Čo na toto povedať ?
@anonym_autor tak keď čaká dar tak by som mu povedala nech sa teplo oblečie a čaká...
@anonym_autor tak keď čaká dar tak by som mu povedala nech sa teplo oblečie a čaká...
@zanka777 😅😅👍
Ked mate oznamenie, chodte zagratulovat do kostola/ na urad a dajte im kvety. Penazny, alebo akykolvek iny dar sa dava ked si pozvana na hostinu. Vybavene 🙂
@anonym_autor ja by som išla aj s babkou zablahoželať k kostolu a dala kvety s obálkami s blahoželaním ale bez peňazí. Ešte by som tu obálku nejako okomentovala, nech si myslia, že sú tam peniaze.
Na tvojom mieste by som maximálne poslala pohľadnicu. Nie si pozvaná, dar neposielaj a už vôbec nie 300 eur.
Babka, to je zložité. Predsalen je to vnuk. Ale od nich pekne hrubé a drzé, že sa neunuvali pozvať babku, ale peniaze čakajú. Grc
@anonym_autor ze by som mu poslala jednu bielu obalku a v nej pekne hovno😉
@anonym_autor ja by som im zavolala späť, deň pred svadbou a úplne kľudne mu povedala, že vás predchádzajúci telefonát tak šokoval, že ste nestihli ani reagovať. Ale že vás naozaj mrzí že vás nepozvali ale dar čakajú a ešte v konkrétnej sume. Neviem aký má babka vzťah s vnukom, asi by som mu nejaké peniaze poslala, možno 100€. Možno ani nevie o tomto celom.
Na tvojom mieste by som samozrejme neposlala nič, len blahoželanie.
Na svadbu by som samozrejme nešla, ani keby dodatočné začali pozývať.
Aký má k tomu postoj babka? Chce niečo dať?
No vlastne nic. Iba sa ukázali aki su. To, že nepozvali zamrzí. Ale babka je svojpravna a ona sama musi vedieť ci chce vnukovi napriek nepozvaniu dat peňažný dar. To toho by som ako vnučka nezasahovala.
@stela567 ja by som naopak zasahoval, babka nech si tych 300€ necha na ucte, rodina pažravca by ich aj tak prežrala, prasce.
@anonym_autor ako ste sa rozhodli? Babka nech si vyrieši majetky, po jej smrti bude ešte veselo...
V slusnych rodinach je zvykom pozvat babku k svadobnemu stolu. Veeeeeemi smutne sa takto zachovat.
@zuzanaete tak presne môj názor. Zo slušnosti a z úcty by som babku pozvala a už je na jej zvážení či pride alebo nepríde z nejakého dôvodu teda napr. že už je staršia a necíti sa najlepšie zdravotne. A pýtať peniaze ??? Úbohé chytám sa za hlavu akí dokážu byť ľudia 🙈.
Moja odpoveď by bola samozrejme slušnejšie povedané ....pál do ......Na svadbu ma nepozvu ale dar čakajú .No mohli by čakať 🤣
@anonym_autor tak kebyze ja som ta babka, no smola, vnuk-nevnuk, syn-nesyn, mne by srdce zatvrdlo, ze som im nestala za to aby ma pozvali na svadbu a teda ziadne peniaze by som nedavala. poslala by som gratulacnu pohladnicu a vybavene. nesla by som osobne gratulovat, postretat tam celu rodinu a kazdemu rozpravat ze mna nepozvali. zas robit tam cirkus to nie. a teda ty ako sesternica akoze preco by si mu mala posielat peniaze? to vobec, gratulacna pohladnica uplne postaci. ine je, keby babka bola pozvana a zo zdravotnych dovodov sama ani nechcela ist, tak vtedy keby chcela dat dodatocne dar, ok, je to na nej ale v tomto pripade sa mozu hanbit a v prvom rade jej syn.
@anonym_autor 🤣🤣🤣 ze je vtipný. Povedala by som mu, že mu želám všetko dobre a pred kostolom zablahoželala s kyticou
Zo svadby sa stava biznis…mnozia sa tu temy ako sa zachovat, ked si si myslel, ze svadba sa robi kvoli to u, ze sa ludia chcu vziat nie pozerat, kto im da kolko…za mna na svadbu ich nechcu, sa im ani tzv. do zadku ani nezmestia, ale peniaze nikdy nesmrdia…mna kam nepozvali nejdem, ale tym padom im neposielam, nedavam nic….to je len vychcanost , ze nesmestis aa, love posli
poslala by som im 10.50 eur s gratulaciou na korešpondečnom listku to je taka pohladnica , kde je predna strana čistá
romzýšľam, čo by som povedala, keby mi niekto zatelefonoval s tým, že ma síce nepozýva na svadbu, ale mám mu 300 eur poslať..jeden chlap raz za covidu si utrel zadok po velkej potrebe a papier poslal do obáky niekomu...možte podobne vyskúšať 😀
@anonym_autor babka co na to?
@anonym_autor povedala by som, ze je zvykom, ze stara matka ide na svadbu vnukovi. Este som NIKDY, nezazila aby stary rodic zil a na svadbu nebol pozvany, dokonca aj o palicke, na voziku sme na svadbach videla starych ludi. POslala by som mu z recesie par eur za oznamenie. Ty ako sesternica s tym robit nemas co. Ale teda urcite by som dary neposielala a nekupovala. Predokladam, ze inak pocas roka a tak tiez velmo v kontakte nie ste, nestretavate sa.
Ja by som na babkinom mieste kúpila tie najlacnejšie obliečky, alebo taniere, alebo niečo podobné a to po niekom poslala 🙊😅
@anonym_autor zamyslela by som sa nad vlastnou buducnostou. Byvas u babky, v jej byte? Alebo mas samostany byt ? Lebo ak to prve, tak s takou rodinou ako mas ,by si sa mala zamysliet nad byvanim v buducnosti. Strykovi ide iba o peniaze a bude chciet ziskat co najviac.
@anonym_autor no ze je zvykom starých rodičov pozvať, dokonca i keby bola na vozíku...Hanba. My sme našej zabezpečili aj dopravu, aj ubytovanie.
@anonym_autor To nemôžeš napísať, ako na to reagovala babka?

Na to je jedina odpoved: Naserte si, otecko aj so synkom!