icon

Brutálna hádka so švagrinou-kto má pravdu?

21. nov 2019

Zdravim zienky..cez vikend som sa brutalne pohadala so svagrinou s ktorou sme dovedy vychadzali velmi dobre..Ide o to ze ja mam dve dcerky 5 rocnu a 21 mesacnu a ona ma 7 mesacneho syna..musim vsak povedat a viem ze to vyznie kruto ale odkedy sa jej narodil syn tak jej daco preplo v hlave..neviem ci mlieko udiera alebo co..ale je to s nou zo dna na den horsie..Malý je dost nárocne dieta a to vo tom ze place skoro stale,,v kociku, v aute, v postielke..jedine kde nereve je na rukach..ked jej aj zaspi tak tak si vedla neho nesmie ani mucha kychnut lebo hned je hore..zobudi ho proste kazdy "prd" a on ked sa raz zobudi uz znova nezaspi hoc by spal dovtedy len 10minut..svagrina tym padom neznesie okolo maleho ani len naznak nejakeho hluku (stekajuci pes, zvonenie mobilu, hlasnejsie rozpravanie buchnutie dverami proste nič..) ist s nou vonku na prechadzku je "zazitok" lebo vkuse sleduje ci sa maly v tom kociku nebudi..raz zacala ziapat na jednu pani ked sme boli v obchode a stali sme pri pokladni, maly jej spal v kociku, pani co stala za nami zacal zvonit mobil vo vrecku samozrejme sa synovec na to v kociku zobudil..tak svagrina nezabudla dotycnu pani okriknut ze ci nevidi ze ona pred nou stoji s kocikom v ktorom spi male dieta a musi mat do zvonenie tak nahlas..ale aby som sa dostala k veci..v sobotu mala svokra 60tku a robila u seba doma taku mensiu oslavu..ked sme dorazili my svagrovci tam uz boli a malý jej spal akurat o poschodie vyssie v izbe..moja mladsia 21 mesacna dcerka ked vstupila do domu a zbadala starkych zacala od radosti vískat naco ju chytila svagrina..trhla jej rukou ze ma byt ticho lebo bratranceka zobudi..schamtla ju tak silno ze mala zacala plakat hned utekat ku mne..az na ten plac sa zobudil malý a zacal revat..svagrina na mna zacala vrieskat ze ze si ju mam utisit.ked zbadala ze je maly hore tak ze mi dakuje pekne ze sme ho zobudili..to som ja uz nevydrzala a vynadala som jej to prepnutych kráv..a ze ci su uvedomuje ze si maleho zobudila sama to poprvé a po druhe 21 mesacne dieta si neuviedomuje ze hore spi babatko a ze ma byt ticho..a ze ešte raz ju tak hnusne schmatne tak schamtnem ja ju ale za vlasy..svokre som zagratulovala zobrala malu a sla som odital prec..Neviem teraz ci som spravila dobre..svokra mi aj potom volala ze nech sa nehnevam..bolo mi to luto koli nej hlavne ale proste ja som tam nedokazala s nou ostat v jednej miestnosti

lujza123
21. nov 2019

Tak švagriná reagovala riadne prehnane a ty potom na ňu tiež, čo je ale úplne pochopiteľne vzhľadom na situáciu.
Ako chápem ze môže byt unavená, frustrovana, že dieťa nespavec dá zabrat ale čakať ze sa teraz cely svet prispôsobí lebo JA JA JA A MOJE DIETA je smiešne. Nadávať neznámym ľuďom v obchode že im zvoní mobil je už ďaleko cez čiaru, tak isto ako sklbat cudzie deti. 2 ročne sa ešte nevie ovládať a byť úplne tichucko aj keď sa snaží ako vie

kamitomi
21. nov 2019

Náš mladší syn bol rovnaký. Cez deň takmer nespal, v kočíku najdlhšie vydržal spať 35 minút. V noci spal o niečo lepšie ale bol aj 10 krát za noc hore, zhruba do veku 4 rokov. Dodnes nie každú noc prespí celú a to už má osem rokov. Pri staršom synovi som nič také nezažila, bežne som mala pustenú telku, vysávala, návštevy boli u nás. Takže s mladším sme si ozaj užili. Ale NIKDY som takto netýrala rodinu a už vôbec okolie. Bolo to náročné obdobie a to som musela nastúpiť do práce keď mal syn 15 mesiacov. Takže myslím že viem čo švagriná zažíva. A teda musím povedať že hoci mnohé tvrdíte že jej nemala povedať že je krava, tu je to trefné. Je jasné že má náročné dieťa a každá normálna žena by sa nejako prispôsobila. Ja som si dieťa odsledovala a zistila kedy lepšie spí, čo k tomu potrebuje, či je vhodné ísť tam či onam a tak nejako sme prežili. Keď som vedela že veľa ľudí mu nevyhovuje a nebude spať, na oslavu som buď nešla alebo prišla neskôr. 26.12. vždy chodíme k svokre na obed, išiel len manžel a starší syn, lebo mladší potreboval spať. Prišli sme na pol štvrtú. A prežili sme. Rodina, kamaráti vedeli aký je syn a tiež boli dostatočne rozumní aby vedeli že časom to prejde takže keď sme museli odísť skôr, či prísť neskôr, chápali to. Takže myslím že švagriná by potrebovala asi "zopár faciek" obrazne povedané. Nie je jediná na svete čo má náročné dieťa, a žiaľ, nebude sa jej svet prispôsobovať. Mala by sa nad sebou zamyslieť, lebo takto si odoženie ľudí od seba.

autor
21. nov 2019

skusim to opisat co najdetailnejsie: ked sme prisli zatial boli u svokrovcov len svagrovci..oslava ešte len zacinala..mala prist ešte nejaka rodina a jedny susedia..prisli sme do predsiene a svokra nam isla na proti..malá ju zbadala kym som ja ju vyzuvala z topanok a zacala najskor tlieskat smiat sa a potom viskat od radosti..nato dobehla svagrina z vrchneho poschodia..mala prebehla popri nej viskauc smerom k svokrovi..ked sa blizila k nemu svagrina ju dobehla a schmatla ju za ruku tak ze nou az skubla malu vratilo smerom ku nej a zacala jej dohovarat : Ticho bud, Sofia ..bratranceka zobudis! mala sa jej snazila vysmyknut tak ju chytila ešte silnejsie a vtedy mala zacala plakat..pocas toho ako sa jej snazila vysmyknut zacala mrncat..mala sa potom rozplakala lebo sa ocividne zlakla a vtedy sme zaculi zhora maleho ako zacal tiez plakat..svagrina na nas zacala ziapat ze pekne dakuje ze sme ho zobudili ze spal asi 15 minut..manzel tiez na nu vyletel ale nie az tak ako ja..ten sa jej len opytal ci je normalna ( ona le ten incident nevidel ..on ešte vyberal veci z auta ked sa to stalo)

limetka69
21. nov 2019

ale vesd to je jasna diplomovana krava, aj keby som chcela ju obhajit, tak neviem ako, lebo sa to neda.

diana20
21. nov 2019

No otras.. mám štvorročného a dva a polročného, ani jeden mi nespí ešte teraz celú noc, takže štyri roky som celu noc neprespala, cez deň mi už nespí ani jeden a nikdy veľa nespali cez deň, unavená som veľmi ALE!!!! Nikdy by som si nedovolila schmatnúť dieťa za to, ze kričí, jemne by som sa snažila vysvetliť, že malý spí, ale to je všetko.. tiež sme boli s rodinou, ich deti koľkokrát vrieskali a zobudili mojich malých ale nepovedala som nič, je to normálne, že také malé deti kričia.. a to som bola 20krat za noc hore lebo mladší sa toľko budil, celú noc som nespala,a nie len jednu, takže unavená som bola a aj nervózna, ale nie voči detom ani voči ostatným členom rodiny maximálne môjmu priateľovi som niekedy odvrkla.. a tiež museli obaja stále na mne byť nalepení a nosila som ich... 7 mesačný jej spí celú noc no keby aj nespal vôbec cez deň, ani tých 10 minút tak by taka strasne unavena nemala byt, predtym tiez spala celu noc a nespala celý deň, takže nevidím problém.. čo by som ja dala že to aby mi spali celú noc v 7 mesiacoch.. je proste krava, to je všetko, únava je výhovorka a ty si dobre reagovala, to by videli moje svagrine keby si toto dovolili ku jednému z mojich malých..

sapetka
21. nov 2019

Chapem ta, reagovala by som rovnako keby zdrapila mojho syna.. neviem ci by som ale odisla to asi nie.. mozno neskor mohol vzniknut priestor na vydiskutovanie ale to je uz jedno co by bolo keby.. asi sa na to uz povznes a nevyhybaj sa moznostiam stretnut sa.. len jej mozno nabuduce povedt ze vies cim prechadza ze je to narocne ked dieta nespi sama mas dve deti ale ze si neprajes aby takto zaobchadzala s tvojimi detmi.

autor
21. nov 2019

ja ked som potom doma nad tym premyslal tak som si uvedomila ze som nemusela tak az na nu vyletiet ale proste v tej chvili sa to nedalo..uplne som vykypela..keby zhukla po mne alebo po muzovi alebo ze mna tak chyti za ruku neriesim..ale moje dieta to je druha vec..a verte mi ze keby bola situacia opacna a urobim to ja jej synovi tak uz tie vlasy davno nemam.

limetka69
21. nov 2019

@sapetka ja by som tiez odisla, nevedela by som diskutovat s clovekom, ktory si zobudi krikom vlastne dieta a zvali to na inych... tej pani by mal niekto vysvetlit ako sa veci maju, ze svet sa netoci okolo nej a jej decka, a jej dieta spi celu noc, moje nespalo 3 roky a cirkusy som nerobila

limetka69
21. nov 2019

ja ta uplne chapem, male deticky su bezbranne dusicky a uplne inak vsetko vnimaju a takot ju vydesit, urcite nechapala co sa deje, chuda male.

autor
21. nov 2019

svokra sa to snazila pred dvoma dnami medzi nami urovnat ale svagrina poslala odkaz ze ona sa ospravedlnovat nema za co..

simca06022011
21. nov 2019

Dobre si urobila, ja by som inak nepostupovala. Neriešila by som ju. Dieťa jej podrastie, situácia sa ukľudní...
Neospravedlnila by som sa jej. Keby mi zdrapila dieťa a rozrevala ho, za situáciu si môže sama. A aj tvoje dieťa m pravo sa tešiť na starkých atd...

autor
21. nov 2019

Keby sa toto stalo prvy raz tak ešte beriem..ze potrebovala aby spal ale toto je furt..ona je z neho taka posrata..ved ani doktorku nepocuva..ja neviem naco k nej vobec hodi..maly nie je zaockovany..nema ani jedno povinne ockovanie a uz mal mat v jeho veku dve..lebo ona donho jedy davat nebude..cokolvek doktorka poradi predpise to je vsetko len chemia a doktorka vie hovno..len lieky predpisovat..

lubika39
21. nov 2019

moja mladsia od malicka nespala, max. 30 minutove spanky a v noci niekolkokrat hore, takze viem co to je chprnicke nevyspatie (prestalo to, az ked zacala chodit do skoly :D) Zobudilo ju vsetko. A to ja som mala este starsiu 14 mesacnu. Ale ze by som ziapala po ludoch, to nie. Ja by som na tvojom mieste urobila to iste, keby mi niekto zdrapol dieta, ze sa rozplace. A obmezdila stretavanie so svagrinou. Ty si sa jej snazila pomoct, ale ked o to nestoji, tak kaslat na nu.

limetka69
21. nov 2019

nejde mi dohlavy ako ste si mohli predtym rozumet :D

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
asia83
21. nov 2019

Vy máte pravdu. Ona by sa mala uvedomiť. Dať decku poriadne najesť, vonka spať, keď je maximálne päť stupňov a nebojte sa, malého nezobudí ani keby mu stíhačky meter od hlavy leteli.

sara07
21. nov 2019

@daja07 dobre a ked teda mám také dieta , je nutné sa s ním trepat do spoločnosit, vonku, na oslavu a celá tlupa sa bude prispôsobovat jednemu dietatu
prečo to nezobrat z druhej strany, tak nech sa zastavi na krátko a nenecháva ho spat tam, či je oslava tak všetci budeme sediet za stolom a šepkat ??? kapanek na hlavu

diana20
21. nov 2019

Ja by som sa teda s ňou už nestretla asi riadne dlho po tomto, no ja to mám jednoduchšie, všetci bývajú ďaleko, takže sa vyhýbať nie je také zložité.. no ja by som ju teda nejaký čas vôbec nechcela vidieť..

autor
21. nov 2019

@limetka69 lebo som vela veci od nej prekusávala..tak ako mi to tu mnohe radili ze som to mala proste prekusnut..a sa ešte nebodaj na nu aj usmiat..to som robila cely ten cas..s muzom sme spolu 8 rokov..a co sa tyka toho ze jej maly nespi a ze ste si to mnohe zazili tiez..tak ja tak isto..mam dve deti a so starsou to bola hruza prve 4 mesiace som nevedela co je spanok..ale tiez som toto nerobila..a nestekala po druhych..

maris5
21. nov 2019

Jej ked prespi dieta celu noc tak cez den si uz len tak schrupne na chvilku, nech necaka, ze bude spat ako novorodenec.
Ked vedela, ze uz pridete mala hned ist k dveram a upozornit, ze krpec spi.
Tak ste si obe povedali svoje. Skor ma mrzi, ze svokra mala pokazenu oslavu.

asia83
21. nov 2019

@nevludna Prepáčte, ale blbosť ako hrom. Akú pomoc ponúknuť žene, ktorá evidentne o žiadnu pomoc nestojí? Očividne si to potrebuje predovšetkým upratať sama v sebe, a potom, ak bude o tú pomoc žiadať, jej ju dať. Žiadne v vnucovanie, treba mať zdravé sebavedomie.

autor
21. nov 2019

@diana20 my od seba byvame o tri ulice dalej

sara07
21. nov 2019

@kamitomi presne moja reč

limetka69
21. nov 2019

@asia83 súhlasím !

autor
21. nov 2019

@maris5 aj mna to mrzi ja som jej hned potom volala ze nech sa nehneva ale zeproste ja tam s nou nemozem sediet..tak mi povedala ze ok a ze ma aj chápe

autor
21. nov 2019

že jej tiez potom dohovorila..ale kedze viem ze svokra ma so svagrinej strach tak neverim ze to bolo nejake velke dohovaranie

nevludna
21. nov 2019

@asia83 to napisala az po mojom komente

autor
21. nov 2019

@nevludna to je pravda!

diana20
21. nov 2019

No snažila by som sa jej vyhýbať ako sa len dá, nie je možné aby jedna žena, ktorá sa 10 rokov snaží o bábo mala po 7 mesiacoch toho plné zuby a chcela len aby jej dieta spalo... a myslela si, že všetci budú skákať ako ona píska a že všetci budú držať hubu za to ze jej dieťa spí no otras, nech ostane doma, už by som ju nepozvala na žiadnu oslavu byť tvojou svokrou a aj hocikým z rodiny.. treba aby jej viac ľudí dalo najavo, že nie je normálne jej správanie..

codal
21. nov 2019

Přehnaly jste to obě, ona je zřejmé přecitlivělá, možná unavená, ty sis hájila svoje dítě, což se nedivím, obě jste ale reagovaly přehnaně, ona tím jak chňapla a křičela po tvé dceři, ty jak jsi ji nazvala, kdo je víc v právu těžko říct, chápu obě strany, taky jsem měla nespavé dítě a taky mě dokázalo vytočit všechno, co ho vzbudilo, na druhou stranu jako matka chápu tebe, že sis hájila dceru, protože to bych udělala taky. Jedna z vás bude muset udělat ten vstřícný krok, ani ne tak se omluvit, což by samozřejmě bylo na místě z obou stran, ale hlavně si říct, že jste to přehnaly obě a hoďme to za hlavu, stane se i v lepších rodinách. Pokud jste do teď měly hezké vztahy, je zbytečné to hrotit kvůli jednomu takovému incidentu.