Brutálna hádka so švagrinou-kto má pravdu?
Zdravim zienky..cez vikend som sa brutalne pohadala so svagrinou s ktorou sme dovedy vychadzali velmi dobre..Ide o to ze ja mam dve dcerky 5 rocnu a 21 mesacnu a ona ma 7 mesacneho syna..musim vsak povedat a viem ze to vyznie kruto ale odkedy sa jej narodil syn tak jej daco preplo v hlave..neviem ci mlieko udiera alebo co..ale je to s nou zo dna na den horsie..Malý je dost nárocne dieta a to vo tom ze place skoro stale,,v kociku, v aute, v postielke..jedine kde nereve je na rukach..ked jej aj zaspi tak tak si vedla neho nesmie ani mucha kychnut lebo hned je hore..zobudi ho proste kazdy "prd" a on ked sa raz zobudi uz znova nezaspi hoc by spal dovtedy len 10minut..svagrina tym padom neznesie okolo maleho ani len naznak nejakeho hluku (stekajuci pes, zvonenie mobilu, hlasnejsie rozpravanie buchnutie dverami proste nič..) ist s nou vonku na prechadzku je "zazitok" lebo vkuse sleduje ci sa maly v tom kociku nebudi..raz zacala ziapat na jednu pani ked sme boli v obchode a stali sme pri pokladni, maly jej spal v kociku, pani co stala za nami zacal zvonit mobil vo vrecku samozrejme sa synovec na to v kociku zobudil..tak svagrina nezabudla dotycnu pani okriknut ze ci nevidi ze ona pred nou stoji s kocikom v ktorom spi male dieta a musi mat do zvonenie tak nahlas..ale aby som sa dostala k veci..v sobotu mala svokra 60tku a robila u seba doma taku mensiu oslavu..ked sme dorazili my svagrovci tam uz boli a malý jej spal akurat o poschodie vyssie v izbe..moja mladsia 21 mesacna dcerka ked vstupila do domu a zbadala starkych zacala od radosti vískat naco ju chytila svagrina..trhla jej rukou ze ma byt ticho lebo bratranceka zobudi..schamtla ju tak silno ze mala zacala plakat hned utekat ku mne..az na ten plac sa zobudil malý a zacal revat..svagrina na mna zacala vrieskat ze ze si ju mam utisit.ked zbadala ze je maly hore tak ze mi dakuje pekne ze sme ho zobudili..to som ja uz nevydrzala a vynadala som jej to prepnutych kráv..a ze ci su uvedomuje ze si maleho zobudila sama to poprvé a po druhe 21 mesacne dieta si neuviedomuje ze hore spi babatko a ze ma byt ticho..a ze ešte raz ju tak hnusne schmatne tak schamtnem ja ju ale za vlasy..svokre som zagratulovala zobrala malu a sla som odital prec..Neviem teraz ci som spravila dobre..svokra mi aj potom volala ze nech sa nehnevam..bolo mi to luto koli nej hlavne ale proste ja som tam nedokazala s nou ostat v jednej miestnosti
ale brala som to, ze tak to proste je a ostatni ludia sa nemaju prisposobovat mne a nasmu rezimu, ak mam vyhrady a nieco nezapadalo do nasho rezimu, tak som tam nesla a takuto akciu ozelela.
navyse ona tiez mohla vediet, ze pridu deti a asi potichu si prezerat knizky nebudu, 5 rocne a 2 rocne si oslavu babky uziju lepsie, ako par mesacne, ktore nevnima, cize ak , mali prist zagratulovat v case , ked je dieta hore, pobudnut hodinku a ist hajde domov. Tak by som to riesila ja. Nemusia sa môjmu dietatu prisposobovat este xy dalsich ludi.
Ja vidím chybu jednoznačne na strane Tvojej švagrinej prehnala to nič také sa nestalo chápem aj že si pouzila aj trochu expresívnejšie oslovenie bránila si malú zas až také vulgárne to nebolo
@gabrielaaaa to nikde netvrdim ze ma byt hnusna..ja sa nikoho nezastavam len hovorim ze chapem obe strany..kazdy znasa materstvo inak,niekto je nad vecou a niekto to preziva intenzivne.nikto nevie co tomu predchadzalo,mozno jej dieta zrovna vtedy vnoci nespalo a toto bol posledny klinec co ju dorazil a rupli nervy obom..🤷♀️
Ja ju chapem mam 2 rocaka a spanok nol donedavna ako popisujes ani sme nedychali ked spal...co je cez je to schmatnutie
@dskjhfdlkdjhl aj ja mám take dieťa. Presne !! Už sa bojím, keď ide suseda okolo a pozdravi 😂 a rovnako zvonenie mobilu, stekánie psa...je toho veľa. Ale zatiaľ nie som voči okoliu agresívna. A presne tak, ja s malou radšej nikam nechodím.jes spi, nejdem ani do obchodu, lebo ju zobudia ostatni. Jasne ze si vo vnútri poviem - do prdele musí byť ta pani utarana jak vrana? Ale nehucim po ostatných. A rovanko keď vidím hrajúce sa deti alebo deti, idem radšej s kočíkom daaaaaaaleko preč. Chápete ja na prechádzke aj utekám, len aby sa mala ne zobudila, keď niekto v okolí je hlučny. Je to na hlavu 🙈. Ale kto ma také dieťa vie.ale to nám.mama ktoré aj v noci su hore každú hodinu je váš pravo byt na druhych zlí. Ale hold ne každý sme rovnaki. To co jedna zvládne, druhá nemusí . Ťažko povedať kto sa komu sa ospravedlniť...možno nechcela tak dcérku schmatnut.
Podľa mňa švagriná nevhodné až neľudský reagovala!!! Ako trhnut dieťaťom a ešte takým malým je neospravedlniteľné!!!či má také onaké dieťa a či je ona unavená alebo hocijaká je jedno....ja by som reagovala ešte horšie 😤 takže ty sa nemáš zaco ospravedlňovať alebo ona a môže sa hambit 😕 a aj preto že už aj ona je matka a tie čo ju chápu ako to nemyslíte vážne???!!!ako môžete ospravedlňovať takú ženu??? Aby jedna dospelá žena a matka sa nevedela ovládať a ohrozovať fyzicky dieťa malé dieťa ....pane bože 🙏🙏🙏
Oprava::::Nie"""alebo""""...ale ona a môže sa hambit
@janage juj moja uz som sa veru aj ja potom utesovala ze do puberty takto hadam spavat nebude, len boli chvile ked som sa bala ze ci daco nieje malej, ked takto nespavala, bo deti maminky vokol co sme mali vsetkym deti spali, uz ked som pocula stazovanie sa ze musela ku dietatku 3x vstat.a je nevyspata tak reku ja som uz mrtva😂. Ja zas vybuchnem ked uz ozaj melem posledne ale zas male dieta je male dieta, moju tiez deti pri hre postrkali posacali zobudili ked spala v kociku, nikoho som nezdrapovala z deti vysvetlila som ani nenadavala ludom vokol ze sa nahlas rozpravaju,,,, ale poznam maminky kt takto veci riesia a deti im v noci spia, stihnu sa vymalovat, pridat 39 modelkovskych fotiek na FB, stazovat sa ake su unavene. A poslat ta do ritky ked si pri ich dietatku kychnes😔
Ja len k tomu prečo je to dieťa také nervózne.
Sú dve možnosti - zdravotný problém. - nervózna nervna matka.
Na tvojom mieste by som spravila ústretový krok a mamičke ponúkla že jej malého pokocikujes...postrazis....nech si oddýchne.
Prip. Jej navrhni kto by jej s malým pomohol zatiaľ čo sa ona dá dokopy.
Ak nepomôže odmietne a neuvedomí sa. Jej problém ty si pre to aby si jej pomohla spravila všetko.
ps: na mňa by takto vystekla nejaka matka v obchode tak sa jej len spýtam či je kompletná a nech malému kúpi štuple do uší alebo nech ho neberie von. Svet neonemie lebo jej dieťa spí!
@lucmirka124 veru to aj ja som si vravela ci jej nieco nie je. A ten pocit, ze nie som schopna vlastne dieta utisit. No amen. Uz teraz vie, ze diskoteky ani omylom lebo ona si uz moje neprespate noci vybrala vopred☺ a este ma strasne znervoznovalo, ked kazdy zdoraznoval, ze ak dieta spi malo, ze to ma negativny vplyv na vyvoj mozgu. Ale,zatial vyzera, ze len mojho. Jej je v pohode😁 K veci. Na cudzie dieta som si nikdy takto nedovolila. Vlastne som vzdy usmernila. Tiez nemame druhu stranu. To co jeden popise ako zdrapnutie, druhy vidi, ze to az take nebolo a dieta sa rozplakalo lebo je rozmaznane (vyjadril sa svokor)
@jankapepe ak si precitas diskusiu tak zistis ze ja som jej tu pomoc ponukla x krat..prve tri mesiace co bol maly na svete som si dokonca uz pripadala sama trápna lebo som sa jej kazdy den pytala ci jej netreba pomoct..ci nepotrebuje pomoct upratat navarit ci jej nemam skocit po daco do obchodu alebo urobit nakup..ze jej maleho kedykolvek postrazim aj ked mam sama male dieta..ze ho zoberiem do kocika..dokonca som jej ponukla ze ak si bude chciet niekedy cez den pospat oddychnut ze pridem ku malemu ho postrazit...mne rodicia byvaju kusok takze dceru by som dala im a maleho jej kludne strazila..ked ma takto uz asi 15-ty krat odmietla tak som to vzdala s tym ze ked bude cokolvek potrebovat tak staci nech len zavola
@lucmirka124 inak druha sa budila tak 3x za noc ale cez den spala 2x2 hodiny alebo aj tri v kuse. Jooj mohla som ja v noci vstavat sak som dospala cez den. To sa neda porovnat. Vonku nerevala akoby ju vrazdili, dalo sa ist na vychadzku, kupit chlieb, rozky zakladne potraviny, drogeriu. Aj 10 takych
@jersey87 po pravde boli chvile ked som to nedavala, nebudem to rozpisovat a poznacilo ma to. Nemas na vyber taky cas, co uriobis? Das na adopciu, starym rodicom? Dal by muz vypoved a staral sa s tebou? Nie musela by si. Na extremneho sefa je normalne ponadavat, extremne dieta vsetci ocakavaju ze zvladnes. A ty obcas nezvladnes.
@sara07 ved to bola todinna oslava u svokrovcov doma. Nie svadba so 100 ludmi. A neviem ake su pomery, ci to maju do 20 min autom alebo ci byvaju daleko. Ak su blizko tak vedia nechat dieta vyspat doma a tak ist. Ale niekedy nenaplanujes, prosto to tak vyjde. No nic svagrinu neopravnuje takto vybehnut na dieta. Myslim ze tu su uz vsetci medzi sebou nervni lebo svagrina ma dieta s problemovym spankom ako aj ine nazory na starostlivost. Asi by bolo fajn s nou pohovorit o tom nejak v klude. Nech teda zvazi kedy a kam s dietatom pojde. Nemusi byt na kazdej akcii
Ja ti uplne rozumie, tiez by ma vytocilo keby niekto na moje dieta ziape a trha ho za ruku...ale rovnako chapem aj ju, lebo som mala tiez extremne narocne dieta ktore spalo par minut a uz bolo zas hore s vreskom. Bola som z toho vycerpana a tiez som mala chvile keby som bola schopna "zabit" kohokolvek kto mi dieta zobudil...takze pravdu mate vlastne obidve, da sa pochopit aj tvoja reakcia aj ta jej...faktom je ze ona potrebuje pomoc, ale zaroven asi ma pocit viny ze to sama nedokaze zvladat a to jej brani v tom aby tu pomoc prijala...je to zacarovany kruh...
@daja07 no len podla toho čo píše autorka dohoda so švagrinou nemožná , ja neviem mne ked niekto ponukol pomoc s detmi nikde som nepovedala nie, jednak ja pre to dieta je lepšie potom ked je v škôlke že je zvyknuté na iných ludí nielen nostop s mamou
je jedno či tam je 100 ludí alebo 10 , hádam sa prispôsobí mamina svojmu dietatu a nezoberieho alebo pride inokedy ked je tak spankovo problémové
Nečítala som celú diskusiu iba tvoj príspevok.... Ja byť tebou tak tvojej švagrinej vynadam ešte horšie ;) Dobre,tiež mám dieťa ktoré keď spí tak musí byť ticho ale za žiadnych okolností by som niekoho nezhukala za to že jeho mobil mi zobudil dieťa...bolo Ježiš a keby mi ešte trhom dieťaťom tak by pocitila štipľavu bolesť na xichte.... S mojím deckom nikto nebude trhať,nech sa švagrina spamätá a není precitlivená,lebo to ako sa správa není normálne....
a je by sa pacilo, kebyze jej syn uz ma 21 mesiacov a niekto by ho takto schmatol a trhol za ruku? podla mna by sa mala ona uvedomit a prist ospravedlnit, ano je unavena, ale je to dospela zena a musi si uvedomit, ze nie vsetko sa toci len okolo jej syna ...
Tak švagriná vás mala čakať vo dverách alebo pred, keď je taká haklivá na budenie malého. Malú zas tak zdrapiť nemusela, ale zrejme to bola jej nepremyslená a urýchlená reakcia, ale tiež by sa mohla spamätať z toho, že nebude celý svet ticho len preto, lebo jej dieťa spí. Obe ste reagovali prehnane, ty žiaľ tiež. Tiež nemusíš na ňu vyletieť, keď sa nevie ovládať, ale aká akcia, taká reakcia.
absolutne nechapem preco odmieta tvoju pomoc, mozno potrebuje sebe aj svojmu okoliu dokazat, ze vsetko zvladne sama, ja by som sa jej rovno spytala ze preco? ze evidentne vidim, ze je vycerpana, reaguje cez ciaru a potrebuje si vydychnut tak co jej brani prijat podavanu ruku....
Podľa mna si vôbec neni povinná ponúkať pomoc, a cez to všetko sú to spravila. Ty máš predsa 2 deti a aj svoj súkromný život a ona ak nezvláda jedno svoje, niekde bude problém..Ja mám tiež veľmi náročné dieta, k tomu 2 odborne a psychicky náročné prace, ale ani by mi nenapadlo očakávať pomoc od rodiny..Materstvo si obcas vyzaduje obetu a to by si mala uvedomiť každá matka..Tvoja švagriná by sa fakt mala hodiť do kľudu a zamyslieť sa nad sebou. Veď taká bola múdra, čo všetko majú vedieť tvoje deti a nevedia, že aspoň z reči by človek očakával, že ona sama bude matkou roka!!Nepochopitelne pre mna, ale držím palce, lebo nie je jednoduche mat takýto “pripad” v rodine, nakoľko sa tomu nevieš úplne vyhnúť.
No, tak môj názor je, že Tvoja švagriná JE prepnutá krava a Ty si urobila dobre, že si jej to povedala. Niekto jej to musel povedať. Nejde len o to, čo urobila Tvojej malej, ale aj to, ako navrieskala na cudziu ženu v obchode kvôli mobilu... ! Neospravedlnila by som sa. Vlastne áno, ale len svokre, za pokazenú oslavu.
@somavi občas pokočíkovat nie je vešanie na krk inemu, ja taká hrdinka že všetko zvládam absolutne sama nie som proste
a zase babke , blizkej rodine odopriet niečo také alebo že sa prídu zahrat poblaznit ked je to malé mojkave zlaté hravé alebo sa prejst s kočikom , neviem mne občas fakt dobre padlo ked išiel niekto iny von na prechádzku
@janage schmatnutie dieťaťa nepovažujem za pokyn tíško, práve naopak je logické, že ak zdrapneš dieťa tak príde reakcia plaču. Keby takto zdrapne moju 6 ročnú tak sa tiež rozplače a 16 mesačný syn taktiež. Stačilo pekne povedať,nech je tíško,lebo malý spí. To je maximálna drzosť siahnuť na cudzie dieťa.

a tiez som mala nespaca, cez den dal tiez maximalne 20 minutove spanky, uz ako par mesacne babatko