icon

Brutálna hádka so švagrinou-kto má pravdu?

21. nov 2019

Zdravim zienky..cez vikend som sa brutalne pohadala so svagrinou s ktorou sme dovedy vychadzali velmi dobre..Ide o to ze ja mam dve dcerky 5 rocnu a 21 mesacnu a ona ma 7 mesacneho syna..musim vsak povedat a viem ze to vyznie kruto ale odkedy sa jej narodil syn tak jej daco preplo v hlave..neviem ci mlieko udiera alebo co..ale je to s nou zo dna na den horsie..Malý je dost nárocne dieta a to vo tom ze place skoro stale,,v kociku, v aute, v postielke..jedine kde nereve je na rukach..ked jej aj zaspi tak tak si vedla neho nesmie ani mucha kychnut lebo hned je hore..zobudi ho proste kazdy "prd" a on ked sa raz zobudi uz znova nezaspi hoc by spal dovtedy len 10minut..svagrina tym padom neznesie okolo maleho ani len naznak nejakeho hluku (stekajuci pes, zvonenie mobilu, hlasnejsie rozpravanie buchnutie dverami proste nič..) ist s nou vonku na prechadzku je "zazitok" lebo vkuse sleduje ci sa maly v tom kociku nebudi..raz zacala ziapat na jednu pani ked sme boli v obchode a stali sme pri pokladni, maly jej spal v kociku, pani co stala za nami zacal zvonit mobil vo vrecku samozrejme sa synovec na to v kociku zobudil..tak svagrina nezabudla dotycnu pani okriknut ze ci nevidi ze ona pred nou stoji s kocikom v ktorom spi male dieta a musi mat do zvonenie tak nahlas..ale aby som sa dostala k veci..v sobotu mala svokra 60tku a robila u seba doma taku mensiu oslavu..ked sme dorazili my svagrovci tam uz boli a malý jej spal akurat o poschodie vyssie v izbe..moja mladsia 21 mesacna dcerka ked vstupila do domu a zbadala starkych zacala od radosti vískat naco ju chytila svagrina..trhla jej rukou ze ma byt ticho lebo bratranceka zobudi..schamtla ju tak silno ze mala zacala plakat hned utekat ku mne..az na ten plac sa zobudil malý a zacal revat..svagrina na mna zacala vrieskat ze ze si ju mam utisit.ked zbadala ze je maly hore tak ze mi dakuje pekne ze sme ho zobudili..to som ja uz nevydrzala a vynadala som jej to prepnutych kráv..a ze ci su uvedomuje ze si maleho zobudila sama to poprvé a po druhe 21 mesacne dieta si neuviedomuje ze hore spi babatko a ze ma byt ticho..a ze ešte raz ju tak hnusne schmatne tak schamtnem ja ju ale za vlasy..svokre som zagratulovala zobrala malu a sla som odital prec..Neviem teraz ci som spravila dobre..svokra mi aj potom volala ze nech sa nehnevam..bolo mi to luto koli nej hlavne ale proste ja som tam nedokazala s nou ostat v jednej miestnosti

annamivo
21. nov 2019

Obe ste si bránili to svoje. Chápem že 21 mesačne dieťa aj keď mu povieš pred dverami tichucko lebo bábo spí, tak keď pocíti radosť tak spustí smiech a podobne a trestať ho za to nemá zmysel a už vôbec nie reagovať ako reagovala švagriná. Tiež by som jej na to povedala svoje a v mojom prípade by padli aj horšie slová. Prikláňam sa k vyššie uvedenému že nie celá rodina sa prispôsobovať ale ona si ma poriešiť návštevy, oslavy a iné keď je dieťa hore nie aby všetci ostatní boli tichucko lebo dieťa spí. Mi sme obrovská rodina - súrodenci s deťmi s mojej a manželovej strany - je nás cez 60. Od malých detí 3mesacnych po 70r. A nikto sa našim deťom ani ostatným deťom neprispôsobuje, každá si to riešime tak aby bolo dieťa ok a aj ostatní si oslavu užili. Ja viem že by ju tešili keby jej bábo spí aj cez deň ale môže byť vďačná že jej prespí celú noc, náš to zvládol v 2,5 roku a kedy to zvládne naša herečka polročna to sa ešte uvidí, zatiaľ som 4-5x v noci hore a cez deň spí raz 2h a ten druhý spánok je ako sa jej chce.

saluda
21. nov 2019

Dokážem pochopiť, že je vyčerpaná, mala som také prvé dieťa a od vyčerpania som sa niekedy takmer po zemi plazila. Napriek tomu, nikdy by som sa kvôli tomu neosopila na cudzieho človeka, že mu zvoní mobil. Niektoré mamičky si s narodením dieťaťa neviem prečo začnú myslieť, že svet sa točí iba okolo ich dieťaťa. No netoci, pani mala možno hlasné zvonenie, lebo slabšie počuje a tak to proste potrebuje mat. A keby takto schmatla moje dieťa, tak by si vypočula aj horšie. Pomoc neprijme, len sa všetci podme zblaznit, že má nespave dieťa. V nosiči ho pravdepodobne nevie správne uložiť a deti praveže ukludni, keď počujú zvuky okolia. Samozrejme, pokiaľ okolo neho chodila od narodenia po špičkách, nemôže sa čudovať, že jej teraz dieťa zobudi každé tuknutie a je od nej dosť sebecke, že sa tomu musí prispôsobiť celé jej okolie. Možno teraz vyznievam malo empaticky, ale ja mám naopak empatie na rozdávanie, len voči niektorým ľuďom, ktorí sa sami dostali do pruseru, jej až toľko nemám 😉

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
diana20
21. nov 2019

@saluda ona nema nespave dieťa.. jej dieťa spí malo cez deň ale prespi celú noc.. len ona chce, aby veľa spalo aj v noci aj cez deň.. 🤦‍♀️

kamitomi
21. nov 2019

@ptmt1011 áno ale tu ide o to že dotyčná si myslí že vie všetko najlepšie. Tiež necpem do detí všetky lieky, veľa sa toho dá vyliečiť aj bez chémie ale tak ona nerešpektuje nič a nikoho. Pomoc odmieta ale čaká že sa svet poserie z jej dieťaťa. Preháňa to a je to na škodu všetkým zúčastneným. Hlavne jej a drobcovi, neustráži vždy všetko....

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
nickpick
21. nov 2019

chapem teba aj ju, cely svet teraz nemoze zastat a byt ticho, lebo jej dieta ma problemy zaspat, na druhej strane ona uz musi byt z dietata na prasky a dlhodobo pod stresom a zrejme sa v tom dennodennom kolobehu uz stratila a prejavuje sa takto negativne voci svojmu okoliu, asi to chce uprimny rozhovor ved si pisala, ze ste spolu vychadzali celkom dobre, mala by prijat ponukanu pomoc a trochu sa uvolnit od materskych povinnosti, inak co sa tyka takychto rodinnych navstev v detmi, kludne ti mohla napisat kratku spravu ze maly spi a ty by si si uz deti nainstruovala, ze maju byt tichsie, normalna komunikacia, skus sa ale vzit aj do nej, decko si horkotazko uspi a tvoja malo ho zobudi, je to frustrujuci pocit, mne sa to stalo uz x-krat pri kocikovani, moja mala ma tiez tazsie dni, ked ju konecne doma uspim a hodim do kocika, vyjdeme pred dom a zobudia ju ukricane decka vracajuce sa zo skolky ci skoly, ale co s nimi narobim, su to male deti, nezapne im hned ze maju byt ticho, ustriehnut by si ich mali ich rodicia, ktori idu s nimi, ti su castokrat mimo, alebo im rovnako ako ich detom nezapne kontrolka v hlave....vacsinou len takym co mali rovnakych nespavcov a uplakancov takze chapu, co to obnasa....

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
calendula321
21. nov 2019

Chyba bola na oboch stranách. Ona ti nemala myklovať s dcérkou, ale povedať jej kľudnejšie, že bratranec spinká. A Ty si jej nemusela pred všetkými vynadať do prepnutých kráv....Ale ak ste si doteraz dobre rozumeli, tak si myslím, že sa to dá do poriadku. Chce to len čas. To vyšumí.

gopika
21. nov 2019

Akože niektoré tie komentáre sú fakt....neznášam ľudí, ktorí zato, že im dačo je, vinia a zneprijemnuju život všetkým okolo a očakávajú, že všetci sa budeme riadiť ich náladami.
Je jasné, že to dieťa je stredom jej vesmíru, ale nie je stredom vesmíru ostatných.
Tiež mám také náročné dieťa, zobudí sa aj keď vietor zafúka. ALE! Keď viem, že ide spať, nejdem sa s ním trepať po návštevách, kde je jasné, že nebudeme sami a nebudem očakávať, že tam teraz všetci kôli mne budú ticho sedieť!!! Pôjdem, keď sa malý vyspí. Je to celé len a len jej chyba.
Takže urobila si dobre, snáď sa trochu zamysli nad sebou, aj keď pochybujem.
A už vôbec by somnestrpela násilie na vlastnom dieťati.
Treba jej ukázať hranice a to si spravila. 👍 Niekto jej to povedať musel, aj keď škaredo, ale vybuchla si a tiež si len človek.
Ja by som očakávala ospravedlnenie z jej strany. Ona reagovala neprimerane prvá a ublížila dieťaťu. Potom by som sa aj ja ospravedlnila, za nesprávne zvolene slová.

autor
21. nov 2019

ja som mala voci nej empatie a trpezlivosti az az..co som sa ja od nej napocuvala hlavne na tu mladsiu: ako to ze ma pol roka a ešte nesedi?..ma rok a ona ešte sama nechodi? vsak ona pozna ine deti v jej veku co uz behaju same?..a teraz zase ze preco ešte nerozprava..ze v jej veku by uz mala a ze preco to neriesim..hlavna vec ze jej maly bude mat 7.12. 8 mesiacov a ešte sa nedokaze pretocit na brucho..jasne ze doktorke na poradni povedala ze sa pretoci lebo by ju sprosta doktorka poslal na nezmyselne vysetrenia a ved vsak doktorka vie prd..

nevludna
21. nov 2019

No tak sa ospravedlnujem, ale je to podla tvojich dalsic sprav prepnuta krava🙂 drzim palce. Ked sa to nezmeni, tak taky clovek ti v zivote chybat nebude;)

autor
21. nov 2019

@nevludna ja zas nie som typ cloveka co vybuchne za vsetko..ja viem vela toho zniest a dlho mi trva kym vykypim..

janage
21. nov 2019

Svagrina vela pochopi ked sa jej narodi druhe dieta. Ja som mala ale ze extremneho nespaca. A mna to tak poznacilo, ze moje deti som upozornovala uz 5m od kocika hociakeho, ze nevrieskame pri kociku, nepistime, nevyskame. Na to je ihrisko. Podla mna ju najviac podrazdilo, ze nikto z vas rodicov kriciace dieta neupozornil. Tym nebhajujem jej konanie. Keby jej dieta prerevalo prvy rok vo dne v noci tak denny rev by ani neriesila a bola rada ze ho niekto chce povarovat, to mi ver. Len u nas nikto toho revaca nechcel😛

simona92101
21. nov 2019

@gabrielaaaa milujem tieto reci ze ako si ho naucila!ona si ho nenaucila,proste je to take dieta,niektore dokazu spat aj ked mu pri hlave drbe zbijacka,niektore potrebuju klud.ja mam tiez dieta ktore do 3 m spavalo cez den super,teraz bohuzial staci ze daco suchne a je v momente hore,jednoducho ma plytky spanok a to sa naucit neda!!
Tiez byvam podrazdena ked mala nespi,preto ked jej vychadza cas spanku tak nevolam k sebe nzvstevu ani my nechodime na navstevy.

lagata
21. nov 2019

Uplne ta chapem, tiez mam velmi podobne prepnutu svagrinu prvorodicku 🙈 Ona je este k tomu aj cisty manipulator a narcis. Tiez som sa na zaciatku snazila k nej najst cestu, ale marna snaha. Teraz sa pre vlastnu psychicku pohodu snazim obmedzit kontakt na minimum.

Podla mna bola tvoja reakcia este mierna a dalo sa to podat aj omnoho expresivnejsie 😄

autor
21. nov 2019

@janage mala ale nekricala..vobec to nebolo take hlasne ..len viskala a tlieskala od radosti..hovorim keby som mala pocit ze je nejako moc hlucna tak ju zhaltujem aj sama!
@simona92101 podla mna trosku aj naucila lebo odmalicka bola nanho taka ze ked ho polozila a trosku zamrnkal hned ho brala na ruky a čičíkala..on nemohol ani chvilku pomrnkat ani zaplakat ani nic..hned ho mala na rukach

simona92101
21. nov 2019

Nezastavam sa jej,ale verim ze je vycerpana a viem si predstavit tie stavy ked dieta nespi a do vecera daleko...neviem ci naucila,ci nie,niekto necha dieta revat niekto hned uteka..u nas viem ze ked ihned nepribehnem tak zacne ziapat a opatovne uspatie je nemozne..🤷‍♀️ tazko povedat,jej prepina z toho ze dieta nespi,je mozno unavena a asi aj frustrovana z toho ze si nevie rady ako prvorodicka.. vam zase leze na nervy lebo vase deti spali normalne a pride vam to cudne ako sa sprava..

autor
21. nov 2019

@simona92101 maloktore dieta spava normalne..su deti co su v noci hore aj celu noc..alebo kazdych 10 minut a su deti co to maju opacne..ja mam dve deti a tiez som si s nimi uzila svoje..mam aj kamaratky co maju deti..ktore nespavali v noci takmer vobec..ale nevreiskali na nikoho okolo

janage
21. nov 2019

No moja jedna ked vyska ma taky pisklavy vysoky ton, ze horsie ako vresk, tak som si to tak predstavila. Ona sa takto aj smeje napriklad. Vulgarizmy asi by som nepouzila, ale svagrinej povedala, ze ak vedela o oslave vopred tak sa mala zariadit inak. Napr. zaplatit oslavu svokre v restike a mali by klud v dome. Alebo hladat ine riesenie.

simona92101
21. nov 2019

Chapem,kazdy si preskakal svoje,chapem aj tvoj postoj aj jej ..

black_olive
21. nov 2019

@wena Ona je neschmatla za vlasy...rozmýšľala v hneve nad tým, že to spraví ale nespravila, čítaj poriadne a malé dieťa silno schmatnúť môže aj ublížiť dieťaťu.

codal
21. nov 2019

@ptmt1011 to neznamená, že nemůže být unavená.. mateřství je velká změna, to, že teď dítě spí celou noc neznamená, že nemá právo na únavu, třeba to prostě všechno hůř zvládá než si představovala a to že některé ženy to zvládají lépe opět neznamená, že ona je špatná máma nebo špatný člověk jen proto, že tuhle situaci prostě nezvládla..možná na ni něco dolehlo, možná mela blbý den, možná zakladatelka odnesla nějakou dlouhodobou únavu nebo frustraci.. já chápu zakladatelku, že ji to nastvalo, že se zastala svého dítěte, ale její slova byla taky zbytečně hrubá a zraňující.. pokud ty vztahy byly jinak v pohodě, tak bych z toho rozhodně nevyvozovala žádný velký následky, omezování kontaktu apod. Prostě bych si to se švagrovou u kafe vyříkala a pokud jsou obě normální a mají se rády, tak to přijmou a nechají to být.. pokud je švagrová opravdu kráva a je tam toho víc, tak je to samozřejmě jiná situace, ale úvodní příspěvek začínal tím, že spolu před tímto incidentem vycházely velmi dobře, pokud s ní měla problém už dřív, tak chapu, že to touhle situaci vygradovalo a že to třeba byla poslední kapka, ale to ví, jen zakladatelka, zda ji má ráda a jestli tohle pro ni bylo až tak závažné..

black_olive
21. nov 2019

Netráp sa nad švagrinou, bude lepšie keď sa jej budeš vyhýbať aby pre istotu tvojmu dieťaťu neublížila ešte niekedy. Je zrejme dosť labilná na psychike a keď teda si myslí, že vie všetko najlepšie, tak určite neponúkaj pomoc. Radšej pomôž takým, ktorí príjmu tvoju pomoc. Zaoberaj sa svojimi deťmi a vypusť z hlavy tú hádku. Odpusť jej a ži svoj život.

mmoni89
21. nov 2019

Tiez by ma to vytocilo a poriadne,chuda dcerka.Nevyspala som.sa uz skoro 6rokov,mam doma 3mesacneho co nespi cez den ,v noci som aj 6x hore..Tiez som.niekedy zufala ze nemoze spat cez den ale nevrieskam za to po chlapcoch nech su ticho aj nervy mam este celkom ok.Aj to co si pisala ako vyletela na tu pani🤦‍♀️no chore podla mna,tak ked mi dieta nechce spavat v kociku nevleziem este do obchodu.ani s jednym som nemohla ist nakupit lebo sa tiez zobudili.Podla mna je trochu hystericka

loginexistuje
21. nov 2019

dobre si jej povedala ... nema čo dieťa trhať za ruku .... a má dieťa svoje uspávať v šatke

black_olive
21. nov 2019

@diana20 No a to je ešte len začiatok, ako bude rásť matka bude mať stále väčšie nároky a dieťa bude mať pocit, že sa nemalo radšej ani narodiť.

autor
21. nov 2019

Inak podla svokra som na vine ja..lebo ze ju svagrina vobec tak silno nechytila a ze moja mala je rozmaznana..preto zacala plakat..

black_olive
21. nov 2019

Košeľa je bližšie ako kabát, hádam nechceš aby dala pravdu tebe 🙂 ach

montemotherone
21. nov 2019

Preplo jej z uplakaneho dieťaťa, citlivého na zvuky (ťažko povedať či si ho tak aj nevychovala) na druhej strane, moje dieťa by tak schmatla len raz a ručičky by som jej dolámala. Nie je tam jediná so svojim dieťaťom stredobod vesmíru. Takto doslova tyranizuje celú rodinu. Poradiť ti neviem,lebo toto ty neporiešiš. Ona je teraz vyšťavená, mimo,nepochopí čo jej hovoríš. Asi sa len vyhýbať častému stretávaniu, kým sa trocha uprace, ale niekto by jej mal naznačiť že TOTO nie je správna cesta. Nikto nebude brať v obchode ohľad na ňu a jej dieťa. Očividne je strašne uzavretá do svojho sveta a už nevníma reálne