icon

Brutálna hádka so švagrinou-kto má pravdu?

21. nov 2019

Zdravim zienky..cez vikend som sa brutalne pohadala so svagrinou s ktorou sme dovedy vychadzali velmi dobre..Ide o to ze ja mam dve dcerky 5 rocnu a 21 mesacnu a ona ma 7 mesacneho syna..musim vsak povedat a viem ze to vyznie kruto ale odkedy sa jej narodil syn tak jej daco preplo v hlave..neviem ci mlieko udiera alebo co..ale je to s nou zo dna na den horsie..Malý je dost nárocne dieta a to vo tom ze place skoro stale,,v kociku, v aute, v postielke..jedine kde nereve je na rukach..ked jej aj zaspi tak tak si vedla neho nesmie ani mucha kychnut lebo hned je hore..zobudi ho proste kazdy "prd" a on ked sa raz zobudi uz znova nezaspi hoc by spal dovtedy len 10minut..svagrina tym padom neznesie okolo maleho ani len naznak nejakeho hluku (stekajuci pes, zvonenie mobilu, hlasnejsie rozpravanie buchnutie dverami proste nič..) ist s nou vonku na prechadzku je "zazitok" lebo vkuse sleduje ci sa maly v tom kociku nebudi..raz zacala ziapat na jednu pani ked sme boli v obchode a stali sme pri pokladni, maly jej spal v kociku, pani co stala za nami zacal zvonit mobil vo vrecku samozrejme sa synovec na to v kociku zobudil..tak svagrina nezabudla dotycnu pani okriknut ze ci nevidi ze ona pred nou stoji s kocikom v ktorom spi male dieta a musi mat do zvonenie tak nahlas..ale aby som sa dostala k veci..v sobotu mala svokra 60tku a robila u seba doma taku mensiu oslavu..ked sme dorazili my svagrovci tam uz boli a malý jej spal akurat o poschodie vyssie v izbe..moja mladsia 21 mesacna dcerka ked vstupila do domu a zbadala starkych zacala od radosti vískat naco ju chytila svagrina..trhla jej rukou ze ma byt ticho lebo bratranceka zobudi..schamtla ju tak silno ze mala zacala plakat hned utekat ku mne..az na ten plac sa zobudil malý a zacal revat..svagrina na mna zacala vrieskat ze ze si ju mam utisit.ked zbadala ze je maly hore tak ze mi dakuje pekne ze sme ho zobudili..to som ja uz nevydrzala a vynadala som jej to prepnutych kráv..a ze ci su uvedomuje ze si maleho zobudila sama to poprvé a po druhe 21 mesacne dieta si neuviedomuje ze hore spi babatko a ze ma byt ticho..a ze ešte raz ju tak hnusne schmatne tak schamtnem ja ju ale za vlasy..svokre som zagratulovala zobrala malu a sla som odital prec..Neviem teraz ci som spravila dobre..svokra mi aj potom volala ze nech sa nehnevam..bolo mi to luto koli nej hlavne ale proste ja som tam nedokazala s nou ostat v jednej miestnosti

katka2602
21. nov 2019

@cawes jej dieťa prespí celú noc, takže si myslím, že má väčšie šťastie ako väčšina z nás. Ja som celú noc nespala už 7 rokov 😒 a nikdy by som si nedovolia dvihnúť ruku na cudzie dieťa.

katka2602
21. nov 2019

Mohlo jej doťuknuť a poslať vám aspoň sms, že malý spí. Pokiaľ nie sme v tej situácii tak ťažko povedať, ako by sme reagovali. Občas reakciou prekvapím sama seba 🤷 No viem, že ak by mi niekto schmatol dieťa a to začalo plakať tak servítku by som pred ústami nemala.

portret7
21. nov 2019

necitala som celu diskusiu... urobila by som to iste. dokonca si myslim, ze ak je rozumna a uvedomi sa, tak si jej pomohla. ako na tu pani v obchode hukat... sorry, ale ludia maju aj vaznejsie problemy ako uplkane dieta a nevyspana matka!

anka8811
21. nov 2019

Podľa mňa ste reagovala správne asi mame rovnaké povahy lebo ja by som urobila zo iste. Možno jej to otvorí oči že to preháňa...na margo Moje dieťa spalo v kočíku muž rezal pár metrov drevo a ona sa ani nepohla takže keď dieťa spi tak spi... Možno ho ona núti spať v čase kedy mu spanok netreba

sono2
21. nov 2019

Ja to viem úplne pochopiť. Tiež neznášam, keď sa nerešpektuje, že malé dieťa spí. Pochop ju, že keď má takto zle spave dieťa, je rada aj za pol hodinu a ďalšie hodiny po zobudeni keď sa dieťa nevyspí je peklo. Proste mne tieto veci vadia tiež, ale už to tak nepreživam, mám už druhé, ale fakt ju chápem. Ja sama moju dceru okrikujem aby bola ticho, kým malá spí. Alebo sa proste hráme na posteli alebo proste hocičo potichu

zuzana76
21. nov 2019

@sono2 ale oni prišli na oslavu, kde malo byt XY ďalších ľudí, nikto sa netrepal na návštevu k nim, oslava je hlučná, to nie je o nerespektovani, v prvom rade ona bola ta, co nerešpektovala a obmedzovala ostatných ľudí v oslave

katka2602
21. nov 2019

@sono2 Oni neprišli neohláseni k nim domov a začali kričať. To si mali z palca vycúvať, že malý spí? A keď viem, že mi dieťa zle spí tak mi hádam docvakne poslať aspoň sms. Verím, že keby to vedeli tak to dopadne inak. A koniec koncov, keby neurobila čo urobila syn by spal. Zobudila si ho sama neuváženým konaním.

sono2
21. nov 2019

Tak ja neviem, mne príde, že oni majú celkovo medzi sebou problém, či si niečo závidia, alebo sa predhaňajú, proste ako dve sliepky na dvore. A ináč, vôbec sa mi nepáči, že ju tu ešte opisuje, ako nemohla mať druhé a že nevie, či bude mať môcť. Myslím, že je to zbytočná diskusia skôr o ohovarani sa, akoby zakladateľka sa chcela z niekým podebatit, v rodine nemá s tým tak ohovara švagrinú tu. Proste o ničom celé toto.

diana20
21. nov 2019

@sono2 a hlavne, už to tu píšem druhýkrát, ona nema nespave dieťa... jej dieťa prespi celú noc bez zobudenia, takže aj ona sa ma kedy vyspať a nebyť unavená... ale.ona chce asi aby dieťa spalo celú noc aj celý deň.. môj prvý malý keď mal vek jej syna sa budil tak 20 krát za noc a druhý tiež aj viac, stalo sa mi viackrát pri ňom, že som nespala vôbec celú noc a cez deň tie dva 20 minútové spánky sa neprekryvali s jedným 45 minútovým spánkom jeho staršieho brata a prežila som, aj keď to bolo hrozne lebo.som mala naozaj nespave deti.. toto znamená nespave dieťa.. že nespí v noci a cez deň tiež nič moc.. a nikomu som v obchode nenadavala nech je ticho, že mi malý spí, a ešte čo 🤦‍♀️ všetci teraz budú huby držať, lebo môj malý reve keď nespí, no super..

nefertiti5843
21. nov 2019

Možno si len mladá myslela, že dieťa jej bude spať celú noc....ale aj celý deň a ona len bude každému vyprávať, aká je super matka a že má dieťa :(

erikavesela
21. nov 2019

Necitala som vsetko, ale tvoja svagrina to cele nezvlada...naucila dieta, tak ako naucila, tak teraz nech sedi doma v odhlucnenej miestnosti a nikam nech nechodi...keby moje dieta schmatla, tak ako tvoje, tak by to neostalo len pri prepnutej krave...ona je dospela, ona sa ma vediet spravat a ked to nezvlada, nech sedi doma a nenici cely den vsetkym pritomnym...a navyse, ked to dieta v noci spi, evidentne nema deficit spanku, takze v tom to nie je...nervozna je cisto sama z toho, co zo svojho dietata urobila...z mojho pohladu si jednala uplne adekvatne...mne sa tiez stalo, ze mi vynadala starsia pani kocikojuca dieta v kociku v obchodnom centre, ze moje dieta, 3r., je hlucne... ta zena nenakupovala, ona ho kocikovala..som jej povedala, ze jej vnuca nie je stredobodom vesmiru a ked chce, aby spalo, tak nech ho nekocikuje v obchodnom centre, ale sedi s nim doma a ze moje dieta bude tak hlucne ako mu to dovolim...

erikavesela
21. nov 2019

Prepac, je to diplomovana krava, velmi jemne povedane

kakawah
21. nov 2019

@erikavesela ja som presne toho nazoru ze ta zena si to dieťa tak naucila. Ved dieťa ked je unavené bude spat ak pri vysavani, a telke.... Od mala netreba sediet ticho keď dieta spi ale robit vsetky cinnosti bezne v domacnosti práčku zapnut aj telku aj vysávač v inej izbe samozrejme. A dieťa si zvykne. Mam dve deti a prave pocas ich spanku som upratovala a robila vsetky domace činnosťi.

erikavesela
21. nov 2019

@kakawah presne ako pises...moj manzel bol dieta, pri ktorom museli, ked spal, lebo svokra nariadila, vsetci chodit o spickach ...ma to z casti do dnes, zobudilo ho aj buchnutie dveri vo vedlajsom dome...to bolo nieco strasne...pri detoch sa musel naucit, ze spat sa da aj pri detskej zoo v obyvacke...moja svokra a svagrina boli v tomto tiez uplne prepnute, ked synovec spal sa v celom byte sepkalo a chodilo po spickach..ale kedze maly vstaval o 5,00 a bolo ho treba zabavit, tak sa to dialo stylom.. v kuchyni, susedila s manzelovou izbou, tu mas hrniec a varechu do ruky a bav sa...obcas sme spavali cez vikend u svokrovcov...az sa manzel v jedno nedelne rano nastval, malemu zobral hriec a varechu...posadil ho svagrinej do spalne a pichol mu hrniec a varechu do ruky a zavrel dvere...fu to bolo kriku...😂😂😂

sonicka96
21. nov 2019

@erikavesela 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

selest
22. nov 2019

Je unavena a vystresovana to mozno preto sa tak sprava. Ale to ju zas neospravedlnuje, lebo urcite prestrelila. Predsa ked aj vybuchla, malo jej dopnut potom.. Ale nebrala by som to az tak tragicky hlavne ak pises ze doteraz ste dobre vychadzali. Nechaj ju vychladnut a potom sa s nou o tom porozpravaj. A to ze odmieta pomoc tiez chapem. Mala som presne take dieta ale pomoct mohol len manzel. Proste som bola zo vsetkeho v strese a to ze by mi este niekto mal pomahat a teda ze ja nezvladam materstvo atd. ma este viac ubijalo a vytacalo ma ked mi niekto nukal pomoc. Asi nelogicke ale zas treba to brat ako to je. Hormony vyprchaju deti vyrastu, zas sa vyspi a bude dobre snad..

katarinka1990
22. nov 2019

To neni o tom,ze by ste to nevedeli ale o tom ze je uzkostliva na dieta. Je prve. To sa stava. Ak jej dlho v noci nespaval a cez den si neoddýchne nediv sa jej. Aj moji su nespavci zacali az v roku a pol spavat v noci. Cez den odmala len raz ale pri prvom som ho tiez nechcela nikomu dat a zial pri druhom sanuz nikto neponuka kedze sú dvaja. Ale k veci. Mala asi horší den tak vybuchla a tiez aj ty. Tak bych mozno skusila jej napisat ako sa maju a uvidis ci bude chciet komunikovat. Ak nie tak to este nechaj. Hned bych sa nespravedlnovala co je tvoje dieta menej ked aa nemoze radovat z babky, ci u koho ste to boli. Nemoze sa celý svet prispôsobovať spiacemu dietatu hlavne nie na oslave. Tam mala ratat.s tým ze bude hluk a hlavne ked ho zaprici sama a vystrasi malu.

laska201
22. nov 2019

Tiez si myslim ze svagrina to velmi prehnala a takto si zobudila sama svoje dieta.ved keby takto nereagovala tak by mali spal dalej.a byt tou pani tak by som jej tiez vynadala.co teraz zastavime premavku zastavime vsetko lebo panicka ide s kocikom a spiacim babom.deti sa maju ucit spat pri hluku a nie ze pomaly nedychame len aby bolo ticho.toto si rodicia robia sami od mala.ja som malu supla do kocika do obyvacky a okolo nej 3loptosi a normalne sme vsetci fungovali a mala spala ako dudek.ale od malinkata som ju bravala dole.a teraz je tiez taka ako nahle ideme z postele uz ide s nami dole a spi na gauci a uz bude mat 4roky.je to vsetko o tom ako rodicia naucia.uspavanie na rukach nehrozilo.proste najest odrgnut prebalit a ulozit spet do kocika ci postielky.a ked jej prespi celu noc z coho je potom tak moc unavena.a co jej brani v tom si s nim lahnut na obed hned jej aj dlhsie bude spat aj ona si oddychne s nim.my cela rodina spime na obed az do 15.ked sme doma vsetcia.

lela123
22. nov 2019

Ja by som sa ospravedlnila,ze nechcela som az tak,ale zaroven by som sa s nou trocho podebatila a dohovorila jej.Ajked je unavena,toto si dovolovat nemoze .A ked si nechce dat pomoct aj s malym tak to neni dobre.Maly je nervozny asi aj z nej.

lela123
22. nov 2019

@laska201 toto nieje asi aztak.pravda,ze dieta sa nauci v hluku spavat.To zavisi od dietata.Mam 4 a len jednemu to nevadilo.Pretoze ostatni boli velmi zvedavi,cize ak bol neaky hluk ani nezaspali,lebo furt by chceli nieco robit.Skor ked uz podrastli im to uz menej vadilo,lebo uz mali predstavu o tom,co je to za zvuk.Suhlasim ale s tym,ze to svagrova trochu prehana😉

laska201
22. nov 2019

@lela123 tiez mam 4 deti.a vsetky boli tak naucene.aj prvorodeneho som mala cely cas pri sebe byvali sme 3izbovom byte a ja stale v usiach ze pocujem detsky plac a uz ma to nebavilo tam kukat kazdu chvilu.tak som ho zobrala a polozila tam kde sme boli a normalne sme fungovali a rozpravali sme sa nie sepkanim.

lela123
22. nov 2019

@laska201 viesco aj ja som sa snazila tak pri vsetkych najskor boli dole pri nas,ked spali,ale potom spali po 20 min a dost,tak som sa na to vykaslala,a isli oekne do ticha.😀

laska201
22. nov 2019

@lela123 tak je pravda ze ja som mala vsetky 4 deti ukazkove.v noci raz kojene inac vsetky prespali celu noc.len teraz su z nich loptosi a nervov zozeru.

som_ponorka
22. nov 2019

Myslím, že by sa ta situácia skôr, či neskôr stala. Treba jej zavolať. Možno už vychladla aj ona a udobrit sa. Ešte jej chvíľu aj malemu asi potrvá, kým sa na to jednoducho zvyknú. 🤷‍♀️

lela123
22. nov 2019

@laska201 jejda,tak to je super.Moj len ten jeden spal v noci,ale zato od 4:15 hore v zime🙄.Tretia a tento krpec zle spia.Teda krpec kus lepsie.Zobudi sa teraz este 3 krat v noci sle spi dalej a dcera to bol des ta hulakala v noci do 3 rokov.

mauzi
22. nov 2019

Ok, tiež mám dve deti, kadejako som bola unavená, nervozna, vytočená, ale proste toto nie !!! Normálnemu človeku docvakne, že dieťa nechápe, že na poschodí je iné bábo čo spí ... nech sa uvedomí dotyčná, normálne kašlať na ňu, tieto najmúdrejšie nech si trhnú nohou a žijú vo svojej bubline...

laska201
22. nov 2019

@lela123 ja mam tak malu spi s nami rano vstavame o 4 ked ide muz na rannu a ta jak radar hned hore a uz musi ist s nami dole.tam ju ulozim na gauc a spi dalej jak dudek.proste jej staci aby nas pocula a je spokojna.

katka2602
22. nov 2019

@katarinka1990 už to bolo niekoľko krát spomínane, že jej syn prespí celú noc. Takže nemá byť z čoho unavená. Ja 7 rokov spím cca po 6-7 hodín a to som 2-3 hore, čiže môj spánok ma 2 hodinove intervaly 🙂 A jasné,že som niekedy nervózna aj ja,ale nikdy by som si nedovolila toto na bratove deti,alebo mužovu neter, ktorá ma 2 roky.

eva112014
22. nov 2019

@rumkolka
@wena
@sonnenshein
Ahojte žienky. Tiež patrí medzi mamičky, ktoré majú/mali "nespavé" dieťa. Je to o nervy, stresujúce ... atď.
Ja som si však uvedomila svoju "chybu" vo výchove, že som práveže všetko robila potichu, aby len malá spala. Moja švagriná, rádio púšťala už cez telefón v nemocnici. A vôbec nemala problém.
A sorry, tiež by som nestála ako stĺp, keď mi dospelá žena trhne rukou môjmu dieťaťu. To dieťa nechápe prečo jej to urobila, jej teta, či krstná mama. Čo urobilo vôbec zle? Že sa tešilo na babku? Takže odteraz má toto zakázané? Či má "len" zakázané, keď je tam bratranček?
A autorka, keď ponúkla pomoc, ona odmietla, odmietla aj od ostatných členov rodiny .... Všetci musia pochopiť jej správanie, lebo ... Lebo, čo?
Možnože tento krik jej pomôže, oči si otvoriť. Prečo? Boli tam aj ostatní členovia rodiny. Predpokladám, že okrem autorky sa ozve aj iný, že má neprimerané správanie, že buď príjme pomoc, alebo zostane doma.
Toto podľa môjho názoru nie je normálne. Stojíte v rade a ona sa otočí k vám, že si stíšte telefón. Tak týmto spôsobom, nech zostane doma. Či aj toto je v norme, takéto správanie? Pozrela by som sa na ňu tak o 2 roky a vypočula si jej názor o výchove. Toto bude asi v budúcnosti typ mamičky, ktorej sa nemôže na dieťa nik ani škaredo pozrieť. Toto nebude "len" nespavosťou, toto je aj taká povaha.

black_olive
22. nov 2019

@stanulienkat Však uvidíš, keď tebe niekto raz zdriapne silno dieťa, či tiež nebudeš reagovať prehnane.