icon

Brutálna hádka so švagrinou-kto má pravdu?

21. nov 2019

Zdravim zienky..cez vikend som sa brutalne pohadala so svagrinou s ktorou sme dovedy vychadzali velmi dobre..Ide o to ze ja mam dve dcerky 5 rocnu a 21 mesacnu a ona ma 7 mesacneho syna..musim vsak povedat a viem ze to vyznie kruto ale odkedy sa jej narodil syn tak jej daco preplo v hlave..neviem ci mlieko udiera alebo co..ale je to s nou zo dna na den horsie..Malý je dost nárocne dieta a to vo tom ze place skoro stale,,v kociku, v aute, v postielke..jedine kde nereve je na rukach..ked jej aj zaspi tak tak si vedla neho nesmie ani mucha kychnut lebo hned je hore..zobudi ho proste kazdy "prd" a on ked sa raz zobudi uz znova nezaspi hoc by spal dovtedy len 10minut..svagrina tym padom neznesie okolo maleho ani len naznak nejakeho hluku (stekajuci pes, zvonenie mobilu, hlasnejsie rozpravanie buchnutie dverami proste nič..) ist s nou vonku na prechadzku je "zazitok" lebo vkuse sleduje ci sa maly v tom kociku nebudi..raz zacala ziapat na jednu pani ked sme boli v obchode a stali sme pri pokladni, maly jej spal v kociku, pani co stala za nami zacal zvonit mobil vo vrecku samozrejme sa synovec na to v kociku zobudil..tak svagrina nezabudla dotycnu pani okriknut ze ci nevidi ze ona pred nou stoji s kocikom v ktorom spi male dieta a musi mat do zvonenie tak nahlas..ale aby som sa dostala k veci..v sobotu mala svokra 60tku a robila u seba doma taku mensiu oslavu..ked sme dorazili my svagrovci tam uz boli a malý jej spal akurat o poschodie vyssie v izbe..moja mladsia 21 mesacna dcerka ked vstupila do domu a zbadala starkych zacala od radosti vískat naco ju chytila svagrina..trhla jej rukou ze ma byt ticho lebo bratranceka zobudi..schamtla ju tak silno ze mala zacala plakat hned utekat ku mne..az na ten plac sa zobudil malý a zacal revat..svagrina na mna zacala vrieskat ze ze si ju mam utisit.ked zbadala ze je maly hore tak ze mi dakuje pekne ze sme ho zobudili..to som ja uz nevydrzala a vynadala som jej to prepnutych kráv..a ze ci su uvedomuje ze si maleho zobudila sama to poprvé a po druhe 21 mesacne dieta si neuviedomuje ze hore spi babatko a ze ma byt ticho..a ze ešte raz ju tak hnusne schmatne tak schamtnem ja ju ale za vlasy..svokre som zagratulovala zobrala malu a sla som odital prec..Neviem teraz ci som spravila dobre..svokra mi aj potom volala ze nech sa nehnevam..bolo mi to luto koli nej hlavne ale proste ja som tam nedokazala s nou ostat v jednej miestnosti

autor
21. nov 2019

co sa tyka mojej empatie ja viem ze tu teraz vyzeram ako necitliva mrcha...ale my dve so svagrinou mame preto taky ale sme teda mali..dobry vztah lebo som ja mala praveze tej empatie voci nej az az..toto nebolo prvykrat co koli malemu na mna vyletela..ja som toho za tych 7 mesiacov co je mal na svete uz od nej prekusla dost..ale na moje dieta nech mi nesiaha

lucinka1988
21. nov 2019

Tvoja švagriná je ale riadne prepnuta a urobila by som presne to iste, čo ty..plus obmedziť kontakt na to najnutnejšie, žiadne spoločne prechadzky a pod..
Mám rovnako náročné dieta, do toho 2prace, ale aby som sa takto správala k okoliu, nepredstaviteľne..Navyše, ak ma nespavca, mala s nim ostat doma a ísť na návštevu, keď sa maly vyspi a nie sa tam trepať a očakávať, že všetci budú chodiť po špičkách.. Je to jej dieta, ona ma robiť ústupky a ukrajovať si zo svojho komfortu, nie okolie. Riešila som to vždy rovnako, keďže maly mi nespal ani v kociku a veľa ľudí ho rozptyľovalo, pockala som, kým sa vyspi a potom sme išli na návštevy, oslavy a pod..Aj keď iba na chvilu..Toľko môj názor

1gabriela13
21. nov 2019

Ja sa napr viem vžiť do jej situácie, lebo mam doma tiež zle spiacu slečnu ktorú zobudí čokoľvek takže ja to úplne chápem ze je z toho na nervy. Kto nezažil zle spiace dieťa, ten nepochopí. Ja mam tiež susedu s malo dcérou na ktorú celý deň zjape co mi nevadí, ale už som bola nútená ku nim zaklopať a najprv som jej pekne povedala nech tu dcéru poobede na jednu hodinku zoberie do druhej izby a nech na ňu nevrieska preto ze place Lebo mne sa potom budí dcéra a ja ju dookola nič iné nerobím len uspavam. Zas z druhej strany chápem ze tvoje dieťa zato nemôže že proste sa tešilo a zobudilo to malé. Ale toto beriem ako pseudo problém, na ktorý treba čo najrýchlejšie zabudnúť a odpustiť si bez akýchkoľvek výčitiek voči tomu druhému.

felycity
21. nov 2019

prepáčte, ale žasnem nad tým, ako obhajujete švagrinine konanie voči dieťaťu, to fakt ? jedna vec je byť empatický a tolerantný, snažiť sa pochopiť, že to má ťažké, že je unavená a podráždená, druhá vec je, že ak nastane neočakávaná situácia v podobe emočnej radosti dieťaťa a náslesledne agresívne chovanie švagrinej voči dieťaťu a nabudúce čo spraví švagriná, aj ona sa musí naučiť ovládať tak ako to očakávete od malého dieťaťa...

mm2008
21. nov 2019

Ja si brutálnu hádku predstavujem trochu inak , ale budiš 🙂 ... toto čo popisuje má od brutálnej hádky daleko 😉 ... .. no k veci... nebudem ťa ani obhajovať, ani haniť... tvoja rekacia bola pol na pol.. ale mnohé tu si nevšimli, že si neskôr napísala, že jej syn spáva v noci dobre... že prespí celú noc. tak ako sorry, ale čo chce od 7 mesačného - ked prespí celú noc tak ešte chce, aby spal aj celý deň??? ako švagriná nech si hovorí čo chce, no nech je rada, že jej dieťa prespí celú noc.. koľké by si to s ňou menili...a teda si fakt má nejaký problém... je frustrovaná? o udretom mlieku pomlčím.. ale čo je za tým? tam je príčina... nech si to v sebe najskôr uprace...

autor
21. nov 2019

a co sa tyka tej pomoci dva mesiace dozadu mala svagrina narodky darovala som jej poukaz na kozmetiku a masaz..povedala som jej ze jej maleho postrazim ze nech si urobi den pre seba...tak s usmevom odmietla ze ked tak ho tam vezme so sebou...doteraz preukaz nevyuzila a vraj mne by maleho urcite nenechala lebo vidi ze s dvoma detmi toho mam ja az az..

alby2014
21. nov 2019

Zeny ako sorry, ale ked viem, ze moje dieta NESPI a viem, ze bude hluk ...tak pridem v case, ked moje dieta nepotrebuje spat. Jej maly ma cca 2 spanky v tom veku a vydrzi hore cca do 3 hodin uz v pohode. Ja, ked som mala drobne deti a mala som ich dve, tak proste sa zivot chvilu prisposoboval ich rezimu a ked najlepsie spali v tichu doma, tak sa spalo v tichu doma. Ako prvomatka chapem, ze chce vela veci zvladnut sama, ale zas, ked uz ryjem drzkov v zemi, tak berem pomoc, aka sa nuka. A tu sa pomoc nuka. Plus to dieta spi CELU NOC. Podla mna svagrina reagovala neprimerane a netreba to ospravedlnovat nespavcom...lebo opakujem to dieta spi CELU NOC, ja som raz tiez vyletela na svokra, ked som uspavala deti a on vedla zacal mixovat slahacku...ale mixovat, nie ze dieta zvyskne a este o poschodie nizsie to je paranoja.

elizita
21. nov 2019

Ja ked nechcem aby mi niekto zobudil decko, tak necham odkaz na vonkajsich dverach, DIETA SPI alebo zavolam vopred, pridte potichu, mala prave zaspala.. a kupte jej pod stromcek nosic 🙂

lucinka1988
21. nov 2019

@alby2014 úplný súhlas, ja až žasnem nad tými predošlými komentármi

autor
21. nov 2019

@elizita ma aj satku aj nosic..oboje ma zavesene v skrini lebo maly jej v tom neznesie byt

kakawah
21. nov 2019

Tvojej svagriny sa zastavat nebudem. Nkdy som nepochopila matky ktore maju nespiace deti a vsetci okolo musia byt ticho. Tak tam nemala ist, respektíve ak tam byva mohla svokra urobit hostinu mimo dom. Ved je normalne ze viac ludi viac ruchu. Co budu vsetci po spickach? Moja mala tiez mala dwnne 10 min.spanky no vsetko raz prejde. Apropo kricat na cudziu pani v obchode? Tvoja svagrova nech sa hodi do klidku a nech ona s malym medzi ludi nechodi a niw ze vsetci budu ako muchy.

autor
21. nov 2019

@kakawah no ta pani v obchode bola z nej v takom soku ze ani nezmohla na reakciu..

mm2008
21. nov 2019

ty počuj, kde bývate? lebo mne sa stalo niečo podobné 😀 v obchode pri pokladni zazvonil mi mobil a predo mnou tetuška s kočíkom na mňa zazrela 😠... ach pomoc 😀

alby2014
21. nov 2019

Inak na pobavenie svagrina by mala mat rychlo druhe, mne s jednym tiez jemne prepinalo, ale po roku som mala druhe....a taka pohodova matka sa zo mna stala, lebo proste to si uz v cistom mode prezitia....a ked chces prezit uz neriesis blbosti. :D

autor
21. nov 2019

@mm2008 Kosice 🙂

0martina0
21. nov 2019

môj nazor,ona je unavena a schmatla tvoju dceru,branila svoje dieťa,ty si jej za to vynadala a branila si svoje čo je normalne,ved dieťa vidi starych rodičou a poteši sa,mali ste pravdu aj ty aj ona,ale pokiaľ ma maleho takeho aky je,nemôže čakať že každy bude chodiť ako na ihlach len aby on spal,to sa proste neda,ved ja som dospela a ked niečo robim tak si pomyslim,no prečo tak trieskam,ale ak ste mali dobry vzťah asi by som jej zavolala,ab sme si to vysvetlili,

mm2008
21. nov 2019

😉 tak to nebola tvoja švagrina 🙂 ...

autor
21. nov 2019

@alby2014 no neviem ona mala velky problem toto jedno mat..boli na IVF..maju ho po 10 rokoch vztahu..svagrina ma 36 r.tak neviem ci sa jej zadari nejake druhe..priala by som jej lebo viem ze po detoch vzdy tuzila a chcela mat aspon tri..

bluka2
21. nov 2019

Asi by to bolo treba vidieť. Pochybujem, že niekto na dieťa na návšteve pred kopec ľuďmi nejako agresívne zaútoči, zdá sa mi to ako scifi. Akože nie že by skvelo urobila, chytiť dieťa za ruku a okriknut ho, ale ju ospravedlňuje aspoň tá únava. Ak mala nejaké známky na ruke po tom(?), tak to by bolo dosť mimo pravidiel a mohla si ísť rovno na políciu.
A vysvetlim, že ideme na návštevu, bábo môže spať, radšej nebudeme zvoniť zvončekom a podobné veci. Moja je síce staršia, ale to má od malička vysvetľovane... Proste radšej viac rešpektu ako menej, v týchto citlivých témach - a ty vieš, ako na tom sú

alby2014
21. nov 2019

ono sa to podda, podla mna komunikuj normalne a nemas sa za co ospravedlnovat, kedine, ked zacne ona, tak vtedy...inak ja som tiez z Kosic.

limetka69
21. nov 2019

no necitala som vsetko co tu je, podla man si reagovala primerane,a ano tvojej svagrine preplo, a ja mat take dieta nechodim na rodinne oslavy, v pripade, ze mi vadi, ze ho niekto zobudi, sli ste na oslavu a nie modlit sa do klastora, a nepride mi divna ani tvoja reakcia a oslovenie, ved sa tak chova.

alby2014
21. nov 2019

Inak zeny...kurnik aka UNAVA, to dieta nespi cez den a v NOCI spi celu noc...AKA UNAVA? Keby mi 7 mesacny spal celu noc, ta som vyspata ako Ruzenka, mam kamosku jej mala ma 9 mesiacov, cez den jej da 10 minut spanok, alebo max 30. minut s prsom v puse a v noci sa budi kazde 2h na kojenie....TO JE UNAVA, nie toto

miiceencoovaa
21. nov 2019

Ahoj, môj názor na toto je: ona nie je ani tak unavená ako skôr nervózna z jej dietata, z toho že jej nechce dobre cez deň spat. Chápem, nasralo by to aj mna, keďže mám 11-mesačného a keď nespi cez deň 2,5h tak je urevany a nie je to nič moc, keď mi tu cely deň len reve. Proste na psychiatriu. Ale zas aby sa tamto správala k inému dieťaťu?? By raz švagriná alebo švagor schmatol takto moje dieťa, tak by som ho ani len neupozornila, ale rovno ho/ju vytahala za vlasy...ako si písala, to dieťa nemôže za to, nevie že musí byt potichu a pod...takze tiež by som reagovala takisto ako aj ty.

maminuska
21. nov 2019

kde bol v tom všetkom tvoj manžel ? On stál a mlčal ?
K tomu druhému ... baby vy nemáte ochranárske pudy voči vlastnému dieťaťu ? Mne keby niekto takto chytil dieťa a trhol s ním , tak to skončí horšie a nie kravou .
A jedného nespavca som odchovala, ale mne nespal ani v noci ani cez deň ,

somtuporady
21. nov 2019

Ahoj, tak celé som to prečítala, a myslím si veru, že by si sa mohla skúsiť vžiť do nej, čo sa týka toho, že nechce od vás pomoc....jednoducho má prvé dieťa, chce to zvládnuť sama, nemyslím si, že by Vám chcela dokazovať, že neviete kedy decko nakrmiť alebo prebaliť..Jednoducho je to jej dieťa, chce to zvládnuť, ja by som sa cítila hrozne, keby porodím a potom sa mi o dieťa musí starať švagrina alebo svokra. Jednoducho si dieťa naučila na taký režim, že spinká, len keď je ticho. Pozri, aj to je len obdobie, veď to tak nebude navždy, deti sa formujú. Prišli ste k nej, a pravdepodobne si vedela, že jej malý je citlivý na hluk, a že sa hneď budí, preto podľa mňa tak vyletela na tvoje dieťa (to bolo totálne nesprávne a zbytočné keďže je to malé dieťa, nemôžeš mu dať ústa na zámok...) nevieš čo bolo predtým, či ho neuspávala hodinu, alebo dve, či neplakal, či mu nerastú zubky a či nebola šťastná že malý si konečne pospí. Podľa mňa si to však ako dospelá žena mohla vyriešiť s chladnejšou hlavou, prípadne jej na posmech si mala dcérke povedať že tetka je dnes zlá, tak neostanete na návštevu a má sa rozlúčiť s babičkou. Vieš ako to je, deti plačú veľmi aj keď sa naľakajú, naozaj jej nemusela nijak ublížiť, len sa malá prelakla. Vôbec by som to neriešila nadávkami, očividne máš väčší nadhľad ako ona, veď ste dospelé ženy, a vyleteli ste obe ako malé deti, ona to totálne nezvládla, a ty by si možno teraz nepísala na koníka, keby si jej nenadala do prepnutých kráv, ale vysvetlila jej chladnou hlavou, že si k tvojmu dieťaťu dovolila priveľa, že takto sa žena a matka nechová. Viem, že každá žena je citlivá na svoje deti, a každý máme inú povahu. Myslím si, že to berieš len príliš vážne, o pár dní, sa to utrasie samé, ospravedlnovať sa nemáš za čo, len si jej to vrátila. Ak sa s tebou začne baviť normálne tak nevidím dôvod aby ste si kvoli takémuto incidentu prerušili kontakty.

barboraalexej
21. nov 2019

Nechápem keď niekto napíše, že mama je asi unavená a z toho podráždená, ok môže byť ale!!!! Keď viem, že mám takéto dieťa, tak s ním budem doma na čas obedneho spánku a tam nech ani nedýcha, pozatvára okná, vypne mobil aj zvonček. Nie že ona sa trepe von alebo na oslavu so spiacim dieťaťom a otravuje neustále tým okolie aby boli ticho to čo je ?? Ja keby som ta pani v obchode, čo jej vynadala za zvoniaci mobil, by som jej povedala svoje ... A k tomu čo urobila tvojej dcére si jej vynadala absolútne oprávnene to si nemá čo dovoliť! Zvlášť keď to bolo za nič

zuzka102
21. nov 2019

No, švagrinej zjavne prepína, čo sa ani nečudujem ak ma doma nespavca.. i keď zrovna nespavcom by som ho asi nenazyvala, keďže prespi celú noc. Moja dcéra tiež cez deň dosť málo spávala (v noci ok).. a nebolo to pre mňa ľahké. No využívala som každú ponúknutú pomoc (od mamy či svokry, čo sa týka kratkeho postrazenia malej/kocikovania/prechadzky, donesenia navareneho jedla ap.), nehrala som sa na hrdinku ako všetko zvládnem ľavou zadnou a sama. Čo sa týka návštev, keď sme niekam išli, vždy som to (podľa možností) prispôsobovala spankovemu času dcérky, čiže išli sme niekam až keď bola vyspatá, lebo aj tak by potom bola na návšteve mrzuta a v cudzom prostredí nezaspala.
Hm, nečudujem sa, že si reagovala ako si reagovala, už sa to v tebe zjavne nakopilo. Asi by som to nechala vysumiet, ako tu už niekto spomenul, a ak sa ospravedlniť, tak navzájom obe. Nasilu sa neospravedlňuj, ak to tak necitis.
Podľa mňa, ako jej dieťa bude rásť, aj švagriná sa časom skludni.

maria1678
Autor odpoveď zmazal
maria1678
21. nov 2019

ja ti to kvitujem, prečo by si s nou mala jednať v rukavičkách ked ti schmatne dieťa ??? za to, že jej decko spí? a čo? ked viem, že má taký ľahký spánok a vedela by som, že niekto má prísť s dieťaťom k nim /automaticky predpokladám, že deti robia hluk, nie? zvlášť pri zvítaní sa s babkou a pod./, tak dám na dvere oznam, že "prosím potichu, dieťa spí", alebo ti mohla vopred zavolať, napísať sms. Tak som to robila ja a nebol žiadny problém.

dskjhfdlkdjhl
21. nov 2019

Ja viem, ake to je mat take dieta, moja mladsia bola presne taka ista, mne stacilo, ze som odpovedala niekomu na pozdrav a v kociku bol hned vreskot. Takze chapem, ze je z toho znicena, kto by nebol. Na druhej strane, kedze som si tym presla (moja dcera spala cez den do roka 3x20 minut, niekedy aj menej), tak mozem smelo napisat, ze absolutne nie je v poriadku takto reagovat. Ani na to male dieta (ja by som na mieste zakladatelky reagovala podobne a vobec by ma to netrapilo), ani napr. na tu pani, ktorej zvonil mobil.